Za Ripac znam.
Kad kazes Japodski otoci, zvuci mi kao neka egzoticna destinacija. Kontam zar imamo jos nesto osim Neuma...
Moderator: anex
U zoni nacionalnog parka nije dozvoljeno pecanje, osim na mjestima označenim kao reviri za mušičarenje, koliko sam ja upratila. Ali bolje će ti reći na Japodskim. Znam da u samom Bihaću nije dozvoljeno. Pazi se samo čuvara, radije kupi dnevnu dozvolu, jer su kazne strava.shalla wrote: ↑22/06/2020 11:10 Ja sam dobio neke tips od raje koja su išla već na Japodske i od jedne cure koja živi u Bihaću, svi su mi rekli da mi uopšte neće biti dosadno tih 5 dana tako da iskreno jedva čekam... Da li ima gore neko kupalište? I zna li neko da li je na Japodskim, na bilo kojem dijelu, dozvoljeno pecanje, nedavno sam išao prvi put u životu u ribolov pa mi se poprilično svidjelo, kontam da ponesem štap da probam![]()

Evo link za taj hotel... skoro mi izbaci reklamu za njega... javite ako odete... fino izgleda na slikamabanjaluka078 wrote: ↑22/06/2020 10:58Na Plivskom jezeru je lijepo i ima sadržaja za djecu. Ima hotel/motel, tako nešto. I ima piva.Magarece_godine wrote: ↑22/06/2020 10:44 Preporuke za ljetovanje u BiH ? Nas je četvero: žena, dvoje djece (6 i2 god) i ja.
Kardial Teslić ? Imal tamo šta ?
Ima li šta zanimljivo u Bosanskoj Krajini ? (mada mi se tamo ne ide zbog migranata )
Neko jezero (Boračko i Lukavac su mi bezveze )
Šta je sa našim rijekama ? Ima li negdje neki hotel na nekoj obali, sa sadržajima za djecu ?
Sve nešto govorimo Bosna se ubila za turizam, prirodne ljepote, bla bla ... Evo ja ne znam dje cu na godišnji s porodicom ove godine, a da nam svima bude gotiva (djeca da imaju neku razonodu, žena da se brčka, a meni neki dobar hlad i po neka piva...)Blizu ti Jajce, Jezero, Janjske otoke, a bome i Banjaluka za izlet. Od sadržaja za djecu u Krajini, imaš malo više na Japodima i u Lohovu (čini mi se Eko selu Natura, vidjeh neko igralište za djecu).
Bila sam nedavno u Bihaću, ima migranata, nismo dirali mi njih, nisu ni oni nas. Više ih vidiš uz cestu kako idu po vodu ili šta već, nego po samom gradu osim na samom kraju šetališta iza gradskog parka. U Martin Brodu, Kulen Vakufu, Račiću i na Japodima ih nikad nisam vidjela. Tamo sam imala scena s Arapima koji su bili jako nekulturni i napadni, ali, hvala Bogu, nema te pošasti ove godine.
U Kardijalu ne znam šta bih radila pet dana. Mislim, možeš samo otići u Teslić. Da me ubiješ, ne znam šta bih sa sobom u Tesliću. Plus, previše fašističkih grafita za moj ukus.
Druga strana rijeke, nije daleko, ali moraš nazad prema Bihaću pa skrenuti za Račić.Porodice Foht wrote: ↑22/06/2020 11:23
U Lohovu sam bio a nisam na Japodima a djeluje primamljivo. Koliko je to daleko od Lohova?
Pa htjeli ih vratiti jer navodno ovi papiri što sam nabrojao nisu bili dovoljni...Tomahawk11 wrote: ↑22/06/2020 09:57Čekaj, vraćaju zbog...?klixoris wrote: ↑22/06/2020 09:41 Izgleda da Hrvati poostravaju restrikcije i kontrole.
Prosle sedmice prijatelje (bracni par) zamalo vratise nazad sa Doljana
Imali uredan vaucer o prijavljenom smjestaju, prije puta popunili i isprintali onaj online formular MUP-a HR i htjeli ih vratiti... Situaciju je spasilo sto jaran ima HR pasos, ali zena mu ne, pa je bilo natezanja jer su im onda trazili vjencani list da dokazu da su bracni par... Jedva ih na kraju pustise
Tu se ne kupa, bućka se.no_sikiriki wrote: ↑22/06/2020 12:36 Japodski otoci izgledaju jako lijepo, ali sta ustvari tu raditi? Zar nije prehladno za kupanje?
Radna kolegica u subotu prešla na Kamenskom, samo su je pitali je li popunila onilne formular, ništa drugo joj nisu tražili.
https://www.klix.ba/lifestyle/savrsen-o ... /200618075Magarece_godine wrote: ↑22/06/2020 10:44 Preporuke za ljetovanje u BiH ? Nas je četvero: žena, dvoje djece (6 i2 god) i ja.
Kardial Teslić ? Imal tamo šta ?
Ima li šta zanimljivo u Bosanskoj Krajini ? (mada mi se tamo ne ide zbog migranata )
Neko jezero (Boračko i Lukavac su mi bezveze )
Šta je sa našim rijekama ? Ima li negdje neki hotel na nekoj obali, sa sadržajima za djecu ?
Sve nešto govorimo Bosna se ubila za turizam, prirodne ljepote, bla bla ... Evo ja ne znam dje cu na godišnji s porodicom ove godine, a da nam svima bude gotiva (djeca da imaju neku razonodu, žena da se brčka, a meni neki dobar hlad i po neka piva...)
Nemam pojma, vjerovatno tjeraju neke svoje kaprice, ko će im znati. Ja baš zbog tog peglanja ove godine ne idem u Hrvatsku.sumirprimus wrote: ↑22/06/2020 12:59 pa dobro jel sad vaze one rezervacije za more i online formulare il je to nesto najnovije vezano za peglanje na granici?
Peglali su ih vjerovatno zato sto nisu imali uplacen smjestaj nego samo rezervisan, ne vidim nikakav drugi razlog.klixoris wrote: ↑22/06/2020 09:41 Izgleda da Hrvati poostravaju restrikcije i kontrole.
Prosle sedmice prijatelje (bracni par) zamalo vratise nazad sa Doljana
Imali uredan vaucer o prijavljenom smjestaju, prije puta popunili i isprintali onaj online formular MUP-a HR i htjeli ih vratiti... Situaciju je spasilo sto jaran ima HR pasos, ali zena mu ne, pa je bilo natezanja jer su im onda trazili vjencani list da dokazu da su bracni par... Jedva ih na kraju pustise
Sad imaju i rezultate turnira.sumirprimus wrote: ↑22/06/2020 13:14 pa organizuju turnire ljudi na tribinama ko sibica, a nas ovamo oznacavaju kao rizicne![]()
Pa evo i ovi moji su u subotu otišli samo imali online formular i nisu ih za bilo šta drugo ni pitali.sumirprimus wrote: ↑22/06/2020 13:21 pa znam za ljude koji su do prije 4-5 dana prolazili uz te rezervacije i potrvde o uplati bez problema, a sad vec ima problema zato i pitam![]()
nek otvore ili zatvore granicu a ne moze ovako i onako![]()
Mislim da na osnovu podataka iz pasosa oni nadju formular u bazi MUP-a HR i zato ne traze. Nema mi smisla da su toliko potencirali da je potrebno popuniti i onda ga ni ne gledaju.simbabimba wrote: ↑22/06/2020 14:06 Mi smo isli na more za vikend, presli granicu 3x: u Doljanima, na ulazu u Neum i na izlazu iz Neuma, sve najregularnije, imali smo popunjen formular za koji nas niko nije pitao ni trazio da ga pogleda.
Da, svaki put su skenirali sve pasose.dzipalo wrote: ↑22/06/2020 14:19Mislim da na osnovu podataka iz pasosa oni nadju formular u bazi MUP-a HR i zato ne traze. Nema mi smisla da su toliko potencirali da je potrebno popuniti i onda ga ni ne gledaju.simbabimba wrote: ↑22/06/2020 14:06 Mi smo isli na more za vikend, presli granicu 3x: u Doljanima, na ulazu u Neum i na izlazu iz Neuma, sve najregularnije, imali smo popunjen formular za koji nas niko nije pitao ni trazio da ga pogleda.
Kao prvo, karte nisu toliko jeftine 30-40 eura, ali su mnogo jeftinije nego obično za taj period. I nije problem novac , problem je što ću se džaba nadati a najvjerovatnije će biti još gore što se pandemije tiče nego što je sada. Ustvari, ovako. Bojim se par stvari :Porodice Foht wrote: ↑22/06/2020 08:25Sta si se stisno?Znam neke raje koja kupi 2-3 jeftine karte godisnje s WizzAir pa i ako propadnu nije im zao sto su izgubili 30-40 eura!
Pitanje ako si išao u Neum preko Hr, kako si ispunjavao formular, jer traže adresu?simbabimba wrote: ↑22/06/2020 14:06 Mi smo isli na more za vikend, presli granicu 3x: u Doljanima, na ulazu u Neum i na izlazu iz Neuma, sve najregularnije, imali smo popunjen formular za koji nas niko nije pitao ni trazio da ga pogleda.
Uvijek se možeš zaraziti bilo kakvom bolesti, tako da s te strane onda je strah osnovan ali ako ga malo vise prosiris.Zoya wrote: ↑22/06/2020 16:37Kao prvo, karte nisu toliko jeftine 30-40 eura, ali su mnogo jeftinije nego obično za taj period. I nije problem novac , problem je što ću se džaba nadati a najvjerovatnije će biti još gore što se pandemije tiče nego što je sada. Ustvari, ovako. Bojim se par stvari :Porodice Foht wrote: ↑22/06/2020 08:25Sta si se stisno?Znam neke raje koja kupi 2-3 jeftine karte godisnje s WizzAir pa i ako propadnu nije im zao sto su izgubili 30-40 eura!
1. Šta ako se zarazim u avionu i moram biti u izolaciji?
2. Šta ako I idem dole a granice se zatvore, odnosno ne bude letova dva/tri mjeseca? Kako ću nazad?
3. Kakav mi je odmor ako ću svo vrijeme biti u strahu i neću moći izlaziti na večeru i šta tu ja znam još šta?
Odgovori mi ili zauvijek ušuti![]()
šalim se