Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
MensurM
-
laik1981
#22927 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Preporuke WHO su da se vise ne retestira nakon 14 dana.. Samo oni znaju sto su to preporucili, kao sto samo oni znaju za sve ostale nebulozne preporuke u proteklim mjesecima. Njihovim preporukama se vode zdravstveni sistemi.
-
Tambure
#22928 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Previse je preporuka misljenja kontradiktornost prijetnji uvreda da bi se ovaj virus shvatio ozbiljno
- zubi
- He1972
-
Mogy87
- Tesla Edison
#22932 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Izvini al nije tako. Ja jedino što tvrdim i tvrdiću do Sudnjeg dana da laže vlast i NJIHOV križni štab kao i mediji. Za sve ostalo sam otvoren totalno i ne tvrdim da iko laže (osim nolifera). U tome je i ljepota ovakvih diskusija da svako iznese svoje viđenje.zubi wrote: ↑14/07/2020 19:14K'o sto rekoh vrlo mutan i antipatican... meni je samo problem sto ti u svom pokusaju da dokazes kako svi lazu, preuvelicavaju i izmisljajuTESLA_EDISON wrote: ↑14/07/2020 19:06 Demant jeste tu ali gledam šire. Demant je odmah nastao nakon izjave Sebije do su gore teški bolesnici.
Zatim nakon ozdravljenja daje izjavu kakvu ne bi dale puno poznatije i popilarnije osobe od njega, prepunu ispraznih floskula, pravdanja i preuveličavanja i to sve nakon prvobitne objave.
Misliš da bi to sve on pisao i pričao da nije objavio kako je gore "onako"?
Haj budi pošten i reci da li ti je to, bar, sumnjivo? Ako ništa, bar tonavodis njegov primjer, ne uzimajuci nista drugo u obzir, dakle biras dijelove price koji ti odgovaraju...
Mozda je prva objava bila kad se jos dobro osjecao, ne znam... ako ista se zna i vidi sa ovim sranjem od virusa, jeste da se situacija u trenutku promjeni, cini ti se da si dobar, a onda za sat vremena naglo pogorsanje (ljekari i sestre tako pricaju, da je klinicka slika kakvu nikad nisu vidjeli, totalno nepredvidljivo...)
Kad već odemo u vrijeđanje, tu se rasprava prekida.
-
Tambure
- zubi
-
Heller
#22935 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel se moze kome prijaviti ovaj pristup?
-
laik1981
#22938 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moze epidemioloskim sluzbama. Samo vjerovatno nece piti vode. Vec duze od mjesec dana se stvaraju klasteri, ponajvise u drzavnim firmama, i kontakti u dosta slucajeva ne idu u samoizolaciju. Masa policajaca i zdravstvenih radnika zarazeno u tom periodu. Sve se, manje vise, zataskalo.
-
Mogy87
-
Mogy87
-
Johnny_x
#22941 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko sam mogao shvatiti radnici iz državnih firmi, državni službenici za ponovno uvođenje mjera, jer im je lakše onda na poslu, do 13:00 se radi, svi doprinosi se uplačuju redovno i bez umanjenja, dok radnici iz realnog sektora koji sve to plaćaju nisu za uvođenje mjera jer bi za večinu tih radnika ponovno uvođenje mjera značilo i otkaz.
Problem sa koronom kod nas je napravljen u startu, prvobitne mjere nisu dale nikakvog efekta, osim što su se neki pojedinici bliski vlasti enormno obogatili i što je naša vlast iskoristila koronu da izvuće ogroman javni novac u svoje privatne đepove.
Da smo početkom marta kontrolisali i testirali ljude koji nam ulaze u državu i njih izolovali, mi bismo mogli biti na ovom režimu i u martu aprilu, ne bismo sada imali velik broj zaraženih ljudi, uništenu ekonomije, ali je zajeb nastao kad su testove počeli kupovati firme koje se bave proizvodnjom namještaja, pa nije bilo testova, testirali su se samo odabrani, kada su nestrućni ljudi odlučivali, kada niko iz vrha vlasti nije iazšao sa jasnom i definisanom strategijom itd.
Samo trebate imati na umu da na dan kada se razmatralo u uvođenju 15-tog karantina, tj. Fahrudin Solak je izašao sa tim prijedlogom, na taj dan je potpisan ugovor sa Srebrenom Malinom za nabavku respiratora, 03.04.2020. godine.
Problem sa koronom kod nas je napravljen u startu, prvobitne mjere nisu dale nikakvog efekta, osim što su se neki pojedinici bliski vlasti enormno obogatili i što je naša vlast iskoristila koronu da izvuće ogroman javni novac u svoje privatne đepove.
Da smo početkom marta kontrolisali i testirali ljude koji nam ulaze u državu i njih izolovali, mi bismo mogli biti na ovom režimu i u martu aprilu, ne bismo sada imali velik broj zaraženih ljudi, uništenu ekonomije, ali je zajeb nastao kad su testove počeli kupovati firme koje se bave proizvodnjom namještaja, pa nije bilo testova, testirali su se samo odabrani, kada su nestrućni ljudi odlučivali, kada niko iz vrha vlasti nije iazšao sa jasnom i definisanom strategijom itd.
Samo trebate imati na umu da na dan kada se razmatralo u uvođenju 15-tog karantina, tj. Fahrudin Solak je izašao sa tim prijedlogom, na taj dan je potpisan ugovor sa Srebrenom Malinom za nabavku respiratora, 03.04.2020. godine.
-
laik1981
#22942 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima li i jedan slucaj da se neko u BiH zarazio u frizerskom ili kozmetickom salonu, prodavnici odjece ili obuce, nekoj teretani ili u bilo kom malom biznisu koji su bili zabranjeni za vrijeme restrikcija i koji su popusili najvecu foru? Nedavno je ona doktorica iz Tuzle rekla da nemaju slucajeve iz ugostiteljskih objekata. Ja znam za jedan lokal na Ilidzi gdje je prije nekih mjesec dana bilo par pozitivnih slucajeva, ali to je u sustini zanemarivo ako gledamo ukupne brojke. Zna li neko za slucajeve zaraze u ovim tipovima objekata?
- duh_sa_sjekirom
#22943 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kvota 1.20 da šeher ide preko tu tauzen za manje od 10 dana
Samo opušteno i relax...
Kome ba da se mi prilagođavamo...

Samo opušteno i relax...
Kome ba da se mi prilagođavamo...
-
Mogy87
#22944 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko je popusio najvecu foru? Saloni u koje ja idem rade punom parom. Pod maskama, ali rade. Dok nisu radili gazdarica dostavljala pilinge na kucnu adresu. Nije mogla napraviti koliko su bili trazeni. Pad potrosnje je rezultat neizvijesnosti. Svuda u svijetu je potrosnja pala.laik1981 wrote: ↑14/07/2020 20:25 Ima li i jedan slucaj da se neko u BiH zarazio u frizerskom ili kozmetickom salonu, prodavnici odjece ili obuce, nekoj teretani ili u bilo kom malom biznisu koji su bili zabranjeni za vrijeme restrikcija i koji su popusili najvecu foru? Nedavno je ona doktorica iz Tuzle rekla da nemaju slucajeve iz ugostiteljskih objekata. Ja znam za jedan lokal na Ilidzi gdje je prije nekih mjesec dana bilo par pozitivnih slucajeva, ali to je u sustini zanemarivo ako gledamo ukupne brojke. Zna li neko za slucajeve zaraze u ovim tipovima objekata?
-
palermo
#22945 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa kad imaš lokalno širenje zaraze, onda je teško sa sigurnošću otkriti izvore. Kod nas u MOstaru je na respiratoru žena koju je zarazio sin, konobar u lokalnom kafiću....imaš slučaj doktora kojeg je sopstveno dijete zarazilo, pretpostavlja se da je on opet virus pokupio negjde na judo treningu, pa eno i Dino Konaković je rekao da je zaražen od kćerke tinejdžerke koja je virus vjerovatno pokupila u nekom kafiću......mislim, generalne zaključke je jako teško izvoditilaik1981 wrote: ↑14/07/2020 20:25 Ima li i jedan slucaj da se neko u BiH zarazio u frizerskom ili kozmetickom salonu, prodavnici odjece ili obuce, nekoj teretani ili u bilo kom malom biznisu koji su bili zabranjeni za vrijeme restrikcija i koji su popusili najvecu foru? Nedavno je ona doktorica iz Tuzle rekla da nemaju slucajeve iz ugostiteljskih objekata. Ja znam za jedan lokal na Ilidzi gdje je prije nekih mjesec dana bilo par pozitivnih slucajeva, ali to je u sustini zanemarivo ako gledamo ukupne brojke. Zna li neko za slucajeve zaraze u ovim tipovima objekata?
Jedino mi se čini da su prodavnice, zbog relativno kratkog zadržavanja u njima prilično sigurne...al ne lezi vraže...
-
Tambure
#22946 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vlasnik binga je vjerovatno na vrijeme odredjenoj osobi ustupio odredjenu svotu novca da ga ne diraju coronom
-
Mogy87
-
last mohicans
#22948 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ispravka krivog navoda. Dino ima maksuma, Zalihic je pokupio od kceri, a ona od neke jaranice tinejdzerke.palermo wrote: ↑14/07/2020 20:39Pa kad imaš lokalno širenje zaraze, onda je teško sa sigurnošću otkriti izvore. Kod nas u MOstaru je na respiratoru žena koju je zarazio sin, konobar u lokalnom kafiću....imaš slučaj doktora kojeg je sopstveno dijete zarazilo, pretpostavlja se da je on opet virus pokupio negjde na judo treningu, pa eno i Dino Konaković je rekao da je zaražen od kćerke tinejdžerke koja je virus vjerovatno pokupila u nekom kafiću......mislim, generalne zaključke je jako teško izvoditilaik1981 wrote: ↑14/07/2020 20:25 Ima li i jedan slucaj da se neko u BiH zarazio u frizerskom ili kozmetickom salonu, prodavnici odjece ili obuce, nekoj teretani ili u bilo kom malom biznisu koji su bili zabranjeni za vrijeme restrikcija i koji su popusili najvecu foru? Nedavno je ona doktorica iz Tuzle rekla da nemaju slucajeve iz ugostiteljskih objekata. Ja znam za jedan lokal na Ilidzi gdje je prije nekih mjesec dana bilo par pozitivnih slucajeva, ali to je u sustini zanemarivo ako gledamo ukupne brojke. Zna li neko za slucajeve zaraze u ovim tipovima objekata?
Jedino mi se čini da su prodavnice, zbog relativno kratkog zadržavanja u njima prilično sigurne...al ne lezi vraže...
- GAU8
#22949 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To se zove reket, i on ga uredno plaća
-
laik1981
#22950 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovoga puta si me ostavila bez teksta. Nemam komentara.Mogy87 wrote: ↑14/07/2020 20:39Ko je popusio najvecu foru? Saloni u koje ja idem rade punom parom. Pod maskama, ali rade. Dok nisu radili gazdarica dostavljala pilinge na kucnu adresu. Nije mogla napraviti koliko su bili trazeni. Pad potrosnje je rezultat neizvijesnosti. Svuda u svijetu je potrosnja pala.laik1981 wrote: ↑14/07/2020 20:25 Ima li i jedan slucaj da se neko u BiH zarazio u frizerskom ili kozmetickom salonu, prodavnici odjece ili obuce, nekoj teretani ili u bilo kom malom biznisu koji su bili zabranjeni za vrijeme restrikcija i koji su popusili najvecu foru? Nedavno je ona doktorica iz Tuzle rekla da nemaju slucajeve iz ugostiteljskih objekata. Ja znam za jedan lokal na Ilidzi gdje je prije nekih mjesec dana bilo par pozitivnih slucajeva, ali to je u sustini zanemarivo ako gledamo ukupne brojke. Zna li neko za slucajeve zaraze u ovim tipovima objekata?