vjerovatno su tanki s testovima opet
a utvrdjivanje izlijecenih ide niz vodu ko i ostale mjere...
Moderator: O'zone
Nemoj bolan Tesla da spinujes, ne budi zlonamjeran, NIKO to ne kaze i ne trazi... samo malo zdravog razuma je potrebno , obzira, gradjanske solidarnosti i osvjestenosti.TESLA_EDISON wrote: ↑16/07/2020 12:57 Ma sve zatvoriti, izbaciti vojsku, pucati u glavu u sve što se kreće. Izgleda da i tad pojedini ovdje ne bi bili zadovoljni.
Ma friziraju ili testiraju koliko zele, a to je dosta manje. Bas pratim, nekoliko dana su vrtili oko 50. Nema šanse. Cirkulacija ljudi je frekventna i masa ne zna kako se zaraze uopce.Porodice Foht wrote: ↑16/07/2020 12:41 Meni samo Kroejsa nije jasna, toliki protok ljudi, stotine hiljada turista dolazi svaki dan iz bar desetak drzava Evrope i broj zarazenih na desetke, ne vise! Kako!?![]()
Boga mi se ima testova za nove slučajevesumirprimus wrote: ↑16/07/2020 12:59vjerovatno su tanki s testovima opet![]()
a utvrdjivanje izlijecenih ide niz vodu ko i ostale mjere...![]()
Uzimam s rezervov tu tezu jer ipak su Susjedi clanica EU i tu je malo uredjeniji sistem. Da im se progleda kroz prste tako ozbiljna stvar kao pandemija da bi eto spasili turisticku sezonu, malo mi previse, iako moze biti i da sam naivcina balkanska.avenija wrote: ↑16/07/2020 12:55Zato sto ne testiraju, vise Federacija testira nego cijela Hrvatska..Porodice Foht wrote: ↑16/07/2020 12:41 Meni samo Kroejsa nije jasna, toliki protok ljudi, stotine hiljada turista dolazi svaki dan iz bar desetak drzava Evrope i broj zarazenih na desetke, ne vise! Kako!?![]()
Evo i kod nas se sve zna tacno kako ce biti, broj pozitivnih manji ide od subote, nedelja, ponedeljak oko 100-150 kada se manje testira i onda broj naraste preko 200 kada imas 2000 testova u cijeloj drzavi.
Isto tako njihov glavni epidemiolog kaze nema potrebe za testiranjem jer smo utvrdili da na svakog pozivnog 30 drugih pozitivnih nismo otkrili..
Ima na klixu bio clanak kako zarazene nakon 14 dana ne treba ponovno testirati, samo eto sto oni izgleda idu u neki medjuprostor i ne svrstavaju se u oporavljene tako da danasnji bilans nam je 4500 zarazenih i idemo lagano na 110 zarazenih na 100,000 stanovnika, samim time vrata nam i dalje ostavljaju zatvorena avioni ne lete autobusi stoje ekonomija nam pada velikom brzinom iz dana u dan. Ali koga briga za to.alexz wrote: ↑16/07/2020 13:02Boga mi se ima testova za nove slučajevesumirprimus wrote: ↑16/07/2020 12:59vjerovatno su tanki s testovima opet![]()
a utvrdjivanje izlijecenih ide niz vodu ko i ostale mjere...![]()
![]()
Porodice Foht wrote: ↑16/07/2020 13:06Uzimam s rezervov tu tezu jer ipak su Susjedi clanica EU i tu je malo uredjeniji sistem. Da im se progleda kroz prste tako ozbiljna stvar kao pandemija da bi eto spasili turisticku sezonu, malo mi previse, iako moze biti i da sam naivcina balkanska.avenija wrote: ↑16/07/2020 12:55Zato sto ne testiraju, vise Federacija testira nego cijela Hrvatska..Porodice Foht wrote: ↑16/07/2020 12:41 Meni samo Kroejsa nije jasna, toliki protok ljudi, stotine hiljada turista dolazi svaki dan iz bar desetak drzava Evrope i broj zarazenih na desetke, ne vise! Kako!?![]()
Evo i kod nas se sve zna tacno kako ce biti, broj pozitivnih manji ide od subote, nedelja, ponedeljak oko 100-150 kada se manje testira i onda broj naraste preko 200 kada imas 2000 testova u cijeloj drzavi.
Isto tako njihov glavni epidemiolog kaze nema potrebe za testiranjem jer smo utvrdili da na svakog pozivnog 30 drugih pozitivnih nismo otkrili..
Toliko su uređeni da su sedmicama njihovi ministri govorili kako među stotinama hiljada turista nema ni jednog zaraženog...sve dok se neki dan u češku iz hrvatske nije vratio voz pun turista i česi objavili da su među njima otkrili nekoliko zaraženih. Zamisli ako u vozu sa 300 putnika otkriju samo jednog zaraženog koliko ih onda ima među više od 500 000 turista na jadranu..Porodice Foht wrote: ↑16/07/2020 13:06
Uzimam s rezervov tu tezu jer ipak su Susjedi clanica EU i tu je malo uredjeniji sistem. Da im se progleda kroz prste tako ozbiljna stvar kao pandemija da bi eto spasili turisticku sezonu, malo mi previse, iako moze biti i da sam naivcina balkanska.
Nisam. Al hajd . Poslat ću ti jednog dana na PP šta sam
Uz to jos ide: A ako ti i sta bude, ko te hebeduh_sa_sjekirom wrote: ↑16/07/2020 14:06 Tupavi bosančeros još niksko da shvati da više nema karantena ni rigoroznijih zabrana jer naš jad od ekonomije to ne bi preživio. Malo će se oboljevati, malo će ekonomija disati i tako će biti do kraja pandemije.
U slobodnom prijevodu, brini se sam o sebi, ako hoćeš.
Ako nećeš, ko te hebe
![]()
Problem je sto kod nas princip licne odgovornosti za svoje postupke ne postoji.duh_sa_sjekirom wrote: ↑16/07/2020 14:06 Tupavi bosančeros još niksko da shvati da više nema karantena ni rigoroznijih zabrana jer naš jad od ekonomije to ne bi preživio. Malo će se oboljevati, malo će ekonomija disati i tako će biti do kraja pandemije.
Ako nećeš, ko te hebe
![]()
geralt wrote: ↑16/07/2020 14:16Problem je sto kod nas princip licne odgovornosti za svoje postupke ne postoji.duh_sa_sjekirom wrote: ↑16/07/2020 14:06 Tupavi bosančeros još niksko da shvati da više nema karantena ni rigoroznijih zabrana jer naš jad od ekonomije to ne bi preživio. Malo će se oboljevati, malo će ekonomija disati i tako će biti do kraja pandemije.
Ako nećeš, ko te hebe
![]()
Nije kriva, ali jedini način da obezbjedis da svi nose je da obezbjedjenje i osoblje ne dopušta ulazak bez maske.Kako u dm i u bankama fercera i razmak i sve?
Ali, kako da traže od misterija klijenata/kad oni sami ne nose ili eventualno na bradi? Katastrofa!
Procitao sam na temi prije nekoliko stranica kako je neko napisao da, ako je u prodavnici covjek bez maske, kriva prodavnica sto ga je pustila. Ne. Kriv je debil koji je usao bez maske. I koji ce kad se on ili neko njegov zarazi jebavati majku politicarima, Solaku i Sebiji, a sebe smatrati 0% odgovornim.
Edvin, na Stupu servisdječak sa šibicama wrote: ↑16/07/2020 14:12Nije valjda Mafko??? on je za Peugeot istina ali sta znam.
Šta ba Edvin ?