Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sta me briga za susjede, sa aspekta bosanskog patriotizma i drzavnosti to je bio okupatorski cin.
Prije ce biti integracijski - ili recimo burgundijanci bi trebali danas da su pod okupacijom francuske
super, onda su turci i austrijanci integracijski djelovali.
Tesko jer i burgundijanci su franci iz kojih je i proistekla francuska kultura. Dok ne znam dali je bas tvoja kultura proistekla iz osmanske- austrijske ili ipak slavenske.
Last edited by MorningStar on 30/06/2020 14:37, edited 1 time in total.
Prije ce biti integracijski - ili recimo burgundijanci bi trebali danas da su pod okupacijom francuske
Tesko jer burgundijanci su franci iz kojih je i proistekla francuska kultura. Dok ne znam dali je bas tvoja kultura proistekla iz osmanske- austrijske ili ipak slavenske.
ne uvlaci nevezane primjere u prostu analogiju.
a sto se tice pa vise iz osmanske i austrijske nego slavenske sigurno. slaveni su samo kupili fazone od superiornijih kulturnih i drustvenih modela.jutznoslavizam je kako se pokazalo disfunkcionalna utopija koja je odnijena nebrojeno mnogo zrtava bez da je rijesila ista.
Last edited by The 51st State on 30/06/2020 14:40, edited 1 time in total.
Tesko jer burgundijanci su franci iz kojih je i proistekla francuska kultura. Dok ne znam dali je bas tvoja kultura proistekla iz osmanske- austrijske ili ipak slavenske.
a sto se tice pa vise iz osmanske i austrijske nego slavenske sigurno. slaveni su samo kupili fazone od superiornijih kulturnih i drustvenih modela.
Čim ti smeta Bošanjačko nacionalno buđenje sve si i reko. Ne moramo dalje raspravljat upoće. Ostale stvari me ne interesuju.
forum je i tema je pa je i podlozno raspravi, ako ti se ne svidja samo se udaljis, preskocis...
dakle kao sto rekoh pogresno si ti to skroz shvatio
kako tacno mislis bosnjacko nacionalno budjenje? ovo iza 93ce? 1878? 1918te?1941e?srednjovjekovno odakle pocinjes tacno s tim bosnjackim ancionalnim budjenjem ili pak zastojem?
a sto se tice pa vise iz osmanske i austrijske nego slavenske sigurno. slaveni su samo kupili fazone od superiornijih kulturnih i drustvenih modela.
Nevezane ? - ajd dobro ako tako kazes.
naravno da je nevezano i neuporedivo, mislim bosna i francuska...
Lug wrote: ↑30/06/2020 14:43
zajednicke korijene.. na osnovu cega?
jos jedan revizionist? sda politicka akademija? bosnjacki istoricar? amater istrazivac?
zanimljivo, osim osmijeha naravno nista konkretno i argumentovano.na tebi je da podastres dokaze o sumanutoj ideje da nismo juzni slaveni
doduse mozda se neko i turcinom dozivljava
Nevezane ? - ajd dobro ako tako kazes.
naravno da je nevezano i neuporedivo, mislim bosna i francuska...
Ako se vratis pa opet procitas mozda ces skontati da se radi o primjeru Francuske kao “unije” vise kraljevstava,knezevina itd u jednu zemlju - sve te imaju franacko porijeklo - dovodeci u kontekst jugoslaviju kao uniju juznoslovenskih kraljevstava,banovina,plemena
Na sto si ti izvalio pa onda su i osmanlije i austrougari isti primjer - sto nije slucaj jer se ne radi o istim kulturama - ni priblizno
Lug wrote: ↑30/06/2020 14:43
zajednicke korijene.. na osnovu cega?
jos jedan revizionist? sda politicka akademija? bosnjacki istoricar? amater istrazivac?
zanimljivo, osim osmijeha naravno nista konkretno i argumentovano.na tebi je da podastres dokaze o sumanutoj ideje da nismo juzni slaveni
doduse mozda se neko i turcinom dozivljava