Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
biglebovski

#22576 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

convict wrote: 12/07/2020 12:32
biglebovski wrote: 12/07/2020 12:10
zubi wrote: 12/07/2020 11:59 https://www.klix.ba/vijesti/bih/banjalu ... /200712026

Mladi ljekari su danas istakli da nije vrijedan nijedan odlazak u kafić da bi se zarazili i ugrozili zdravlje sebe i drugih.

Upozorili su da će, ako nastavi da raste broj pacijenata u Covid bolnici, kapaciteti biti iscrpljeni.

Ljekar Tanja Macanović Kostić, jedna je od mladih ljekara koja se obratili i istakla da se na Infektivnoj klinici liječi veliki broj pacijenata teške kliničke slike i da ima dosta mladih.

Ona je navela da je Covid infekcija opasna i da svi obolijevaju.

Ja ovih ljekara panicara, sta oni znaju.. i oni izgleda lazu :shock:

Svi samo lazu... :(
Kako ih nije sramota ovakim polu-informacijama izlaziti u javnost i stvarati strah i paniku. Zašto ljekar Tanja nije rekla tačan broj ljudi koji se lijeće i tačan broj mladih koji se lijeće i koji su im simptomi i sa čime ih lijeće? Dosta više polu-informacija koje ostavljaju prostor za sumnju i manipulaciju....
zasto da potencira broj mladih? stariji nisu ljudi, ok je ako pomru?
Nisi ti mene dobro razumio. Treba da izađe i kaže: Trenutno na infektivnoj klinici imamo ukupno 73 pacijenta (bubam) kojim je dijagnosticiran kovid. Od tih 73, 52 su muški a 21 žensko. Od tih 73, X je starije od 75, x je od 65 do 75, x je od 50 do 65 te je x od 18 do 50 te je x mlađih od 18. Onda treba da nabroji taksativno po kategorijama koji su ugroženi, koliko ima druge komorbidete i koji su to drugi komorbideti. Koliko je kritičnih, koliko je na respiratoru, koliko sa upalom pluća a koliko je sa grloboljom. Onda treba da kaže, pored respiratora oboljele liječimo tom i tom terapijom, toliko ih prima lijekove protiv zgrušavanja krvi a toliko je na paracetamolu i andolu. E to bi bilo objektivno izvještavanje i valjana informacija. Sve ostalo je moguća manipulacija i pokušaj širenja dezinformacija.
Zašto ljekar Tanja ne predloži da se 30-40 miliona maraka koliko će ulupati u parking UKC-a Banja Luka iskoristi za proširenje kapaciteta, nabavku opreme u borbi protiv kovida i podizanje plata naših heroja na prvoj liniji fronte?
BadBoy

#22577 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Šta će taksativno razlagati sve te informacije kad niko ništa ne čita.
Tesla Edison

#22579 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Hoćemo javnu objavu imena i prezimena kao i JMBG zaraženih. Tek tad ću vjerovati da ima zaraženih.
biglebovski

#22580 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

BadBoy wrote: 12/07/2020 12:55 Šta će taksativno razlagati sve te informacije kad niko ništa ne čita.
Zato što će onda doći kolega tesla i, s punim pravom, napisati da ljekar Tanja laže i obmanjuje javnost, što je u situacijama kriznim za kompletno društvo, strogo kažnjivo krivično djelo protiv opšte sigurnosti.
zubi

#22581 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Niste shvatili sustinu i razlog ovog istupa mladih ljekara, koji su se obratili mladim ljudima:

Mladi ljekari Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske upozorili su građane, posebno mlade ljude, da se uzdrže od okupljanja i nose masku jer je utvrđeno da se virus najviše širi na masovnim skupovima u zatvorenim prostorima.

Htjeli su da im poruce da samo zato sto su mladi, ne misle da su sigurni, da se i oni mogu zaraziti i nedobog zaglaviti zbog korone...

Ona je navela da je Covid infekcija opasna i da svi obolijevaju.

Pozvan je Inspektorat da vrši kontrolu pridržavanja mjera, te je još jednom ponovljeno da lijeka nema i da su svi ugroženi.
Last edited by zubi on 12/07/2020 13:15, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#22582 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

A "mladi" ljekari ne mogu ni da prismrde u UKC ako nisu SNSD kadar. Samo da znas koliko mladih ljekara i strucnjaka su ti isti otjerali iz te iste ustanove i nepovratno osakatili zdravstvo. Ko njima u ruke pade neka mu je Bog na pomoci....

Virus ce biti tu kao i gripa, prehlada, streptokok, stafilokok, eserihija, ospice itd. Deal with it man!

Nema lijeka :-) pa od cega se oporavljaju ljudi i preleze asimptomatski ako je toliko opasno? A da smo svi ugrozeni slazem se. Od njih....
NediM17

#22583 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Cuj ti onog dual SIM naucnika, on bi javno objavljivao imena zarazenih a on pise skriven iza nicka. Valjda nije cuo za Zakon o zastiti licnih podataka, da ne spominjemo Hipokrata.
Predlazem za pocetak da da primjer i objavi svoje licne podatke. :-)
Casual's

#22584 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Image
Mogy87

#22585 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 12/07/2020 12:53
convict wrote: 12/07/2020 12:32
biglebovski wrote: 12/07/2020 12:10

Kako ih nije sramota ovakim polu-informacijama izlaziti u javnost i stvarati strah i paniku. Zašto ljekar Tanja nije rekla tačan broj ljudi koji se lijeće i tačan broj mladih koji se lijeće i koji su im simptomi i sa čime ih lijeće? Dosta više polu-informacija koje ostavljaju prostor za sumnju i manipulaciju....
zasto da potencira broj mladih? stariji nisu ljudi, ok je ako pomru?
Nisi ti mene dobro razumio. Treba da izađe i kaže: Trenutno na infektivnoj klinici imamo ukupno 73 pacijenta (bubam) kojim je dijagnosticiran kovid. Od tih 73, 52 su muški a 21 žensko. Od tih 73, X je starije od 75, x je od 65 do 75, x je od 50 do 65 te je x od 18 do 50 te je x mlađih od 18. Onda treba da nabroji taksativno po kategorijama koji su ugroženi, koliko ima druge komorbidete i koji su to drugi komorbideti. Koliko je kritičnih, koliko je na respiratoru, koliko sa upalom pluća a koliko je sa grloboljom. Onda treba da kaže, pored respiratora oboljele liječimo tom i tom terapijom, toliko ih prima lijekove protiv zgrušavanja krvi a toliko je na paracetamolu i andolu. E to bi bilo objektivno izvještavanje i valjana informacija. Sve ostalo je moguća manipulacija i pokušaj širenja dezinformacija.
Zašto ljekar Tanja ne predloži da se 30-40 miliona maraka koliko će ulupati u parking UKC-a Banja Luka iskoristi za proširenje kapaciteta, nabavku opreme u borbi protiv kovida i podizanje plata naših heroja na prvoj liniji fronte?
Tebi da taksativno nabraja koji si toliko potkovan znanjem iz medicine da mislis da su sezonska viroza i gripa isto? :lol:
Sto, da das strucno misljenje o terapiji na osnovu znanja koje si prikupio sa portala?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#22586 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Ne njemu, ne tebi, ne meni, već svima nama. Zar ne bi trebali znati svaki dan situaciju, kako zbog informisanja, tako i zbog psihološkog efekta?

Ovako kontradiktorne vijesti svi iznose i naravno da ce 65%ljudi reci da je korona prevara, barem po anketama.
AmirBaa

#22587 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

Casual's wrote: 12/07/2020 13:19 Image
A 3 razlicita broja za Kanton Sarajevo imaju danas
biglebovski

#22588 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Doctor Fear is back in the hosue, everybody say Heeey, everybody say Hooooo, say He, He, say Ho, Ho, lets go...
GAU8

#22589 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 12:57 Hoćemo javnu objavu imena i prezimena kao i JMBG zaraženih. Tek tad ću vjerovati da ima zaraženih.
Šta će ti JMBG? Kako ćeš znati je li pravi :P
zubi

#22590 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

un1ted wrote: 12/07/2020 13:22 Ne njemu, ne tebi, ne meni, već svima nama. Zar ne bi trebali znati svaki dan situaciju, kako zbog informisanja, tako i zbog psihološkog efekta?
Da, slazem se... to je meni od prvog dana falilo, nasi to nikad nisu na taj nacin prezentirali na pres konferencijama, kao sto npr. u Hrvatskoj redovno rade.. Ali ovaj istup (jos jednom ponavljam) mladih ljekara, nije bio te prirode, ovo je bilo nesto drugo, apel mladih mladima da paze sta rade jer grijese ako misle da su sigurni od korone.
Tesla Edison

#22591 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

GAU8 wrote: 12/07/2020 13:33
TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 12:57 Hoćemo javnu objavu imena i prezimena kao i JMBG zaraženih. Tek tad ću vjerovati da ima zaraženih.
Šta će ti JMBG? Kako ćeš znati je li pravi :P
Neka ga, može dobro doći :P
pinturicchio

#22592 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinturicchio »

Već sada u bližoj okolini i širem krugu poznanika imam dosta pozitivnih slučajeva, vjerovatno je pitanje dana kad ću i ja biti jedan od tih obzirom na okolnosti u kojima živim i radim. Pokušavam da održavam distancu od roditelja i još nekih bliskih ljudi koji pripadaju ugroženim kategorijama jer ne znam kako bih sebi oprostio da im nešto bude mojom krivicom. I onda dođem na forum i vidim masu relativizacije, ismijavanja, gluposti i zapitam se gdje je nestala empatija kod ljudi, bar ona prema svojim bližnjima.
laik1981

#22593 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Nismo ni od jedne opasnosti sigurni i tako zivimo od kako smo se rodili i zivjecemo do smrti.. Za nadati se da ce zdravstvene ustanove imati kapaciteta da se sa ovim nose i da cemo ovim trenutnim sirenjem uciniti situaciju laksom kada dodje jesen i sa njom ostali virusi.
Drug Clan

#22594 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Drug Clan »

pinturicchio wrote: 12/07/2020 13:45 Već sada u bližoj okolini i širem krugu poznanika imam dosta pozitivnih slučajeva, vjerovatno je pitanje dana kad ću i ja biti jedan od tih obzirom na okolnosti u kojima živim i radim. Pokušavam da održavam distancu od roditelja i još nekih bliskih ljudi koji pripadaju ugroženim kategorijama jer ne znam kako bih sebi oprostio da im nešto bude mojom krivicom. I onda dođem na forum i vidim masu relativizacije, ismijavanja, gluposti i zapitam se gdje je nestala empatija kod ljudi, bar ona prema svojim bližnjima.
Gdje se može prijaviti da glumim zaraženog i koliko plaćaju?
Tesla Edison

#22595 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

pinturicchio wrote: 12/07/2020 13:45 Već sada u bližoj okolini i širem krugu poznanika imam dosta pozitivnih slučajeva, vjerovatno je pitanje dana kad ću i ja biti jedan od tih obzirom na okolnosti u kojima živim i radim. Pokušavam da održavam distancu od roditelja i još nekih bliskih ljudi koji pripadaju ugroženim kategorijama jer ne znam kako bih sebi oprostio da im nešto bude mojom krivicom. I onda dođem na forum i vidim masu relativizacije, ismijavanja, gluposti i zapitam se gdje je nestala empatija kod ljudi, bar ona prema svojim bližnjima.
A što sebi ne bi mogao oprostiti? Šta sad treba, preventivno svi da izvršimo samoubistvo kako bi spriječili širenje virusa?

Treba virus prihvatiti kao dan i noć. Tu je, moramo živjeti sa tim i to je to. Sve ostali je nepotrebna drama i histerija.
Casual's

#22596 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Samo treba zamisliti kako bi bilo živjeti u strahu da ne dobijemo rak, a šanse su mnogo vece da ce nas on potamaniti.
Mogy87

#22597 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Sustina svega. Jer nositi masku i odrzavati distancu da spasis nekom zivot je ocigledno nekim pretesko
zubi

#22598 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 14:01 A što sebi ne bi mogao oprostiti? Šta sad treba, preventivno svi da izvršimo samoubistvo kako bi spriječili širenje virusa?
Ma ja ba, ko kad je to jedini nacin da se sprijeci sirenje virusa, nista drugo ne pomaze...
Nadzorna_ploca

#22599 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Ljudi dragi 6 mjeseci ista prica. Kako vam se da. :-) :D
apsidejzi

#22600 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

TESLA_EDISON wrote: 12/07/2020 14:01
A što sebi ne bi mogao oprostiti? Šta sad treba, preventivno svi da izvršimo samoubistvo kako bi spriječili širenje virusa?

Treba virus prihvatiti kao dan i noć. Tu je, moramo živjeti sa tim i to je to. Sve ostali je nepotrebna drama i histerija.
Sto i dalje ne znaci da ga se treba ignorisati. Mi svi zajedno moramo nauciti zivjeti sa virusom, to si upravu. Sa virusom se najbolje zivi slijedeci jedno jednostavno pravilo: Ako osjetis da si i malo bolestan, da te i malo boli grlo, curi nos i sl, nemoj ici na posao, nemoj obilaziti rodbinu, RECI onima koji su se najavili da ti dodju i sl. Naravno, ovdje drzava treba uletiti (kao sto je Svedska uradila gdje ti isplati 60% dnevnice) i omoguciti da ljudi dobiju placen neradni dan u slucaju bolesti. Lagano je kazati: ostani kod kuce ako si malo bolestan ali u praksi je to tesko izvodivo, pogotovo na balkanu. Naravno, s druge strane radnici ne bi trebali zloupotrijebiti to pravilo i glumiti da su bolesni. Kada se uspije sa jednim takvim odnosom medju ljudima, suzivot sa virusom ce ici glatko.
Locked