meni je jos uvijek nevjerovatno da ljudi ne prihvataju fakat da je virus stvaran i da nije zajebancija.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
sumirprimus
#22351 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
najgore sto nije zajebancija
meni je jos uvijek nevjerovatno da ljudi ne prihvataju fakat da je virus stvaran i da nije zajebancija.
- dječak sa šibicama
#22352 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vucic je zabranio okupljanja vise od 10 ljudi vani i napolju, u Hrvatskoj ogranicavaju broj prisutnih na svadbenim pirovima i slicno, mi ignorisemo virus
Kaze otkazani Cevljanovic, a svako ko je iole upucen zna da je sad u julu i avgustu dernek po istocnim dijelovima Bosne, famozni teferici. Tu ce biti zarazenih bruka. Igra kolo i u kolu Duda e moj Kemo za tobom sam luda.
Kaze otkazani Cevljanovic, a svako ko je iole upucen zna da je sad u julu i avgustu dernek po istocnim dijelovima Bosne, famozni teferici. Tu ce biti zarazenih bruka. Igra kolo i u kolu Duda e moj Kemo za tobom sam luda.
- Bloo
- Globalna šefica
#22353 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
Mogy87
#22354 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo prelistaj drugu temu. Išlo se dotle da Bold and Bankrupt ustvari ima rak i da je zato obolio od Covidasumirprimus wrote: ↑10/07/2020 13:05 najgore sto nije zajebancija![]()
![]()
meni je jos uvijek nevjerovatno da ljudi ne prihvataju fakat da je virus stvaran i da nije zajebancija.![]()
- P308
#22355 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Udjem s vremena na vrijeme na ovu temu i uvijek 5-6 istih ljudi najavljuje kraj svijeta i masovno umiranje i istih 5-6 govori da je sve laz i da se manipulise brojkama.
I govorimo o skoro 5 mjeseci intenzivnog pisanja o tome
I govorimo o skoro 5 mjeseci intenzivnog pisanja o tome
- Bloo
- Globalna šefica
#22356 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imas i nas u sredini te dvije.krajnosti...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#22357 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
436 TESTIRANIH
|
U Kantonu Sarajevo 93 novozaraženih za 24 sata, većina su porodični klasteri
zamo hodzin zapis uzase i nema brige...
-
BadBoy
- P308
- Bloo
- Globalna šefica
#22360 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma bilo je par slucajeva we all.gonna.die...
- Tesla Edison
#22361 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa da su oboljeli ne bih se radovao. I budala vidi da su brojke lažne. U RS kada se sabere po gradovima ukupno 62, a u naslovu stoji 119. Šta je sa ostalima?
U KS kažu 92 nova slučaja u 24 sata a u narednoj rečenici stoji da su rezultati od prije nekoliko dana.
Također u istom članku stoji da su u brojku uračunati i asimptomatski slučajevi poslani u izolaciju.
Sad mi reci koliko je zaista novih slučajeva u 24 sata i ima li ih uopšte?
Zatim, kako vjerovati ovim brojkama kad u jednom, samo jednom izvještaju su vidljive 4 velike laži? Jel oni misle da su ljudi totalni idioti koji čitaju samo naslove bez da izanaliziraju sve. Ako spadaš u takvu grupu, to je tvoj problem ali ja korisnim glavu i jasno se vidi koliko je sati. A te vaše priče kako su bolnice pune okačite mačku o rep. Drljević je rekao da ljude bez simptoma prinudno privode u izolatorije a i Zalihić je priznao da je ležao u Podhrastovima bez simptoma. Bolnice prazne, popunjavaju mjesta sa bilo kim koga uhvate da prikažu eto tobože da imaju nekoga gore.
- geralt
#22362 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na Avazovom brojacu je ime nase drzave napisano kao "Bosna i HercegoDina", a Klix na svojoj mapi jos uvijek vodi Medjugorje kao opstinu. No neki i dalje vjeruju da su ti mediji u stanju da organizuju masovnu sofisticiranu zavjeru uvecavanja broja zarazenih radi... necega, nisu se jos dogovorili cega.
-
laik1981
#22363 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Malo vise discipline i odgovornosti i malo manje laganja, licemjerstva i ispiranja mozgova..
-
sumirprimus
#22364 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nosim masku u zatvorenom prostoru jer sam odgovoran prema sredini u kojoj zivim i svojim najmilijim.
a svi koji ismijavaju drustvenu odgovornost sta da kazem, supaka je medju nama uvijek bilo realno...
a svi koji ismijavaju drustvenu odgovornost sta da kazem, supaka je medju nama uvijek bilo realno...
- ćiribiribela
#22365 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako nemas simptome ne znaci da nisi bolestan i da ne postoji sansa da ces zaraziti nekoga drugog. Hajd' pokusaj to shvatiti!
- Tesla Edison
#22366 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A jel, sad vrijeđamo?
Pa haj ti meni ovo objasni:
TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 13:13Pa da su oboljeli ne bih se radovao. I budala vidi da su brojke lažne. U RS kada se sabere po gradovima ukupno 62, a u naslovu stoji 119. Šta je sa ostalima?
U KS kažu 92 nova slučaja u 24 sata a u narednoj rečenici stoji da su rezultati od prije nekoliko dana.
Također u istom članku stoji da su u brojku uračunati i asimptomatski slučajevi poslani u izolaciju.
- Ironmen
#22367 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
310 novo zarazenih kad saberes po gradovima, kantonima FBIH i RS dobije se skroz drugi broj, totalno su se zapetljali vuku neke repove od 10-12 dana, ljudi na rezultate cekaju po 7-10 dana.. Ali ok nisam niste bolje ni ocekivao od naseg sistema..
Nadam se da je ovaj broj od 220+ danas oporavljenih tacan i da ce abd ovakav trend rasta oporavljenih rasti u narednom periodu...
Nadam se da je ovaj broj od 220+ danas oporavljenih tacan i da ce abd ovakav trend rasta oporavljenih rasti u narednom periodu...
-
sumirprimus
#22368 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ako je 310 na koliko vec testiranih, znaci da je stvaran broj vjerovatno oko 2 3 k...
-
BadBoy
#22369 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ok mediji i državne institucije lažu brojke. Nisu tačne.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 13:13Pa da su oboljeli ne bih se radovao. I budala vidi da su brojke lažne. U RS kada se sabere po gradovima ukupno 62, a u naslovu stoji 119. Šta je sa ostalima?
Zatim, kako vjerovati ovim brojkama kad u jednom, samo jednom izvještaju su vidljive 4 velike laži? Jel oni misle da su ljudi totalni idioti koji čitaju samo naslove bez da izanaliziraju sve. Ako spadaš u takvu grupu, to je tvoj problem ali ja korisnim glavu i jasno se vidi koliko je sati. A te vaše priče kako su bolnice pune okačite mačku o rep. Drljević je rekao da ljude bez simptoma prinudno privode u izolatorije a i Zalihić je priznao da je ležao u Podhrastovima bez simptoma. Bolnice prazne, popunjavaju mjesta sa bilo kim koga uhvate da prikažu eto tobože da imaju nekoga gore.
Vjeruješ li da virus postoji i da ima ikako zaraženih i oboljelih?
-
sumirprimus
#22370 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
da oni bogdom lazu , davalo bi utisak neke organiziranosti, prije ce biti da im je uvezanost i centralizacija skupljanja podataka nikakva..
ukratko ko i sve ostalo haos...
- Tesla Edison
#22371 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo to i spominjem a moderator bloo na to sve piše uvrede i govori da sam bolestan. Šta dalje pričati? Laže Klix kao portal, forumski moderatori na istom portalu vrijeđaju, o čemu dalje diskutovati?Ironmen wrote: ↑10/07/2020 13:18 310 novo zarazenih kad saberes po gradovima, kantonima FBIH i RS dobije se skroz drugi broj, totalno su se zapetljali vuku neke repove od 10-12 dana, ljudi na rezultate cekaju po 7-10 dana.. Ali ok nisam niste bolje ni ocekivao od naseg sistema..
-
BadBoy
#22372 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa eto pokušavam shvatiti njihovu logiku. Znam i ja da su naši nesposobni i da ne znaju ni slagati kad bi trebalo ali da vidimo koji je rezon.sumirprimus wrote: ↑10/07/2020 13:22 da oni bogdom lazu , davalo bi utisak neke organiziranosti, prije ce biti da im je uvezanost i centralizacija skupljanja podataka nikakva..
- duh_sa_sjekirom
#22373 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sarajevo +93 novih slučaleva julske grioice...
Još malo i preuzima lidersku poziciju-jel' glavni grad il' nije, ha ja
Samo opušteno i relax

Još malo i preuzima lidersku poziciju-jel' glavni grad il' nije, ha ja
Samo opušteno i relax
- Tesla Edison
#22374 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ako si pratio šta pišem znao bi. Nije sve u naslovu.BadBoy wrote: ↑10/07/2020 13:21Ok mediji i državne institucije lažu brojke. Nisu tačne.TESLA_EDISON wrote: ↑10/07/2020 13:13Pa da su oboljeli ne bih se radovao. I budala vidi da su brojke lažne. U RS kada se sabere po gradovima ukupno 62, a u naslovu stoji 119. Šta je sa ostalima?
Vjeruješ li da virus postoji i da ima ikako zaraženih i oboljelih?
Naravno da postoji, naravno da je zarazan a da li je opasan? Ni blizu koliko se predstavlja.
Koliko ima zarazenih? Verovatno petina od te brojke, možda i manje.
Umrlih? Sa koronom možda je i tačna brojka. Od korone? Vjerovatno niko.
Toliko na ovu mini raspravu.
- Ironmen
#22375 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da vjerovatno 2-3k na devnoj bazi, nema logike nikakve ali ajde..
Ovakav nacin testiranja nema vise smisla, po meni ne treba vise trositi vrijeme i novac na testove nego opremiti covid bolnice i ambulante odvojiti zarazene od bolnica itd itd...
Evo jedan primjer medicinska sestra iz Gradacca testirana prije 15 dana, kroz 3 dana dobije nalaz pozitivan, ide u karanten kao i kolege sa kojima je bila u kontaktu... Sto znaci da je 3 dana setala gradom, isla u trgovine druzila se sa ljudima i drugim pacijentima itd itd i bog sami zna koliko je zarazila ljudi u ta 3 dana dok nije poslata u samoizolaciju, njezini ukucani testirani odma posle nje kroz 2 dana dobili pozitivan nalaz i na tome se stalo niko kontakte ukucana nije testirao...
1. Ne zna se ko je zarazena medicinska radnica..
2. Ne zna se ko su joj zarazeni ukucani...
3. Niko ne zna ko je bio u kontaktu sa ovim gore navedenim ljudima, i sami bog zna koliko ima zarezenih i kako i na koji naci se zaraza prenosi.
Zbog ovoga svega ukratko navedenog ja sam dosao do zakljucka da vise stvarno nema potrebe testirati jer je ovo puklo kod nas i siri se nevjerovatnom brizinom a retroaktivno testiranje nema smisla.
Ovakav nacin testiranja nema vise smisla, po meni ne treba vise trositi vrijeme i novac na testove nego opremiti covid bolnice i ambulante odvojiti zarazene od bolnica itd itd...
Evo jedan primjer medicinska sestra iz Gradacca testirana prije 15 dana, kroz 3 dana dobije nalaz pozitivan, ide u karanten kao i kolege sa kojima je bila u kontaktu... Sto znaci da je 3 dana setala gradom, isla u trgovine druzila se sa ljudima i drugim pacijentima itd itd i bog sami zna koliko je zarazila ljudi u ta 3 dana dok nije poslata u samoizolaciju, njezini ukucani testirani odma posle nje kroz 2 dana dobili pozitivan nalaz i na tome se stalo niko kontakte ukucana nije testirao...
1. Ne zna se ko je zarazena medicinska radnica..
2. Ne zna se ko su joj zarazeni ukucani...
3. Niko ne zna ko je bio u kontaktu sa ovim gore navedenim ljudima, i sami bog zna koliko ima zarezenih i kako i na koji naci se zaraza prenosi.
Zbog ovoga svega ukratko navedenog ja sam dosao do zakljucka da vise stvarno nema potrebe testirati jer je ovo puklo kod nas i siri se nevjerovatnom brizinom a retroaktivno testiranje nema smisla.