Dešavanja u Srbiji

spreca

#45901 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Nekako s proljeća wrote: 26/06/2020 19:28
spreca wrote: 26/06/2020 13:39
Duka Dizel II wrote: 26/06/2020 10:06

Šešelj priča skroz suprotno od Čede i Čanka
, pa eto ode i on ispod cenzusa.
Zato je ucenik prevazisao ucitelja,ucenik je se specijalizrao na intrigama,ucitelj mu nije ni do koljena,Seseljovi su sad Ace konobara....imali dje one slike sto Vucko nosa gajbe sefu Seselju :lol:
Image
Imas od mene pice :D
Nekako s proljeća

#45902 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nekako s proljeća »

Halali, može li sokić. :D
sha_ba

#45903 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sha_ba »

:lol: :mrgreen:
Leverage

#45904 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

Image
asker

#45905 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by asker »

Ima intervju Seselja poslije debakla na izborima, nije bas da halali uceniku sto ga je prekrizio.
Kaze da sumnja da ga je ovaj uklonio jer hoce da prihvati nesto veliko, izdaja itd.
I kaze ako to uradi, pazi sad, "gotov je, eto mu litija"
:lol:
Kikibombona

#45906 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Ka'e Vucko: ulazimo 2026. u EU

Podsjeti me na Lagumdžiju i njegovu najavu za vrijeme Alijanse: pesimistično - ulazimo 2014., optimistično - ulazimo 2018 godine

Balkane moj...
horkesh

#45907 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by horkesh »

Kikibombona wrote: 26/06/2020 21:09 Ka'e Vucko: ulazimo 2026. u EU

Podsjeti me na Lagumdžiju i njegovu najavu za vrijeme Alijanse: pesimistično - ulazimo 2014., optimistično - ulazimo 2018 godine

Balkane moj...
Ja se dobro sjećam Terzićevih najava iz, čini mi se, 2002. godine - BiH u EU do 2007. godine, najkasnije 2009.
MorningStar

#45908 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MorningStar »

horkesh wrote: 26/06/2020 23:28

Balkane moj...
Ja se dobro sjećam Terzićevih najava iz, čini mi se, 2002. godine - BiH u EU do 2007. godine, najkasnije 2009.
Meni je ova jos interesantnija:
Predstavljajući glavne nalaze studije u kojoj je analiziran utjecaj izgradnje autoputeva u BiH na sistem upravljanja javnim finansijama, dugom i zaštitom okoliša, Aleksandra Banović iz Fondacije CPI je podsjetila da primarni planirani putni pravac obuhvata izgradnju koridora 5-C, te da dužina ogranka tog koridora kroz BiH iznosi 337 kilometara.

Planirani završetak radova je bio do 2012. godine, ali je do danas izgrađeno svega 108 kilometara, od ukupno planiranih 337. U Republici Srpskoj dosad je izgrađeno 106 kilometara autoputa. Entitetske vlade i preduzeća za izgradnju cestovne infrastrukture u narednom periodu planiraju uložiti značajna sredstva i u izgradnju brzih cesta koje bi povezivale srednju Bosnu sa koridorom 5-C, Orašje na sjeveru sa Tuzlom, te nastavak izgradnje autoputa prema Prijedoru, Bijeljini i drugo. Osim toga, u toku su aktivnosti na projektovanju ceste koja bi povezala Sarajevo i Beograd, kao i novog putnog pravca kojie bi Sarajevo povezao sa Goraždem – kazala je Banović.
Kikibombona

#45909 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

horkesh wrote: 26/06/2020 23:28

Balkane moj...
Samo sam se pogrešno izrazio, optimistično je bilo 2014 a pesimistično 2018. :D

A ni mi ni Srbija nismo nigdje. Sve balkanske drzave su katastrofa, pocevsi od Grčke pa nadalje...
Leverage

#45910 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

50% hoćemo, 100% nećemo.
Duka Dizel II

#45911 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Balkane moj...
Nemoj olako uzimati ove Vučićeve izjave.

On sasvim sigurno dobija neke signale iz Brisela da bi EU mogla ubrzati pregovore sa Srbijom u slučaju rešenja kosovskog pitanja.

Nakon što je po svemu sudeći minirana američka inicijativa, podizanjem optužnice protiv Tačija i Veseljija, EU ponovo ima šansu da vodi igru, a to je oživljavanje Briselskih pregovora.
Te pregovore mora da prate lepa obećanja i za jednu i za drugu stranu.

Više će se znati nakon skorašnjeg samita u Parizu, jer ipak Francuska i Nemačka se najviše pitaju.

Koliko su ta obećanja realna, to je već drugo pitanje. Vučić se uvek može pozvati na onu "Ako su lagali mene, i ja lažem vas". :)
Leverage

#45912 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

Vučić je već spremio javnost u Srbiji da je razmjena teritorija i razgraničenje super stvar za njih. Još samo treba konačna ofanziva režimskih medija i to bi bilo to.

Šešelj priča ono u što ni sam ne vjeruje. Vučić je uspio ono u što su svi sumnjali da će u Srbiji bilo kome poći za rukom. Ne samo da će uspjeti riješiti kosovsko pitanje nego će zbog toga ispasti i veliki državnik, dok bi za isto ili čak i bolje rješenje neko drugi bio okarakterisan izdajnikom.

Svi znaju da je sad momenat, ako se propusti ova šansa ko zna kad će doći slijedeća. Zato ide lagani pritisak i na kosovsku stranu.
Kikibombona

#45913 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Leverage wrote: 27/06/2020 15:10 Vučić je već spremio javnost u Srbiji da je razmjena teritorija i razgraničenje super stvar za njih. Još samo treba konačna ofanziva režimskih medija i to bi bilo to.

Šešelj priča ono u što ni sam ne vjeruje. Vučić je uspio ono u što su svi sumnjali da će u Srbiji bilo kome poći za rukom. Ne samo da će uspjeti riješiti kosovsko pitanje nego će zbog toga ispasti i veliki državnik, dok bi za isto ili čak i bolje rješenje neko drugi bio okarakterisan izdajnikom.

Svi znaju da je sad momenat, ako se propusti ova šansa ko zna kad će doći slijedeća. Zato ide lagani pritisak i na kosovsku stranu.
Vucic je pripremio javnost za podjelu. Jos jedino SPC predstavlja realnu prijetnju jer su protiv bilo kakve podjele. E sad, SPC moze izvesti masu na ulice (u CG su uhvatili formu), a tome ce se priključiti svi koji mrze Vucica, taman ih Kosovo ne zanimalo.

Jos veci problem su Albanci, kod njih je spremnost za kompromis jos manja radi unutrašnjih rivaliteta.
zilog

#45914 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

Albance na Kosovu, od Srbije, ne interesuje nista drugo, osim priznanja. Sve ostalo je cekanje Srba da dodju u pogodnu priliku, da dovrse zapoceto i otjeraju ih u Albaniju.
Posto niko u Srbiji ne moze priznati Kosovo, a da ostane na vlasti, Albanci ce praviti vojsku i pripremati se za rat. Mada taj rat djeluje kao borba Davida i Golijata, treba imati na umu da se, na podrucju bivse Jugoslavije, jedino Srbi nisu borili sa nekim iole kvalitetno naoruzanim i rjesenim da odbrani svoje...
Leverage

#45915 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: 27/06/2020 16:17
Leverage wrote: 27/06/2020 15:10 Vučić je već spremio javnost u Srbiji da je razmjena teritorija i razgraničenje super stvar za njih. Još samo treba konačna ofanziva režimskih medija i to bi bilo to.

Vucic je pripremio javnost za podjelu. Jos jedino SPC predstavlja realnu prijetnju jer su protiv bilo kakve podjele. E sad, SPC moze izvesti masu na ulice (u CG su uhvatili formu), a tome ce se priključiti svi koji mrze Vucica, taman ih Kosovo ne zanimalo.

Jos veci problem su Albanci, kod njih je spremnost za kompromis jos manja radi unutrašnjih rivaliteta.
Završit će Vučić i SPC, barem na toliko vremena koliko je potrebno da se stvar okonča.

Zato su tu Lajčak i optužnice, i oni će biti pritisnuti da se stvar završi. A mogu izgubiti puno više budu li čekali.
Hemel

#45916 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hemel »

Po tebi to je gotova stvar ali stvari stoje totalno drugacije.
Vucic nije nigdje sa pregovorima o Kosovu. Samo je pominjao(sto bi rekli, spinovao) podjelu. I da mu to prodje a sigurno nece, bio bi izdajnik.
Od njega se ocekuje da napravi odrzivi sporazum(a Albanci traze priznanje) sto on nikada nece uciniti. Prije ce ici na uzimanje benefita dok se moze i onda na izborima ''izgubiti'' pa ce doci novi ''Vucic''.
Od njega se ocekuje odrzivi sporazum a to znaci i promjenu ustava, eto sada ni od koga ne zavisi ali to nikada nece uraditi.
To je vec poznata velikosrpska politika, mazi, lazi i odlazi dok ne dodje drugi. Europske zvanicnike imamo bas tako mutave da ce rado nasjesti na rudu.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#45917 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

Hemel wrote: 27/06/2020 18:26Europske zvanicnike imamo bas tako mutave da ce rado nasjesti na rudu.
Ni članice EU nisu jedinstvene po tom pitanju tako da nemaju šta da nasjedaju na rudu.
Hemel

#45918 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hemel »

Challenger_ wrote: 27/06/2020 18:34
Hemel wrote: 27/06/2020 18:26Europske zvanicnike imamo bas tako mutave da ce rado nasjesti na rudu.
Ni članice EU nisu jedinstvene po tom pitanju tako da nemaju šta da nasjedaju na rudu.
To znam ali da sebi dozvoljavaju da ih neki dilber voza, to da.
Za Spaniju ne znam sta reci kada joj isti problem visi nad glavom ali za jednu Slovacku i jos poslali svog Wens-Owena-Karingtona
Duka Dizel II

#45919 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Uopšte ne pratite fabulu.
Nema nikakve razmene teritorija, ako se EU pita.
To je nešto oko čega su bili spremni Vučić i Tači da pregovaraju, uz američku podršku. Nemačka se tome oštro protivi.
Pošto je Tači van igre, nema ništa od te priče.

Reanimiraće se Briselski sporazum, koji podrazumeva stvaranje zajednice srpskih opština i rešavanje tehničkih pitanja.

EU će morati mnogo da pritiska i obećava i jednoj i drugoj strani, ako ne želi da joj Ameri i Rusi crtaju granice na Balkanu.

Pitanje je koliko EU ima kapaciteta za to.
Duka Dizel II

#45920 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Hemel wrote: 27/06/2020 18:26

Vucic nije nigdje sa pregovorima o Kosovu. Samo je pominjao(sto bi rekli, spinovao) podjelu. I da mu to prodje a sigurno nece, bio bi izdajnik.
Od njega se ocekuje da napravi odrzivi sporazum(a Albanci traze priznanje) sto on nikada nece uciniti. Prije ce ici na uzimanje benefita dok se moze i onda na izborima ''izgubiti'' pa ce doci novi ''Vucic''.
Od njega se ocekuje odrzivi sporazum a to znaci i promjenu ustava, eto sada ni od koga ne zavisi ali to nikada nece uraditi.
To je vec poznata velikosrpska politika, mazi, lazi i odlazi dok ne dodje drugi. Europske zvanicnike imamo bas tako mutave da ce rado nasjesti na rudu.
Promena Ustava se očekuje i od Albanaca na Kosovu.
Upravo je tu propao Briselski sporazum, na koji je EU potrošila 6 godina dok se nije potpisao.
A onda se Albanci setili da ne mogu u potpunosti implementirati njegove odredbe, jer moraju menjati Ustav.

Ne očekuje se od Vučića da sam sa sobom potpiše održivi sporazum.
Hemel

#45921 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hemel »

Duka Dizel II wrote: 27/06/2020 19:22
Hemel wrote: 27/06/2020 18:26

Promena Ustava se očekuje i od Albanaca na Kosovu.
Upravo je tu propao Briselski sporazum, na koji je EU potrošila 6 godina dok se nije potpisao.
A onda se Albanci setili da ne mogu u potpunosti implementirati njegove odredbe, jer moraju menjati Ustav.

Ne očekuje se od Vučića da sam sa sobom potpiše održivi sporazum.
Da se ne lazemo, nema od toga nista.
Jednostavno se treba priznati nezavisnost Kosova. Vucic ce na kraju traziti novi eres na Kosovu sto nece dobiti i tu ce se koplja lomiti. Dobit ce neku vrstu autonomije ali nikako se nece ponoviti greska iz BiH koja se uveliko zloupotrebljava i preuvelicava.
Trazice specijalne veze ali opet ne iste kao sto su dobili u BiH jer je svako uvidjeo da se to zloupotrebljava.

Vucicu u ovom momentu da to sve ponude on bi trazio jos jer ne planira u svom mandatu mijenjati ustav i preambulu jer bi bio obiljezen kao izdajnik a to mu se bas i ne svidja tako da, od toga nema nista. Kupovat ce vrijeme, trgovati interesima, traziti protuusluge a od priznanja na kraju nece biti nista.
Duka Dizel II

#45922 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Hemel wrote: 27/06/2020 19:32

Jednostavno se treba priznati nezavisnost Kosova.
Jeste.
Ako bi pitali Albance i njihove mentore.

No, ne obra se bostan dok šljive ne popadaju. :oops:
Hemel

#45923 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hemel »

Duka Dizel II wrote: 27/06/2020 20:01

Jeste.

tako'e, stara srpska :thumbup:

ali ne treba ni da se lazemo, nije to fino
Duka Dizel II

#45924 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Hemel wrote: 27/06/2020 20:14
Duka Dizel II wrote: 27/06/2020 20:01

Jeste.

tako'e, stara srpska :thumbup:

ali ne treba ni da se lazemo, nije to fino
Pa ne lažemo se.
Već 20 godina se zna šta bi Srbija "trebala" da uradi po pitanju Kosova.
Samo da potpiše nezavisnost.

Ako je "samo to", čekaće se još 100 godina.

Mora se menjati pristup.
Evo Vučić je spreman sve da potpiše.
Potpisao je i Briselski sporazum, koji niko pre njega ne bi smeo u Srbiji potpisati.
To što su Albanci izvrdali sporazum, nije krivica Vučića.

Ako ćemo se sad opet vraćati na priču da Srbija SAMO treba potpisati nezavisnost Kosova, onda mrka kapa...Možda nekom to izgleda kao da Srbi vuku za nos medjunarodnu zajednicu, mažu, lažu i odlažu...ali to je legitimno pravo države da vodi računa o svojim interesima.
Kad se jednom potpiše, nema nazad.

Možda bi vaši u Bosni sutra odmah potpisali nezavisnost RS-a, čim bi ih malo spolja pritisli. Jer ste merhametli i ne umete u diplomatiji lagati, mazati i petljati.
hillbill

#45925 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hillbill »

Duka Dizel II wrote: 27/06/2020 07:57

Balkane moj...
Nemoj olako uzimati ove Vučićeve izjave.

On sasvim sigurno dobija neke signale iz Brisela da bi EU mogla ubrzati pregovore sa Srbijom u slučaju rešenja kosovskog pitanja.

Nakon što je po svemu sudeći minirana američka inicijativa, podizanjem optužnice protiv Tačija i Veseljija, EU ponovo ima šansu da vodi igru, a to je oživljavanje Briselskih pregovora.
Te pregovore mora da prate lepa obećanja i za jednu i za drugu stranu.

Više će se znati nakon skorašnjeg samita u Parizu, jer ipak Francuska i Nemačka se najviše pitaju.

Koliko su ta obećanja realna, to je već drugo pitanje. Vučić se uvek može pozvati na onu "Ako su lagali mene, i ja lažem vas". :)
jel mislis ozbiljno da se amerikanci mogu tako lako miniriti......ako se uozbilje ,a sve su prilike da hoce,francuska i njemacka ce se pitati kolko ujka SAM dozvoli
Post Reply