Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Salah ad-Din

#7401 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Salah ad-Din »

Da ne pretjeram, sigurno jedno 70% članova NiP-a nema nikakvo prethodno političko iskustvo. Mnogi misle da je to mana, ne znati kako se boriti sa ovim hijenama ali ja ipak mislim da je to jedna velika prednost NiP-a.

Ja mislim da je možda i najteže aktivirati neglasače da izađu, to još nikome nije pošlo za rukom. Jednostavno naš mentalitet je takav, ne zanima ga politika, to su za njega gluposti. Ja mislim da tu postoje samo dvije stvari ili su stvarno toliko lijeni ili se boje odgovornosti, drugo nema.

Sjećam se priče sa fakulteta, pričao nam je jedan profesor, kaže žena mu ne voli politiku, galami kada on gleda vijesti i slično, on je pitao stvarno te ni malo ne zanima politika? Rekla je ne, to je dosadno, samo se svađaju, bezveze se sikiraš. Pitao je a zanima li te koliko će iduće godine koštati torba tvoje omiljene marke? Kao i svaka žena rekla je naravno da me zanima. On je samo rekao, pa vidiš da te zanima politika. Ljudi ne žele da budu svjesni da od politike zavise egzistencijalne stvari, da li će biti hljeba, koliko će koštati, da li će imati obrazovanje za svoju djecu, zdravstvenu njegu itd.

Ja razumijem ljude, toliko puta su se ponadali, vidjeli u nekome alternativu, sjećam se da je to davno bio Mirnes Ajanović i stranka BOSS, zatim Haris Silajdžić, SDP na čelu sa Lagumdžijom i na kraju DF na čelu sa Komšićem, sve ih je SDA stavila pod svoju šapu, sve napade je odbila, zašto bi s NiP-om bilo drukčije? Ali ja imam neki filing, nije to isto, po prvi put je neko pokazao zube, stvarni nijet što bi rekli, nije ostalo na riječima.

Dok nije došao NiP nisu znali šta znači staviti na neku poziciju nestranački kadar, sad se svi furaju na to. Data je prilika mladim ljudima, novim licima i mislim da su u kolaciji sa NS oni ubitačno rješenje.
Veigar

#7402 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Veigar »

_BataZiv_0809 wrote: 21/06/2020 10:42 Jebote ideologija, hocemo obracun sa lopovima, zar je to toliko tesko skontati.
Vala baš, kao da je SDA ideologija lošija od recimo SDP-ove (njihove ideologije se razlikuju u nijansama). Smiješno je kako ljudi brkaju pojedine pojmove i termine. LoL
Veigar

#7403 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Veigar »

Styling wrote: 21/06/2020 10:47 Jedina ideologija SDA je stranka prije naroda i države i uhljebljenje zarad lične koristi.
Nema šanse, jebote ispada ko da branim SDA, ideološki gledano SDA nije problem, problem su ljudi koji ideologiju koriste za svoj interes koji je opet ovo gore što ti napisa.
Dr. Kuca

#7404 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Ozdravi brzo predsjednice!
drug_profi

#7405 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Posvećeni ostvarenju našeg glavnog cilja – izgradnji suverene, cjelovite, demokratske i
prosperitetne Bosne i Hercegovine, države ravnopravnih naroda i građana na cijelom njenom
teritoriju;
Čvrsto opredijeljeni za zaštitu i poštivanje izvornih i neotuđivih ljudskih prava i sloboda, te punu
implementaciju Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda;
Svjesni da je Bosna i Hercegovina multietnička država i da mora biti uređena po mjeri svih njenih
građana i naroda;
Uvjereni da unutarnje probleme i otvorena pitanja možemo i treba da rješavamo kroz dijalog i
kompromis, u skladu sa demokratskim principima;
Sa željom da sadašnje i buduće generacije žive u miru i prosperitetu, uz međusobno uvažavanje i
toleranciju, gradeći jedinstvo bosanskohercegovačkih različitosti, s ciljem da naše različitosti budu
naše prednosti i bogatstvo, a ne razlozi za podjele i sukobe;
Odlučni u namjeri da dovršimo neophodne reforme za ekonomsko-socijalni napredak i
zapošljavanje, da intenziviramo borbu protiv kriminala i korupcije, da izgrađujemo bogato i
otvoreno bosanskohercegovačko društvo odgovornih, tolerantnih i solidarnih ljudi;
To je izvod iz programske deklaracije SDA. Svi bi se sa tim slozili i podrzali.
A sta od ovoga konkretno SDA gradi? Na cemu radi?

Nije problem SDA kao politicka stranka. Problem je sto ona to vise nije. Ona je samo organizovana politicka mafija. Udruzeni zlocinacki poduhvat protiv vlastitog naroda i svih onih koji zive na teritorijama gdje ona vlada.
bunk

#7406 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Kako ponekad bubnes epohalnu glupost...
drug_profi

#7407 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

bunk wrote: 22/06/2020 11:13 Kako ponekad bubnes epohalnu glupost...
Uvijek ja pricam gluposti sa aspekta SDA fana. To je konstanta.
high_volume

#7408 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

Boli?
high_volume

#7409 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

Salah ad-Din wrote: 22/06/2020 08:25 Da ne pretjeram, sigurno jedno 70% članova NiP-a nema nikakvo prethodno političko iskustvo. Mnogi misle da je to mana, ne znati kako se boriti sa ovim hijenama ali ja ipak mislim da je to jedna velika prednost NiP-a.

Na sličnoj prednosti zasnivaju se izborne pobjede stranaka u BiH u njihovim 20-i više godišnjim uzurpacijama demokratije i vlasti
bunk

#7410 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

high_volume wrote: 22/06/2020 11:55
Boli?

:lol:
MUNAFIK

#7411 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Point. wrote: 21/06/2020 10:37
MUNAFIK wrote: 21/06/2020 04:07
Point. wrote: 20/06/2020 22:52 Kako je ova država srozala govori i podatak da se raja uzda u SDA preletača aka bivšeg košarkaša i studenta fiskulture, grobara velikana KK Bosna da će fol promijeniti bilo šta. Konaković nema problem sa SDA nego sa familijom Izetbegović, sutra bi se vrato da se ublehaški par povuče.

Dino, no pasaran! Mustafa vives!
Po prici, retorici, razmisljanju, nacinu koaliranja, razmjeni misljenja, prihvatanju drugih i drugacijih i ponasanju u koaliciji kifla je daleko ispred cijelog politickog sivila u BIH.

Tako da ta prica kao da je on haman pa dno ne pije vode, odavno mi u BIH nismo imali nekoga kao kifla...

A ni za rad mu se ne može prigovarati, dok je bio SDA napao je korumpirane SDA ljude i direktore, kao NIP nastavio je jos jace... Tako da je kifla veliki iskorak naprijed u srozanoj BH politici... Razlika izmedju njega i ostalih je izuzetno velika i široka i duboka!!!
Smeta vam SDA a ne smeta vam to sto se Dino i dalje vodi SDA ideologijom? Covjek je duuuug niz godina bio u SDA, bio je dio tog kartela, ona ga je iznjedrila i sad pojedini misle da se te stvari mogu preko noci promijeniti, da ce odbaciti njihovu ideologiju i krenuti ispocetka? Hoce al malo sutra. To i cinjenica da mu skola sa imenom Mustafe ne smeta i da je imenom i prezimenom zapisan u izvjestaju State Department, ti mislis taj lik je ista drugaciji od kartela Izetbegovic? Isto sranje, drugo pakovanje. Lik je skontao sta prolazi kod pojedinih, udri da si anti SDA i imas prolaz, sve ostalo ce ljudi zaboraviti, nema veze sto je on i dalje fakticki SDA.
To što napada korupciju, kriminal, nepotizam, stranacko zaposljavanje, sto je spreman smijeniti svoje direktore koji loše rade, što je spreman na kompromis sa ideološki razlicitim ljudima i strankama za dobrobit društva itd... Jel to ta IDEOLOGIJA???

I sta konkretno piše u tom izvještaju State departmenta??? Samo je navedeno da je Kifla.rekao da mu ne smeta naziv te skole i to je to... A za naziv su GLASALI ovi što ga za to sad prozivaju i šta nam to govori???

Isto sto cijenim Fortu jer ne glumi da uci fatihu na obiljezavanjima, tako i cijenim Dino sto u skladu sa svojim uvjerenjima i moralnim okvirima Islama ne želi javo podržavat neke pojave koji mu vjera zabranjuje samo da bi se dodvorio nekim birokratama...
Last edited by MUNAFIK on 22/06/2020 16:08, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#7412 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

Eh kad ono Dino pobijedi ko Vučić u Srbiji. :oops:
winpin

#7413 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by winpin »

Bosanski_kralj wrote: 22/06/2020 16:02 Eh kad ono Dino pobijedi ko Vučić u Srbiji. :oops:
Jedino da Niksica kandiduje na koridi u Cevljanovicima moze pobijediti. :mrgreen:
Banksy

#7414 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Otkud sad ovo?

NiP će podržati Miru Lazovića za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva
http://www.klix.ba/clanak/200623131

"zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva iz reda srpskog naroda,"

SDP ima Živanovića, zašto Lazović, zar je bio jedini kandidat?

https://gradskovijece.sarajevo.ba/lista ... ika%C5%BEi
Roccohljup

#7415 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

A stojnica? :mrgreen: :mrgreen:
Leverage

#7416 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Ne mogu odoliti a da se zlobno ne nasmijem.
Banksy

#7417 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Znala sam da hoćeš.

Poštujem Lazovićev ratni put,
Ali valjda postoji neki razlog što se glasalo za tihog SDA spavača.
putokaz1

#7418 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Pa za koga će glasati
SDA SPAVAč Almedin Miladin nego za Drugog SDA Spavača
Prvi je doveo i Skaku za Gradonačelnika što ne bi i SD(SPID) Miru Lazovića
Nama sad Miladin predstavlja ''Opoziciju SDA-u'' u Sarajevu
E moje Sarajelije za koga će te vi masovno glasat i kome vi vjerujete
Leverage

#7419 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Banksy wrote: 23/06/2020 21:20 Znala sam da hoćeš.

Već su počeli računati da im neće trebati SDP.
Nike af1 white

#7420 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nike af1 white »

Leverage wrote: 23/06/2020 21:42
Banksy wrote: 23/06/2020 21:20 Znala sam da hoćeš.

Već su počeli računati da im neće trebati SDP.
kad SDP se pravi glup sa imenima kad ne treba ovo mu je najbezbolniji suk ako ima iko normalan nek masicu samar opali da se lik spusti na zemlju i vrati u normalu ako prokockaju ovu sansu nek skoci sa mosta u miljacku
Leverage

#7421 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Simpatično kako si našao krivca u SDP-u.

Nema ovo veze s Mašićem, njegova moć uopšte nije takva kakvom se predstavlja.

Ako se prokocka šansa krivci će biti samo oni koji misle da sa SDP-om, njegovim članovima i glasačima mogu da mlate kako žele.
Nike af1 white

#7422 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nike af1 white »

pa normalno da je krivac SDP koji su stavili svog politickog partnera na direktan udar od strane sda tronosca kad nije bilo ama bas nikakve potrebe za tim vec su jednu sansu 2010 prokockali ako i drugu neka komotno gase mjesalicu i motaju kablove
Leverage

#7423 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Image
Nike af1 white

#7424 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nike af1 white »

pa ja ta nadmenost ih je skoro i ubila ako to ne vide neka se ubiju dino i pedja su za vecinu SDP kombinacija angele merkel i nekog skandinavskog premijera iako sdp ima dobrih kadrova na nivou prosle vlade ostatak partije je kao zaglavljen u nekom dugom snu gdje su neko i nešto a u sustini ih ns dere na svim poljima dok se u SDP-u dogovore da odg na nesto ostatak koalicije je i zavrsio sa tom pricom vec
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#7425 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Challenger_ »

Zna li ko kako je Dino? Da li se opravio od onog *ranja od virusa?
Post Reply