Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#41651 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Danas samo za popodnevnu mezu uz Chardonnay. Neki komadi od plecke
- Hemel
- Posts: 6605
- Joined: 08/11/2003 00:00
- Location: prije i poslije tobe ista
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
- Hemel
- Posts: 6605
- Joined: 08/11/2003 00:00
- Location: prije i poslije tobe ista
#41654 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
isti smo
kad ne znamo sta cemo onda riba
kad ne znamo sta cemo onda riba
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
- Hemel
- Posts: 6605
- Joined: 08/11/2003 00:00
- Location: prije i poslije tobe ista
- spreca
- Posts: 66518
- Joined: 07/11/2006 19:31
- Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu
#41657 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Za vrijeme Yuge u Ljubljani je na glavnoj trznici bila Mesara koja je jednom nedeljno prodavalo se konjsko meso,ako si poranio i mogao si naci ali vec posle 10 sati nije vise bilo,u JNA smo imali jednom mjesecno suhu hranu i u svakom paketu suhe hrane bila je konzerva konjskog mesa.....nije lose meso a i zdravo je,druga stvar sto to kod nas nije u obicaju,talijani su veliki gurmani konjskog mesapizarro wrote: ↑28/06/2020 15:23ja sam prije nekoliko godina u austriji vidio prvi put mesnicu za konjsko meso i bio iznenadjen da tako nesto uopste postoji, iznenadjen da je ocigledno tolika potraznja da imaju i mesnice.Sanabija wrote: ↑28/06/2020 10:04Manje-više cijela Evropa jede, imaju čak i posebne mesnice sa konjetinom. A pitaj ako mozes starije ljude iz Visokog, svi ce reci da bez konjetine nema pravog sudzukaBarbaDue wrote: ↑28/06/2020 09:39
Imao sam nedavno poziv da idemo na ždrebetinu i nešto mi bi nesvakidašnje pa brže bolje smislih neku obavezu samo da otkažem feštu. Vjerujem da je ukusnije ili bar približno kao janjetina ali meni nešto ne bi na prvu primamljivo jer do tada nisam znao ni da se to i jede. Druga stvar nekada davno je bila informacija da u italijani osim žaba jedu i konje, e to mi je bilo bljak.
a do tad sam zivio u ubjedjenju da se konjsko meso koristi samo za podvaljivanje u mesne preradjevine
-
- Posts: 2026
- Joined: 07/04/2010 11:05
#41658 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Punoooo zacina, povrca I mrven mesa
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
#41659 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Kazu da je konjsko meso zdravo i dobro protiv anemije. Sjecam se i ja da ga je bivsa vojska imala na jelovniku u konzervama te kupovala i ja ovdje i pravila burek dok ne saznadoh da ne treba te prestalaspreca wrote: ↑28/06/2020 19:18Za vrijeme Yuge u Ljubljani je na glavnoj trznici bila Mesara koja je jednom nedeljno prodavalo se konjsko meso,ako si poranio i mogao si naci ali vec posle 10 sati nije vise bilo,u JNA smo imali jednom mjesecno suhu hranu i u svakom paketu suhe hrane bila je konzerva konjskog mesa.....nije lose meso a i zdravo je,druga stvar sto to kod nas nije u obicaju,talijani su veliki gurmani konjskog mesapizarro wrote: ↑28/06/2020 15:23ja sam prije nekoliko godina u austriji vidio prvi put mesnicu za konjsko meso i bio iznenadjen da tako nesto uopste postoji, iznenadjen da je ocigledno tolika potraznja da imaju i mesnice.
a do tad sam zivio u ubjedjenju da se konjsko meso koristi samo za podvaljivanje u mesne preradjevine
- BarbaDue
- Posts: 63357
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#41660 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nezdravo se hranim
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
#41661 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ukradoh sliku s fb, ne mogoh odoljeti, ne znam kad sam vidjela ljepsu zeljanicu, svaka cast ovoj zeni
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
- bunk
- Posts: 8774
- Joined: 16/07/2016 19:58
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
- BarbaDue
- Posts: 63357
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#41665 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Dobar si, ipak je krompiruša ali sač nas je izdao i nam nije porumenila odozgo...inače smo izginuli koliko je bilo močno ukusom
- spreca
- Posts: 66518
- Joined: 07/11/2006 19:31
- Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu
#41666 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Mislis da je grijeh?....valjda nije grijeh ali je israf,nije pozeljno
- bunk
- Posts: 8774
- Joined: 16/07/2016 19:58
#41667 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
A sirote magarce se smije tamaniti pretpostavljam
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
-
- Posts: 27896
- Joined: 20/03/2013 15:38
- DEMONIKA
- Posts: 3542
- Joined: 06/03/2016 02:35
- leki hz
- Posts: 590
- Joined: 09/09/2011 21:08
- exliberal-ex
- Posts: 7707
- Joined: 11/04/2013 00:01
#41672 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
izgleda......ukusno
- i agree
- Posts: 9853
- Joined: 21/10/2018 10:40
- Location: SaRa Je Vo
#41673 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
moze li recept
-
- Posts: 6741
- Joined: 08/12/2019 21:35
#41674 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ima li neko neki dobar recept za tortu od banana, po mogucnosti sa slagom i jajima ?
Hvala
Hvala
- i agree
- Posts: 9853
- Joined: 21/10/2018 10:40
- Location: SaRa Je Vo
#41675 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
cijim jajimasnijeg_led wrote: ↑29/06/2020 01:29 Ima li neko neki dobar recept za tortu od banana, po mogucnosti sa slagom i jajima ?
Hvala
uzmes petit keks umocis u mljeko i redas red keksa red banana red slaga,red keksa banana slaga na kraju ide topljena cokolada i dva jaja na oko kao ukras