Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kraljevskopozoriste

#108801 Re: Premijer liga BiH

Post by kraljevskopozoriste »

vico, begić, beus, džemidžić. pilav...neće dozvoliti početak nove sezone. zdravlje je najbitnije. danas 310 zaraženih, a nisu odobrili nastavak prošle sezone kada ih je u trenutku prekida bilo 5, 10, 15. fks je ultimativno bilo protiv nastavka nakon 7. juna (pogledati na zvaničnoj stranici fks). džemidžić je pričao o dezinfekcionim tunelima od minimalno 5 milja kermi, duplim autobusima, u hotelu mogu biti samo igrači i vodstvo kluba i niko više, osim osoblja hotela...

sve činjenica do činjenice. zdravlje igrača je najbitnije. mislim da će i fks ponovo zauzeti zvanični ultimativan stav i da neće biti za početak nove sezone kada imamo po 300 i više zaraženih.

ozbiljan sam i bez imalo ironije mislim da naprijed pobrojani ljudi razmišljaju o zdravlju i imaju čvrst stav po tom pitanju.
Last edited by kraljevskopozoriste on 10/07/2020 15:26, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#108802 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote: 10/07/2020 15:13
Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 14:27 Vico je iskoristio situaciju gdje se krizni štab apsolutno pita da li će ili neće biti nastavka lige.
Ostalim kako su podijeljene karte prije prekida.
Jasno mi je da vi na nas gledate kao saučesnike u ovom, međutim ista bi situacija bila da ste na prvom mjestu bili vi, Široki, Zrinjski, MDK...bilo koja ekipa.
Da je potencirano preko federalnog kriznog štaba da se ne nastavi, ja bih rekao da imate pravo, ovako sve strelice kritike treba uputiti na adresu Borca i predsjednika im.
Zašto se nastavlja ako je situacija gora?
Zašto je sve otvoreno, a bilo zatvoreno?
Zato što su shvatili da nema smisla držati sve u nekakvom lockdownu.
Igraće se sve lige, gdje se pojavi karantin i hajd zdravo.
Taj argument je ispucan i nema ga više pravo niko iskoristiti.

Ako se na jesen obistine crne slutnje i ono baš se pogorša stanje sa zarazom, onda svakako odosmo u helać i fudbal će od najbitnije sporedne postati potpuno nebitna stvar.
U savezu, kao i politici, nijedna odluka se ne donosi bez saglasnosti sva tri “faktora”. A zna se da su u hrvatskom i bosnjackom korpusu u savezu najjaci Zrinjski i Sarajevo.

Da se zaista htjelo igrati, mogao se prvo odigrati kup, gdje nema timova iz RS. A onda se moglo odrediti da prva 2-3 kola koja bi se igrala prije 1. jula, timovi iz RS igraju na terenima u FBiH. Posto su samo tri njihova tima, radilo bi se o 4-5 utakmica. Znaci, zbog 4-5 utakmica unistena je citava sezona.
Oni su to igranje u FBiH u startu odbili.
Zvanični stav FKS je bio da se igra do kraja.
Iz Zrinjskog su pak mudro šutili i čekali da poklopi Vico sa Šeranićem.

Vidjećemo kako će biti sad kad Vico zasjedne na predsjedničku fotelju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#108803 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

kraljevskopozoriste wrote: 10/07/2020 15:21
mislim da će i fks ponovo zauzeti ultimativan stav i da neće biti za početak nove sezone kada imamo po 300 i više zaraženih.

ozbiljan sam i bez imalo ironije mislim da naprijed pobrojani ljudi razmišljaju o zdravlju i imaju čvrst stav po tom pitanju.
Kao što nije bilo ni za nastavak ove prethodne...kad si već ozbiljan :roll:
Leopard_SA

#108804 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 14:27
Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 14:27 Vico je iskoristio situaciju gdje se krizni štab apsolutno pita da li će ili neće biti nastavka lige.
Jasno mi je da vi na nas gledate kao saučesnike u ovom, međutim ista bi situacija bila da ste na prvom mjestu bili vi, Široki, Zrinjski, MDK...bilo koja ekipa.
Da je potencirano preko federalnog kriznog štaba da se ne nastavi, ja bih rekao da imate pravo, ovako sve strelice kritike treba uputiti na adresu Borca i predsjednika im.

Ako se na jesen obistine crne slutnje i ono baš se pogorša stanje sa zarazom, onda svakako odosmo u helać i fudbal će od najbitnije sporedne postati potpuno nebitna stvar.
U savezu, kao i politici, nijedna odluka se ne donosi bez saglasnosti sva tri “faktora”. A zna se da su u hrvatskom i bosnjackom korpusu u savezu najjaci Zrinjski i Sarajevo.

Da se zaista htjelo igrati, mogao se prvo odigrati kup, gdje nema timova iz RS. A onda se moglo odrediti da prva 2-3 kola koja bi se igrala prije 1. jula, timovi iz RS igraju na terenima u FBiH. Posto su samo tri njihova tima, radilo bi se o 4-5 utakmica. Znaci, zbog 4-5 utakmica unistena je citava sezona.

To mi je baš fascinantno i nejasno u isto vrijeme. Znači suština je da je prvenstvo prekinuto da bi Borac igrao LE, ali je valjda lakše kriviti Sarajevo koje je bilo za nastavak i uradilo sve testove i mjere zaštite za nastavak nego kriviti odvratnu politiku koja promoviše međuetničke tenzije i uništava ovu državu od 1995.
Da je kojim slučajem Borac prije prekida bio 3 boda iza Sarajeva, liga bi se igrala makar bilo 5000 zaraženih dnevno.
ultima_palabra

#108805 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Odbili su jer ih je jedino zanimalo 4.mjesto. Trebalo je ici sa ultimatumom da ce se igrati kup, pa bi se stvari naglo promijenile :mrgreen:

Ali nece niko da se zamjera sa Vicom, Beusu je obecao nesto, a bordo prijatelje je kupio titulom... iako vecina zemalja nije dodjeljivala titule ako tim na vrhu nije imao veliku prednost.
LSD

#108806 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

kraljevskopozoriste wrote: 10/07/2020 15:21 vico, begić, beus, džemidžić. pilav...neće dozvoliti početak nove sezone. zdravlje je najbitnije. danas 310 zaraženih, a nisu odobrili nastavak prošle sezone kada ih je u trenutku prekida bilo 5, 10, 15. fks je ultimativno bilo protiv nastavka nakon 7. juna (pogledati na zvaničnoj stranici fks). džemidžić je pričao o dezinfekcionim tunelima od minimalno 5 milja kermi, duplim autobusima, u hotelu mogu biti samo igrači i vodstvo kluba i niko više, osim osoblja hotela...

sve činjenica do činjenice. zdravlje igrača je najbitnije. mislim da će i fks ponovo zauzeti zvanični ultimativan stav i da neće biti za početak nove sezone kada imamo po 300 i više zaraženih.

:thumbup:

fks su inace jako dosljedni u svojim principima :lol: :lol:
kraljevskopozoriste

#108807 Re: Premijer liga BiH

Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 15:22

Sarajevo je saglasno sa nastavkom prvenstva isključivo prema postojećem formatu takmičenja, sa početkom najdalje do 6./7. juna 2020. godine. Prvenstvo bi se na taj način okončalo najkasnije do 20. jula
https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/fu ... nstva/5682
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#108808 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Ma boli njih Q za ligom, zdravljem, fudbalom a na kulturu se svakako nikada nisu ni obazirali. :mrgreen:
Njima je vuna sto smo bili i ostali prvi. Da su im športski slucajno bili prvi (a nisu mogli biti jer smo poslije prva 3 kola stalno mi bili na prvom mjestu tabele) ne bi rijec rekli. Svakako nemaju za kifle i SDA pare ih u zivotu drze.
Kakav nastavak, price za malu djecu.

:nargila:
Leopard_SA

#108809 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

ultima_palabra wrote: 10/07/2020 15:28 Odbili su jer ih je jedino zanimalo 4.mjesto. Trebalo je ici sa ultimatumom da ce se igrati kup, pa bi se stvari naglo promijenile :mrgreen:

Ali nece niko da se zamjera sa Vicom, Beusu je obecao nesto, a bordo prijatelje je kupio titulom... iako vecina zemalja nije dodjeljivala titule ako tim na vrhu nije imao veliku prednost.
Znači Sarajevo je trebalo odbiti titulu da se ne zamjera Željezničaru?
Ne znam, ako mene pitate bezveze vam je priča. I vi bi objeručke titulu prihvatili da ste na našem mjestu(kao što ste prihvatili mjesto u LE po trenutnom stanju), ali eto
ultima_palabra

#108810 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Leopard_SA wrote: 10/07/2020 15:25To mi je baš fascinantno i nejasno u isto vrijeme. Znači suština je da je prvenstvo prekinuto da bi Borac igrao LE, ali je valjda lakše kriviti Sarajevo koje je bilo za nastavak i uradilo sve testove i mjere zaštite za nastavak nego kriviti odvratnu politiku koja promoviše međuetničke tenzije i uništava ovu državu od 1995.
Da je kojim slučajem Borac prije prekida bio 3 boda iza Sarajeva, liga bi se igrala makar bilo 5000 zaraženih dnevno.
Cini mi se da sam napisao da nema nijedne bitne odluke bez da se svi saglase. Da bi proveo svoje, Vico mora naci saucesnike iz druga dva naroda.
Leopard_SA

#108811 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

ultima_palabra wrote: 10/07/2020 15:33
Leopard_SA wrote: 10/07/2020 15:25To mi je baš fascinantno i nejasno u isto vrijeme. Znači suština je da je prvenstvo prekinuto da bi Borac igrao LE, ali je valjda lakše kriviti Sarajevo koje je bilo za nastavak i uradilo sve testove i mjere zaštite za nastavak nego kriviti odvratnu politiku koja promoviše međuetničke tenzije i uništava ovu državu od 1995.
Cini mi se da sam napisao da nema nijedne bitne odluke bez da se svi saglase. Da bi proveo svoje, Vico mora naci saucesnike iz druga dva naroda.
I kako nas to dovodi to toga da je bošnjački faktor=FK Sarajevo ako smijem znati?
Tomahawk11
Globalni moderator

#108812 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

I rukovodstvo Želje je saglasno, bar je to zvanični stav kluba.
Iako i ti i ja znamo da je praksa nešto drugačija.
ultima_palabra

#108813 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Leopard_SA wrote: 10/07/2020 15:32
ultima_palabra wrote: 10/07/2020 15:28 Odbili su jer ih je jedino zanimalo 4.mjesto. Trebalo je ici sa ultimatumom da ce se igrati kup, pa bi se stvari naglo promijenile :mrgreen:

Ne znam, ako mene pitate bezveze vam je priča. I vi bi objeručke titulu prihvatili da ste na našem mjestu(kao što ste prihvatili mjesto u LE po trenutnom stanju), ali eto
Znaci, Sarajevo se tu nista nije pitalo... stigao im dopis sa pitanjem hoce li titulu, i oni nakon kratkotrajnog neckanja odgovorili da hoce :mrgreen:
Leopard_SA

#108814 Re: Premijer liga BiH

Post by Leopard_SA »

ultima_palabra wrote: 10/07/2020 15:36 Znaci, Sarajevo se tu nista nije pitalo... stigao im dopis sa pitanjem hoce li titulu, i oni nakon kratkotrajnog neckanja odgovorili da hoce :mrgreen:
Pa ne znam. Eto hajde reci mi da li bi vi odbili titulu i pare od UCL? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#108815 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Jasno da jeste i da smo bili u poziciji da ne moramo poput vas davati prijedloge da se bilo kako završi liga samo da rival ne bi bio iznad.
kraljevskopozoriste

#108816 Re: Premijer liga BiH

ultima_palabra wrote: 10/07/2020 15:36
Leopard_SA wrote: 10/07/2020 15:32

Znaci, Sarajevo se tu nista nije pitalo... stigao im dopis sa pitanjem hoce li titulu, i oni nakon kratkotrajnog neckanja odgovorili da hoce :mrgreen:
mit je da su se nećkali. :D
LSD

#108817 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

:lol: :lol:

Po nisu htjeli ovu poklon korona titulu, ali su je nekako teška srca prihvatili :lol:
ultima_palabra

#108818 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Leopard_SA wrote: 10/07/2020 15:34
I kako nas to dovodi to toga da je bošnjački faktor=FK Sarajevo ako smijem znati?
Ciji je ono generalni sekretar saveza? Gdje god zagrebes po komisijama, nadjes bordo prijatelja. Ima i nekih provincijskih lola, njih Vico kupi za fotelju.
ultima_palabra

#108819 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 15:34
I rukovodstvo Želje je saglasno, bar je to zvanični stav kluba.
Iako i ti i ja znamo da je praksa nešto drugačija.
Sa cim je saglasno?
Tomahawk11
Globalni moderator

#108820 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote: 10/07/2020 15:39
Sa cim je saglasno?
Sa završetkom lige.
Niko se na kraju nije pobunio.
Zvanično saopštenje je da je sezona uspješna i idemo dalje.
Jasno, Osim sa onom majicom na treningu kaže da i nije baš tako, što je i logično...ne možeš biti ni u kom slučaju zadovoljan sezonom u kojoj si završio iza najvećeg rivala.
ultima_palabra

#108821 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 15:41
Sa cim je saglasno?
Sa završetkom lige.
Jasno, Osim sa onom majicom na treningu kaže da i nije baš tako, što je i logično...ne možeš biti ni u kom slučaju zadovoljan sezonom u kojoj si završio iza najvećeg rivala.
Ne bih rekao da ih je iko ista pitao. Morali su nesto napisati kao epilog sezone.

Zeljo je investirao dobre pare u dva skupa igraca koja prave razliku (jedan je bio stalno povrijedjen). I dodjes u situaciju da se boris za oba trofeja, i neko ti to uskrati zbog nekog trulog kompromisa. Razumijem da je nekom smijesno sto smo ogorceni, ali kolo srece se okrece :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#108822 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote: 10/07/2020 15:49
Tomahawk11 wrote: 10/07/2020 15:41
Sa cim je saglasno?
Sa završetkom lige.
Ne bih rekao da ih je iko ista pitao. Morali su nesto napisati kao epilog sezone.

Zeljo je investirao dobre pare u dva skupa igraca koja prave razliku (jedan je bio stalno povrijedjen). I dodjes u situaciju da se boris za oba trofeja, i neko ti to uskrati zbog nekog trulog kompromisa. Razumijem da je nekom smijesno sto smo ogorceni, ali kolo srece se okrece :D
Ne kažem da jeste.
Međutim, bila je sigurno neka komunikacija sa savezom.
Neko je morao pitati zašto je tako kako je, što se sezona završava.
Otud tišina iz kluba i onakvo saopštenje.

Slažem se da je ovo riješenje i Borčevo napinjanje da dobije Evropu po svaku cijenu truhli kompromis.
ultima_palabra

#108823 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Ove godine treba investirati u izbore u savezu :mrgreen:
decko_sa_kovaca

#108824 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Svi znamo da je vico prekino, bordo prijatelji se nisu bunili u sustini jer im odgovara ,beus se vjerovatno halalio titule ali ima sada duznika/e jer mi je jedino to logicno pa nisu potpisali za nastavak kupa dok ostali ucesnici jesu
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#108825 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote: 10/07/2020 15:56 Ove godine treba investirati u izbore u savezu :mrgreen:
Pa ja, ne isplati vam se vise investirati u sudije :mrgreen:
Locked