Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Mogy87

#22451 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

BadBoy wrote: 10/07/2020 18:38
zubi wrote: 10/07/2020 14:37
Mogy87 wrote: 10/07/2020 14:21 Svi mislite da je u pitanju velika zavjera da se narod uspaniči, a u stvari je na djelu naš standardni javašluk.
Ovo.

Da smo bogdo tako sposobni i organizovani da mozemo nesto iskoordinirati i sakriti... jadni fikret ni respiratore nije mogao proturiti, samo da se malo bolje oganizovao gdje bi mu kraj bio...
Druže moj, naši lopovi se više i ne trude da sakriju svoje lopovluke. Zašto? Jer su vrlo jednostavno skontali da "napaćeni narod" boli briga. Sve je dostupno, mogu se vidjeti tenderske procedure, strateški dokumenti i razne odluke online. Bužeti, sve je dostupno, ali nikoga nije briga.

Šta će kriti kad narod boli briga izuzev da mu se ne zabrani auto, kafica i malo otić na more. Hljeba i igara. Jedina situacija kad se malo više javnost uzburkala zbog nečega su bili Fikretovi respiratori, ali i to samo zato što se nije moglo hodat okolo pa dokon narod sjedio kući i komentarisao.

Priča li više iko od tog naroda o Fikretu? Davno zaboravljeno, sad je samo bitno gdje na more i ko će nas staviti na crnu listu, da bi im 'sovali majke što nas napaćene ne puštaju u svoju državu.
To je taj 'samo da se ne puca' mentalitet.
Ja postavila izjavu direktora bolnice da ce JAVNO objavljivati sve neregularnosti vezano za tretman pacijenata sa koronom. Logicno bi bilo ako se objavi nesto negativno da narod na to reaguje.
Ostali mi skrenuli paznju kako to nece biti tako. I to je tacno. Ali u normalnoj drzavi ne bi bilo tako. Javnost bi reagovala na nepravilnosti. Nama ce biti normalno ako ljude koji trebaju ljekarsku pomoc ne prime u bolnicu. Jer se to svakako desava. I "javna je tajna".
channel10

#22452 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by channel10 »

zubi wrote: 10/07/2020 14:37
Mogy87 wrote: 10/07/2020 14:21 Svi mislite da je u pitanju velika zavjera da se narod uspaniči, a u stvari je na djelu naš standardni javašluk.
Ovo.

Da smo bogdo tako sposobni i organizovani da mozemo nesto iskoordinirati i sakriti... jadni fikret ni respiratore nije mogao proturiti, samo da se malo bolje oganizovao gdje bi mu kraj bio...
Nabavio bi barem jos 300 Aspiratora, samo da su se malo bolje organizovali :evil:

Ovako ih moze sad zafaliti i eto novog problema. Ko ce nam tada nabaviti novu turu, kad nema njega i ekipe?

Ili ih pak ima, svi hodaju kao da nista nije bilo :run:
Tesla Edison

#22453 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

BadBoy wrote: 10/07/2020 18:41
jagugu wrote: 10/07/2020 14:10 Neki frajer koji je bio u redu za testiranje je već bio pozitivan neko vrijeme i vjerovatno je došao na retestiranje i lik hladno priča s nekim likom pored kako uopšte nije poštovao samoizolaciju. Još tog lika pored sebe nakon testiranja zove na kafu/pivu negdje da sjednu i govori ma jebo samoizolaciju imam ja posla za obavit. Tako da bog zna koliko takvih degena ima među nama.
To je to. I ovakvi idu okolo i pričaju da je korona laž i da su oni najpametniji. Protiv ovog mentaliteta nas par na temi konstantno priča, a ovaj mentalitet je kod nas u većini.
Pa jeste laž. Šta mi možeš? Ne možeš mi ništa.
Mogy87

#22454 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

TESLA_EDISON wrote: 10/07/2020 19:08
jagugu wrote: 10/07/2020 14:10 Neki frajer koji je bio u redu za testiranje je već bio pozitivan neko vrijeme i vjerovatno je došao na retestiranje i lik hladno priča s nekim likom pored kako uopšte nije poštovao samoizolaciju. Još tog lika pored sebe nakon testiranja zove na kafu/pivu negdje da sjednu i govori ma jebo samoizolaciju imam ja posla za obavit. Tako da bog zna koliko takvih degena ima među nama.
To je to. I ovakvi idu okolo i pričaju da je korona laž i da su oni najpametniji. Protiv ovog mentaliteta nas par na temi konstantno priča, a ovaj mentalitet je kod nas u većini.
Hajde Tesla ne glumi, znamo da je crv nauke (ili mozda bolje reci virus :lol: ) usao u tebe :D
Tesla Edison

#22455 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Mogy87 wrote: 10/07/2020 19:11
TESLA_EDISON wrote: 10/07/2020 19:08

Hajde Tesla ne glumi, znamo da je crv nauke (ili mozda bolje reci virus :lol: ) usao u tebe :D
Provociram trolla. Sve mi pokvari cccc
laik1981

#22456 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Laz je ono kako su opisivali koronu u martu i aprilu kada su govoili sta bi se desilo da nema ostrih restriktivnih mjera.. Dokaz da su lagali su zadnja dva mjeseca. Da su govorili istinu sada bi bilo 200k zarazenih i 10k mrtvih.
Tesla Edison

#22457 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 10/07/2020 19:17 Laz je ono kako su opisivali koronu u martu i aprilu kada su govoili sta bi se desilo i sta ce se desiti da nije bilo ostrih restriktivnih mjera.. Dokaz da su lagali su zadnja dva mjeseca. Da su govorili istinu sada bi bilo 200k zarazenih i 10k mrtvih.
:thumbup:

Fino je Nela Sršen rekla da svako ko širi paniku je terorista. Zbog onog stava, upućenih prijetnji, garda i držanja ispred tv-a, jurišnih uniformi, Solak bi prvo trebao odgovarati zbog toga pa onda za registratore. Također i Vlada FBiH koja je omogućila da idiot i kreten bez mrve razuma uništi ekonomiju. Ekonomske posljedice ćemo osjetiti tek na jesen i zimu. Ko to preživi pričat će. Šta jedna budala može da uradi.
elcaliente

#22458 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

TESLA_EDISON wrote: 10/07/2020 19:22
laik1981 wrote: 10/07/2020 19:17 Laz je ono kako su opisivali koronu u martu i aprilu kada su govoili sta bi se desilo i sta ce se desiti da nije bilo ostrih restriktivnih mjera.. Dokaz da su lagali su zadnja dva mjeseca. Da su govorili istinu sada bi bilo 200k zarazenih i 10k mrtvih.

Fino je Nela Sršen rekla da svako ko širi paniku je terorista. Zbog onog stava, upućenih prijetnji, garda i držanja ispred tv-a, jurišnih uniformi, Solak bi prvo trebao odgovarati zbog toga pa onda za registratore. Također i Vlada FBiH koja je omogućila da idiot i kreten bez mrve razuma uništi ekonomiju. Ekonomske posljedice ćemo osjetiti tek na jesen i zimu. Ko to preživi pričat će. Šta jedna budala može da uradi.
Mislim da cemo na jesen prvo osjetiti ovu svu nasu nedisciplinu sto se tice siranje corone pa onda sve slabosti naseg zdrastvenog sistema.
Uz to oni koji su ostisli iz BiH i uzeli druge pasose a roditelji im u BiH nece moci doci i posjetiti iste, biti ce veoma los socijalni moment.
Poslije toga ce doci ekonomija na red.
Ovo je stvar koja ce trajati jos 2-3 godine i puno toga ce se promjeniti.
Tesla Edison

#22459 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

elcaliente wrote: 10/07/2020 19:31
TESLA_EDISON wrote: 10/07/2020 19:22

Mislim da cemo na jesen prvo osjetiti ovu svu nasu nedisciplinu sto se tice siranje corone pa onda sve slabosti naseg zdrastvenog sistema.
Uz to oni koji su ostisli iz BiH i uzeli druge pasose a roditelji im u BiH nece moci doci i posjetiti iste, biti ce veoma los socijalni moment.
Poslije toga ce doci ekonomija na red.
Ovo je stvar koja ce trajati jos 2-3 godine i puno toga ce se promjeniti.
Sve bi to lakše bilo da se nije desio lockdown i da su otvorene granice za turiste. Holiday Inn, Evropa, Bristol, Hils,... samo ćemo pričati kakvi su to nekad hoteli bili. Da ne pricam o ostalom. Rat u 4 godine nije uništio državu koliko je Solak za dva mjeseca.
elcaliente

#22460 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Ne mozemo mi ostaviti otvorene granice kada nas drugi uslovljavalju da zatvorimo.
Isto tako sta nam vrijede otvorene granice kada smo toliko nedisciplinovani pri pridzavanju mjera oko korone da smo na skoro svim crvenim listama sto postoje.
Samim tim ko god nam dodje mora pri povratku u svoju zemlju u karantenu.
Uz to nemas skoro nikakvih avionskih linija prema BiH.

Isto tako ne treba zaboraviti da smo mi do sredine maja super stajali i pustili bi nas da putujemo ali smo onda u dvije sedmice uspjeli sjebati sve.
Last edited by elcaliente on 10/07/2020 19:54, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#22461 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

elcaliente wrote: 10/07/2020 19:50 Ne mozemo mi ostaviti otvorene granice kada nas drugi uslovljavalju da zatvorimo.
Isto tako sta nam vrijede otvorene granice kada smo toliko nedisciplinovani pri pridzavanju mjera oko korone da smo na skoro svim crvenim listama sto postoje.
Ništa disciplinovaniji nisu ni Italijani ni Njemci ni Englezi tako da pusti se šuplje i ispraznih floskula. Krizni štab "nedisciplinom" prikriva svoj nerad i nesposobnost. Na kraju krajeva, šta nas briga što su nam drugi zatvorili granice, mi smo ih trebali otvoriti i pustiti turiste da od levata uzmemo novac. Ovako turizam prop'o.
elcaliente

#22462 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

TESLA_EDISON wrote: 10/07/2020 19:54
elcaliente wrote: 10/07/2020 19:50 Ne mozemo mi ostaviti otvorene granice kada nas drugi uslovljavalju da zatvorimo.
Ništa disciplinovaniji nisu ni Italijani ni Njemci ni Englezi tako da pusti se šuplje i ispraznih floskula. Krizni štab "nedisciplinom" prikriva svoj nerad i nesposobnost. Na kraju krajeva, šta nas briga što su nam drugi zatvorili granice, mi smo ih trebali otvoriti i pustiti turiste da od levata uzmemo novac. Ovako turizam prop'o.
Nisi u pravu ali nikako, pogotovo sto se tice Njemaca.
A nasi ljudi kakvi su onakav onakav lock down kao u Italiji ne bi izdrzali sto posto.
Opet ti kazem sto bi neko dolazio u BiH ako mora po povratku u samoizolaciju u svojoj zemlji.
Pogledas li ti kada strane vijesti sta pisu o BiH??
Vidi sta pisu Njemacke, Austrijske, Slovenacke i evo sada Italijanske novine.

Uostalom ti bi radi turizma i par turista riskirao zarazu stanovnista svoje zemlje?
Pa vece turisticke sile tipa Spanije su imali totalni lock down i rade danas na 30 posto turistickog kapaciteta a ti bi da se
mi otvorimo kojima turizam uopste ne igra toliku ulogu.
Ova situacija oko korone ce trajati jos najmanje 2 godine i sto prije mi kod nas pocnemo raditi na zaustavljanju sirenju zaraze tim prije ce nam mozda neko i doci. Inace sljedece 2 godine rampa.
Tako ako zelimo bilo kakav turizam trebamo poraditi na sebi.
Manual

#22463 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Manual »

@TESLA_EDISON jaro neumoran si. Hahaha
dječak sa šibicama

#22464 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

sta bi tek bilo da nije napustio temu

inace

10. 07. 2020. u 20:32:00 Radiosarajevo.ba
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu završio je testiranje još 93 uzorka.

Od tog broja je 40 pozitivnih na novi soj koronavirusa.

Prema informacijama, svi novozaraženi su iz Sarajeva.

Najveći broj njih stiže sa Ilidže, čak 33.

Podsjećamo, ranije je tokom dana saopćeno da je na području Federacije BiH u protekla 24 sata testirano 1.199 uzoraka, od kojih je 196 pozitivno na COVID-19.

U RS je u protekla 24 sata registrovano novih 114 novooboljelih, od testirana 582 uzorka.
Tambure

#22465 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

3F nema u medijima ... propaganda svoje radi ... sklonite se dok se stisa ...
Tesla Edison

#22466 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

dječak sa šibicama wrote: 10/07/2020 21:12 sta bi tek bilo da nije napustio temu

inace

10. 07. 2020. u 20:32:00 Radiosarajevo.ba
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu završio je testiranje još 93 uzorka.

Od tog broja je 40 pozitivnih na novi soj koronavirusa.

Prema informacijama, svi novozaraženi su iz Sarajeva.

Najveći broj njih stiže sa Ilidže, čak 33.

Podsjećamo, ranije je tokom dana saopćeno da je na području Federacije BiH u protekla 24 sata testirano 1.199 uzoraka, od kojih je 196 pozitivno na COVID-19.

U RS je u protekla 24 sata registrovano novih 114 novooboljelih, od testirana 582 uzorka.
Novi soj? Krasno.

Koja propaganda. Nikakve konkretne informacije, ni klinička slika, ništa i haj im vjeruj. Nakon današnjeg izvještaja niko normalan im više ne može vjerovati.

Vjerovatno su i to rezultati od unazad nekoliko dana.
daddy-kool

#22467 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

daddy-kool wrote: 10/07/2020 12:44 +310

ode ovo u hendek

Kritični RS, TK i KS. Sada treba pratiti bolničke kapacitete.

Germany, in common with other countries, is wary of a second surge in infections. If new infections rise to above 50 people in every 100,000 in a district over a seven-day period, then it will be up to the local authority in the affected area to reimpose restrictions.
Ove tri regije su premašile ove brojeve.
sale07

#22468 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

Jel ima gdje informacija kakvo je stanje tih novozarazenih?
Brojevi bez dodatnih informacija nista ne znače, osim panike i straha
Ali_G

#22469 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Pa nema u KS jos uvijek toliko porast. U subotu si izbacili broj od 100, sljedeci dan ili dan poslije je bilo 5. Onda par dana 30-50. Danas 90. Kanton ima 400k stanovnika.
Stanje je takvo da je u zadnjih 7 dana broj hospitaliziranih izmedju 35-40
Tesla Edison

#22470 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ali_G wrote: 10/07/2020 22:18 Pa nema u KS jos uvijek toliko porast. U subotu si izbacili broj od 100, sljedeci dan ili dan poslije je bilo 5. Onda par dana 30-50. Danas 90. Kanton ima 400k stanovnika.
Stanje je takvo da je u zadnjih 7 dana broj hospitaliziranih izmedju 35-40
To je najbitnije. Nema teških slučajeva a znamo svi ko su ti hospitalizovani. Drljević i Zalihić su fino objasnili.
last mohicans

#22471 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

TESLA_EDISON wrote: 10/07/2020 19:54
Slazem se s teslom. Pogledaj slike izletista, odmaralista i skupova po EU. Nasa raja koja je u dijaspori ovdje je slično potvrdila. Kod nas vecina postuje mjere nosenja maski u zatvorenom prostoru, kafici i nargila barovi najmanje postuju i tu treba malo inspekcijska reda uvesti. U Hrvatskoj tek vracaju tu mjeru. U sve se politika umiješala. Odluka Hrvatske to podvrđuje, pa i EU da se ne dozvoljava BiH građanima u EU, a prvobitno se dozvoljavalo Srbiji, sto je nonsens. Kada su imali vece cifre, a i te su bile frizirane, a nadasve puno veci broj umrlih su imali i danas imaju.
Ovo sad sa pojedinačnim mjerama određenih zemalja, barem vecine, nema neke pretjerane veze sa činjeničnim stanjem i dosta politika igra ulogu.
daddy-kool

#22472 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

400k znači u zadnjih 7 dana preko 4*50=200 zaraženih, a ima više...

https://www.france24.com/en/20200507-ge ... ency-brake
Ali_G

#22473 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Zna li se koliki nam je sad Ro?
AdrianMole

#22474 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AdrianMole »

Glavni problemi su mogući kolaps zdravstvenog sistema i ekonomske prirode.Npr.sada u Beogradu radi samo jedna bolnica koji nije u COVID sistemu.Ako ne budemo barem malo odgovorniji ljudi će umirati od slijepog crijeva,žući,sepse,preloma zato što im jednostavno nitko neće ukazati medicinsku pomoć.Također,zamislite značajniji prodor virusa u stračke domove,bolnice i slično.Svaka vama čast ako vam baš nikada nije zatrebao ljekar,ali 90 posto ljudi to za sebe ne može reći.
shape of despair

#22475 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by shape of despair »

Al najjace je je ovo: kolaps, pa dodaji po volji. Kod nas je kolaps svega, jebote ovakva drzava.
Cujem se sa par prijatelja,njemacka, amerika,kakav kolaps,pad ekonomije mozda,i to za najnizi razred,ostali normalno zive i rade.
Locked