Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zavisi koji Linux
Moje iskustvo sa Ubuntu i Mint je da apsolutno nisu fluidni, trose resurse isto kao i Windows i svako malo zapinju, ubaguju se na svaku glupost itd
Ovo sve na 8GB DDR3 i i5 procesoru
Na laptopim koristio na
C2D 2.4GHz i 4gb ddr2
I5 4.gen i 16gb ddr3
Iskustvo isto
Da ne pricam o driverima za neki hardver (pogotovo gpu)
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑12/07/2020 08:53
Imal ko iskustva sa A2000 ssdom? Konkretno, u poredjenju s mx500kom, imal kakvih deficita Ne treba mi specificno nvme disk, al s obzirom da 1tb verzije isto kostaju, a a2000 dolazi u m2 formatu (dok mx500 imaju samo u 2.5"), djeluje atraktivno ?
Nije bas realno poredjenje.... m2 ima znacajno vece brzine od sata ssd diskova. Ja imam a2000 vec godinu i vise i nemam nikakvih primjedbi. Leti sve na njemu, razmisljam uzeti 500gb ili 1tb uskoro.
Nisam ni mislio na poredjenja tipa w/r brzina nvme vs sata interfejsa, nego opcenito. Pouzdanost diskova, kvalitet izrade, grijanje i slicno
MX500 se odavno preporuča kao best buy, al ovaj kingston doslovno isto košta, plus dolazi u formatu koji mi više paše zbog manje kablova, pa zato pitam, da vidim ima li kakvih dobrih/loših iskustava
Elektronik centar, oni imaju tih kablova i adaptera.
Predpostavljam da monitor stariji povezujes na noviju karticu ili obrnuto, tamo pitaju oni ti imaju tih vga na dvi kablova i obrnuto, muski, zenski, zavisno sta ti treba.
DonieBrasco wrote: ↑12/07/2020 17:12
Predpostavljam da monitor stariji povezujes na noviju karticu ili obrnuto, tamo pitaju oni ti imaju tih vga na dvi kablova i obrnuto, muski, zenski, zavisno sta ti treba.
Jeste stariji monitor tako da mi odgovara ovaj. Iz grafulje ide onaj DVI D 24-1 izlaz... Na monitoru ima samo jedan VGA female.
DonieBrasco wrote: ↑12/07/2020 17:12
Jeste stariji monitor tako da mi odgovara ovaj. Iz grafulje ide onaj DVI D 24-1 izlaz... Na monitoru ima samo jedan VGA female.
Da oba su zenska, DVI na grafickoj, VGA na monitoru, pa vidi sta ti odgovara kabal ili adapteri.
Eto ga i zvanicno od jutros je nakon 11 godina i 2 mjeseca umro moj računar. R.I.P.
Prvi put se ova greška pojavljuje.
Evo pucam reset već drugi put nece da upali, jedino iz struje da ga iskopcam i onda pokusam
aditon wrote: ↑13/07/2020 09:07
pao ti je sistem, ne znači nužno da je hardverski problem...možeš li ući u bios? Stavi na stick windows i probaj instalirati sistem na novo
Upalio je evo radi ,probat ću nabacit novi windows, mislim da je neki virus čim ide CPU 60-70% usage a nema ništa otvoreno.
pao ti je sistem, ne znači nužno da je hardverski problem...možeš li ući u bios? Stavi na stick windows i probaj instalirati sistem na novo
Upalio je evo radi ,probat ću nabacit novi windows, mislim da je neki virus čim ide CPU 60-70% usage a nema ništa otvoreno.
ti možeš mnogo toga probati prije nego oboriš sistem ,međutim, na tvom mjestu ja bi uradio upravo to. Formatiraj računar i nabaci na novo sve...
ti možeš mnogo toga probati prije nego oboriš sistem ,međutim, na tvom mjestu ja bi uradio upravo to. Formatiraj računar i nabaci na novo sve...
Imam NetWorx koji mjeri potoršnju internetaa, i on pokazuje da je instaliran 17.7.2017 godine što znači da sam tad zadnji put format radio jer sam prvo nakon formata instalirao ovaj program.
Inače, eto za 3 godine je izmjerio
Sta je najbolje uzeti do nekih 800KM recimo. Neki Ryzen 5, s integrisanom grafickom, pa nadogradjivati poslije postepeno, ili ganjati neki i7 malo stariji s eksternom grafickom? Ovo sam samo naveo kao primjer neki, ko god ima neki prijedlog neke konfiguracije u rangu te cijene, nek pise
soha96 wrote: ↑13/07/2020 17:45
Svaka mu cast ako je izgurao 11 godina?
Moj stari je oko 10 godina gurao ali mu od pocetnih komponenti ostala samo maticna i dusha, ostalo sve otislo i zamijenjeno.
Ma odnijet ću ga ovom jednom penzionisanom IT-ovcu da odradi format i očisti prašinu. Kad sam mu rekao stanje kaže nosi to na staro željezo, jer nikako neće da upali
Mada pokušat izvuć još malo rada dok može upalit steam i BF2/UT99 meni valja, bolje nego davat 600-700KM jer realno netreba mi 3300x ni 3200g ni GTX 1650 za ovo što ja igram.
Melo15 wrote: ↑13/07/2020 17:37
Sta je najbolje uzeti do nekih 800KM recimo. Neki Ryzen 5, s integrisanom grafickom, pa nadogradjivati poslije postepeno, ili ganjati neki i7 malo stariji s eksternom grafickom? Ovo sam samo naveo kao primjer neki, ko god ima neki prijedlog neke konfiguracije u rangu te cijene, nek pise
novo ili polovno?
ako ganjaš novo, onda imaš finu ponudu na linku ispod. Kolega je je ovdje na temi prisutan pa mu se možeš javiti u preko foruma mada češ brži odgovor dobiti preko pik-a
mada bi se dalo detaljnije ove polovne pretražiti, za ova dva kompa iznad, po meni vrijedi samo grafika, ostalo...pregazilo vrijeme već, međutim ukoliko nisi previše zahtjevan, i ove mašine će zadovoljiti tvoje potrebe i očekivanja
novo ili polovno?
ako ganjaš novo, onda imaš finu ponudu na linku ispod. Kolega je je ovdje na temi prisutan pa mu se možeš javiti u preko foruma mada češ brži odgovor dobiti preko pik-a
mada bi se dalo detaljnije ove polovne pretražiti, za ova dva kompa iznad, po meni vrijedi samo grafika, ostalo...pregazilo vrijeme već, međutim ukoliko nisi previše zahtjevan, i ove mašine će zadovoljiti tvoje potrebe i očekivanja
Gledao sam ovo kod mickeya, pa i konto bas ovaj uzeti pa naknadno dodati graficku. Odatle i moje pitanje ovo sta je bolje
aditon wrote: ↑14/07/2020 10:03
a vidi, novno je novo, a sve ovisi od tvojih potreba...ja bi išao na ovu konfu kod mickey-a
Kakvu graficku uz ovo uzeti, kazu da je ova integrisana sasvim dovoljna ono za CS GO ponekad, al sam nasao komponente preko druga, nove s garancijom, 200KM jeftinije otprilike ce me izaci
Neko je pisao da je ta 3400g vrhunska i nevjerovatno dobra za integrisanu grafičku, tako da mislim da nećeš fuliti s njom, pogotovo ako na duže staze misliš svakako uzeti nešto bolje