Kad dinare pretvorimo u KM, toliko..
I ne kuka se samo u BiH, i ovdje je isto....deru samo tako..
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Kad dinare pretvorimo u KM, toliko..
jaffa napolitanke,sa 1,25 na 1.60igix wrote: ↑24/06/2020 15:48Pa i ja isto kupujem čitave palete raznoraznih proizvoda i takođe znam cijene u Bingu, Konzumu itd... i bilo mi je malo krivo što pad cijena goriva nije uzrokovao i pad cijena barem nekih namirnica...ali nikako ne mogu da uočim to poskupljenje o kojem ti pričaš?zippoo87 wrote: ↑24/06/2020 00:32trgovacki lanci najvise vole vas "sto nista ne skontate"![]()
ja kupujem odredjenu grupu proizvoda i znam kakve su cijene u piljari,u Bingu,u Konzumu,u Mega Diskontu i tako...i zadnjih mjesec ipo-2 su manje vise svi digli cijene svih artikala,otprilike su poskupili po 25-30 feninga po artiklu...
I opet nisi rekao o kojim artiklima tačno se radi?
evo editovao gresku maksuz za druga sa otesa
a plus sto racun mozes staviti i u laTicu...eto zguzvaj racun i umotaj u to sa slike
jaffine su mi bas top...a volim,uz kafu pojedem 3-4 redovnoartur morgan wrote: ↑24/06/2020 17:28 @zippoo87 ti bas volis napolitanke![]()
Jadro napolitanke su najbolje![]()
Izvini ako avokado i pomelo poskupe zaboli me qurac. Gluposti si ti gore izvalio.igix wrote: ↑24/06/2020 15:56Ma gdje ne utiče, pogledaj odakle dolazi sve što kupuješ, pola robe s drugog kraja svijeta, avokado iz Hondurasa, Pomelo iz Kine...i te kako utiče cijena transporta.drug_profi wrote: ↑24/06/2020 15:51 Ajmo bit realni, cijena transporta roba siroke porosnje minimalno utice na finalnu maloprodajnu cijenu.
Taman da iz susjednih zemalja uvoze, opet cijena transporta i te kako ima utjecaj, to je opštepoznata činjenica, zato ne lupaj gluposti napamet
pa eto vidis da je to do poganih gazdi...prema njemu skuplja cijena 1 KM,on digao 5-6 cijenu...umjesto da je i on digao 1 KM,samo da pokrije dodatni trosak
Sto je najgore.. moja veleprodaja to prodaje trznim centrima..
sto se kataloga tice,tu su vecinom akcijske cijene ali i tu ce se primjetiti poskupljenjeigix wrote: ↑24/06/2020 21:49Jesam i ja i te kako primjetio da kod nas poskupljuje sve, tako da, generalno govoreći, cijene većine artikala idu gore za jedno 5f svako 2-3 mjeseca, ali nisam nikako primjetio to o čemu ti govoriš poskupljenje većine artikala od 20-30f u zadnje vrijeme.zippoo87 wrote: ↑24/06/2020 16:42 jaffa napolitanke,sa 1,25 na 1.60
euroblock napolitanke isto tako...sa 1 km na 1,30 -1.40
cipsovi,kikirikiji osim onih od marku sto su 60-70 grama
sve te grickalice
cokolade...u konzumu milka 2,70 KM haha a ja u lokalnoj prodavnici kupujem 1,5 KM 100 gramaa u trznim centrima ili 90 ili 92 ili 95 grama,nigdje 100gr
uzmi par racuna kada kupujes i ostavi ih u laDicu...otidji i kupi iste te artikle kroz 2-3 mjeseca,svi ce biti skuplji...osim mozda 1-2 koji ce biti na akciji
u trgovini ide i standardno "redovno" poskupljenje od 5 kf po odredjenim grupama proizvoda...pa kada kupujes stalno na istom mjestu,samo vidis da se odnekud u cijeni pojavi jos dodatno 5 kf
ja to godinama pratim,jer ili sam radio u trznim centrima ili blizu marketa i onda manje vise kupujem iste artikle i tako i pratim cijenu
I nema nikakvog smisla da to bude tako jer gorivo je jedno 30% jeftinije trenutno. Tj ne bi to nikako smjelo biti tako, e sad da li je ne znam, ali ja nisam primjetio.
Valjda ne kupujemo iste artikle, jer ove koje si nabrojao ja baš i ne kupujem...
Što se tiče stavljanja računa u ladicu i praćenja cijena godinama, imam jednu bolju ideju: imaš na interentu sve one kataloge od Binga, Konzuma itd koji redovno izlaze.. samo ukucaj u google npr ''katalog konzum'' i onda kad ih nađeš ideš na ''preuzmi'' tako da ga skineš u pdf-u i staviš u neki folder. I tako godinama vidiš razlike u cijenama![]()