Sljedeća decenija je sigurno i završna, sa ovim finansijskim planom, nekako, što se dijela u FBiH tiče, može se reći da postoji neki konkretan plan za svaki dio autoputa, što je do sada bila nepoznanica iz razloga što se za neke dionice znalo da će proći, ali nikakva inicijativa nije postojala da se ta dionica pokrene.nineinchnails wrote: ↑25/06/2020 08:30 Znači, do 2028 ćemo imati kompletan autoput u funkciji?
A to je trebalo biti još 2017.
Recimo tu u okolini Tešnja, već tamo 2004. godine, ljudi su znali da će tuda ići autoput, ni montažna vikendica se nije mogla napraviti, pa evo tek u 2019. godini napravljeni su prvi koraci za autoput od Doboja do Tešnja, radi se na projektovanju, eksproprijaciji, što je opet po sebi dugotrajan proces, ali mnogo realniji od recimo čekanja da se bilo šta pokrene.
Koridor Vc po mojoj procjeni, biti završen 2035. godine, a i tada će vjerovatno faliti nešto, neka minijaturna dionica, spoj neki, jer mi moramo imati neki kamenčić u cipeli da nas žulja, što bi otprilike značilo da sam projekat izgradnje koridora Vc bi izašao na nekih 35 godina.