Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#76 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by Tomahawk11 »

Kolinda wrote: 15/07/2020 11:19
Tomahawk11 wrote: 15/07/2020 11:13 Pa ja....ni Stari most nije srušen zahvaljujući Hrvatima...i to su Bošnjaci krivi.
Vama velikim zagovornicima Haškog tribunala preporučam presudu na koju se svako malo pozivate u kojoj piše da je "Stari most legitimni vojni cilj". Čisto da se podsjetite kad vam je HS već mjerilo...
Ako ti je to što piše u presudi utjeha :thumbup:
A čuj ''vama velikim zagovornicima Haškog tribunala''...pa matica ti priznaje i zagovara taj tribunal, oslobodili su sve hr generale...sad što je nekoliko hercegovačkih zvaničnika osuđeno i sud odmah nije legitiman :-)

Meni samo nije jasno kako si ti iz mog komentara izvukao tu priču o HS :)
Hajde ljudski reci....je li bilo u redu srušiti Stari most? Nebitno je li on bošnjački, hrvatski, ko ga je napravio, onako, kao neku kulturnu baštinu, historijski spomenik...da li je ok što je srušen?
Kolinda

#77 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by Kolinda »

Tomahawk11 wrote: 15/07/2020 11:22
Kolinda wrote: 15/07/2020 11:19
Tomahawk11 wrote: 15/07/2020 11:13 Pa ja....ni Stari most nije srušen zahvaljujući Hrvatima...i to su Bošnjaci krivi.
Vama velikim zagovornicima Haškog tribunala preporučam presudu na koju se svako malo pozivate u kojoj piše da je "Stari most legitimni vojni cilj". Čisto da se podsjetite kad vam je HS već mjerilo...
Ako ti je to što piše u presudi utjeha :thumbup:
A čuj ''vama velikim zagovornicima Haškog tribunala''...pa matica ti priznaje i zagovara taj tribunal, oslobodili su sve hr generale...sad što je nekoliko hercegovačkih zvaničnika osuđeno i sud odmah nije legitiman :-)

Meni samo nije jasno kako si ti iz mog komentara izvukao tu priču o HS :)
Hajde ljudski reci....je li bilo u redu srušiti Stari most? Nebitno je li on bošnjački, hrvatski, ko ga je napravio, onako, kao neku kulturnu baštinu, historijski spomenik...da li je ok što je srušen?
Zašto ne bi izvukao HS, pa to je mjerilo ovog foruma, bez obzira što je oslobodio Šešelja, što je za Vukovar dao simbolične kazne, što za zločine nad Hrvatima u BiH nije nitko odgovarao itd.

Kad je stari most u pitanju, možeš ga gledati samo u kontekstu događaja iz tog vremena, nikako prije jer ako je služio a služio je za vojne akcije onda nema ništa čudno u tome što je srušen (tako rekoše i na HS).
JThomas

#78 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by JThomas »

jedno drugo ne isključuje. naravno da se susjedi i komšije miješaju stalno i zlonamjerno. ali ko misli da bi nam bilo nešto puno (ili možda ikako, veća vlast više i kvari i ima veći potencijal zloupotrebe) bolje da sve podijele bakir i fahro bez dodika i dragana...može se javiti na pp da mu ponudim nešto za prodati :mrgreen: što neko reče, srbija je najbolji dokaz da ne mora samo po sebi (odnosno bez pameti, morala, integriteta i odgovornosti naroda i vlasti) biti bolje ako se pitaju samo jedni. ili samo jedan :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#79 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by Tomahawk11 »

Kolinda wrote: 15/07/2020 11:27
Zašto ne bi izvukao HS, pa to je mjerilo ovog foruma, bez obzira što je oslobodio Šešelja, što je za Vukovar dao simbolične kazne, što za zločine nad Hrvatima u BiH nije nitko odgovarao itd.

Kad je stari most u pitanju, možeš ga gledati samo u kontekstu događaja iz tog vremena, nikako prije jer ako je služio a služio je za vojne akcije onda nema ništa čudno u tome što je srušen (tako rekoše i na HS).
Ja sam izuzetak, ne vodim se mjerilima mase.
Šešelj je odležao kaznu. Sad što je to bilo tokom procesa, ispade da ga je oslobodio.

Ne znam...je li služio za vojne akcije? Šta je bilo na njemu, neki bunker, haubica, tenk?

Pravna kategorizacija je često gruba i bez emocija...gledano iz ugla običnog čovjeka.
Kolinda

#80 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by Kolinda »

Tomahawk11 wrote: 15/07/2020 11:33
Kolinda wrote: 15/07/2020 11:27

Ja sam izuzetak, ne vodim se mjerilima mase.
Šešelj je odležao kaznu. Sad što je to bilo tokom procesa, ispade da ga je oslobodio.

Ne znam...je li služio za vojne akcije? Šta je bilo na njemu, neki bunker, haubica, tenk?

Pravna kategorizacija je često gruba i bez emocija...gledano iz ugla običnog čovjeka.
Ti si znači iznimka jer nisi pratio proces šestorki, ništa onda oprošteno ti je s moje strane :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#81 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by Tomahawk11 »

Kolinda wrote: 15/07/2020 11:35
Ti si znači iznimka jer nisi pratio proces šestorki, ništa onda oprošteno ti je s moje strane :D
Iskreno i nisam. Znam da je onaj popio otrov i da je presuda UZP.
Politika je fakat minimalno u mom životu.
Zato sam te i pitao za Stari most kao čovjek čovjeka, ne kao Bošnjak Hrvata, ne kao pravnik niti bilo kog drugog aspekta.
Kolinda

#82 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by Kolinda »

Tomahawk11 wrote: 15/07/2020 11:40
Zato sam te i pitao za Stari most kao čovjek čovjeka, ne kao Bošnjak Hrvata, ne kao pravnik niti bilo kog drugog aspekta.
A što da ti kažem...ako vjerujemo presudama onda je bio legitiman cilj...
He1972

#83 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by He1972 »

plain vanilla wrote: 14/07/2020 14:12 Kaze se talac, mnozina taoci
ispravno je i taoc jednina
He1972

#84 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by He1972 »

Kolinda wrote: 14/07/2020 17:52
dumpa wrote: 14/07/2020 17:31
Novak20 wrote: 14/07/2020 16:16 Tko ti smeta u kantonu Sarajevo da ga urediš kao Švicarsku?
un1ted wrote: 14/07/2020 16:54 Čij je taoc Bosna i Hercegovina u Sarajevu?
Sarajevo je, NAŽALOST, za ostatak BiH Amerika.

A to opet nema veze sa temom.

Manite se šuplje, nismo djeca.
:lol: , tako je, u srcu šehera 10 ulica nosi nazive po ustaškim velikanima...gradom upravljaju napredne stranke, pokušavaju se zabranjivati vjerski obredi... :thumbup:
otkada je vjerski obred dreka za pobijenim (ispravno) blajburškim fašistima?
Kolinda

#85 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by Kolinda »

He1972 wrote: 15/07/2020 11:55
Kolinda wrote: 14/07/2020 17:52
dumpa wrote: 14/07/2020 17:31

Sarajevo je, NAŽALOST, za ostatak BiH Amerika.

A to opet nema veze sa temom.

Manite se šuplje, nismo djeca.
:lol: , tako je, u srcu šehera 10 ulica nosi nazive po ustaškim velikanima...gradom upravljaju napredne stranke, pokušavaju se zabranjivati vjerski obredi... :thumbup:
otkada je vjerski obred dreka za pobijenim (ispravno) blajburškim fašistima?
Bože oprosti mu jer ne zna što čini, amen...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#86 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by un1ted »

Meni nije teško na svakoj stranici ponoviti

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... ne-1026731
Austrija bi mogla trajno zabraniti komemoraciju na Bleiburgu: ‘Duh glorificiranja fašističkog ustaškog režima glasniji je od sućuti za ubijene‘
Riječ je o nadstranačkoj inicijativi koja predstavlja priličan presedan u austrijskoj parlamentarnoj praksi i koja cilja na trajnu zabranu tradicionalnih komemorativno-političkih okupljanja na Bleiburškom polju.

Ovogodišnji skup je suspendiran zbog preveniranja epidemije koronavirusa, no svi budući mogli bi biti zbog neželjenih fašističko-revizionističkih tendencija.
Nesto ne vidim da su BIH hrvati proslijedili zvaničnu protesnu notu austriji zbog ugrožavanja sloboda.
Kolinda

#87 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by Kolinda »

un1ted wrote: 15/07/2020 11:59 Meni nije teško na svakoj stranici ponoviti

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... ne-1026731
Austrija bi mogla trajno zabraniti komemoraciju na Bleiburgu: ‘Duh glorificiranja fašističkog ustaškog režima glasniji je od sućuti za ubijene‘
Riječ je o nadstranačkoj inicijativi koja predstavlja priličan presedan u austrijskoj parlamentarnoj praksi i koja cilja na trajnu zabranu tradicionalnih komemorativno-političkih okupljanja na Bleiburškom polju.

Ovogodišnji skup je suspendiran zbog preveniranja epidemije koronavirusa, no svi budući mogli bi biti zbog neželjenih fašističko-revizionističkih tendencija.
Nesto ne vidim da su BIH hrvati proslijedili zvaničnu protesnu notu austriji zbog ugrožavanja sloboda.
Misa, pričam o vjerskom obredu koji se zove Misa...ne o okupljanjima i slično...bi li se kladio da će se Misa u Blajburgu održati?
JThomas

#88 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by JThomas »

savršeno rečeno u jednoj rečenici. imaju dvije dimenzije, ali jedna je veća i glasnija.
nosara

#89 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by nosara »

Ne znam sto se spominje Blajburg, pa tamo su ruku pod ruku Hrvoje i Meho?

Iz nepoznatog razloga Milutin je ispao iz kombinacije, iako su i oni bili u igri. :?
He1972

#90 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by He1972 »

nosara wrote: 15/07/2020 12:07 Ne znam sto se spominje Blajburg, pa tamo su ruku pod ruku Hrvoje i Meho?

Iz nepoznatog razloga Milutin je ispao iz kombinacije, iako su i oni bili u igri. :?
tamo su prvenstveno popušili fašisti, imena nebitna
nosara

#91 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by nosara »

He1972 wrote: 15/07/2020 12:10
nosara wrote: 15/07/2020 12:07 Ne znam sto se spominje Blajburg, pa tamo su ruku pod ruku Hrvoje i Meho?

tamo su prvenstveno popušili fašisti, imena nebitna
Neki su dobili spomenik u Blajburgu, a drugi ulice i skole po Sarajevu. Po ovim prvim se, kao, pljuje, a kad se spomenu drugi, ogromna vecina se pravi mrtva.

Misa je bila na pravom mjestu. Zamislite, eto, da je bila za ove druge. Sve se uklapa. :bih:
JThomas

#92 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by JThomas »

to je uspješna podvala sda glupanima kakvih nema mnogo, bez obzira koliko su glupani. ustaše ne volimo jer su sateliti fašista i ekstremni nacionalisti - ali naši sateliti tih satelita, sateliti drugog reda su okej i za škole i ulice.
sumirprimus

#93 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by sumirprimus »

JThomas wrote: 15/07/2020 12:36 to je uspješna podvala sda glupanima kakvih nema mnogo, bez obzira koliko su glupani. ustaše ne volimo jer su sateliti fašista i ekstremni nacionalisti - ali naši sateliti tih satelita, sateliti drugog reda su okej i za škole i ulice.
iznenadio bi se koliko ih zapravo ima...
kakav narod takva i vlast ne zavaravaj se...
JThomas

#94 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by JThomas »

nisam mislio na broj glupana nego na broj ovako glupih i apsurdnih, a uspješnih podvala...
sumirprimus

#95 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by sumirprimus »

ocigledno im dobro ide...
Hafis

#96 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by Hafis »

Naziv teme glasi ''Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske''

Mislim da je u sasvim dovoljnoj količini napravljen solidan bošnjački kritički osvrt na ponašanje domaćih BiH Hrvata te sukladno naslovu teme mislim da je vrijeme da se sad malo pređe i na domaće Srbe.

Jebo države Srbiju i Hrvatsku - mezimo domaće :bih:
BAK-eV

#97 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by BAK-eV »

Hafis wrote: 15/07/2020 13:01 Naziv teme glasi ''Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske''

Mislim da je u sasvim dovoljnoj količini napravljen solidan bošnjački kritički osvrt na ponašanje domaćih BiH Hrvata te sukladno naslovu teme mislim da je vrijeme da se sad malo pređe i na domaće Srbe.

Jebo države Srbiju i Hrvatsku - mezimo domaće :bih:
Pa za Srbe je jasna stvar. Koce sve sto mogu preko entitetskog mehanizma u cilju da Bosna uvjek kaska za Srbijom u bilo kom pogledu (ulazak u EU, NATO, Kosovo).

Ali kao sto sam i rekao, sad je malo tu Srbija isto ogranicena u odnosu na prije. Granice se moraju postovati, Bosnjaci isto ne dozvoljavaju poklanjanje Hidroelektrana, teritorije u vezi pruge BG-BAR, otkup nekih skolskih aviona sto truhnu u RS-u i sl.
JThomas

#98 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by JThomas »

sumirprimus wrote: 15/07/2020 13:00 ocigledno im dobro ide...
glup može biti svako za sebe. ali za ovakvu kolektivnu glupost potreban je master...sda.

x je naš smrtni neprijatelj i o tome postoji širok konsenzus. ali sad, naši saradnici i uvlakači tog istog x, čak ne ni "samostalni" zlotvori, beznačajni i po lošem - e znate to je komplikovano, ne treba biti radikalan, ali može par škola.
DonieBrasco

#99 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske

Post by DonieBrasco »

Mi smo prije svega talac balijandera zelene stranke onda svih ostalih.
SaraFina

#100 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske

Post by SaraFina »

Kolinda wrote: 15/07/2020 11:49
Tomahawk11 wrote: 15/07/2020 11:40
A što da ti kažem...ako vjerujemo presudama onda je bio legitiman cilj...
Presuda se treba držati svakako. Mislim, oslobođeni su Gotovina i Markač i time je skinuta svaka buduća kalkulacija sa velikosrpske strane, o ulozi HR kad je sukob sa Srbima u pitanju. Sukob na teritoriji HR. I klasifikacija. HR je vodila odbrambeni rat.

E sad u slučaju šestorka imamo drugi par cipela. No negirati legitimitet haškog tribunala, zbog nekih osjećaja, značilo bi i prvu presudu u korist HR dovesti u pitanje.

Zar nije tako? Pa i ako je stari most bio legotimni vojni cilj, to ne amnestira šestorku niti ublažava presudu za UZP.
Locked