Procitah samo izjavu turskog zvanicnika, ali ne nadjoh odgovor armenskog.The 51st State wrote: ↑13/07/2020 18:21Vis avi zlocina nad armenima turci su otvoreni za medjunarodnu istragu i kako je forumas mba prenio stavljaju svoje arhive na raspolaganj, sto znaci da se vjerovatno ne plase rezultata iste.salik79 wrote: ↑13/07/2020 18:14To kao kada bi rekao da su za vrijeme saha ucinjeni nekakvi zlocini i da mi ti prigovaras da ih ne zelim priznati.The 51st State wrote: ↑13/07/2020 18:08
Interrsantno lako prihvatas zapadnu propagandu kontra turske, a istu diskvalifikujes kad je kontra irana.
Svaki zlocin pocinjen od strane Irana i Iranaca bih priznao nebitno kada da su ga pocinili.
Nisi me razumio, pitam jesi li i ti na strani armenije u konfliktu sa azerbejdanom kao sto je zvanicni iran, juce su armenci napali azerbejdzansku pogranicnu stanicu i nalon danasnjeg odgovora azerbejdzanske vojske, iran je upozorio azerbejdzan da ne eskalira sukob sa armenijom , a i inace podrzava armeniju dok je prema azerbejdzanu neprijateljski raspolozen.
Imas li neki link za ovo sto me pitas? Nisam upucen ni sta se desava, ni ko je u pravu, niti koji je stav Irana po tom pitanju.