Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Optimus09 wrote: ↑18/06/2020 12:53
Moze neko pojasniti zbog cega ovo skida kredit kad nije ukljucen mobilni internet ?
Imao sam isti problem. Poslao sam email bhtelekomu i vratili su mi sav novac.
1. Stavi u postavkama da koristiš samo 3G, da ne bude 4G+ ili automatsko prebacivanje.
2. Isključi u postavkama Google Location Accuracy
I 100% ti neće uzimati kredit, i meni je istom uzimalo 3300 KB.
Kazu nista nije skinuto
Mozda je bug na aplikaciji,inace ne pratim potrosnju kredita.
U vezi twin kartice, citao sam neke komentare gdje kazu da je moguce istovremeno koristiti internet na jednoj i drugoj kartici. Medjutim ja sam to upravo probao i ne moze. Tj. Stavio sam drugu karticu u mobilni ruter, cim sam ga stavio na mobitelu vise nisam mogao primati pozive niti sms niti je radio internet. Iako mobilni router ne podrzava recimo pozive, na mobitelu ih nisam mogao primati. Kada me neko zove, zvoni onome ko me zove, ali meni na mobitelu nista se ne pojavljuje.
Pa ako ima ovih sto su to uspijeli napraviti, da radi internet na oba, ako moze da mi pojasne kako su napravili
Možeš jednostavno na mobitelu isključiti/uključiti avionski mod i trebalo bi da mobitel radi normalno, jedino da ti nisu zamijenili karticu a nisu dodali kao novu twin karticu, inače dobro si pročitao twin kartica može da radi to što ti želiš.
chudjenhe wrote: ↑30/06/2020 15:12
hvala svima koji su pokusali pomoci
mijenjao hdmi portove, mijenjao kabal, sve isto...
kako doci do te linije u modemu, da postavim
Bilo koji uređaj spojen na internet od telecoma ukucaš web adresu
192.168.1.1
username i password
user
user
i onda od zavisnosti modema trazis parametre gdje se nalaze ( novi zte internet tabela na vrhu, kockasti zte na lijevoj strani WAN pa ADSL isl...)
u sustini trazis nesto ovako
ali kao sto kaze iznad. Prijavi kvar pa neka oni vide, najbolje da bude do kabla, ulaza ili stb. Nek nije Tv
Koji ti je stb ? Kako izgleda ? Pise li sta na njemu ?
evo tih parametara
a evo i stb-a
Last edited by chudjenhe on 01/07/2020 18:56, edited 1 time in total.
ismar92 wrote: ↑01/07/2020 14:05
U vezi twin kartice, citao sam neke komentare gdje kazu da je moguce istovremeno koristiti internet na jednoj i drugoj kartici. Medjutim ja sam to upravo probao i ne moze. Tj. Stavio sam drugu karticu u mobilni ruter, cim sam ga stavio na mobitelu vise nisam mogao primati pozive niti sms niti je radio internet. Iako mobilni router ne podrzava recimo pozive, na mobitelu ih nisam mogao primati. Kada me neko zove, zvoni onome ko me zove, ali meni na mobitelu nista se ne pojavljuje.
Pa ako ima ovih sto su to uspijeli napraviti, da radi internet na oba, ako moze da mi pojasne kako su napravili
Del_Boy1 wrote: ↑01/07/2020 16:32
Možeš jednostavno na mobitelu isključiti/uključiti avionski mod i trebalo bi da mobitel radi normalno, jedino da ti nisu zamijenili karticu a nisu dodali kao novu twin karticu, inače dobro si pročitao twin kartica može da radi to što ti želiš.
chudjenhe wrote: ↑30/06/2020 15:12
hvala svima koji su pokusali pomoci
mijenjao hdmi portove, mijenjao kabal, sve isto...
kako doci do te linije u modemu, da postavim
Bilo koji uređaj spojen na internet od telecoma ukucaš web adresu
192.168.1.1
username i password
user
user
i onda od zavisnosti modema trazis parametre gdje se nalaze ( novi zte internet tabela na vrhu, kockasti zte na lijevoj strani WAN pa ADSL isl...)
u sustini trazis nesto ovako
ali kao sto kaze iznad. Prijavi kvar pa neka oni vide, najbolje da bude do kabla, ulaza ili stb. Nek nije Tv
Koji ti je stb ? Kako izgleda ? Pise li sta na njemu ?
evo tih parametara
a evo i stb-a
Linija uredna, STB izgleda nov. Linija ti je cak top.
Pretpostavljam da ti je MojaTV Net 1 paket ,a pustena ti brzina 10/1.
Zovi 1444 neka probaju sa drugim STB uređajem a kada ti dodje monter pitaj ga za VDSL brzinu jer imas tehnicku mogucnost ( centrala ti dodje na oko 500m i mogao bi imati do 80 000kbps ) ali naravno tek kada ti napravi TV komponentu
Mada, zasto ovaj paket ima najpovoljniju cijenu, a paket koji je skuplji ima losiju ponudu?
Odlicna cijena. 330km za mojatv net 1 ( 41km )
Samo pitam se bas koji modeli su u pitanju jer redmi pusta reklame preko odredjenih modela.
Ja kada sam kupovao svoj xiaomi mi 9t pro striktno sam trazio evropski model jer nema reklama ni na xiaomi aplikacijama dok npr. za isti mobitel ali globalni model ( ne rom ) imaju reklame na njihovim aplikacijama. Cuo sam cak da na nekim modelima rade push reklama u notifikacije i u lockscreen pa se toga treba cuvati.
Last edited by dend on 01/07/2020 18:20, edited 1 time in total.
Gdje si to citao?
Kroz komentare na forumu sam našao to na više mjesta.
U vezi twin kartice, citao sam neke komentare gdje kazu da je moguce istovremeno koristiti internet na jednoj i drugoj kartici.
Gdje si to citao?
Mozes li naci jedan ili vise komentara na tu temu?
Gdje si to citao?
Cisto sumnjam da moze to da radi.
Kod mene radi, samo što kod mene nije u pitanju mobilni ruter nego dva mobilna telefona i na oba imam internet istovremeno dok samo na jednom imam pozive i sms.
edit:
Ipak moram da se ispravim, može internet na oba telefona ali dok jedan učitava stranicu na drugom na trenutak nestane interneta, ali čim na njemu krenem da otvorim nešto ponovo i na njemu imam internet. Evo na to do sada nisam ni obraćao pažnju, samo sam vidio da oba rade a ne da pukne veza na jednom dok drugi uređaj učitava stranicu.
dend wrote: ↑01/07/2020 17:11
Zovi 1444 neka probaju sa drugim STB uređajem a kada ti dodje monter pitaj ga za VDSL brzinu jer imas tehnicku mogucnost ( centrala ti dodje na oko 500m i mogao bi imati do 80 000kbps ) ali naravno tek kada ti napravi TV komponentu
ing-ecc wrote: ↑01/07/2020 20:06
U ovom slučaju su oba od istog korisnika, ali mislim da sam još negdje vidio jedan. Pa sad, meni ne radi internet na oba, tj. Kada drugu aktiviram karticu, prva nikako ne radi, pa kad prvu aktiviram druga nikako ne radi. Ne mogu mješati na jednu stranu pozive i poruke a na drugu internet...
Del_Boy1 wrote: ↑01/07/2020 21:16
Kod mene radi, samo što kod mene nije u pitanju mobilni ruter nego dva mobilna telefona i na oba imam internet istovremeno dok samo na jednom imam pozive i sms.
edit:
Ipak moram da se ispravim, može internet na oba telefona ali dok jedan učitava stranicu na drugom na trenutak nestane interneta, ali čim na njemu krenem da otvorim nešto ponovo i na njemu imam internet. Evo na to do sada nisam ni obraćao pažnju, samo sam vidio da oba rade a ne da pukne veza na jednom dok drugi uređaj učitava stranicu.
Del_Boy1 wrote: ↑28/12/2019 15:52
Uzmeš twin karticu i u tabletu je koristiš samo za internet, jedino što u tabletu ne smiješ koristiti pozive ili sms, u tom slučaju bi bio nedostupan na svom telefonu, a internet možeš normalno koristiti na oba uređaja.
Cisto sumnjam da moze to da radi.
edit:
ing-ecc wrote: ↑01/07/2020 20:06
U ovom slučaju su oba od istog korisnika, ali mislim da sam još negdje vidio jedan. Pa sad, meni ne radi internet na oba, tj. Kada drugu aktiviram karticu, prva nikako ne radi, pa kad prvu aktiviram druga nikako ne radi. Ne mogu mješati na jednu stranu pozive i poruke a na drugu internet...
Del_Boy1 wrote: ↑01/07/2020 21:16
edit:
Del_Boy1 wrote: ↑28/12/2019 15:52
Uzmeš twin karticu i u tabletu je koristiš samo za internet, jedino što u tabletu ne smiješ koristiti pozive ili sms, u tom slučaju bi bio nedostupan na svom telefonu, a internet možeš normalno koristiti na oba uređaja.
ing-ecc wrote: ↑01/07/2020 23:18
dakle, ILI jedna ILI druga kartica
Recimo kada stavim u mobilni router sim, kada pokrenem internet, na mobitelu gdje je prva kartica neće nikako proradit internet dok skroz ne isključim drugi uređaj. Predpostavljam da uređaj non stop vuče da bude aktivan pa mobitel ne može doći na red.
dend wrote: ↑01/07/2020 17:11
I obrisi tu zadnju sliku serijskog broja.
Da, paket je mojatv net 1
Hvala ti na svemu
Nema na cemu. Kada ti dodju da naprave TV ,napisi nam sta je bilo pa ako opet bude ko imao slicno iskustvo da moze viditi kako je problem rijesen.
I tu i pise onako kako se tebi i manifestuje mozda mala igra rijeci ili nedovoljno precizno objasnjeno pa se tebi stvaraju kontradiktornosti.
Nisam te skontao nikako.
Postavio sam gore link za twin sim kartice. I tamo stoje sve informacije kako se koristi. U sustini twin kartice samo jedna moze raditi u datom trenutku a pozivi i sms dolaze na onu koja je zadnja aktivirana odnosno koristena. Kod interneta preko twin kartica problem nastaje kad su oba uredjaja spojena na internet preko kartica i vjerovatno jedna drugu pale i gase ( jer svi telefoni danas veoma cesto pingaju male signale na internet )