sastanak...da i oni usicare od potpisa koji je na vidiku......sta je htio to samo vucko xna....ocigledno nista dobro po vucka cim ga je otkazao
Dešavanja u Srbiji
-
hillbill
#47076 Re: Dešavanja u Srbiji
- Kikibombona
#47077 Re: Dešavanja u Srbiji
Izmedju Putina i Vucica je 100% puklo. I to vec odavno.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/07/2020 00:31Navodno, zato su i dvojica prvih uSrba, Mile i Aca i imali tako hladan tretman na paradi u Moskvi, đe su se jedva na trotoaru upitali sa Putinom...
Ponavljamm, priča se po brijačnicu, nisam ja reko
Putin, spijun i psihopata, premazan svim bojama, je Vucicu poklonio pusku kralja Milana. To je jedini srpski vladar u historiji koji je imao neprijateljski odnos prema Rusiji. Analitičari su taj gest okarakterisali kao neprijateljski cin. Vucic je mijenjao boje kada mu je Putin licno uručio pusku.
Sve je kulminiralo kada su srpske sluzbe provalile ruske spijune i tako javno osramotili Rusiju.
Vucic vec dvije godine ne hvali bracu Ruse, kao ni njegovi mediji. Naprotiv, Vucic svako malo istice kako su ruska ulaganja u Srbiju simbolicna u poređenju sa EU.
Tokom pandemije je velicao Kinu a Ruse jedva da je spomenuo. Sada su Kinezi braca.
...
Meni se čini da Rusi i SPC, uz pomoc ekstremne desnice, pomalo rade na rusenju Vucica.
Tome u prilog danasnja naslovnica Kurira. Sve jasno kao dan.

-
zrakomlat
#47078 Re: Dešavanja u Srbiji
A kralj Milan jedini normalan bio, konta lik od ovih rusa nikakve koristi, kakva braća kakvi bakrači, samo me glava može zaboljeti od njihove pomoći i zaštiteKikibombona wrote: ↑09/07/2020 00:45Izmedju Putina i Vucica je 100% puklo. I to vec odavno.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/07/2020 00:31Navodno, zato su i dvojica prvih uSrba, Mile i Aca i imali tako hladan tretman na paradi u Moskvi, đe su se jedva na trotoaru upitali sa Putinom...
Ponavljamm, priča se po brijačnicu, nisam ja reko
Putin, spijun i psihopata, premazan svim bojama, je Vucicu poklonio pusku kralja Milana. To je jedini srpski vladar u historiji koji je imao neprijateljski odnos prema Rusiji. Analitičari su taj gest okarakterisali kao neprijateljski cin. Vucic je mijenjao boje kada mu je Putin licno uručio pusku.
Sve je kulminiralo kada su srpske sluzbe provalile ruske spijune i tako javno osramotili Rusiju.
Vucic vec dvije godine ne hvali bracu Ruse, kao ni njegovi mediji. Naprotiv, Vucic svako malo istice kako su ruska ulaganja u Srbiju simbolicna u poređenju sa EU.
Tokom pandemije je velicao Kinu a Ruse jedva da je spomenuo. Sada su Kinezi braca.
...
Meni se čini da Rusi i SPC, uz pomoc ekstremne desnice, pomalo rade na rusenju Vucica.
Tome u prilog danasnja naslovnica Kurira. Sve jasno kao dan.
![]()
-
hillbill
#47081 Re: Dešavanja u Srbiji
rusi ce ove gurnuti u ret....................za ovo je milo pencilinA_A_AKCIJA wrote: ↑09/07/2020 00:31 Četnici, islamofobični, manijakalni antivaxx teoretičari zavjera, koji Vučiću zamjeraju što je previše mekan, udarili na kofol EU- reformirane i uglađene četnike.
Hey, what's there not to like?
Za one koji se pitaju o čemu pričam, ili imaju iluzija da se u Srbiji dešava išta dobro i pozitivno: lik uredno policajcima objašnjava da Vučić radi na islamizaciji Srbije i uvođenju šerijata..., poput Merkel u Njemačkoj.
Inače, rumor has it: Rusi guraju Obradovića, jer Vučić nema muda da odjebe EU. U stilu, mi vama Pantsire, avione i tenkove, a vi nećete zaoprave da zakuhate...
Plus, hoće da riješi Kosovo, što Rusima isključuje jednu polugu kojom u budućnosti mogu nervirati USA i EU i koristiti za potkusurivanje. Nije problem Kosovo, problem je što Rusi neće dobiti ništa zauzvrat...
Navodno, zato su i dvojica prvih uSrba, Mile i Aca i imali tako hladan tretman na paradi u Moskvi, đe su se jedva na trotoaru upitali sa Putinom...
Ponavljamm, priča se po brijačnicu, nisam ja reko![]()
- alijagoro
#47082 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovaj celavi sa videa,isti onaj sto je ko fol doktor za zene,alfa muzjak ovo,ono.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/07/2020 00:31 Četnici, islamofobični, manijakalni antivaxx teoretičari zavjera, koji Vučiću zamjeraju što je previše mekan, udarili na kofol EU- reformirane i uglađene četnike.
Za one koji se pitaju o čemu pričam, ili imaju iluzija da se u Srbiji dešava išta dobro i pozitivno: lik uredno policajcima objašnjava da Vučić radi na islamizaciji Srbije i uvođenju šerijata..., poput Merkel u Njemačkoj.
Inače, rumor has it: Rusi guraju Obradovića, jer Vučić nema muda da odjebe EU. U stilu, mi vama Pantsire, avione i tenkove, a vi nećete zaoprave da zakuhate...
Plus, hoće da riješi Kosovo, što Rusima isključuje jednu polugu kojom u budućnosti mogu nervirati USA i EU i koristiti za potkusurivanje. Nije problem Kosovo, problem je što Rusi neće dobiti ništa zauzvrat...
Navodno, zato su i dvojica prvih uSrba, Mile i Aca i imali tako hladan tretman na paradi u Moskvi, đe su se jedva na trotoaru upitali sa Putinom...
-
A_A_AKCIJA
#47083 Re: Dešavanja u Srbiji
Da, meščini da je ta igranka u pitanju.
No, dobro, neka se igraju, kad hoće.
Ono što je meni interesantno, je taj fabricirani strah od Rusa, prije svega u USA, pa i dijelom u EU. Rusi, objektivno, nisu nikakva sila koja može vojno zaprijetiti EU i USA i nanijeti tu vrstu štete. Jesu itekako moćna vojna sila, ali sa kapacitetom da se efikasno brane, eventualno uz izlete poput Sirije i Ukrajine. Dapače, mislim da im to nije nikako u interesu, jer su im, prije svih EU, prirodni ekonomski partneri. Rusiji očajnički treba ekonomski rast, tržište za resurse i partneri za tehnološki razvoj. Zapravo su puno veća sila energetski nego vojno. Očigledno, vojno industrijski kompleks u USA izmišlja neprijatelje da bi se odžalo manijakalno finansiranje budžeta za odbranu. Ne vidim drugo objašnjenje.
Time i Ruse guraju u ulogu koja njima i najviše odgovara, ako već ne mogu da imaju normalne odnose sa EU i USA. Faktor nestabilnosti i ništa više. Tu otprilike prestaje njihov uticaj. Neko ko te nervira, a zapravo to radi da biste izgladili odnose, samo je previše ponosan da to otvoreno kaže. Srbi to nikako ne kontaju i stvarno vjeruju u te neke mitološke sukobe, a ne kontaju da Rusi samo koriste Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, BiH, kao alatku, a ne kao realnu i stvarnu zonu interesa. Rusi igraju sa lošim kartama koje su im podijeljene i izvlače maksimum. Srbija fakat vjeruje da iza toga ima neka veća priča. Rusi žele ekonomsku razmjenu sa EU, da im prodaju plin i naftu, te da ovi investiraju u Rusiji. Normalne želje, interes za tržište, ekonomiju... Srbi vjeruju da postoji neki epski sukob Rusije i EU koji će biti riješen još epskijom bitkom u kojoj će Srbi imati neku ulogu, vratiti Kosovo, CG, RS... Rusi itekako znaju koliko je besmisleno naoružavanje Srbije, pogotovo tehnikom koje je bilo dosta više i koju je 20 godina mlađi NATO, uspješno demontirao za 40 dana. Srpski političari, takođe možda znaju, ali im je narod nafuran na mitološke sukobe Rusije i ostatka zapadnog svijeta.
Problem Srbije je što su kao loši dileri, počeli šmrkati svoju drogu: velikosrpski nacionalizam. Da ima mrva racionalnosti, Srbija bi uspješno sjedila na dvije ili tri stolice i od svih uzimala maksimum: EU, USA, Rusa, Kine... Ovako, toliko su naložili svoj narod i zatrovali nacionalizmom, da je racionalno sagledavanje situacije oko Kosova, RS, ratova u exYu, bombardovanja, apsolutno nemoguće, a svako ko pokuša je po defaultu izdajnik. Jako gadna situacija. Nevjerovatno, ali Vučić je u ovom rasporedu snaga maksimum Srbije, što se tiče racionalnog razmišljanja. Sjedi na više stolica, ali je izgleda svašta obećao Putinu, a ne može da ispoštuje, jer je samo blefirao ne bi li dobio više od EU.A ovamo mu razočarani nacionalistički narkomani traže bilo kakvu simboličnu pobjedu na tom velikosrpskom nacionalističkom planu. Kosovo, CG, RS... bilo šta! Dugo je Srbija uspješno igrala tu ulogu, ali sada Rusi hoće rezultate, jer im se ne da čekati. Jednostavno nemaju dovoljno resursa da finansiraju to prepucavanje sa EU i USA.
Nije se još rodio taj kalibar koji će Srbiji objasniti da nikada neće biti Velika, a da mu ostane glava na ramenima ispred razularene mase koju si ubjeđivao u suprotno. Decenije drogiranja tom idejom imaju za rezultat da je jedan Obradović alternativa Vučiću...
Iskreno, radujem se danu kada će EU i Rusija izgladiti odnose, jer će nas tada i popustiti Rusi i njihovo podjebavanje. Srbija će se prirodno okrenuti EU, jer to više neće biti kontra ruskih interesa. Takođe, radujem se danu kada će BiH imati dobar i normalan odnos sa Rusijom, jer to može imati samo višestruko pozitivne efekte po našu državu. Isto mislim i za Kinu, Iran... Da mogu, pitao bih Bakira što nikada ne ode u Rusiju u posjetu, makar nako da se upita?
Iz primjera Srbije učiti kako se ne postavljati u igrama velikih i šta ne obećavati. Ako jedan Izrael može biti u relativno dobrim odnosima sa EU, USA ali i Rusijom, ne vidim razlog da i mi ne budemo.
Ono što je meni interesantno, je taj fabricirani strah od Rusa, prije svega u USA, pa i dijelom u EU. Rusi, objektivno, nisu nikakva sila koja može vojno zaprijetiti EU i USA i nanijeti tu vrstu štete. Jesu itekako moćna vojna sila, ali sa kapacitetom da se efikasno brane, eventualno uz izlete poput Sirije i Ukrajine. Dapače, mislim da im to nije nikako u interesu, jer su im, prije svih EU, prirodni ekonomski partneri. Rusiji očajnički treba ekonomski rast, tržište za resurse i partneri za tehnološki razvoj. Zapravo su puno veća sila energetski nego vojno. Očigledno, vojno industrijski kompleks u USA izmišlja neprijatelje da bi se odžalo manijakalno finansiranje budžeta za odbranu. Ne vidim drugo objašnjenje.
Time i Ruse guraju u ulogu koja njima i najviše odgovara, ako već ne mogu da imaju normalne odnose sa EU i USA. Faktor nestabilnosti i ništa više. Tu otprilike prestaje njihov uticaj. Neko ko te nervira, a zapravo to radi da biste izgladili odnose, samo je previše ponosan da to otvoreno kaže. Srbi to nikako ne kontaju i stvarno vjeruju u te neke mitološke sukobe, a ne kontaju da Rusi samo koriste Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, BiH, kao alatku, a ne kao realnu i stvarnu zonu interesa. Rusi igraju sa lošim kartama koje su im podijeljene i izvlače maksimum. Srbija fakat vjeruje da iza toga ima neka veća priča. Rusi žele ekonomsku razmjenu sa EU, da im prodaju plin i naftu, te da ovi investiraju u Rusiji. Normalne želje, interes za tržište, ekonomiju... Srbi vjeruju da postoji neki epski sukob Rusije i EU koji će biti riješen još epskijom bitkom u kojoj će Srbi imati neku ulogu, vratiti Kosovo, CG, RS... Rusi itekako znaju koliko je besmisleno naoružavanje Srbije, pogotovo tehnikom koje je bilo dosta više i koju je 20 godina mlađi NATO, uspješno demontirao za 40 dana. Srpski političari, takođe možda znaju, ali im je narod nafuran na mitološke sukobe Rusije i ostatka zapadnog svijeta.
Problem Srbije je što su kao loši dileri, počeli šmrkati svoju drogu: velikosrpski nacionalizam. Da ima mrva racionalnosti, Srbija bi uspješno sjedila na dvije ili tri stolice i od svih uzimala maksimum: EU, USA, Rusa, Kine... Ovako, toliko su naložili svoj narod i zatrovali nacionalizmom, da je racionalno sagledavanje situacije oko Kosova, RS, ratova u exYu, bombardovanja, apsolutno nemoguće, a svako ko pokuša je po defaultu izdajnik. Jako gadna situacija. Nevjerovatno, ali Vučić je u ovom rasporedu snaga maksimum Srbije, što se tiče racionalnog razmišljanja. Sjedi na više stolica, ali je izgleda svašta obećao Putinu, a ne može da ispoštuje, jer je samo blefirao ne bi li dobio više od EU.A ovamo mu razočarani nacionalistički narkomani traže bilo kakvu simboličnu pobjedu na tom velikosrpskom nacionalističkom planu. Kosovo, CG, RS... bilo šta! Dugo je Srbija uspješno igrala tu ulogu, ali sada Rusi hoće rezultate, jer im se ne da čekati. Jednostavno nemaju dovoljno resursa da finansiraju to prepucavanje sa EU i USA.
Nije se još rodio taj kalibar koji će Srbiji objasniti da nikada neće biti Velika, a da mu ostane glava na ramenima ispred razularene mase koju si ubjeđivao u suprotno. Decenije drogiranja tom idejom imaju za rezultat da je jedan Obradović alternativa Vučiću...
Iskreno, radujem se danu kada će EU i Rusija izgladiti odnose, jer će nas tada i popustiti Rusi i njihovo podjebavanje. Srbija će se prirodno okrenuti EU, jer to više neće biti kontra ruskih interesa. Takođe, radujem se danu kada će BiH imati dobar i normalan odnos sa Rusijom, jer to može imati samo višestruko pozitivne efekte po našu državu. Isto mislim i za Kinu, Iran... Da mogu, pitao bih Bakira što nikada ne ode u Rusiju u posjetu, makar nako da se upita?
Iz primjera Srbije učiti kako se ne postavljati u igrama velikih i šta ne obećavati. Ako jedan Izrael može biti u relativno dobrim odnosima sa EU, USA ali i Rusijom, ne vidim razlog da i mi ne budemo.
- ultima_palabra
- Lakat Jebić
#47085 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja bih samo na ovo akcijino dodao da litije u crnoj gori nisu bili usmjerena ka milu, jer mu realno ne mogu nista, koliko su upozorenje vucicu sta ga ceka ako sarne nesto oko kosova bez moskovskog amina...
Prije dva mjedeca na bg n1, emisija 360 stepeni, gosti ceda i dacic... Svasta se moglo iscitat iz nekih natuknica
Prije dva mjedeca na bg n1, emisija 360 stepeni, gosti ceda i dacic... Svasta se moglo iscitat iz nekih natuknica
-
tindbe
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#47087 Re: Dešavanja u Srbiji
Ako hoce, sretno im bilo!hillbill wrote: ↑09/07/2020 00:58............A_A_AKCIJA wrote: ↑09/07/2020 00:31 Četnici, islamofobični, manijakalni antivaxx teoretičari zavjera, koji Vučiću zamjeraju što je previše mekan, udarili na kofol EU- reformirane i uglađene četnike.
rusi ce ove gurnuti u ret........za ovo je milo pencilin
Sta fali jos koja banana drzava na Balkanu.
- dumpa
#47088 Re: Dešavanja u Srbiji
Fino je ovo Vučić organizovao, za par dana eto ga opet kao pobjednik i spasioc, samo mu fali crni plašt.
I kaže:
Nema ovde pobednika i poraženih...
(podiže naočare prstom)
mi smo faktor stabilnosti...
pobedili smo koronu...
sprečili smo državni udar...
naša braća Kinezi su uz nas...
(duža pauza, Đurić treperi od uzbuđenja)

I kaže:
Nema ovde pobednika i poraženih...
(podiže naočare prstom)
mi smo faktor stabilnosti...
pobedili smo koronu...
sprečili smo državni udar...
naša braća Kinezi su uz nas...
(duža pauza, Đurić treperi od uzbuđenja)

- problemnatravunu
#47089 Re: Dešavanja u Srbiji
Dragan Bursać
Za one koji ne znaju, nemire u Srbiji predvode kojekakvi profašistički Levijatani, Noge, neonaci Obradovići koji nedajunedaju Kosovo, huligani, ruske agenture, oni što slave Ratka Mladića i ostali pravoslavni ziloti koji šamaraju koga stignu, od nesrećnog Sergeja Trifunovića pa redom.
Pa ko voli. Ne volim Vučića, ali bez mene!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#47090 Re: Dešavanja u Srbiji

znaci makljaza se nastavlja... jos ako je istina da iza ovoga stoji putin i proruske desnicarske snage... ocekujem kosovo za patike Jopet...
- Ricken
#47091 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma rat u Srbiji je sigurno i rat u BiH. To je najmanje što nam treba.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑09/07/2020 02:59Ako hoce, sretno im bilo!hillbill wrote: ↑09/07/2020 00:58............A_A_AKCIJA wrote: ↑09/07/2020 00:31 Četnici, islamofobični, manijakalni antivaxx teoretičari zavjera, koji Vučiću zamjeraju što je previše mekan, udarili na kofol EU- reformirane i uglađene četnike.
rusi ce ove gurnuti u ret........za ovo je milo pencilin![]()
Sta fali jos koja banana drzava na Balkanu.![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Ricken
#47093 Re: Dešavanja u Srbiji
Možeš li formulisati pitanje?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- duh_sa_sjekirom
#47095 Re: Dešavanja u Srbiji
Srbiji izgleda stigao ruski račun za pružene usluge ali se nema čime platiti pa se pravi belaj u kafani ne bi li se gazda smilovao i oprostio....
Npr, sjetimo se ruskog veta u UN za rezoluciju o Srebrenici
Misli Vučko đaba su to dobili
E, nema đabe ni kod stare babe, kaže stara srpska poslovica

Npr, sjetimo se ruskog veta u UN za rezoluciju o Srebrenici
Misli Vučko đaba su to dobili
E, nema đabe ni kod stare babe, kaže stara srpska poslovica
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#47096 Re: Dešavanja u Srbiji
a sHo nalupase ove zveri pardom dveri... sve golobrado i pokoji picic... slabo ovo rusi organizuju, nista ko u ukrajini e to je CIA brale..
-
sumirprimus
#47097 Re: Dešavanja u Srbiji
znaci ipak bi vucic na kraju mogao biti zapadni igrac, i zavrsiti pitanje kosova? niau ga dzaba rusi pratili, spijunska afera?
ili je sve igranka da se to pitanje ne zavrsi.
vrijeme ce pokazati
ili je sve igranka da se to pitanje ne zavrsi.
vrijeme ce pokazati
- Ricken
#47098 Re: Dešavanja u Srbiji
Veza itekako postoji i zove se RS. Veza postoji jer se i jedna i druga zemlja kreću prema integracijama u EU, pri čemu BiH ima aspiracije prama NATO. Veza postoji jer Rusija pokušava utjecati na društveno političke procese u obje zemlje.Tomahawk11 wrote: ↑09/07/2020 07:51Ne vidim vezu. Što bi eventualni rat u Srbiji značio rat u BiH?
Sve ono što se jučer događalo u Beogradu, vrlo lako se može preliti i na Banja Luku. Dodik koliko god bio glasan, ipak nije zaustavio procese ka NATO i EU. Znamo da opozicija u RSu ima taj potencijal da napravi problem.
Nakon jučerašnje ikonografije prilično je jasno da se Vučićev režim odmakao od Rusije, a slična je stvar i sa dešavanjima u BiH.
U svakom slučaju neke ekstremnije političke subjekte kao što je Boško Obradović i slični, nisam siguran da želim za komšije, jer njihove aspiracije prema BiH svakako nisu ništa manje od Miloševićevih ili Šešeljevih.
Last edited by Ricken on 09/07/2020 08:06, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#47099 Re: Dešavanja u Srbiji
rusi da hoce, proletili bi kroz evropu bez americke pomoci za sedmicu..i izbili negdje u lisabonuA_A_AKCIJA wrote: ↑09/07/2020 01:33 Da, meščini da je ta igranka u pitanju.
sila boga ne moli, a imali su i par pokaznih vjezbi. kako bi to izgledalo i zavrsilo da udare punom snagom.
-
sumirprimus
#47100 Re: Dešavanja u Srbiji
ako je vucic zbilja evropski igrac, treba mu neki šok. za javnost i naglo okretanje od rusije prema eu.
jel to to vidjecemo
jel to to vidjecemo