Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Hemel

#20851 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hemel »

NediM17 wrote: 27/06/2020 18:09
Hemel wrote: 27/06/2020 18:06 Ja govorim, nema testiranja nema zaraze.
Eto vam sada, katanac na vrata EU.
I onda kazu Trump budala.
U Hrvatskoj i C.Gori taj virus lezi jos od veljace ali se slabo testira i jos slabije ''zaraza''. :D

Nasi zapeli ko sivonje, eto vam sada radite ako hocete i trecu smjenu.
Mogy87

#20852 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

asurbanipal wrote: 27/06/2020 18:08
dječak sa šibicama wrote: 27/06/2020 15:32

cijelo vrijeme: obicna prehlada, pa sta ako neko umre, i vrijeme mu je da umre, sta ima vise zivjeti ako je bolestan

Pa za mene i jest prehlada.

Otkako sam prošle subote došao iz Neuma, osjećaj malaksalosti, kihanje, šmrcanje, al kad se sve sabere i oduzme, osjećam se odlično.

Vjerovatno bi da se sad testiram bio pozitivan. :mrgreen:
Kihanje nije simptom COVIDa 19. Upravo najcesce sluzi da se napravi distinkcija izmedju uobicajene prehlade/alergije i COVIDA. Nadam se da inace nemas obicaj sam sebi postavljati dijagnoze :wink:
omar little

#20853 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by omar little »

zubi wrote: 27/06/2020 18:17 https://www.bh-index.info/doktorica-iz- ... -dodirnem/

– Mislila sam da sam u top formi, ne pušim i ne pijem, atletske konstitucije, sportom se uvijek bavila, pa šta meni može virus. A pokosio me, četiri dana boli koža gdje god se dodirnem, poslije gušenje, stezanje u prsima, terapiju uključila sve po smjernicama – napisala je Čerkezović.

Napisala je da je bilo teško disati i da je imala bolove u plućima.

– Strah se javlja, a nisam nikada bila paničar. Šesti dan malo popušta, bolovi u prsima ostaju do devetog dana. Gušenje prestalo danas, kašlja još ima. Sada se zamislim kako bi to izgledalo kod strijih bolesnika sa komorbiditetima – navela je Čerkezović, ističući da se drži distanca i da se obavezno nosi maska.
da se nije testirala, ne bi bila bolesna. gurala se na testove, eto joj sad. pajel.
zubi

#20854 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

omar little wrote: 27/06/2020 18:23
zubi wrote: 27/06/2020 18:17 https://www.bh-index.info/doktorica-iz- ... -dodirnem/

– Mislila sam da sam u top formi, ne pušim i ne pijem, atletske konstitucije, sportom se uvijek bavila, pa šta meni može virus. A pokosio me, četiri dana boli koža gdje god se dodirnem, poslije gušenje, stezanje u prsima, terapiju uključila sve po smjernicama – napisala je Čerkezović.

– Strah se javlja, a nisam nikada bila paničar. Šesti dan malo popušta, bolovi u prsima ostaju do devetog dana. Gušenje prestalo danas, kašlja još ima. Sada se zamislim kako bi to izgledalo kod strijih bolesnika sa komorbiditetima – navela je Čerkezović, ističući da se drži distanca i da se obavezno nosi maska.
da se nije testirala, ne bi bila bolesna. gurala se na testove, eto joj sad. pajel.
A garant su joj i platili...
daddy-kool

#20855 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... eni-568389

Dr. Izetbegović: Građani nisu svjesni da će biti problema, svi su neobjašnjivo opušteni
Dodaje da nažalost broj zaraženih raste velikom brzinom
isx

#20856 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by isx »

asurbanipal wrote: 27/06/2020 18:08
dječak sa šibicama wrote: 27/06/2020 15:32

cijelo vrijeme: obicna prehlada, pa sta ako neko umre, i vrijeme mu je da umre, sta ima vise zivjeti ako je bolestan

Pa za mene i jest prehlada.

Otkako sam prošle subote došao iz Neuma, osjećaj malaksalosti, kihanje, šmrcanje, al kad se sve sabere i oduzme, osjećam se odlično.

Vjerovatno bi da se sad testiram bio pozitivan. :mrgreen:
Ne brini, to je vjerovatno escherichia coli obzirom na kvalitet morske vode u Neumu. :D
Nadzorna_ploca

#20857 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Virus donijela dijaspora iz Wuhana, tvrde naucnici iz Rudjera Boskovica.
Behem0th

#20858 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Behem0th »

omar little wrote: 27/06/2020 18:23

Sha ima u murici jel padaju mrtvi po ulicama ovi sa riotsa
Nek ti nama odjena napises koju. pajel
Tambure

#20859 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Image

Evo delikvenata veceras slave maturu ... sve go klosar i dudlar crijeva
MoodSwingeR

#20860 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MoodSwingeR »

Image

- Gospodine Mujo? Dobili smo rezultate vašeg testa na COVID. Imamo dobre vijesti!

- Znači, negativan sam?

- Znači, pozitivni ste!

- Ali...

- Ali, pošto ste jubilarni, 10-milioniti oboljeli, Svjetska zdravstvena organizacija pod pokroviteljstvom UN vas nagrađuje posebnim prigodnim paketom!

- Stvarno?

- Stvarno! Riječ je o fenomenalnom globalnom putovanju kroz svako godišnje doba. Prvo ide zimovanje u Italiji... naravno, kada se za to steknu uslovi. Onda idete u New York, na Generalnu skupštinu UN. Naravno, kada se za to steknu uslovi. A onda, vrhunac globalnog iskustva: ljetovanje u Brazilu, uz obilazak znamenitosti i druženje sa rajom iz favele. Naravno, kada se za to steknu uslovi. I za kraj, posjeta mjestu iz kojeg je sve poteklo - boravak u Wuhanu i obilazak lokalnih tržnica i pijaca. Naravno...

- Kada se za to steknu uslovi. A šta ako se ne steknu?

- Pa, ako se ne steknu uslovi, pravit ćemo neke varijacije. Recimo, ako ne možete u Wuhan, mi ćemo dovesti turiste iz Wuhana da vam ispričaju kako je to bilo.

- A šta ako ja do tada..?

- Pa, gospodine Mujo, mi smo SZO. Znamo da vas je strah da možda ne preživite ovo iskustvo, stoga ćemo se posebno potruditi da zaštitimo našeg jubilarnog pacijenta.

- Dat ćete mi masku?

- Ma kakvu masku, Mujo, to vam je već dao kanton. Mi vam dajemo direktnu njegu od strane naših najboljih doktora – našeg direktora, Dr. Gerbera i njegovog kolege, Dr. Oetkera. I naravno, lijekove kakve poželite – desimir, hidroklokan, samo recite. I doživotnu podršku za Windows, to vam je donacija od Billa Gatesa.

- A imate li možda nešto za smirenje?

- Sedative? A ne, to ne dajemo. Osim ako, gluho bilo, ne dopadnete respiratora.

- Pa šta ću onda?

- Pa ne brinite, Mujo, dat ćemo vam RESPIRATOR! Vaš vlastiti, privatni respirator. Marke Golden RespBerry. I to sa dva izlaza, znači Family pack! I da, prvi ste na redu za vakcinu. Ako do tada...

- Preživim? A ako ne preživim?

- Onda ćemo vaš respirator dati nekoj familiji po vašem izboru.

- Možda Sulji? On je ionako već obolio...

- A, to neće moći. On se, nažalost, nije uspio izboriti sa ovim, ali u ovom globalnom poduhvatu i on je izašao kao pobjednik.

- Pobjednik? Pa kako...

- Jednostavno, on je imao sreću da bude 500.000-ta jubilarna žrtva COVIDA, pa je njegova porodica za njega dobila posebnu nagradu - full opremu za ukop. Uz punu uslugu. Isto smo predvidjeli i za njih, ako bude potrebe, naravno.

- Znači, ode Suljo...

- Ode Suljo, ali vi ostajete. I to ostajete u sigurnim rukama! Ne zaboravite, da citiram jednog našeg cijenjenog Generalnog sekretara, Boutrosa Boutrosa Boutrosa Ghalija: „ UN su se uvijek znale pobrinuti za naše drage Bosance i Hercegovce.“ Skoro jednako dobro kao i vaša vlastita vlast, dodali bismo. Baš kao da ste i nas birali na izborima. Čestitamo još jednom!

by MoodSwingeR
starii

#20861 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by starii »

tragicno je da danas cijeli dan zovem dezurnog epidemiologa i jednostavno epidemiologa nema...i sad reci da se narod treba pridrzavati mjera kad epidemioloska sluzba ne funkcionise..... :? :-?
zubi

#20862 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

starii wrote: 27/06/2020 20:26 tragicno je da danas cijeli dan zovem dezurnog epidemiologa i jednostavno epidemiologa nema...i sad reci da se narod treba pridrzavati mjera kad epidemioloska sluzba ne funkcionise..... :? :-?
Da. prepusteni samo sami sebi, prisile nema, samo preporuke... eno sebija je rekla samo 100 kreveta ima u podhrastovima, pa ko hoce nek se cuva, a ko nece... jbg, drzace mu fige.
Tambure

#20863 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Jebo te epidemiolog idi kafu pij uzivaj ... nakasljo se i odma da oglasis da si koronas ....
Tambure

#20864 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Kada smo imali po 40-50 dnevno mjere su svakodnevno uvodjene ... sada kad imamo preko 150 dnevno niko ni da se oglasi ... to znaci da smo u karantenu bili uzalud firme su zatvorene uzalud ... polako ce tuzbe da idu protiv drzave
Ironmen

#20865 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

starii wrote: 27/06/2020 20:26 tragicno je da danas cijeli dan zovem dezurnog epidemiologa i jednostavno epidemiologa nema...i sad reci da se narod treba pridrzavati mjera kad epidemioloska sluzba ne funkcionise..... :? :-?
Pa vikend ljudino odmaraju ljudi, sta bi ti :lol:
laik1981

#20867 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

I da su ti se javili predlozili bi ti izolaciju.. Ne bi te testirali, niti bi ti bilo sta konkretno naredili.. Opet bi bilo na tebi da odlucis sta da radis.. U elektroprivredi prije par dana bilo dvoje pozitivnih.. Niko od kontakata iz elektroprivrede nije testiran niti poslan u izolaciju.. Svi uredno idu na posao..
duh_sa_sjekirom

#20868 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by duh_sa_sjekirom »

pinturicchio wrote: 27/06/2020 21:21 Sarajevo +32
U Saraj'vu cirkus tek počinje :D
Ma šta je ovo ba obiĆna gripa ba neće meni niko naredit da nosim masku ba
Samo opušteno i relax
:D
megaribi1

#20869 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by megaribi1 »

laik1981 wrote: 27/06/2020 21:24
I da su ti se javili predlozili bi ti izolaciju.. Ne bi te testirali, niti bi ti bilo sta konkretno naredili.. Opet bi bilo na tebi da odlucis sta da radis.. U elektroprivredi prije par dana bilo dvoje pozitivnih.. Niko od kontakata iz elektroprivrede nije testiran niti poslan u izolaciju.. Svi uredno idu na posao..
To je netačno, ili bar stara vijest. Testirano je i poslano u izolaciju puno više ljudi iz Elektroprivrede. Samo što je firma velika, pa epidemija nije zahvatila sve službe.
Tesla Edison

#20870 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/06/2020 21:33
Samo opušteno i relax
Ma jok. Eno cijeli dan odnose mrtve ispred SCC-a, Pozvali bageriste sa godišnjih, rade u tri smjene.
duh_sa_sjekirom

#20871 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by duh_sa_sjekirom »

TESLA_EDISON wrote: 27/06/2020 21:45
duh_sa_sjekirom wrote: 27/06/2020 21:33
Samo opušteno i relax
Ma jok. Eno cijeli dan odnose mrtve ispred SCC-a, Pozvali bageriste sa godišnjih, rade u tri smjene.
:lol: :lol: :lol:
zubi

#20872 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

megaribi1 wrote: 27/06/2020 21:42
laik1981 wrote: 27/06/2020 21:24
To je netačno, ili bar stara vijest. Testirano je i poslano u izolaciju puno više ljudi iz Elektroprivrede. Samo što je firma velika, pa epidemija nije zahvatila sve službe.
Ja koliko znam svi su poslani kuci, samo rukovodioci dolaze na posao.
sale07

#20873 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

Pa šta sere da izvines, ja prije par godina imao upalu pluća 30 dana je vukao liječio. Mlađi od 30 godina, bez ikakvih drugi bolesti.

Obična prehlada se zna vući po par dana.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20874 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Ko vjeruje u ove brojeve i one testove sto je fabrika namjestaja nabavila, nije sav svoj.. :mrgreen:
avijon

#20875 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avijon »

Najbolje sto nema oporavljenih nikako pa su Broj aktivnih nagurali dovoljno da nam svi zatvore granice :thumbup: svaka im cast :bih: :bih:
Locked