Tu ne vidim nikakav problem da predaju zahtjev u ambasadu i zatraže vizu. Tada znaš ko je, šta je, zašto dolazi, kada odlazi, ima li garantno pismo od nekoga domaćeg ko će ga ovdje izdržavati ili ima li 50-100 KM (ne znam sada koliko je propisano zakonom) dnevno dok boravi u lijepoj BiH, ima li ratnu prošlost, je li služio vojsku negdje? Ako si nekada tražio vizu, znaš i sam šta si popunjavao.high_volume wrote: ↑14/07/2020 10:16 I šta kad se uvede vizni režim? Želiš reći da će migranti Pakistanci, npr. ići najprije u BiH ambasadu u Islamabadu, ili neki usputni konzulat, ili da će Afganistanci ići u BiH ambasade, Tunižani, Alžirci, Marokanci, ili u Beograd, npr. po vizu za ulazak u BiH? Pa im BiH službenici neće odobravati vizu i time sprečavati ulazak u BiH, pa ćemo imati manje ili nikako migranata po ulicama i javnom prostoru?
Ilegalni migranti u BiH
- BrziGonzales
#14676 Re: Migranti u BiH
- tandmand
#14677 Re: Migranti u BiH
O kojem viznom režimu vi pričate?BrziGonzales wrote: ↑14/07/2020 12:37Tu ne vidim nikakav problem da predaju zahtjev u ambasadu i zatraže vizu. Tada znaš ko je, šta je, zašto dolazi, kada odlazi, ima li garantno pismo od nekoga domaćeg ko će ga ovdje izdržavati ili ima li 50-100 KM (ne znam sada koliko je propisano zakonom) dnevno dok boravi u lijepoj BiH, ima li ratnu prošlost, je li služio vojsku negdje? Ako si nekada tražio vizu, znaš i sam šta si popunjavao.high_volume wrote: ↑14/07/2020 10:16 I šta kad se uvede vizni režim? Želiš reći da će migranti Pakistanci, npr. ići najprije u BiH ambasadu u Islamabadu, ili neki usputni konzulat, ili da će Afganistanci ići u BiH ambasade, Tunižani, Alžirci, Marokanci, ili u Beograd, npr. po vizu za ulazak u BiH? Pa im BiH službenici neće odobravati vizu i time sprečavati ulazak u BiH, pa ćemo imati manje ili nikako migranata po ulicama i javnom prostoru?
Nama Evropska komisija prijeti, da bi nam mogla uvesti vizni režim za putovanje u EU, kakav je bio do 2011. god. zbog situacije sa migrantima.
A vi opet o tome kako da Pakistanci dođu u BiH, sa vizom ili ne i parkiraju nam se.
-
broj dva
#14678 Re: Migranti u BiH
Da smo drzava :
Svi imigranti se registriraju i uzimaju im se otisci prstiju. Svi MORAJU odgovoriti na sledeca pitanja :
Koje je vase drzavljanstvo, ime, prezime, datum rodnjenja, na koji nacin ste dosli u nasu drzavu...?
Stranac koji ne saradjuje MORA u internat/zatvor dok se ne utvrdi identitet i ne omoguci deportacija.
Zatim - Da li trazite azil u BiH ? Ako da, razmatrati molbu za azil i ili im dati dozvolu boravka, dozvolu za rad i slicno ili ih deportirati nakon odbijenice, drzava casti.
Ako ne, ekspresna deportacija. Ako stranac ima novac/materijalne vrijednosti to oduzeti u svrhu pokrivanja troskova deportacija.
Ovo su zakoni u vecini evrope. To sto nas vode nesposobne ublehe koje nisu u stanju deportirati ILEGANOG imigranta je nas problem.
Svi imigranti se registriraju i uzimaju im se otisci prstiju. Svi MORAJU odgovoriti na sledeca pitanja :
Koje je vase drzavljanstvo, ime, prezime, datum rodnjenja, na koji nacin ste dosli u nasu drzavu...?
Stranac koji ne saradjuje MORA u internat/zatvor dok se ne utvrdi identitet i ne omoguci deportacija.
Zatim - Da li trazite azil u BiH ? Ako da, razmatrati molbu za azil i ili im dati dozvolu boravka, dozvolu za rad i slicno ili ih deportirati nakon odbijenice, drzava casti.
Ako ne, ekspresna deportacija. Ako stranac ima novac/materijalne vrijednosti to oduzeti u svrhu pokrivanja troskova deportacija.
Ovo su zakoni u vecini evrope. To sto nas vode nesposobne ublehe koje nisu u stanju deportirati ILEGANOG imigranta je nas problem.
-
biscanka2
#14679 Re: Migranti u BiH
Stali ovi nasi dobrodusnicki formassi na ovo imaju reci.Evo kako to u manjem entitetu odradjuju.O granicnoj policiji, koliko se za propust ilegalaca nahapala da i ne govorimo (granicnu policiju treba vecinu izmjenuti).
Unifomisani sverceri (policija) prevozi (znaci svercuje) ilegalcima.Nigdje ih nisu registrovali niti njihov identitet utvrdili nego organizovano u federaciju, to jest u US kanton prevezli.
Meni lici na drzavu bez zakona. Ako je tako onda bi ih po US kantonu trebali u autobuse pokupiti i nazad u RS vratiti - pa tako u krug dok god zakon ne pocne svoj posao odradjivati.Ako svako moze raditi sta hoce onda moze i US kanton.
https://www.biscani.net/policija-rs-a-a ... ma-bihacu/
Unifomisani sverceri (policija) prevozi (znaci svercuje) ilegalcima.Nigdje ih nisu registrovali niti njihov identitet utvrdili nego organizovano u federaciju, to jest u US kanton prevezli.
Meni lici na drzavu bez zakona. Ako je tako onda bi ih po US kantonu trebali u autobuse pokupiti i nazad u RS vratiti - pa tako u krug dok god zakon ne pocne svoj posao odradjivati.Ako svako moze raditi sta hoce onda moze i US kanton.
https://www.biscani.net/policija-rs-a-a ... ma-bihacu/
-
Zijo77
#14680 Re: Migranti u BiH
SDA ne pokazuje interes da radi tako. Sve odgovore treba potražiti od Bakira Izetbegovića. Kako objasniti da reakcije iz centrale SDA stižu poslije najmanje provokacije bilo koje vrste od strane Dodika, a nema reakcije na utrpavanje ilegalnih migranata Kantonu Sarajevo ili USK? Da iz RS-a bacaju otpatke u obliku kesa i plastike na teritoriju Sarajeva, Tuzle ili Bihaća, oglasila bi se SDA. A oni nam svakodnevno ubacuju ilegalne muškarce bez dokumenata i to na desetine svaki dan. Još čudnija je bijedna šutnja tzv. opozicije, NS, SDP, NiP i drugih.broj dva wrote: ↑14/07/2020 13:34 Da smo drzava :
-
zrakomlat
#14681 Re: Migranti u BiH
Otkad je četnička priprema za dugogodišnju opsadu Sarajeva govor mržnje?high_volume wrote: ↑14/07/2020 08:54Samo da znaš, ovaj post sam prijavio moderaciji kao govor mržnje. Tebi to nije prvi put, ali ti to znaš i bez meneescobar__ wrote: ↑14/07/2020 07:40Bukvalno...
Tamo negdje pred rat, na Vracama četnici ukopavaju tenkove, balije u čaršiji piju kafu i kontaju neće nas.Tako i danas... Sve dok se dešava u tamo nekom Bihaću - iza sedam gora, iza sedam mora - dobro je. A to što se širom slobodne teritorije gomilaju potencijalni teroristi, narkomani i ološ nije važno. Odnosno nije važno dok voda ne dođe do grla, a tad će već bit kasno.
@tandmand: Aferim za komentare, 100% si upravu.![]()
-
RtrnOfSalisbury
#14682 Re: Migranti u BiH
upucujem ostar dijamant jer recemo imamo selmu bajrami koja je izrazito bijela i svojom tezinom statisticki doprinosi da jos uvijek nemoramo krecit lice. onda imamo macu diskreciju koja ostvaruje promet veci od pola bangladesa pa je pogresno rijet da smo vec dostigli banglades. plus nemoramo ici u banglades jer isti dolazi vamo
ako se jos pored svije ovije podataka uzme u obzir graficki prikaz rasporeda govnara, bogam bejundha je vec solidna, tacno oznacena septicka jama (ali ne cijela bejundha
onomad sam zaluto u bazelu na tromedji, jebga, ko bi reko da na 10 kvadrata imas tri drzave i kreno pjehe nekim puteljkom i zamal ne pripucase name
ni krivog ni duznog
-
Johnny_x
#14683 Re: Migranti u BiH
Dokle god pare iz evropskih fondova dolaze na račune SDA-ovca mi ćemoo imati probleme sa migrantima, SDA-ovci su ljudi bez morala i trunke empatije prema svom narodu i državi, ili dok migranti ne počnu provaljivati u vikendice SDA-ovaca, možda bi oni tek tada uvidili probleme sa kojima se svaki dan susreću stanovncii Bihaća i Kladuše.
-
Tambure
#14684 Re: Migranti u BiH
Migranti su ispred supermarketa trznih centara pekara granapa na svim semaforima. Da ima volje i strategije to bi se rjesilo ... ovako dobro njima malo manje dobro nama
-
neko_sa_strane
#14685 Re: Migranti u BiH
Ima li iko informaciju kakvo je stanje ispred FIS-a u Halilovićima, da li su i tamo grupe migranata uočene?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14686 Re: Migranti u BiH
Ja kad sam bio nedavno, bila su dvojica...neko_sa_strane wrote: ↑14/07/2020 22:52 Ima li iko informaciju kakvo je stanje ispred FIS-a u Halilovićima, da li su i tamo grupe migranata uočene?
- Rothmans
#14687 Re: Migranti u BiH
Parking binga u zenici - Kandahar. Zivot da ti se zgadi od kreveljenja i prefrganog selamanja. Covjek kad vidi cigu tacno mu se obraduje.
Takodjer, danas sam vidio i prvu migrantkinju. Da ne bude nema zena. Ima naravno,po jedna na 100 hiljada muskih .
A ovog sto prijavljuje, zelim mu jedan 'prijateljski' susret sa coporom od 5,6 gubara. A da ih mrzim ,ja prvi ,pa naravno . Ljudi bukvalno vrse invaziju i kaljaju moj zivotni prostor. Da im ne bi iznio caj i one suhe kolace da umacu ?
Takodjer, danas sam vidio i prvu migrantkinju. Da ne bude nema zena. Ima naravno,po jedna na 100 hiljada muskih .
A ovog sto prijavljuje, zelim mu jedan 'prijateljski' susret sa coporom od 5,6 gubara. A da ih mrzim ,ja prvi ,pa naravno . Ljudi bukvalno vrse invaziju i kaljaju moj zivotni prostor. Da im ne bi iznio caj i one suhe kolace da umacu ?
-
konami666
#14688 Re: Migranti u BiH
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200715138
Nova bliskoistočna država/protektorat Bosna i Hercegovina.
Nova bliskoistočna država/protektorat Bosna i Hercegovina.
-
NediM17
#14689 Re: Migranti u BiH
Pobili se oko radnog mjesta na semaforu. Jadni Romi, ostali bez posla u recesiji. 
-
Naslovnica
#14690 Re: Migranti u BiH
Danas zastitar dvojici bradra nije dao da udju u Bingo na "Otoki". Izgledali su kao da ih je suncanica uhvatila, a siguran sam da nije suncanica. Usmrdili se, malo je reci, imam osjecaj da se nisu okupali od kada su presli Tigris. 
- escobar__
#14691 Re: Migranti u BiH
Bože sačuvaj u šta se pretvara ova ionako uništena zemlja. 
-
RtrnOfSalisbury
#14692 Re: Migranti u BiH
mescini da je najblize mad max prvom dijelu 
-
sumirprimus
#14693 Re: Migranti u BiH
eno kralj ngdje u bihacu ili okolini uhvatio inzenjera u kuci, istuko mu zenu, nakon sto ga je stigo, propuco i zavezo ko kera za stolicu... 
-
Peryton_
#14694 Re: Migranti u BiH
Ovo je katastrofa.Sve ce biti cesci ovakvi sukobi.Ako neko ide za Orasje preko TZ i Srebrenika, moze ih vidjeti masu oko onog tunela sto renoviraju.Neki prodaju maramice, neki parfeme a neki nista.
-
winpin
#14695 Re: Migranti u BiH
Sve ih je vise po Federaciji gdje ih nikada prije nije bilo . Provaljuju u napustene kuce i tu borave.
Evo ih u izvidjanju u okolini Lukavca (Bokavici)

Evo ih u izvidjanju u okolini Lukavca (Bokavici)

Šokantno: Migrant provalio u kuću, pretukao ženu, pokrao zlato i novac, vlasnik kuće pucao iz pištolja
https://avaz.ba/vijesti/bih/582251/soka ... z-pistolja
-
sumirprimus
#14696 Re: Migranti u BiH
i idalje ih narod zali, nevjerovatno 
-
Naslovnica
#14697 Re: Migranti u BiH
I dalje im retardi daju pare.
Nevjerovatno koliko je ovaj narod glup.
-
biscanka2
#14698 Re: Migranti u BiH
http://www.uskinfo.ba/vijest/video-skor ... APMTbobtzs
Kad bi se svi ilegalne kriminalci po Bihacu i Kladusi stigli pohvatati ttebalo bi jos bar 3-4 velika zatvora napraviti. Dosta nam nase domace bagre pa nam se jos i oni na grbacu natovarise. Sve ministre BiH trebalo bi pohapstiti i s njima bar 3-4 nedelje u zatvore smjestiti - ako nista a ono radi prakse da se sa realnocsu upoznaju (mozda bi onda bar neki od njih shvatio i ozbiljnije se posla prihvatio).Imamo vladu (mada ni opozicije nisu od njih puno odmakle) koja radi na unistavanju drzave.
Kad bi se svi ilegalne kriminalci po Bihacu i Kladusi stigli pohvatati ttebalo bi jos bar 3-4 velika zatvora napraviti. Dosta nam nase domace bagre pa nam se jos i oni na grbacu natovarise. Sve ministre BiH trebalo bi pohapstiti i s njima bar 3-4 nedelje u zatvore smjestiti - ako nista a ono radi prakse da se sa realnocsu upoznaju (mozda bi onda bar neki od njih shvatio i ozbiljnije se posla prihvatio).Imamo vladu (mada ni opozicije nisu od njih puno odmakle) koja radi na unistavanju drzave.
-
winpin
#14699 Re: Migranti u BiH
Preko vode do slobode! Zajedno smo jaci!
-
sumirprimus
#14700 Re: Migranti u BiH
zadnja sezona got, zima dosla odlucujuca bitka