U Hrvatskoj i C.Gori taj virus lezi jos od veljace ali se slabo testira i jos slabije ''zaraza''.
Nasi zapeli ko sivonje, eto vam sada radite ako hocete i trecu smjenu.
Moderator: O'zone
U Hrvatskoj i C.Gori taj virus lezi jos od veljace ali se slabo testira i jos slabije ''zaraza''.
Kihanje nije simptom COVIDa 19. Upravo najcesce sluzi da se napravi distinkcija izmedju uobicajene prehlade/alergije i COVIDA. Nadam se da inace nemas obicaj sam sebi postavljati dijagnozeasurbanipal wrote: ↑27/06/2020 18:08dječak sa šibicama wrote: ↑27/06/2020 15:32
cijelo vrijeme: obicna prehlada, pa sta ako neko umre, i vrijeme mu je da umre, sta ima vise zivjeti ako je bolestan
Pa za mene i jest prehlada.
Otkako sam prošle subote došao iz Neuma, osjećaj malaksalosti, kihanje, šmrcanje, al kad se sve sabere i oduzme, osjećam se odlično.
Vjerovatno bi da se sad testiram bio pozitivan.![]()
da se nije testirala, ne bi bila bolesna. gurala se na testove, eto joj sad. pajel.zubi wrote: ↑27/06/2020 18:17 https://www.bh-index.info/doktorica-iz- ... -dodirnem/
– Mislila sam da sam u top formi, ne pušim i ne pijem, atletske konstitucije, sportom se uvijek bavila, pa šta meni može virus. A pokosio me, četiri dana boli koža gdje god se dodirnem, poslije gušenje, stezanje u prsima, terapiju uključila sve po smjernicama – napisala je Čerkezović.
Napisala je da je bilo teško disati i da je imala bolove u plućima.
– Strah se javlja, a nisam nikada bila paničar. Šesti dan malo popušta, bolovi u prsima ostaju do devetog dana. Gušenje prestalo danas, kašlja još ima. Sada se zamislim kako bi to izgledalo kod strijih bolesnika sa komorbiditetima – navela je Čerkezović, ističući da se drži distanca i da se obavezno nosi maska.
A garant su joj i platili...omar little wrote: ↑27/06/2020 18:23da se nije testirala, ne bi bila bolesna. gurala se na testove, eto joj sad. pajel.zubi wrote: ↑27/06/2020 18:17 https://www.bh-index.info/doktorica-iz- ... -dodirnem/
– Mislila sam da sam u top formi, ne pušim i ne pijem, atletske konstitucije, sportom se uvijek bavila, pa šta meni može virus. A pokosio me, četiri dana boli koža gdje god se dodirnem, poslije gušenje, stezanje u prsima, terapiju uključila sve po smjernicama – napisala je Čerkezović.
– Strah se javlja, a nisam nikada bila paničar. Šesti dan malo popušta, bolovi u prsima ostaju do devetog dana. Gušenje prestalo danas, kašlja još ima. Sada se zamislim kako bi to izgledalo kod strijih bolesnika sa komorbiditetima – navela je Čerkezović, ističući da se drži distanca i da se obavezno nosi maska.
Ne brini, to je vjerovatno escherichia coli obzirom na kvalitet morske vode u Neumu.asurbanipal wrote: ↑27/06/2020 18:08dječak sa šibicama wrote: ↑27/06/2020 15:32
cijelo vrijeme: obicna prehlada, pa sta ako neko umre, i vrijeme mu je da umre, sta ima vise zivjeti ako je bolestan
Pa za mene i jest prehlada.
Otkako sam prošle subote došao iz Neuma, osjećaj malaksalosti, kihanje, šmrcanje, al kad se sve sabere i oduzme, osjećam se odlično.
Vjerovatno bi da se sad testiram bio pozitivan.![]()
Sha ima u murici jel padaju mrtvi po ulicama ovi sa riotsaomar little wrote: ↑27/06/2020 18:23da se nije testirala, ne bi bila bolesna. gurala se na testove, eto joj sad. pajel.zubi wrote: ↑27/06/2020 18:17 https://www.bh-index.info/doktorica-iz- ... -dodirnem/

Da. prepusteni samo sami sebi, prisile nema, samo preporuke... eno sebija je rekla samo 100 kreveta ima u podhrastovima, pa ko hoce nek se cuva, a ko nece... jbg, drzace mu fige.
I da su ti se javili predlozili bi ti izolaciju.. Ne bi te testirali, niti bi ti bilo sta konkretno naredili.. Opet bi bilo na tebi da odlucis sta da radis.. U elektroprivredi prije par dana bilo dvoje pozitivnih.. Niko od kontakata iz elektroprivrede nije testiran niti poslan u izolaciju.. Svi uredno idu na posao..
U Saraj'vu cirkus tek počinje
To je netačno, ili bar stara vijest. Testirano je i poslano u izolaciju puno više ljudi iz Elektroprivrede. Samo što je firma velika, pa epidemija nije zahvatila sve službe.laik1981 wrote: ↑27/06/2020 21:24I da su ti se javili predlozili bi ti izolaciju.. Ne bi te testirali, niti bi ti bilo sta konkretno naredili.. Opet bi bilo na tebi da odlucis sta da radis.. U elektroprivredi prije par dana bilo dvoje pozitivnih.. Niko od kontakata iz elektroprivrede nije testiran niti poslan u izolaciju.. Svi uredno idu na posao..
Ma jok. Eno cijeli dan odnose mrtve ispred SCC-a, Pozvali bageriste sa godišnjih, rade u tri smjene.duh_sa_sjekirom wrote: ↑27/06/2020 21:33U Saraj'vu cirkus tek počinje![]()
Ma šta je ovo ba obiĆna gripa ba neće meni niko naredit da nosim masku ba
Samo opušteno i relax
![]()
TESLA_EDISON wrote: ↑27/06/2020 21:45Ma jok. Eno cijeli dan odnose mrtve ispred SCC-a, Pozvali bageriste sa godišnjih, rade u tri smjene.duh_sa_sjekirom wrote: ↑27/06/2020 21:33U Saraj'vu cirkus tek počinje![]()
Ma šta je ovo ba obiĆna gripa ba neće meni niko naredit da nosim masku ba
Samo opušteno i relax
![]()
Ja koliko znam svi su poslani kuci, samo rukovodioci dolaze na posao.megaribi1 wrote: ↑27/06/2020 21:42To je netačno, ili bar stara vijest. Testirano je i poslano u izolaciju puno više ljudi iz Elektroprivrede. Samo što je firma velika, pa epidemija nije zahvatila sve službe.laik1981 wrote: ↑27/06/2020 21:24I da su ti se javili predlozili bi ti izolaciju.. Ne bi te testirali, niti bi ti bilo sta konkretno naredili.. Opet bi bilo na tebi da odlucis sta da radis.. U elektroprivredi prije par dana bilo dvoje pozitivnih.. Niko od kontakata iz elektroprivrede nije testiran niti poslan u izolaciju.. Svi uredno idu na posao..
zubi wrote: ↑27/06/2020 18:17 https://www.bh-index.info/doktorica-iz- ... -dodirnem/