Pelješki most! Zahuktala se izgradnja! BiH i HR!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
SaraFina

#101 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by SaraFina »

high_volume wrote: 18/07/2020 20:36
SaraFina wrote: 18/07/2020 20:29
Možda Kejn i trolla, ali od kud tebi da treba beskičmenjački poviti leđa zbog izgradnje mosta?
U zamjenu za most, je trebalo nešto tražiti. A ne mazohistički još opravdavati kartama ambicije susjeda. HR je ono dominantna i od njih nam ovisi?
Otkud tebi zaključak da sam pisao da treba beskičmenjački poviti leđa? Ili tek onako zalupiš iza sebe, pa ako se primi...

Da si htjela odgovor, pročitala bi makar ovu temu, ima samo dvije stranice. Nego ti dosadno, pa malo zabacuješ udice, ne bi li se gage upecale.
Pa na prvim stranicama istina nisi. Utoliko mi je čudniji tvoj stav i dokazivanje Kejnu. Zato te priupitah. Logično da će naša strana zastupati luku i pristup otvorenom moru. Iako se luka realno ne može napraviti. Ali moraš krenuti od nečeg u pregovorima, da BiH ima štetu tim mostom, da bi dobila (recimo pristup Pločama)

Šta treba reci? Volimo da vam crkne krava i ne povezete svoje more? I eto zato smo protiv mosta. Ne kužim.
SaraFina

#102 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by SaraFina »

Bobi wrote: 18/07/2020 20:40
SaraFina wrote: 18/07/2020 20:19
Bobi wrote: 18/07/2020 20:11 A sta je vlada BiH osim ratifikacije ucinila....samo pred izbore povuku pitanje o patritizmu ugrozenosti i tako to...kad zadovolje svoje guzice slučaj bace u ladicu. Pitanje Luke Ploce i Buskog Blata treba da rješava aktuelna vlast u Sarajevu koja je nesposobna da vidi dalje od svog nosa.
Pa eto pokušala je osporiti pelješki recimo. Što može uraditi još, pare su iz EU fondova? Poslati deset kamikaza sa eksplozivom da sruše konture stubova, koja izvire iz mora? Potvrditi Kolindine ublehe o džihadlijama i BiH kao leglu islamskih terorista?

Buško jezero teritorijalno je u tkz; većinskom HR kantonu. Pa i tu odlučuju federalni partneri iz HDZ BiH. Zamisli.
Eto teme kod punca na večeri mladoženja. Srećno i berićetno! 🙃
Ma prica je da se pravi luka u Neumu ..de se vrati prethodnu stranicu :mrgreen: a ti ubacujes most i Busko blato , rezon je bio ako sam protiv luke da stitim interese susjeda :lol: a ne smeta ti destrukcija koja bi se ucinila sa neumskim zaljevom izgradnjom luke :D ?
Pa što bi ti dragi Bobi rekao u sudskom postupku? Da izvučeš Ploče? Nego zatvarate nam jedini izlaz na otvoreno more i planiramo luku. To je spin. Ali tako mora ići.
high_volume

#103 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

Bobi wrote: 18/07/2020 20:43
Možda Kejn i trolla, ali od kud tebi da treba beskičmenjački poviti leđa zbog izgradnje mosta?
U zamjenu za most, je trebalo nešto tražiti. A ne mazohistički još opravdavati kartama ambicije susjeda. HR je ono dominantna i od njih nam ovisi?
Otkud tebi zaključak da sam pisao da treba beskičmenjački poviti leđa? Ili tek onako zalupiš iza sebe, pa ako se primi...

Da si htjela odgovor, pročitala bi makar ovu temu, ima samo dvije stranice. Nego ti dosadno, pa malo zabacuješ udice, ne bi li se gage upecale.

Inače, Malostonski zaljev je prirodno zaštićeno područje, takvo odlučeno zakonima bivše države, koju je ova država, od koje inače svi bježe u Wiene i druge bolje države, svojim zakonom u obavezi prihvatiti, do drugačije odluke. Pitanje je da li u BiH iko i zna za ovaj zakon iz 1983. godine :-)
Malo sam ja to proguglo, izgleda fakat da BiH ne prihvata tu uredbu o Malostonskom zaljevu...jebiga :D a i ta odluka iz 1983 da se odnosi samo na teritoriju tadašnje SRH .
Pošalji linkove. U jednom od zakona u BiH piše da će BiH prihvatiti sve zakone donesene u SFRJ, dok takve ne promijeni svojim zakonima. Neovisno u kojoj republici su doneseni, ako se odnose na BiH, mislim da bi ih BiH morala priznavati.

Svejedno, postoji prirodni rezervat u moru na kojoj se nalazi državna granica. Ne može jedna država graditi objekte koji ugrožavaju taj takav rezervat, tužit će ih druga strana i izgubit će spor. Niti se u moru može izgraditi zid koji dijeli teritorijalno prirodni rezervat.

Ali, sve i da ne postoji prirodni rezervat, da ne postoje zakoni, da ništa.... kome normalnom može pasti na pamet da u Malostonskom zaljevu izgradi luku za teretne brodove :-)

Može, nekom ko nikad nije bio na tom području, ko misli da je tamo ravna površina, da je luka nekoliko m2 bez infrastrukture, bez skladišta, bez dokova sa kranskim ili mostnim dizalicama, itd, i ko ne cijeni prirodne ljepote, kome je svejedno što bi se sav podvodni svijet potpuno narušio i uništio.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#104 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by Bobi »

SaraFina wrote: 18/07/2020 20:51 Pa što bi ti dragi Bobi rekao u sudskom postupku? Da izvučeš Ploče? Nego zatvarate nam jedini izlaz na otvoreno more i planiramo luku. To je spin. Ali tako mora ići.
Pa bleferi uvijek lošije prolaze u politici :D, vlada u zagrebu nije blefirala, jel odobravaš takve blefere u vladi FBH ?
Bobi
Forum administrator

#105 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by Bobi »

high_volume wrote: 18/07/2020 20:54 Pošalji linkove.
Ma imas guuglaj, ako postam klejn ce se nasladjivat :mrgreen: a on to ne zna naci :lol: , Ma dosta tih rezervata i zasticenih podrucja iz SFRJ a koja se nalaze u BiH nisu stavljena na popis, tek sad neke te skupine pokušavaju da ih vrate...sva nesposobnost vlade od`95 pa na ovamo. Preporuka UN da svaka drzava ima min 10 % zasticenih podruchja a BiH trenutno ima samo 3 %. Zna se chiji je interes,,,,mafijaško gradjevinski...ko drugi.
allem_77

#106 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by allem_77 »

Bosna i Hercegovina je trebala kupiti od Hrvatske Zmajeve i ovaj spor, odnosno trakavica bi bila završena.

A Hrvatskoj ponuditi jeftino Shopping zonu.

Image
Tempo
ZeModerator

#107 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by Tempo »

allem_77 wrote: 18/07/2020 21:57 Bosna i Hercegovina je trebala kupiti od Hrvatske Zmajeve i ovaj spor, odnosno trakavica bi bila završena.

A Hrvatskoj ponuditi jeftino Shopping zonu.

Image

kake su ovo budalastine?
high_volume

#108 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

Bobi wrote: 18/07/2020 21:41
high_volume wrote: 18/07/2020 20:54 Pošalji linkove.
Ma imas guuglaj, ako postam klejn ce se nasladjivat :mrgreen: a on to ne zna naci :lol: , Ma dosta tih rezervata i zasticenih podrucja iz SFRJ a koja se nalaze u BiH nisu stavljena na popis, tek sad neke te skupine pokušavaju da ih vrate...sva nesposobnost vlade od`95 pa na ovamo. Preporuka UN da svaka drzava ima min 10 % zasticenih podruchja a BiH trenutno ima samo 3 %. Zna se chiji je interes,,,,mafijaško gradjevinski...ko drugi.
Šalji PP, nemam kad to tražiti. I ovu UN preporuku, nisam znao za nju..
Seawolf

#109 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by Seawolf »

Jedno pitanje za poznavaoce morskog prava:

Da li more ispod mosta spada u:

a) Unutrašnje morske vode RH, ili

b) Teritorijalno more RH?
Kejn

#110 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by Kejn »

high_volume wrote: 18/07/2020 20:17
Kejn wrote: 18/07/2020 15:56
high_volume wrote: 18/07/2020 13:49

Ja mislim da ti, zapravo, ovdje samo provociraš, da nisi primitivac pa da ne znaš za zaštićenu zonu Malostonskog zaljeva, i da te ne jarca toliko klero-bošnjački nacionalizam koliko se čini...
:lol: Kako si nepripremljen to je nevjerovatno. Pa i sama tvoja karta pokazuje bh. teritorijalne vode označene bijelom bojom na koje se ne odnosi HR odluka jer nema ingerencije nad tim vodama. Tačno se vidi linija razgraničenja koja ide polovinom malostonskog zaljeva od Pelješca sa HR strane do Kleka odnosno BOS strane kojoj po mapi pripadaju Škoji i Vrh Kleka sa hridom Lopata, što naravno pripada BiH jer je HR priznala BiH sa tim granicama :lol:

Mogu ti samo reći hvala što potvrđuješ moje teze :thumbup:
Ne samo što je Malostonski zaljev prirodno zaštićeno područje, nego je još i Malostonska kamenica zaštićena školjka, i uz to normirana kroz pravila EU o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima. Narušili se ova norma, Hrvatska će tužiti BiH i tražiti odštetu

Ja i dalje mislim da ti samo podlo i perfidno provociraš, jer niko sa gramom mozga u glavi ne može razmišljati niti planirati izgradnju luke u Malostonskom zaljevu, na teritoriji BiH, pa taman i da nije zaštićeno područje, jer je jednostavno to nemoguće postići, obzirom na veličinu prostora i brdo poluotoka.

A da, zaboravih, brdo bi poravnali na nivo 2 m visine od mora. OK ako je tako

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:

Momak prosuo si se ko riža. Sam si pokazao mapu i to hrvatsku, gdje se zaštićeno područje ne odnosi na bh. teritorijalne vode i opštinu Neum. Ako ti je cilj da ispadaš tenkre slobodno me nastavi quotat :D

Što se tiče luke, nije most džaba 55 metara visine dovoljan za prolaz svih vrsta brodova koji mogu uploviti u jadransko more, jer je uslov EU komisije bio nesmetan prolaz brodovlja ukoliko bi bh. vlasti odlučile da naprave luku. Hrvati su mogli ko i Rusi u azovskom moru napraviti most 35 metara, koji je prepolovio broj brodova koji mogu uploviti u Mariupolj. Hrvati su napravili most od 55 metara, upravo da čak Panamax kontejner brodovi (55 metara visine) mogu uploviti u bh. akvatorij.

Kakvo brdo :lol: Ako si ikad bio u Neumu, Klek je brežuljak. Trebević je brdo :lol: U Bosni se rade mnogo zahtjevnije stvari od ravnanja brežuljaka :lol:
SaraFina

#111 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by SaraFina »

Bobi wrote: 18/07/2020 21:37
SaraFina wrote: 18/07/2020 20:51 Pa što bi ti dragi Bobi rekao u sudskom postupku? Da izvučeš Ploče? Nego zatvarate nam jedini izlaz na otvoreno more i planiramo luku. To je spin. Ali tako mora ići.
Pa bleferi uvijek lošije prolaze u politici :D, vlada u zagrebu nije blefirala, jel odobravaš takve blefere u vladi FBH ?
Ne prolaze. Nego se ovdje radi o tome, da je Čoviću bilo u interesu (jer mu je HR bitnija od BiH) da se taj most napravi i da bosanskohercegoačka strana ne talasa mnogo. I ne trazi nista kao kompenzaciju) A tako i Dodiku. Ja se iskreno nadam da ce im medjugorski turizam propasti i da će cijela teritorija za koju se borio Praljak i šestorka ostati odsječena. I hoće. Kao što je bila nakon 2 svjetskog rata. Svaki iole pragmatičan turist, radije će posjetiti neku elitnu destinaciju na moru, povezanu, nego hervegovačku ćuku. Izuzev ako nije vjerski fanatik.

I na kraju nas HR i ZG nisu izblefirali. Nego zahebali. O čemu treba dalje? Pišanje po sirotinji klasično.

„Treba li posebno naglasiti da Sabor Republike Hrvatske Sporazum nikada nije ratificirao iako je na njemu bio potpis Franje Tuđmana.

Šta je od momenta stavljanja Tuđmanovog potpisa na Sporazum uradila Republika Hrvatska? Ništa. Ustvari, ništa pozitivnoga. Naprotiv.“
Last edited by SaraFina on 19/07/2020 11:42, edited 1 time in total.
high_volume

#112 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

Kejn wrote: 19/07/2020 09:13
high_volume wrote: 18/07/2020 20:17
Kejn wrote: 18/07/2020 15:56

:lol: Kako si nepripremljen to je nevjerovatno. Pa i sama tvoja karta pokazuje bh. teritorijalne vode označene bijelom bojom na koje se ne odnosi HR odluka jer nema ingerencije nad tim vodama. Tačno se vidi linija razgraničenja koja ide polovinom malostonskog zaljeva od Pelješca sa HR strane do Kleka odnosno BOS strane kojoj po mapi pripadaju Škoji i Vrh Kleka sa hridom Lopata, što naravno pripada BiH jer je HR priznala BiH sa tim granicama :lol:

Mogu ti samo reći hvala što potvrđuješ moje teze :thumbup:
Ne samo što je Malostonski zaljev prirodno zaštićeno područje, nego je još i Malostonska kamenica zaštićena školjka, i uz to normirana kroz pravila EU o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima. Narušili se ova norma, Hrvatska će tužiti BiH i tražiti odštetu

Ja i dalje mislim da ti samo podlo i perfidno provociraš, jer niko sa gramom mozga u glavi ne može razmišljati niti planirati izgradnju luke u Malostonskom zaljevu, na teritoriji BiH, pa taman i da nije zaštićeno područje, jer je jednostavno to nemoguće postići, obzirom na veličinu prostora i brdo poluotoka.

A da, zaboravih, brdo bi poravnali na nivo 2 m visine od mora. OK ako je tako

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:

Momak prosuo si se ko riža. Sam si pokazao mapu i to hrvatsku, gdje se zaštićeno područje ne odnosi na bh. teritorijalne vode i opštinu Neum. Ako ti je cilj da ispadaš tenkre slobodno me nastavi quotat :D

Što se tiče luke, nije most džaba 55 metara visine dovoljan za prolaz svih vrsta brodova koji mogu uploviti u jadransko more, jer je uslov EU komisije bio nesmetan prolaz brodovlja ukoliko bi bh. vlasti odlučile da naprave luku. Hrvati su mogli ko i Rusi u azovskom moru napraviti most 35 metara, koji je prepolovio broj brodova koji mogu uploviti u Mariupolj. Hrvati su napravili most od 55 metara, upravo da čak Panamax kontejner brodovi (55 metara visine) mogu uploviti u bh. akvatorij.

Kakvo brdo :lol: Ako si ikad bio u Neumu, Klek je brežuljak. Trebević je brdo :lol: U Bosni se rade mnogo zahtjevnije stvari od ravnanja brežuljaka :lol:
Žuč je brdo, Mojmilo npr. Trebević je planina, ipak.

Ti čak ni iz Sarajeva nisi, a ne da si ikad otišao u Neum i vidio prostor za tu svoju bošnjačku luku :-)

Opet kažem, provociraš...
Kejn

#113 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by Kejn »

high_volume wrote: 19/07/2020 11:34
Žuč je brdo, Mojmilo npr. Trebević je planina, ipak.

Ti čak ni iz Sarajeva nisi, a ne da si ikad otišao u Neum i vidio prostor za tu svoju bošnjačku luku :-)

Opet kažem, provociraš...
Ja nikada još nisam čuo Sarajliju, uključujući i mene, da je Trebević nazvao planinom. Ali eto nek ti bude. Ako po kvalifikaciji nenaseljeni dio spada pod planina nek ti bude. To ne mijenja činjenicu da Klek ni izbliza nije brdo kao što je Hum, Mojmilo ili Žuč.

Luka će se praviti ukoliko bude potrebe. Dubina bh. akvatorija je dovoljna za morsku luku, visina mosta kojeg HR pravi je 55 metara što je i više nego dovoljno, a infrastruktura za luku, poput pristupne ceste je već u izradi. Probijanjem tunela Žaba Neum će cestovno biti spojen sa unutrašnjosti zemlje sviđalo se to nekima ili ne :D
high_volume

#114 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

Čekam taj trenutak, odluku, novac i početak gradnje luke u Neumu. Ne vjerujem da će istaknuti bošnjački intelektualci ovu divnu ideju odbaciti kao besmislenu i idiotsku, nekako mi se čini da će je ažurirati i isforsirati što prije njenu realizaciju :D
exliberal-ex

#115 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by exliberal-ex »

high_volume wrote: 19/07/2020 22:43 Čekam taj trenutak, odluku, novac i početak gradnje luke u Neumu. Ne vjerujem da će istaknuti bošnjački intelektualci ovu divnu ideju odbaciti kao besmislenu i idiotsku, nekako mi se čini da će je ažurirati i isforsirati što prije njenu realizaciju :D
Cekaj prvo da ZK izudara po pristima i natjera mrskog neprijatelja u povlacenje....

Neum...u poredjenju sa ostatkom hrvatskg primorja rupa...neko fino rece sta to Neum nudi turistima, jel ima neku istorijsku jezgru, nesto specificno da bi se vrijedilo dole ulagat ili ici u posjetu.... :run:
high_volume

#116 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

exliberal-ex wrote: 19/07/2020 23:52
high_volume wrote: 19/07/2020 22:43 Čekam taj trenutak, odluku, novac i početak gradnje luke u Neumu. Ne vjerujem da će istaknuti bošnjački intelektualci ovu divnu ideju odbaciti kao besmislenu i idiotsku, nekako mi se čini da će je ažurirati i isforsirati što prije njenu realizaciju :D
Cekaj prvo da ZK izudara po pristima i natjera mrskog neprijatelja u povlacenje....

Neum...u poredjenju sa ostatkom hrvatskg primorja rupa...neko fino rece sta to Neum nudi turistima, jel ima neku istorijsku jezgru, nesto specificno da bi se vrijedilo dole ulagat ili ici u posjetu.... :run:
Pišemo o Pelješkom mostu i gradnji luke u Neumu, u skladu sa nazivom teme. Nije riječ o Neumu u smislu turizma, ima tamo negdje ta tema.
exliberal-ex

#117 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by exliberal-ex »

high_volume wrote: 20/07/2020 00:56

Pišemo o Pelješkom mostu i gradnji luke u Neumu, u skladu sa nazivom teme. Nije riječ o Neumu u smislu turizma, ima tamo negdje ta tema.
pa u vezi mosta ZK je nesto prijetio i nakraju nista, a luka...da ima ekonomska isplativost mozda bi se moglo pricat o tome ali ovako ulagat milijarde u nesto sto je neodrzivo...mnogo lakse bi bilo povezat vozom cg pa koristit njihove usluge nego bacat pare....
high_volume

#118 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

exliberal-ex wrote: 20/07/2020 00:58

pa u vezi mosta ZK je nesto prijetio i nakraju nista, a luka...da ima ekonomska isplativost mozda bi se moglo pricat o tome ali ovako ulagat milijarde u nesto sto je neodrzivo...mnogo lakse bi bilo povezat vozom cg pa koristit njihove usluge nego bacat pare....
Ipak, najekonomičnije za BiH je povrat ingerencije nad lukom Ploče, u vlasničkom smislu, unatoč činjenici da je prošlo mnogo vremena i da su sve investicije i sav novac BiH privrede koji je unesen u izgradnju te luke, odavno zaboravljeni... Skoro 30 godina BiH ima diplomaciju kojoj je osnovni zadatak vlastito finansijko situiranje, svoje porodice, i interesi pripadajućih etničkih struktura. Rijetko ko od BiH političara stvarno zna svoj posao i brine o državi i njenim resursima. Naša planeta ne pamti veću pljačku državne imovine od ove koju su počinili BiH političari od rata do danas, i ne pamti veću prevaru, obmanu vlastitog stanovništva. U imalo uređenijoj državi, svi naši političari već odavno tucali bi kamen i već davno do nivoa mora poravnali poluotok Klek, iako je privatni...
exliberal-ex

#119 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by exliberal-ex »

high_volume wrote: 20/07/2020 01:08
exliberal-ex wrote: 20/07/2020 00:58

Ipak, najekonomičnije za BiH je povrat ingerencije nad lukom Ploče, u vlasničkom smislu, unatoč činjenici da je prošlo mnogo vremena i da su sve investicije i sav novac BiH privrede koji je unesen u izgradnju te luke, odavno zaboravljeni... Skoro 30 godina BiH ima diplomaciju kojoj je osnovni zadatak vlastito finansijko situiranje, svoje porodice, i interesi pripadajućih etničkih struktura. Rijetko ko od BiH političara stvarno zna svoj posao i brine o državi i njenim resursima. Naša planeta ne pamti veću pljačku državne imovine od ove koju su počinili BiH političari od rata do danas, i ne pamti veću prevaru, obmanu vlastitog stanovništva. U imalo uređenijoj državi, svi naši političari već odavno tucali bi kamen i već davno do nivoa mora poravnali poluotok Klek, iako je privatni...
u ovon se slazem 100%
high_volume

#120 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

exliberal-ex wrote: 20/07/2020 01:14
u ovon se slazem 100%
Moraš se sa mnom u svemu slagati 100% :D :lol:
exliberal-ex

#121 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by exliberal-ex »

high_volume wrote: 20/07/2020 01:20
u ovon se slazem 100%
cackas mecku :lol:
high_volume

#122 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by high_volume »

exliberal-ex wrote: 20/07/2020 01:22
high_volume wrote: 20/07/2020 01:20
u ovon se slazem 100%
cackas mecku :lol:
Ne cackam :D Ne vrijeđam, poštujem drugačije, u 20-toj smo godini 21. stoljeća. Ko ne zna, ko ne razumije, teško mu je... :(
Novi_Nick

#123 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by Novi_Nick »

Bobi wrote: 18/07/2020 20:43

Inače, Malostonski zaljev je prirodno zaštićeno područje, takvo odlučeno zakonima bivše države, koju je ova država, od koje inače svi bježe u Wiene i druge bolje države, svojim zakonom u obavezi prihvatiti, do drugačije odluke. Pitanje je da li u BiH iko i zna za ovaj zakon iz 1983. godine :-)
Malo sam ja to proguglo, izgleda fakat da BiH ne prihvata tu uredbu o Malostonskom zaljevu...jebiga :D a i ta odluka iz 1983 da se odnosi samo na teritoriju tadašnje SRH .
Ako treba, BiH kao drzava ce da kopa u unutrasnjost BiH u formi sireg kanala, po duzini, sirini i dubini, sve do Mostara, pa ce i Mostar imati i more i luku.
Last edited by Novi_Nick on 20/07/2020 22:24, edited 1 time in total.
Sanjarko

#124 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by Sanjarko »

Ja sam predlagao da se gradi vojna luka u Neumu za potrebe NATO saveza ali ko mene slusa, a ako su mi ideje tacne i ostvarive i ako jos kome naumpadnu takve ili slicne ideje i ako ih naucnici i inovatori ostvare, luke ce u buducnosti postati skoro skroz prevazidzene i manje pravo koristene, a sve mi se cini da ce se to ostvariti, ali kazem ko mene slusa.
Bobi
Forum administrator

#125 Re: Pelješacki most! Zahuktala se gradnja! BiH i HR!

Post by Bobi »

SaraFina wrote: 19/07/2020 10:19
Bobi wrote: 18/07/2020 21:37
Ne prolaze. Nego se ovdje radi o tome, da je Čoviću bilo u interesu (jer mu je HR bitnija od BiH) da se taj most napravi i da bosanskohercegoačka strana ne talasa mnogo. I ne trazi nista kao kompenzaciju) A tako i Dodiku. Ja se iskreno nadam da ce im medjugorski turizam propasti i da će cijela teritorija za koju se borio Praljak i šestorka ostati odsječena. I hoće. Kao što je bila nakon 2 svjetskog rata. Svaki iole pragmatičan turist, radije će posjetiti neku elitnu destinaciju na moru, povezanu, nego hervegovačku ćuku. Izuzev ako nije vjerski fanatik.

I na kraju nas HR i ZG nisu izblefirali. Nego zahebali. O čemu treba dalje? Pišanje po sirotinji klasično.

„Treba li posebno naglasiti da Sabor Republike Hrvatske Sporazum nikada nije ratificirao iako je na njemu bio potpis Franje Tuđmana.

Šta je od momenta stavljanja Tuđmanovog potpisa na Sporazum uradila Republika Hrvatska? Ništa. Ustvari, ništa pozitivnoga. Naprotiv.“
Ja pitam jedno ona ko navijena...jel to ne smiješ ništa protiv vladajucih u Sarajevu :D. Šta je uradjeno nakon ratifikacije sporazuma osim korištenja situacije za potrebe predizbornih pamfleta?
Post Reply