Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
escobar__ wrote: ↑10/07/2020 15:44
Opet izljevi bijesa proustaške vlasti u Hrvatskoj prema građanima naše zemlje, a koji nemaju njihov pasoš? Klasično politička odluka s ciljem izolacije nepodobnih (u ovom slučaju nehrvata).
Trebao sam za vikend u Zaostrog, ali zbog nedostatka potrebne rezervacije i dokaza o akontaciji, odustao sam.
Međutim, ne krivim Hrvatsku i EU, već naš narod i političare koji ni danas ne shvataju da su samo topovsko meso u tuđim igrama.
DarkSoul wrote: ↑10/07/2020 15:42
JA: Hrvatsko, Bosansko i CH drzavljanstvo
Moja MAMA: Bosansko drzavljanstvo sa Njemackom neogranicenom dozvolom boravka
Moja KCERKA: CH drzavljanstvo
Sve izmijesano ali eto sacekat cu do nedjelje da vidimo hoce li biti jos kakvih odluka
možete, i osobe s dugotrajnom vizom se tretiraju kao državljani Eu, samo ako majka ide nakon toga u Njemačku će biti problem kod njemaca.
Mama ide u Švicarsku nazad sa mnom odakle smo i dosle (avionom za Split) treba mi babysitterka hehe
Tako da Nijemci ne mogu bas uci u trag gdje je bila i ako ode do Njemacke
onda ako svicarci puštaju da idete iz bih bez korona testa ili izolacije nema problema, nemam blage kakva su njihova pravila.
Ali ne fakat, recimo svi nam zatvore vrata, cijela EU... mi prestanemo testirati i vise nema zarazenih... jel nam onda otvaraju vrata posto preko noci postajemo corona free land
Radi se o sljedećem, kao biva od Bosanaca nemaju koristi, već samo štetu, što se tiče turizma:
Ostojić: Hitno moramo pooštriti mjere, booking nam pada sa svakim zaraženim
HRVATSKA ekonomija pretrpjet će težak udarac zbog epidemije koronavirusa, što ne čudi s obzirom na veliku ovisnost o turizmu koji izravno čini oko 11 posto BDP-a. Upravo zato je Hrvatskoj izuzetno važno da pridobije svakog gosta.
Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma koja okuplja najveće hotelijere u Hrvatskoj, Indexu je dao intervju o trenutnom stanju u turizmu i upozorio da Hrvatska pod hitno treba pooštriti mjere sa susjednim državama koje nisu članice EU, a imaju jako lošu epidemiološku sliku jer svakim novozaraženim u Hrvatskoj pada booking za našu zemlju.
Kako biste ocijenili stanje u turizmu do sada?
Unatoč objektivnoj bojazni oko tijeka ove turističke sezone, turističke brojke koje smo uspjeli ostvariti krajem lipnja i početkom srpnja daju nam razlog za optimizam, ali sa zadrškom. U srpnju smo u prvih 8 dana na razini 51,79 posto turističkih noćenja u odnosu na prošlu godinu kao i na 44,39 posto turističkih dolazaka. Prosječno nam u srpnju dolazi preko 61.000 turista dnevno, a ukupno je ove godine do 8. srpnja zabilježeno preko 2,1 milijun turističkih dolazaka i preko 11 milijuna noćenja. Od stranih gostiju, najviše noćenja su ostvarili gosti iz Njemačke, njih skoro 2,2 milijuna, zatim gosti iz Slovenije, više od 2 milijuna, pa onda gosti iz Češke (gotovo 770.000) i Austrije (preko 660.000).
To možemo smatrati dobrim rezultatom u ovim okolnostima i sigurno je rezultat koji bi svi u turizmu potpisali prije samo mjesec dana kada su očekivanja bila puno skromnija. To je rezultat prije svega kvalitetne epidemiološke situacije zbog koje smo se i mogli prvi u Europi turistički otvoriti.
Želim naglasiti da usprkos strahu od turističkog otvaranja u kontekstu širenja epidemije, mi imamo situaciju da do sada nismo imali niti jedan slučaj zaraze turista u komercijalnim smještajnim objektima. Aktualna epidemiološka situacija je rezultat primarno nepridržavanja epidemioloških mjera od strane naših državljana i njihovog putovanja u visoko rizične zemlje.
Pored toga, svjedoci smo da državljani susjednih zemalja s lošijom epidemiološkom situacijom svojim dolaskom koji u pravilu nemaju veze s turizmom iniciraju nove slučajeve zaraze. Ne smijemo dopustiti da neodgovornost pojedinaca, bilo naših ili stranih državljana, ugrozi nastavak turističke sezone, a samim time i gospodarski oporavak i standard svih građana.
možete, i osobe s dugotrajnom vizom se tretiraju kao državljani Eu, samo ako majka ide nakon toga u Njemačku će biti problem kod njemaca.
Mama ide u Švicarsku nazad sa mnom odakle smo i dosle (avionom za Split) treba mi babysitterka hehe
onda ako svicarci puštaju da idete iz bih bez korona testa ili izolacije nema problema, nemam blage kakva su njihova pravila.
Švicarci su samo sa Balkana stavili Srbiju, Kosovo i Makedoniju kao rizicne zemlje, ostali svi mogu da ulaze.
A i letima sam iz Basel za Split i tako se i vracam, tako da i jeste BiH na listi oni opet ne znaju da sam bila u BiH
Nista, cekam do nedjelje, pa ako bude sve ok idemo za Mostar
DarkSoul wrote: ↑10/07/2020 15:49
Švicarci su samo sa Balkana stavili Srbiju, Kosovo i Makedoniju kao rizicne zemlje, ostali svi mogu da ulaze.
A i letima sam iz Basel za Split i tako se i vracam, tako da i jeste BiH na listi oni opet ne znaju da sam bila u BiH
Nista, cekam do nedjelje, pa ako bude sve ok idemo za Mostar
To ti je ko u onim apokalipticnim filmovima, kad ovi povlasteni prolaze gdje hoce, ukrcavaju se na brodove spasa a kukavelj i sirotinja ceka vanzemaljce ili potop u uplasenoj histericnoj gomili.
dječak sa šibicama wrote: ↑10/07/2020 15:56
Ma realno njima bosanci ne trebaju, citam da je vlak Prag Rijeka vec rasprodat do kraja septembra. Jos u junu bio.
Naravno da sada ne trebaju. Trebali su kada su Berlin i Brisel odvaljivali Jadran iz zajedničke države. Sada neka hodaju po jezerima i Neumu, ako ima mjesta.
A sta je sa licnom kartom Jel mi se isto pise???
Pitam zato sto Svicarske medije svaki dan pisu kako ne mogu Srbijancima uci u trag dali su bili u Srbiji jer ulaze sa autom u CH i oni im hladno kazu da su bili na moru u HR ili u posjeti samo u Austriji naprimjer..,
Znaci kada daju pasos ovi nista ne vide ako nema pečata u pasosu... A svi znamo da se pečati ne udaraju 100% uvijek...
DarkSoul wrote: ↑10/07/2020 16:02
Pitam zato sto Svicarske medije svaki dan pisu kako ne mogu Srbijancima uci u trag dali su bili u Srbiji jer ulaze sa autom u CH i oni im hladno kazu da su bili na moru u HR ili u posjeti samo u Austriji naprimjer..,
Znaci kada daju pasos ovi nista ne vide ako nema pečata u pasosu... A svi znamo da se pečati ne udaraju 100% uvijek...
pa majka ti ne može s bih osobnom preko granice u hrvatsku, mora pasos s vizom imati, koju će skenirati
pa majka ti ne može s bih osobnom preko granice u hrvatsku, mora pasos s vizom imati, koju će skenirati
Da, ali mislim da se to ne biljezi u sistemu, nego samo provjera dali je sve uredno
Da, ali mislim da se to ne biljezi u sistemu, nego samo provjera dali je sve uredno
skeniranje putovnice se bilježi u sistem
onda su Švicarci zaostali negdje
Jer Srbijanci i Kosovari ih pravo vozaju a ovi nista ne mogu
Jer od 05.Jula je obavezna samoizolacija ko dolazi iz Srbije, Kosova i Makedonije.
DarkSoul wrote: ↑10/07/2020 16:06
Jer od 05.Jula je obavezna samoizolacija ko dolazi iz Srbije, Kosova i Makedonije.
pa dobro oni mogu s osobnom ulazit ako imaju državljanstvo Eu, tvoja majka ga nema, nju će na doljanima do gola pregledati
zlo zlo wrote: ↑10/07/2020 16:07
pa dobro oni mogu s osobnom ulazit ako imaju državljanstvo Eu, tvoja majka ga nema, nju će na doljanima do gola pregledati
DarkSoul wrote: ↑10/07/2020 16:10
DarkSoul wrote: ↑10/07/2020 16:10
Pusti mu mater vise.
tko mu dira??.. prati temu.. ja iz iskustva pričam kako različite tretmane imaju ljudi koji skupa putuju i obitelj su na osnovu toga koji pasoš imaju, tako da se ne iznenadi.