Ovdje gdje sam ja trenutno a sto znam po zeni je da u godinu dana je duzna otici ginekologu i oftamologu a mislim da je bila i kod zubara. To je ono sto sam je do sad vodio.BlackRiver wrote: ↑15/07/2020 15:38 Kad mi kaze "bio zdrav ko' dren, pa umro"![]()
Kod nas su svi zdravi do tridesete. Ne postoji kultura preventivnog odlaska doktoru, cast izuzetcima. Pa se onda iznenadimo kad neko u tridesetoj umre od srca ili od raka. A kaze bio zdrav, trenirao. A ovamo zadnjih put bio kod doktora prije 10 godina kad ga je zabolilo grlo.
Hrpa ljudi ima zdravstvene probleme kojih nije ni svjesna, posebno u nasim balkansim vukojebinama. I to sad polako izlazi na vidjelo. Nazalost.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Nadzorna_ploca
#23051 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
Mogy87
#23052 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam mnogo ljudi posebno iz tog "estradnog" svijeta. Igrom slučaja znam ovu osobu koja nikakve veze nema s tim poslom, čak ni ne živi u Srbiji.He1972 wrote: ↑15/07/2020 15:38jaoooooo, ti ne znaš odakle si šuplja, a znaš "ceo" balkan, prava ona jezikara na kubMogy87 wrote: ↑15/07/2020 15:34Ne nego poznajem člana njegove porodice. Uostalom, mnogo ljudi ga je znalo. I svi će potvrditi da je bio bez ikakvih zdravstvenih tegoba. Izrazito vesela i pozitivna osoba.Nadzorna_ploca wrote: ↑15/07/2020 15:31 Zato si ti gledala u njegov karton i vidjela da je odlicnog zdravlja pa si jos vidjela i sliku i zakljucila da je u formi. E alal ti vera, sampion si spinovanja.
Usput, svaka čast na argumentovanoj raspravi
- dječak sa šibicama
#23053 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vjerovatno nasi kamce pare od WHO i ostalih, mada ne vjerujem da ce im ovi dugo transferirati novac. Ameri se povukli, Gates najveci financijer WHO, gdje je tu logika da privatno lice drzi u saci svjetsku zdravstvenu organizaciju, i to covjek koji je javno rekao da je planeta prenapucena hoce reci treba smanjiti broj ljudi.
Ovo tacno ko da je neko namjerno napravio haos, sad sve pusteno niz vodu, neka umre ko umre ostali cekajte vakcinu. A nigdje ne pise da je ovo zadnji virus, sa obzirom na tradiciju opasnih virusa zadnjih 20 godina.
Kad postavis pitanje, oni kazu ma znate priroda je takva. Gdje je dokaz da je ovo prirodni virus, uostalom oni kazu da ne znaju nista o njemu. Kako onda znaju da je prirodni.
A i cijela situacija je haoticna, posebno kod nas gdje se po garazama testiranja obavljaju. Ljudima pun qrac svega medjutim neke stvari ne mozes ispraviti, opet je vecina aviona spustena, lete samo neki, mnoge granice zatvorene, za neke otvorene, mi kao crna rupa klasicno izolirani.
Sve lagano vodi u jos veci haos, a ne vidim nikakav izlaz jer vakcine nema pa nema.
Ovo tacno ko da je neko namjerno napravio haos, sad sve pusteno niz vodu, neka umre ko umre ostali cekajte vakcinu. A nigdje ne pise da je ovo zadnji virus, sa obzirom na tradiciju opasnih virusa zadnjih 20 godina.
Kad postavis pitanje, oni kazu ma znate priroda je takva. Gdje je dokaz da je ovo prirodni virus, uostalom oni kazu da ne znaju nista o njemu. Kako onda znaju da je prirodni.
A i cijela situacija je haoticna, posebno kod nas gdje se po garazama testiranja obavljaju. Ljudima pun qrac svega medjutim neke stvari ne mozes ispraviti, opet je vecina aviona spustena, lete samo neki, mnoge granice zatvorene, za neke otvorene, mi kao crna rupa klasicno izolirani.
Sve lagano vodi u jos veci haos, a ne vidim nikakav izlaz jer vakcine nema pa nema.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#23054 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vakcine neće ni biti jer se ne isplati praviti vakcinu za virus koji je smrtonosam u 1% slučajeva. Rusi su napravili lijek koji ga ubija po ugledu na Tamiflu i slično, to će biti sasvim dovoljno...A da je smrtonosan koliko se u početku jaukalo haos bi davno nastao, eto Švedske za primjer.
Last edited by Domaci izdajnik on 15/07/2020 15:47, edited 1 time in total.
-
Mogy87
#23055 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Slažem se. Kod nas je zdravstvena kultura na vrlo niskom nivou.BlackRiver wrote: ↑15/07/2020 15:38 Kad mi kaze "bio zdrav ko' dren, pa umro"![]()
Kod nas su svi zdravi do tridesete. Ne postoji kultura preventivnog odlaska doktoru, cast izuzetcima. Pa se onda iznenadimo kad neko u tridesetoj umre od srca ili od raka. A kaze bio zdrav, trenirao. A ovamo zadnjih put bio kod doktora prije 10 godina kad ga je zabolilo grlo.
Hrpa ljudi ima zdravstvene probleme kojih nije ni svjesna, posebno u nasim balkansim vukojebinama. I to sad polako izlazi na vidjelo. Nazalost.
Posebno se lako zanijeti kad si mlad i uspješan i misliš da ćeš "zauvijek" živjeti.
Moguće je da je to i ovdje bio slučaj.
Last edited by Mogy87 on 15/07/2020 15:47, edited 1 time in total.
- He1972
#23056 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
vidim "kulturu", ti trtljaš svoje pa svoje, ostali argumentovano ili ne, mogu da sviraju k..c.Mogy87 wrote: ↑15/07/2020 15:44Ne znam mnogo ljudi posebno iz tog "estradnog" svijeta. Igrom slučaja znam ovu osobu koja nikakve veze nema s tim poslom, čak ni ne živi u Srbiji.
Usput, svaka čast na argumentovanoj raspravija ću zadržati kulturu dijaloga
-
Mogy87
#23057 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hajd da nešto pametno i od tebe pročitam na ovoj temiNadzorna_ploca wrote: ↑15/07/2020 15:44Ovdje gdje sam ja trenutno a sto znam po zeni je da u godinu dana je duzna otici ginekologu i oftamologu a mislim da je bila i kod zubara. To je ono sto sam je do sad vodio.BlackRiver wrote: ↑15/07/2020 15:38 Kad mi kaze "bio zdrav ko' dren, pa umro"![]()
Hrpa ljudi ima zdravstvene probleme kojih nije ni svjesna, posebno u nasim balkansim vukojebinama. I to sad polako izlazi na vidjelo. Nazalost.Secerasu imaju masu nekih obaveznih pregleda, punica koja spada u tu kategoriju svaki mjesec ide jednom doktoru bez da ima ikakvih simptoma za ista. Preventivno djelovanje je najbolje. Uvesti obavezne godisnje sistematske preglede najbolje rjesenje po meni.
Nažalost, za veliku većinu stanovnika BiH ovako nešto nije dostupno.
- dječak sa šibicama
#23058 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma da, mlad zdrav jede svaki dan pecenje sto biba od masnoce 
O cemu govorimo, svaki drugi covjek je pusac, svi znamo sta cigare urade od organizma. Svaki drugi covjek ima bar povisen tlak, broj secerasa je ogroman na ukupnu populaciju, hranimo se mesom koje je tretirano hormonima, prskano voce i povrce, normalno da smo svi manje vise bolesni.
Gdje je alkohol, droga, zagadjen zrak svi znamo sta pocinje opet od novembra u Sarajevu. Zamisljam koronu u smogom obavijenom Sarajevu, i nije mi dobro.
O cemu govorimo, svaki drugi covjek je pusac, svi znamo sta cigare urade od organizma. Svaki drugi covjek ima bar povisen tlak, broj secerasa je ogroman na ukupnu populaciju, hranimo se mesom koje je tretirano hormonima, prskano voce i povrce, normalno da smo svi manje vise bolesni.
Gdje je alkohol, droga, zagadjen zrak svi znamo sta pocinje opet od novembra u Sarajevu. Zamisljam koronu u smogom obavijenom Sarajevu, i nije mi dobro.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#23059 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bez omalovažavanja, vrijedjanja i tako to. Hvala.
- geralt
#23060 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesi li vakcinisan protiv zausnjaka, i kolika je smrtnost od njih?Lajavikrelac wrote: ↑15/07/2020 15:46 Vakcine neće ni biti jer se ne isplati praviti vakcinu za virus koji je smrtonosam u 1% slučajeva. Rusi su napravili lijek koji ga ubija po ugledu na Tamiflu i slično, to će biti sasvim dovoljno...A da je smrtonosan koliko se u početku jaukalo haos bi davno nastao, eto Švedske za primjer.
-
BlackRiver
#23061 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
O tome ja pricam. Polazim od sebe konkretno. Od srednje skole se sportom bavim. Aktivnost i koliko-toliko zdrava prehrana. Preselim u Austriju: Prvi odlazak doktoru, povisen kolesterol. Pitam ga: "Pa kako brate napaceni?". Kaze: Genetika.Nadzorna_ploca wrote: ↑15/07/2020 15:44 Ovdje gdje sam ja trenutno a sto znam po zeni je da u godinu dana je duzna otici ginekologu i oftamologu a mislim da je bila i kod zubara. To je ono sto sam je do sad vodio.Secerasu imaju masu nekih obaveznih pregleda, punica koja spada u tu kategoriju svaki mjesec ide jednom doktoru bez da ima ikakvih simptoma za ista. Preventivno djelovanje je najbolje. Uvesti obavezne godisnje sistematske preglede najbolje rjesenje po meni.
Ove godine zaboravim odraditi godisnji pregled kod doktora, odem neki dan da vidim za to. Covjek samo sto nije izgalamio na mene. Kaze to se ne propusta jarane. Prije preseljenja u Austriju, u Bosni otisao kod svog doktora da odradim preventivni pregled. Covjek gleda u mene i kaze: "A sta ce to tebi?"
- zubi
#23062 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesi dosadan s Rusima i lijekom, utusi.... niko ziv ga ne spominje, al eto to nam je spasLajavikrelac wrote: ↑15/07/2020 15:46 Vakcine neće ni biti jer se ne isplati praviti vakcinu za virus koji je smrtonosam u 1% slučajeva. Rusi su napravili lijek koji ga ubija po ugledu na Tamiflu i slično, to će biti sasvim dovoljno...A da je smrtonosan koliko se u početku jaukalo haos bi davno nastao, eto Švedske za primjer.
- Domaci izdajnik
#23063 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zaušnjaci mutiraju?geralt wrote: ↑15/07/2020 15:54Jesi li vakcinisan protiv zausnjaka, i kolika je smrtnost od njih?Lajavikrelac wrote: ↑15/07/2020 15:46 Vakcine neće ni biti jer se ne isplati praviti vakcinu za virus koji je smrtonosam u 1% slučajeva. Rusi su napravili lijek koji ga ubija po ugledu na Tamiflu i slično, to će biti sasvim dovoljno...A da je smrtonosan koliko se u početku jaukalo haos bi davno nastao, eto Švedske za primjer.
- Domaci izdajnik
#23064 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sreća pa su se ovi na zapadu proslavili šopanjem ljudi neprovjerenim ljekovima pa pobili više ljudi nego bolest!zubi wrote: ↑15/07/2020 16:00Jesi dosadan s Rusima i lijekom, utusi.... niko ziv ga ne spominje, al eto to nam je spasLajavikrelac wrote: ↑15/07/2020 15:46 Vakcine neće ni biti jer se ne isplati praviti vakcinu za virus koji je smrtonosam u 1% slučajeva. Rusi su napravili lijek koji ga ubija po ugledu na Tamiflu i slično, to će biti sasvim dovoljno...A da je smrtonosan koliko se u početku jaukalo haos bi davno nastao, eto Švedske za primjer.![]()
- zubi
#23065 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zato kad rusi tu ulete, blago nam se... oni poznati po provjerenim i strogo kontrolisanim lijekovimaLajavikrelac wrote: ↑15/07/2020 16:06Sreća pa su se ovi na zapadu proslavili šopanjem ljudi neprovjerenim ljekovima pa pobili više ljudi nego bolest!zubi wrote: ↑15/07/2020 16:00Jesi dosadan s Rusima i lijekom, utusi.... niko ziv ga ne spominje, al eto to nam je spasLajavikrelac wrote: ↑15/07/2020 15:46 Vakcine neće ni biti jer se ne isplati praviti vakcinu za virus koji je smrtonosam u 1% slučajeva. Rusi su napravili lijek koji ga ubija po ugledu na Tamiflu i slično, to će biti sasvim dovoljno...A da je smrtonosan koliko se u početku jaukalo haos bi davno nastao, eto Švedske za primjer.![]()
-
Nadzorna_ploca
#23066 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Potrudi se i ti pa da i od tebe docekamo.Mogy87 wrote: ↑15/07/2020 15:50Hajd da nešto pametno i od tebe pročitam na ovoj temiNadzorna_ploca wrote: ↑15/07/2020 15:44Ovdje gdje sam ja trenutno a sto znam po zeni je da u godinu dana je duzna otici ginekologu i oftamologu a mislim da je bila i kod zubara. To je ono sto sam je do sad vodio.BlackRiver wrote: ↑15/07/2020 15:38 Kad mi kaze "bio zdrav ko' dren, pa umro"![]()
Hrpa ljudi ima zdravstvene probleme kojih nije ni svjesna, posebno u nasim balkansim vukojebinama. I to sad polako izlazi na vidjelo. Nazalost.Secerasu imaju masu nekih obaveznih pregleda, punica koja spada u tu kategoriju svaki mjesec ide jednom doktoru bez da ima ikakvih simptoma za ista. Preventivno djelovanje je najbolje. Uvesti obavezne godisnje sistematske preglede najbolje rjesenje po meni.
![]()
Nažalost, za veliku većinu stanovnika BiH ovako nešto nije dostupno.
-
Mogy87
#23067 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na osnovu studije u kojoj je od 700.000 COVID potvrđenih pacijenata u Rusiji učestvovalo 110 dobili su dozvolu agencije za lijekovezubi wrote: ↑15/07/2020 16:09Zato kad rusi tu ulete, blago nam se... oni poznati po provjerenim i strogo kontrolisanim lijekovimaLajavikrelac wrote: ↑15/07/2020 16:06Sreća pa su se ovi na zapadu proslavili šopanjem ljudi neprovjerenim ljekovima pa pobili više ljudi nego bolest!![]()
- Domaci izdajnik
#23068 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Srećom pa su tvoja poređenja i cifre na mjestu... 
-
Mogy87
#23069 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
S obzirom na to koliko nam se kriteriji razlikuju čisto sumnjamNadzorna_ploca wrote: ↑15/07/2020 16:09Potrudi se i ti pa da i od tebe docekamo.Mogy87 wrote: ↑15/07/2020 15:50Hajd da nešto pametno i od tebe pročitam na ovoj temiNadzorna_ploca wrote: ↑15/07/2020 15:44
Ovdje gdje sam ja trenutno a sto znam po zeni je da u godinu dana je duzna otici ginekologu i oftamologu a mislim da je bila i kod zubara. To je ono sto sam je do sad vodio.Secerasu imaju masu nekih obaveznih pregleda, punica koja spada u tu kategoriju svaki mjesec ide jednom doktoru bez da ima ikakvih simptoma za ista. Preventivno djelovanje je najbolje. Uvesti obavezne godisnje sistematske preglede najbolje rjesenje po meni.
![]()
Nažalost, za veliku većinu stanovnika BiH ovako nešto nije dostupno.![]()
![]()
- mO k3
#23070 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
@plain vanilla sta se desava dole na gradini , svastika mi je otisla dole na gradinu mora nesto da operise i jedna sestrica koju ona zna joj je rekla da je gradina puna sa korona pacijentima samo da to ne ide u javnost
- mO k3
-
Medobrundo25
#23072 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Obicna laz. Pozdrav
- mO k3
#23073 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
od korone?Medobrundo25 wrote: ↑15/07/2020 16:48Obicna laz. Pozdravcca 50 tak ljudi je hospitalizovano, sto nije atrasan broj ako uzmes u obzir da kanton broji cca 550.000 ljudi.
-
malocvijece
#23074 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko ja znam po ovim mojim koji rade na gradini, nije istina to što je rečeno u tvom postu. Ima infektivna klinika koja je primila ne znam koliko pacijenata, a ostalo regularno radi samo što je teško zbog svih procedura. Al eto snalaze se nekako.
-
Medobrundo25
#23075 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da.mO k3 wrote: ↑15/07/2020 16:52od korone?Medobrundo25 wrote: ↑15/07/2020 16:48Obicna laz. Pozdravcca 50 tak ljudi je hospitalizovano, sto nije atrasan broj ako uzmes u obzir da kanton broji cca 550.000 ljudi.