Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
costacurta

#18726 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by costacurta »

Ono kad misliš si superiorniji jer moš otić u Živogošće na more i bolje keraš balun po zelenoj travi. :thumbup:
A kad ostaneš sam među 4 zida, uzmeš plajvaz i digitron i podvučeš liniju i shvatiš da si dužan 25 milijardi eura, a nemaš kune u kasici prasici i sezona u qurcu onda ti suza u oku zatreperi. Kako i odakle dugove vratiti?
Al ko ga ebe,
Nek u Zagrebu razmišljaju o tome, :mrgreen:
vatrogasac

#18727 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vatrogasac »

costacurta wrote: 13/07/2020 13:01 A kad ostaneš sam među 4 zida, uzmeš plajvaz i digitron i podvučeš liniju i shvatiš da si dužan 25 milijardi eura, a nemaš kune u kasici prasici i sezona u qurcu onda ti suza u oku zatreperi. Kako i odakle dugove vratiti?
Upratih dva naslova na klix vijestima:

Žale i za gostima iz BiH
Iznajmljivači u Dubrovniku cijene spustili i do 60 posto, ali turista nema

Zbog novih mjera
Makarska i Gradac najviše pate bez turista iz BiH, sezona je podbacila
sumirprimus

#18728 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sumirprimus »

pa tema je desavanja u hrvatskoj. znaci hrvatska vlada je donijela jednu ovakvu malo je rec skandaloznu i diskriminatorsku odluku za svoje susjede. uzmiajuc u obzir svu kompleksnost odnosa u samoj bih. o cemu cemo razgovarat na temi desavanja u hrvatskoj negoli o ovakvoj odluci? i to se desava u hrvatskoj.
naravno da normalan covjek popizid, i sve sto trazi od svoje vlade, ko je vec od nasih ubleha zaduzen reciprocitet.
bez emocija, samo vracaj istom mjerom.
desavanje u hrvatskoj je i kad pitam koja im je jos grana privrede jaka osim turizma? gdje ih jos mozemo reciprocitetno recnut, a nije da ne bi bolilo.
jednostavno branis se. refleksno, kad vec susjedi nemaju nimal osluha, i kad se ponasaju prema tebi kao prema gradjanima treceg reda il kako kazu iz "trecih zemalja" mada i to selektivno primjenjuju, jerbo da se ne lazemo osluka je politicke naravi a ne epidemioloske inace ni nasi putovnicar ine bi mogli prelazit granicu. sve je to desavanje u hrvatskoj sa reakcijama iz bih.
palermo

#18729 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by palermo »

sumirprimus wrote: 13/07/2020 12:54

ovi me poskokovci i raspudičćići i ne cude, al serba... :shock: :skoljka:
zašto bi te čudilo. Sve je lijepo dok se može hihotati..i ono u stilu, ćevapi na čaršiji mljac, mljac.....zajebavati se na račun bosanaca i hercegovaca....mujo , suljo hi, hi...teritorijalni integritete i suverenitetet BiH, hi, hi.....nećete se na to valjda ljutiti, hi, hi , hi....

al kad dirneš bilo šta hrvatsko, makar to bili i Konzum i Cedevita...eto ti belaja..

Nema ovo mnogo veze sa dotičnom forumašicom.....to je naprosto u ovom trenutku prevladavajući mentalni sklop.....
mO k3

#18730 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote: 13/07/2020 12:54
palermo wrote: 13/07/2020 12:52
sherbett wrote: 13/07/2020 12:41

i like you
Imaš potpuno pravo da ti se sviđa. Kao što je i moje pravo da ti kažem da je to nacionalistički stav koji svakako ne vodi dobru.

Istinit nije svakako, ali to tebe ( i slične) svakako ne zanima
ovi me poskokovci i raspudičćići i ne cude, al serba... :shock: :skoljka:
I mene to iznenadi .... neko joj je nick hakovao
sumirprimus

#18731 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sumirprimus »

nema loziona nista s tim, ovo je cista politicka i diskriminatorska odluka.ne moze se nikakvom epidemioloskom situacijom pravdati jer je selektivna.
Kolinda

#18732 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Kolinda »

Danas rekoše da u trgovine ne može bez maske, ja u jednu kaže trgovkinja eto još danas bez maske, u drugoj nitko ništa, u mesnici također...mjere se provode :lol:
zlo zlo

#18733 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zlo zlo »

Kolinda wrote: 13/07/2020 13:19 Danas rekoše da u trgovine ne može bez maske, ja u jednu kaže trgovkinja eto još danas bez maske, u drugoj nitko ništa, u mesnici također...mjere se provode :lol:
a jest ti ružan nick... prepadnem se svaki put dok ga vidim... :run:
Kolinda

#18734 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Kolinda »

zlo zlo wrote: 13/07/2020 13:20
Kolinda wrote: 13/07/2020 13:19 Danas rekoše da u trgovine ne može bez maske, ja u jednu kaže trgovkinja eto još danas bez maske, u drugoj nitko ništa, u mesnici također...mjere se provode :lol:
a jest ti ružan nick... prepadnem se svaki put dok ga vidim... :run:
Jako relevantno za navedenu temu...
sumirprimus

#18735 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sumirprimus »

TRINAEST novooboljelih od covida-19 među kojima je i jedan Austrijanac u ponedjeljak broji Splitsko-dalmatinska županija, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.
sta je ovo susjedi? aus osterajh pa koronas? hocetel zatvorit granicu prema austriji? :oops:
palermo

#18736 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by palermo »

sherbett wrote: 13/07/2020 13:14 :lol:
Bezveze se lozite
Ni meni, ko ni vama, ova laprdanja nece platit racune
:thumbup: naravno

što opet ne briše činjenicu da si iznijela jedan klasičan nacionalistički stav....
vatrogasac

#18737 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vatrogasac »

Glasači u izbornoj jedinici 11. su dokazali da imaju najjači imunitet na viruse i šta će vam ta smetala kao što su maske, rukavice, sprejovi....
BrziGonzales

#18738 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by BrziGonzales »

sumirprimus wrote: 13/07/2020 13:17 nema loziona nista s tim, ovo je cista politicka i diskriminatorska odluka.ne moze se nikakvom epidemioloskom situacijom pravdati jer je selektivna.
U ovo ludo corona vrijeme, svaka država donosni svoje odluke. Ako neka država iz EU odvaja EU građane i one koji nisu EU, to je odmah čista politicka i diskriminatorska odluka :lol:
Ti si više za uravnilovku gdje bi rado pomogao da komšiji crkne krava ako je ti već nemaš. Prevrćeš se kako neko nešto ima a ti nemaš i radije bi da niko nema ništa nego da ostane tako.
Nerviraš se pišući po forumu umjesto da kreneš negdje na put. Slobodan ti je i prolazak kroz Hrvatsku, samo da pokažeš gdje će ti se put završiti i da te tamo rado čekaju. Niki ti neće ni "a" reći, samo projuri, ne silazi sa autoputa i začas si u Sloveniji ili Mađarskoj. Dobro, ne možeš ni kod njih ostati ali im objasni da ćeš samo proći dalje do Italije, Austrije, Njemačke... Opet ista priča i njima. Problem je što je danas malo takvih mjesta gdje možemo ići kao što je bilo prije pola godine.
Problem je i što ovo sranje neće proći sa ovim ljetom nego ostaje i idućih godina. Valja se pripremiti za nove uvjete putovanja.
mO k3

#18739 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

palermo wrote: 13/07/2020 13:24
sherbett wrote: 13/07/2020 13:14 :lol:
Bezveze se lozite
Ni meni, ko ni vama, ova laprdanja nece platit racune
:thumbup: naravno

što opet ne briše činjenicu da si iznijela jedan klasičan nacionalistički stav....
Sve možeš reci , ali da je nacionalista to nikada !’
istra_hr

#18740 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

Srednji Jadran, većina radi a turista ništa specijalno, rang pod sezone odnosno kao da je 05.09.
Juce mi prijatelj sa Krka ,kaze da su im plaze dobro popunjene,da imaju dosta turista
[/quote]
ma istra je isto prilicno puna... svabi, austrijanci dolaze...
[/quote]

8-) Istra?
ne nose svi maske
Image
mO k3

#18741 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

Ni grudnjak idemo u Istru !! :mrgreen:
vatrogasac

#18742 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vatrogasac »

BrziGonzales wrote: 13/07/2020 14:13
U ovo ludo corona vrijeme, svaka država donosni svoje odluke. Ako neka država iz EU odvaja EU građane i one koji nisu EU, to je odmah čista politicka i diskriminatorska odluka :lol:
Ne muti vodu. Ako iz jedne države kao što je BiH jedni građani mogu ući i smatraju se zdravim samo što imaju putovnicu, a drugi ne mogu zato što je nemaju, kakve veze ima sa testovima, koronom i svim onim pandemijskim mjerama koje se mijenjaju iz dana u dan?

Jutros je hrvatski granični policajac prekršio corona pravilo koje je potpisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo jer je pustio državljanina treće zemlje bez testa samo zato što je iz 11, izborne jedinice. Čista diskriminacija.

Posljednjih nekoliko godina sam ljetovao u Hrvatskoj i sinoć mi šalju prijatelji slike i plaže koja je sređena gdje se moje društvo okuplja i slike apartmana u kojem odsjedam i neću sigurno otići ako će me tamo na granici maltretirati ili kada uđem. To slično sam doživio kada sam 2001., prelazio Raču i djeca iz RS-a prelazila sa đačkim knjižicama, a ja sa pasošem i još morao ispuniti 4 stranice A4 podataka i uplatiti vizu. Sve to smrdi i više je za temu "Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima".

sherbett wrote: 13/07/2020 14:14 Koji tocno?
:mrgreen:
horkesh

#18743 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by horkesh »

istra_hr wrote: 13/07/2020 14:27
Srednji Jadran, većina radi a turista ništa specijalno, rang pod sezone odnosno kao da je 05.09.
Juce mi prijatelj sa Krka ,kaze da su im plaze dobro popunjene,da imaju dosta turista
ma istra je isto prilicno puna... svabi, austrijanci dolaze...
[/quote]

8-) Istra?
ne nose svi maske
Image
[/quote]

A dobro, važno je da održava distancu.

Pored toga, u Istru dolaze vozovi s Česima pa je logično da je više turista, kao što je logično da ih je najmanje u Dubrovniku, koji se oslanja na avionske linije i kruzere.
Bloo
Globalna šefica

#18744 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

Kakva je situacija sa ljudima.koji imaju dvojno drzavljanstvo npr. BiH i Svedske?

U Bosnu ulaze kao gradani BiH jer je Svedanima zabranjen.ulazak, a u Svedsku se vracaju i ulaze kao gradani Svedske?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#18745 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger_ »

sherbett wrote: 13/07/2020 14:46 A vi bas ne zelite shvatiti da propis nije RH donjrla samovoljno, nego je donesen na razini EU

Jest da nema ni smisla ni logike, al to mu je glavna karakteristika a ne diskriminacija.

Samo meljete o diskriminaciji, a niste dali niti jedan argument za tu tezu!
Šta je s tobom bona?

Hajmo, još jednom. Ogromna većina građana BiH (oba entiteta) ima samo BH pasoš a manji dio njih (Hrvati i eventualno poneki Srbin iz Hrvatske nastanjen u BiH) imaju hrvatsku putovnicu.

Manjina ulazi u Hr bez ikakvih problema, a većini se nameće dodatna procedura.

Ako to nije diskriminacija onda ona uopšte ne postoji.
Bloo
Globalna šefica

#18746 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

Challenger_ wrote: 13/07/2020 14:57
sherbett wrote: 13/07/2020 14:46 A vi bas ne zelite shvatiti da propis nije RH donjrla samovoljno, nego je donesen na razini EU

Jest da nema ni smisla ni logike, al to mu je glavna karakteristika a ne diskriminacija.

Samo meljete o diskriminaciji, a niste dali niti jedan argument za tu tezu!
Šta je s tobom bona?

Hajmo, još jednom. Ogromna većina građana BiH (oba entiteta) ima samo BH pasoš a manji dio njih (Hrvati i eventualno poneki Srbin iz Hrvatske nastanjen u BiH) imaju hrvatsku putovnicu.

Manjina ulazi u Hr bez ikakvih problema, a većini se nameće dodatna procedura.

Ako to nije diskriminacija onda ona uopšte ne postoji.
Zato sto si sa putovnicom tj hrvatskim dvojnim drzavljanstvom istovremeno i sta? Drzavljanin Hrvatske koja je u EU.

Pogledaj i moj raniji upit. Dvojna drzavljanstva.drugih drzava.
Challenger_

#18747 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger_ »

sherbett wrote: 13/07/2020 14:59Ok
A zasto manjina ulazi bez problema?
To pitaj Markov Trg i eventualno Brisel, a ne mene.
Bloo
Globalna šefica

#18748 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

Ako se moze javiti neko iz dijaspore relacija Svedska/Norveska/BiH/Austrija sa dvojnim drzavljanstvom (BiH-druga drzava) a ko je bio u BiH zadnjih 10 dana i vratio se da potvrdi moju pretpostavku?
Bloo
Globalna šefica

#18749 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

Ako Svedanin ili Austrijanac trenutno ne moze.uci u BiH sa austrijskim/svedskim pasosem, ali Bosanac sa dvojnim moze, da li je to diskriminacija?
Challenger_

#18750 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger_ »

Bloo wrote: 13/07/2020 14:59Zato sto si sa putovnicom tj hrvatskim dvojnim drzavljanstvom istovremeno i sta? Drzavljanin Hrvatske koja je u EU.

Pogledaj i moj raniji upit. Dvojna drzavljanstva.drugih drzava.
Sa švedskim pasošem prolazi u Hr bez problema.

Prva rečenica. Nije stvar postavljena na geografsko-političkoj ravni već na epidemiološkoj, u odnosu na sve građane BiH. Samim tim je odluka problematična i diskriminatorna.
Last edited by Challenger_ on 13/07/2020 15:08, edited 2 times in total.
Post Reply