Pa šta ako su tražili odgodu? Problem sa vama mladima je što mislite da istorija i svijet počinju od vas. Ja se sjećam izjava trenera da mu je pola tima igralo gripozno, a da su pojedini čak skidali temperaturu tabletama da bi mogli igrati. Sada se koristi situacija, da li to razumiješ? Ja sam gledao Pelea uživo. Shvataš li koliko pamtim i koliko imam godina?
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Zijo77
#21876 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- Bloo
- Globalna šefica
#21877 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mjesec odmora za trolanje.
Ako.nastavis ovako kad se vratis ide trajni.
-
Mogy87
#21878 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne kazem ja da su oni lose i da su zbog toga trazili odgodu. Samo mi je iz tog razloga vijest zapala za oko. A ima smisla s obzirom da je prvi mec gostovanje Borcu, a nakon toga docekuju sampiona drzave. Svaka cast treneru na mudrosti i odgovornom ponasanju pa makar i radi napredovanja na tabeliZijo77 wrote: ↑05/07/2020 21:26Pa šta ako su tražili odgodu? Problem sa vama mladima je što mislite da istorija i svijet počinju od vas. Ja se sjećam izjava trenera da mu je pola tima igralo gripozno, a da su pojedini čak skidali temperaturu tabletama da bi mogli igrati. Sada se koristi situacija, da li to razumiješ? Ja sam gledao Pelea uživo. Shvataš li koliko pamtim i koliko imam godina?
Ah Pele moj omiljeni svih vremena
-
Zijo77
#21879 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nema šanse. To je bilo drugo vrijeme, na kraju strašnog I sv. rata, narod iscrpljen bez imuniteta. Ova korona je odmah na početku stavila do znanja da bira slabe, sa udruženim drugim bolestima. Djeca apsolutno poštedjena, a u slučaju španske gripe su upravo djeca masovno umirala. Da se odmah na početku zauzeo stav o fizičkoj distanci i maskama, a izbjegla zatvaranja i karantin, prošli bi isto. Privrede bi ostale sačuvane, radna mjesta i firme. Katastrofa je to što su uradili i sve bi odgovorne trebalo pohapsiti zbog zločina prema čovječanstvu. Naročito pohapsiti i suditi svim epidemiolozima, virusolozima i sličnim stručnjacima koji su se usudili izbacivati neprovjerene sudove sa naučnog stanovišta.espn wrote: ↑05/07/2020 21:17Negdje sam procitao, ne mogu se tacno sjetiti gdje, ali i Spanska gripa je imala 2,5% smrtnost pa je ubila 50 miliona ljudi 1918. Eto do cega dovede necinjenje nicega, to bi se opet ponovilo i sa koronavirusom da se nista ne cini, moje misljenje.Zijo77 wrote: ↑05/07/2020 21:12 Smiješna je (ustvari tužna i bolesna) ova "briga" za zaražene fudbalere koji će to prebolovati bez simptoma ili kao običnu prehladu. Šta može biti tim momcima, sportistima od prehlade. Za fudbalere i druge sportiste je mnogo opasnije trovanje hranom. Salmonela je pet puta opasnija od Korone. Bože sačuvaj nas, naročito od gubitka pameti. Kada se stariji čovjek zarazi koji ima i deset drugih bolesti, razumljivo je da je u opasnosti. Ali, brinuti se za sportiste od 20 i kusur godina da im šta ne bude od prehlade.![]()
![]()
![]()
-
Zijo77
#21880 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mogy, ti mene zezaš, jel da? Kako može biti tvoj omiljeni kada ga nikad nisi gledala? Kakav Borac, kakav šampion. Ja to ne gledam jer je to nula od fudbala. A nekada nisam propuštao ni jednu utakmicu na Grbavici I Koševu.Mogy87 wrote: ↑05/07/2020 21:30 Ne kazem ja da su oni lose i da su zbog toga trazili odgodu. Samo mi je iz tog razloga vijest zapala za oko. A ima smisla s obzirom da je prvi mec gostovanje Borcu, a nakon toga docekuju sampiona drzave. Svaka cast treneru na mudrosti i odgovornom ponasanju pa makar i radi napredovanja na tabeli
- cvrčak_na_hedonizmu
#21881 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste, samo onda nije bilo antibiotika, a pojavila pri kraju svjetskog rata. Ono, ljudi su bas bili uhranjeni.espn wrote: ↑05/07/2020 21:17Negdje sam procitao, ne mogu se tacno sjetiti gdje, ali i Spanska gripa je imala 2,5% smrtnost pa je ubila 50 miliona ljudi 1918. Eto do cega dovede necinjenje nicega, to bi se opet ponovilo i sa koronavirusom da se nista ne cini, moje misljenje.Zijo77 wrote: ↑05/07/2020 21:12 Smiješna je (ustvari tužna i bolesna) ova "briga" za zaražene fudbalere koji će to prebolovati bez simptoma ili kao običnu prehladu. Šta može biti tim momcima, sportistima od prehlade. Za fudbalere i druge sportiste je mnogo opasnije trovanje hranom. Salmonela je pet puta opasnija od Korone. Bože sačuvaj nas, naročito od gubitka pameti. Kada se stariji čovjek zarazi koji ima i deset drugih bolesti, razumljivo je da je u opasnosti. Ali, brinuti se za sportiste od 20 i kusur godina da im šta ne bude od prehlade.![]()
![]()
![]()
Glavu dajem da je, u BiH, vise ljudi umrlo sto ih nisu lijecili sakrivajuci se od Korone nego od strasne Korone kao uzroka.
Cista lakrdija i dresura naroda.
-
Mogy87
#21882 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Taman posla da Vas zezam, pa postoje snimci. Umjece je isto i preko ekranaZijo77 wrote: ↑05/07/2020 21:44Mogy, ti mene zezaš, jel da? Kako može biti tvoj omiljeni kada ga nikad nisi gledala? Kakav Borac, kakav šampion. Ja to ne gledam jer je to nula od fudbala. A nekada nisam propuštao ni jednu utakmicu na Grbavici I Koševu.Mogy87 wrote: ↑05/07/2020 21:30 Ne kazem ja da su oni lose i da su zbog toga trazili odgodu. Samo mi je iz tog razloga vijest zapala za oko. A ima smisla s obzirom da je prvi mec gostovanje Borcu, a nakon toga docekuju sampiona drzave. Svaka cast treneru na mudrosti i odgovornom ponasanju pa makar i radi napredovanja na tabeli
-
DearJohn
#21883 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Komšinica mi je medicinska sestra na intenzivnoj. Prestanite porediti covid-19 sa običnom gripom...Zijo77 wrote: ↑05/07/2020 19:55 Opet kažem i siguran sam u to. Sve je isto kao i prije 50 godina kada su znale harati gripe. U bolnici su završavali oni sa obostranom upalom pluća, ostali su se liječili kod kuće. Tada nije bilo medija i ovakvih strašnih manipulacija sa vijestima, informacijama i statistikom. Sada "kao" prazne druge odjele u bolnicama da bi liječili pacijente od gripe. A lijekova nema jer se gripa uvijek liječila aspirinom, čajem, kuhanim vinom i sl. Sve je ovo napuhano, sve je sumnjivo, nepouzdano i protivrječno. Predlažem da se ova tema odmah zatvori. Bio sam danas u gradu, niko nije gripozan, hiljade ljudi sjede i pijuckaju kafu/kavu/kahvu. Dosadni ste više sa koronom.
- cvrčak_na_hedonizmu
#21884 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U pravu si, kod gripe postoje simptomi i prenosi seDearJohn wrote: ↑05/07/2020 21:47Komšinica mi je medicinska sestra na intenzivnoj. Prestanite porediti covid-19 sa običnom gripom...Zijo77 wrote: ↑05/07/2020 19:55 Opet kažem i siguran sam u to. Sve je isto kao i prije 50 godina kada su znale harati gripe. U bolnici su završavali oni sa obostranom upalom pluća, ostali su se liječili kod kuće. Tada nije bilo medija i ovakvih strašnih manipulacija sa vijestima, informacijama i statistikom. Sada "kao" prazne druge odjele u bolnicama da bi liječili pacijente od gripe. A lijekova nema jer se gripa uvijek liječila aspirinom, čajem, kuhanim vinom i sl. Sve je ovo napuhano, sve je sumnjivo, nepouzdano i protivrječno. Predlažem da se ova tema odmah zatvori. Bio sam danas u gradu, niko nije gripozan, hiljade ljudi sjede i pijuckaju kafu/kavu/kahvu. Dosadni ste više sa koronom.
https://sportsport.ba/fudbal/musija-o-k ... olo/367654wrote: ↑ To su momci od kojih je najstariji ima 25 godina, samo je šef Šolbić stariji, a ni on nema nijedan simptom. Tražit ćemo od Saveza da nam odgode početak prvenstva, prva dva kola. Svi članovi porodica od ovih što sam spomenuo su negativni, čak i fizioterapeut naš koji je bio baš u bliskom kontaktu sa igračima. Zamislite dva nogometaša žive skupa, jedan je pozitivan, a drugi negativan.
-
Ali_G
#21885 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mozda i kod gripe ima mnogo asimptomatskih nosilaca
- Bloo
- Globalna šefica
#21886 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prehlada se lijecila aspirinom, cajem itd...Zijo77 wrote: ↑05/07/2020 19:55 Opet kažem i siguran sam u to. Sve je isto kao i prije 50 godina kada su znale harati gripe. U bolnici su završavali oni sa obostranom upalom pluća, ostali su se liječili kod kuće. Tada nije bilo medija i ovakvih strašnih manipulacija sa vijestima, informacijama i statistikom. Sada "kao" prazne druge odjele u bolnicama da bi liječili pacijente od gripe. A lijekova nema jer se gripa uvijek liječila aspirinom, čajem, kuhanim vinom i sl. Sve je ovo napuhano, sve je sumnjivo, nepouzdano i protivrječno. Predlažem da se ova tema odmah zatvori. Bio sam danas u gradu, niko nije gripozan, hiljade ljudi sjede i pijuckaju kafu/kavu/kahvu. Dosadni ste više sa koronom.
Gripa.je nesto.drugo.
Kod nas za prehladu kazu.imam gripu...sto je.nonsens.
Ko je.imao gripu zna.za razliku.
-
DearJohn
#21887 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pametan si, nema šta. Boga ti paša koliko je ljudi s običnom gripom završilo na respiratoru kad si tako pametan? De reci raji. Bi li ti, ne daj Bože, da ti zatreba respirator (a ima ih manjak) odbio jer je to "obična" gripa i ustupio mjesto nekom drugom? Nego prestani pisati ublehe i ponašati se neodgovorno već stavi masku na lice kad ideš vani, ako ne respektuješ sebe respektuj okolinu oko sebe...cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑05/07/2020 22:03U pravu si, kod gripe postoje simptomi i prenosi seDearJohn wrote: ↑05/07/2020 21:47Komšinica mi je medicinska sestra na intenzivnoj. Prestanite porediti covid-19 sa običnom gripom...Zijo77 wrote: ↑05/07/2020 19:55 Opet kažem i siguran sam u to. Sve je isto kao i prije 50 godina kada su znale harati gripe. U bolnici su završavali oni sa obostranom upalom pluća, ostali su se liječili kod kuće. Tada nije bilo medija i ovakvih strašnih manipulacija sa vijestima, informacijama i statistikom. Sada "kao" prazne druge odjele u bolnicama da bi liječili pacijente od gripe. A lijekova nema jer se gripa uvijek liječila aspirinom, čajem, kuhanim vinom i sl. Sve je ovo napuhano, sve je sumnjivo, nepouzdano i protivrječno. Predlažem da se ova tema odmah zatvori. Bio sam danas u gradu, niko nije gripozan, hiljade ljudi sjede i pijuckaju kafu/kavu/kahvu. Dosadni ste više sa koronom.![]()
-
noviforumas
- cvrčak_na_hedonizmu
#21889 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Strahom i osjecajem krivice je lako manipulisati. Problem je kada realnost govori drugacije.DearJohn wrote: ↑06/07/2020 00:43Pametan si, nema šta. Boga ti paša koliko je ljudi s običnom gripom završilo na respiratoru kad si tako pametan? De reci raji. Bi li ti, ne daj Bože, da ti zatreba respirator (a ima ih manjak) odbio jer je to "obična" gripa i ustupio mjesto nekom drugom? Nego prestani pisati ublehe i ponašati se neodgovorno već stavi masku na lice kad ideš vani, ako ne respektuješ sebe respektuj okolinu oko sebe...
0 osoba je na raspiratorima u Sarajevu
Maska i distanca mi lice na dresiranje. Sta je slijedece, da skakucemo na jednoj nozi i drzimo se lijevom rukom za desno uho
Nije nemoguce, realno.
-
Hendrix
#21890 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa kakva vise dresura treba nam od uobicajene politicke situacije i filovanja mozgova non stop. Bas Bakiru i Dodiku treba Korona, pa niko nije lud da namjerno zatvori drzavu radi nekakve dresure...pogledaj koliko manje poreza je ubrano zadnjih mjeseci. Ti mislis da su oni toliko ludi da sebi neiscrpan izvor zarade tek tako zavrnu radi nekakve zavjere od totalnoj kontroli naroda. Koji je vec ionako iskontrolisan i izludjen nacionalizmom vec decenijama.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑06/07/2020 01:30
Strahom i osjecajem krivice je lako manipulisati. Problem je kada realnost govori drugacije.
0 osoba je na raspiratorima u Sarajevual se zato brojevi navlace rukama i nogama. Zasto. Saznacemo nekad.
Maska i distanca mi lice na dresiranje. Sta je slijedece, da skakucemo na jednoj nozi i drzimo se lijevom rukom za desno uho
Nije nemoguce, realno.
Bosanci su totalno izmanipulisan narod odavno, nekakav dojam o slobodi govora i misljenja protiv autoriteta se svodi na laprdanje na kafici s rajom ili eventualnom nevezanju pojasa u autu, fuck the police nema dalje. Nista bolji nisu ni Amerikanci da se razumijemo, ali ove teorije zavjere da je zatvaranje ekonomija citavog svijeta neki trening autoriteta je totalna nebuloza. Ali ako ti je lakse ignorisati pandemiju i praviti se kao da je to zavjera velikog brata protiv nas...samo lagano.
Ko i dalje sumnja i vjeruje u nekakav racionalni razum naseg naroda neka se sjeti Torabija i pune Zetre, ti isti ljudi danas po Fejsu se deru protiv zavjere Korone i Bill Gatesa. Ljudi koji su primali energiju sa planeta ljudi kornjaca kroz ruke lika koji je dobio i zahvalnicu premijera tada. Malo se treba prisjetiti gdje mi stojimo sto se razuma tice.

- Sanjarko
#21891 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sto se tice da malo ko, ko je prehladzen ili gripozan zavrsi na kisiku, to nije bas istina. Imao sam u porodici slucaj da je zavrsilo na kisiku od prehlade ili gripe. Staro, prije toga dobilo Ozenu, u bolnici nekad davno. Pa kad je se prehladilo ili gripu dobilo, zavrsilo na kisiku.
Djeca isto na inhalacijama zavrsavaju kad se prehlade ili imaju gripu, sto je slicno oksidaciji, kako se vec to kaze. Imao sam slucaj i taj u porodici, vise puta do sad.
Djeca isto na inhalacijama zavrsavaju kad se prehlade ili imaju gripu, sto je slicno oksidaciji, kako se vec to kaze. Imao sam slucaj i taj u porodici, vise puta do sad.
-
megaribi1
#21892 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije isto davati kisik maskom ili udisati vodenu paru 10 minuta i imati ubačenu cijev u pluća da mašina diše umjesto tebe nekoliko dana.Sanjarko wrote: ↑06/07/2020 06:09 Sto se tice da malo ko, ko je prehladzen ili gripozan zavrsi na kisiku, to nije bas istina. Imao sam u porodici slucaj da je zavrsilo na kisiku od prehlade ili gripe. Staro, prije toga dobilo Ozenu, u bolnici nekad davno. Pa kad je se prehladilo ili gripu dobilo, zavrsilo na kisiku.
- Sanjarko
#21893 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je gore, sto jest, jest. Ali hocu rec da se kisik daje ili inhalacije i pri prehladama i gripama. Ispade kako je neko napisao da se nedaje nikako. Malo je falilo i do intubacije da dodze i prikljucka na masinu, respirator.megaribi1 wrote: ↑06/07/2020 07:12Nije isto davati kisik maskom ili udisati vodenu paru 10 minuta i imati ubačenu cijev u pluća da mašina diše umjesto tebe nekoliko dana.Sanjarko wrote: ↑06/07/2020 06:09 Sto se tice da malo ko, ko je prehladzen ili gripozan zavrsi na kisiku, to nije bas istina. Imao sam u porodici slucaj da je zavrsilo na kisiku od prehlade ili gripe. Staro, prije toga dobilo Ozenu, u bolnici nekad davno. Pa kad je se prehladilo ili gripu dobilo, zavrsilo na kisiku.
- GAU8
#21894 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Interesantan je i podatak da su od spanske gripe najviše umirali najjači pojedinci. Od 20 do 40 godina starosti. Ko je imao jači imunitet, bio je donji. Po tome je ta mutacija bila specifična. Kod starijih ljudi se nije širila na upalu pluća.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑05/07/2020 21:45Jeste, samo onda nije bilo antibiotika, a pojavila pri kraju svjetskog rata. Ono, ljudi su bas bili uhranjeni.espn wrote: ↑05/07/2020 21:17Negdje sam procitao, ne mogu se tacno sjetiti gdje, ali i Spanska gripa je imala 2,5% smrtnost pa je ubila 50 miliona ljudi 1918. Eto do cega dovede necinjenje nicega, to bi se opet ponovilo i sa koronavirusom da se nista ne cini, moje misljenje.Zijo77 wrote: ↑05/07/2020 21:12 Smiješna je (ustvari tužna i bolesna) ova "briga" za zaražene fudbalere koji će to prebolovati bez simptoma ili kao običnu prehladu. Šta može biti tim momcima, sportistima od prehlade. Za fudbalere i druge sportiste je mnogo opasnije trovanje hranom. Salmonela je pet puta opasnija od Korone. Bože sačuvaj nas, naročito od gubitka pameti. Kada se stariji čovjek zarazi koji ima i deset drugih bolesti, razumljivo je da je u opasnosti. Ali, brinuti se za sportiste od 20 i kusur godina da im šta ne bude od prehlade.![]()
![]()
![]()
Glavu dajem da je, u BiH, vise ljudi umrlo sto ih nisu lijecili sakrivajuci se od Korone nego od strasne Korone kao uzroka.
Cista lakrdija i dresura naroda.
- GAU8
#21895 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moj komšija iz Sarajeva, oko 50-ak godina, potpuno zdrav, dakle bez ijednog drugog oboljenja je prije 3 godine zaglavilo mjesec dana u bolnici zbog gripe i posljedica gripe koja se razvila u upalu pluća. Eto to je jedan.DearJohn wrote: ↑06/07/2020 00:43Pametan si, nema šta. Boga ti paša koliko je ljudi s običnom gripom završilo na respiratoru kad si tako pametan? De reci raji. Bi li ti, ne daj Bože, da ti zatreba respirator (a ima ih manjak) odbio jer je to "obična" gripa i ustupio mjesto nekom drugom? Nego prestani pisati ublehe i ponašati se neodgovorno već stavi masku na lice kad ideš vani, ako ne respektuješ sebe respektuj okolinu oko sebe...
- GAU8
#21896 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vjeruj mi, ne bih ti poželio ni onaj obični inhalator koji nije invazivni, već samo cjevčice u nosnicama. Jako je lijepo kada pomodris od nedostatka kisika kod upale pluća, što sam lično doživio sa okruglo 20 godina.megaribi1 wrote: ↑06/07/2020 07:12Nije isto davati kisik maskom ili udisati vodenu paru 10 minuta i imati ubačenu cijev u pluća da mašina diše umjesto tebe nekoliko dana.Sanjarko wrote: ↑06/07/2020 06:09 Sto se tice da malo ko, ko je prehladzen ili gripozan zavrsi na kisiku, to nije bas istina. Imao sam u porodici slucaj da je zavrsilo na kisiku od prehlade ili gripe. Staro, prije toga dobilo Ozenu, u bolnici nekad davno. Pa kad je se prehladilo ili gripu dobilo, zavrsilo na kisiku.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21897 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesam li ja dobro upratio, fudbaleri bez simptoma smjesteni u zenicki izolatorij???
-
daddy-kool
#21898 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zeničani furaju kineski fazon, sve inficirane stave u izolatorije tako da ne šire zarazu, plus ih imaju na očima tako da ako neko razvije simptome ili težu sliku od samog početka uključuju terapiju. Ono, nije glupo, a još su do sada i bili veoma uspješni.
- ćiribiribela
#21899 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ooo zivote
Prehlada je isto virusno oboljenje koja zahvata gornje disajne puteve (citaj nos), i zavrsit ces na kisiku samo ako predje u upalu pluca. Dug je put od par litara kisika do respiratora.
Prehlada je isto virusno oboljenje koja zahvata gornje disajne puteve (citaj nos), i zavrsit ces na kisiku samo ako predje u upalu pluca. Dug je put od par litara kisika do respiratora.
- Tesla Edison
#21900 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Šire bespotrebnou panikukonektovan wrote: ↑06/07/2020 08:42 Jesam li ja dobro upratio, fudbaleri bez simptoma smjesteni u zenicki izolatorij???
“Zašto stvarati teorije zavjere, onima koji tako nešto tvrde mogu samo poslati znanstvene radove koji su objavljeni zadnjih dana i iz kojih se jasno vidi da je virus definitivno oslabio. Za mene su ljudi koji šire nepotrebnu paniku gotovo kao teroristi”, rekla je Sršen za Glas Istre.