Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Ali_G

#19776 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ali_G »

Poceli su malo kakiti sa objavama. Ne znam cemu ove kasne objave sa KCUS. Fino napravi presjek sutra u 12 i dovidjenja prijatno. Najbolje pratiti samo rezultate koje objavi krizni stab
Ci-Nick

#19777 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

Ma ove naše brojke su smiješne, mizerne,..
Svijet ide ka 200.000 potvrđenih novoinficiranih dnevno, stvarnih vjerovatno preko milion.
Danas je Brazil na 50.000, za koji dan će to biti Indija,.. Život ide dalje, i za viruse i za ljude,..
SmokingMan

#19778 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SmokingMan »

Zamisli 200 KM testiranje (on demand) na prosječnu platu od 450-500 KM. Volio bih da znam realnu cijenu nabavke onih 150 tisuća testova. Stvarno, ova naočigled banalna pitanja nisu više za sprdancije.
Last edited by SmokingMan on 20/06/2020 00:17, edited 1 time in total.
Casual's

#19779 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Casual's »

Evo, sada im je prvi put Korona brojač tačan u zadnjih 3 mjeseca. :D
winpin

#19780 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by winpin »

Trafalgar Law wrote: 20/06/2020 00:13 Zamisli 200 KM testiranje (on demand) na prosječnu platu od 450-500 KM. Volio bih da znam realnu cijenu nabavke onih 150 tisuća testova. Stvarno, ova naočigled banalna pitanja nisu više za sprdancije.
Ovih 150 000 testova iz Juzne Koreje su kostali oko 30 km po testu sa svim dadzbinama.
"Ja sam garantovao i isporuku. U cijenu od 25,10 KM je bio uključen i transport koji je Južna Koreja, također, poklonila BiH. Treba istaći da su se cijene letova kretale od 200 do milion KM. U svemu je posredovala Američka trgovinska komora u BiH s Vanjskotrgovinskom komorom Južne Koreje sa sjedištem u Zagrebu", kaže Mioč.
Ci-Nick

#19781 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

zemomak wrote: 19/06/2020 22:19 iskreno, najbolje bi bilo prestat testirat...jer ovo testovi mogu bit pozitivni i na uzorak sperme, mokraće, stolice, u suštini to je jedna velika prevara u kojoj nažalost učestvuje i ljekarska struka i za to će dobiti velike pare od big brothera...
Test koji otkriva DNA virusa, zar je teže identificirati virus nego njegov DNA, a kažu svaka nečistoća može test učiniti lažno pozitivnim ili lažno negativnim.
Dakle sve ove slike covida 19 na internetu su fiktivne jer ga oni u uzorku brisa ne vide.
zemomak

#19782 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zemomak »

Ci-Nick wrote: 20/06/2020 00:46
zemomak wrote: 19/06/2020 22:19 iskreno, najbolje bi bilo prestat testirat...jer ovo testovi mogu bit pozitivni i na uzorak sperme, mokraće, stolice, u suštini to je jedna velika prevara u kojoj nažalost učestvuje i ljekarska struka i za to će dobiti velike pare od big brothera...
Test koji otkriva DNA virusa, zar je teže identificirati virus nego njegov DNA, a kažu svaka nečistoća može test učiniti lažno pozitivnim ili lažno negativnim.
Dakle sve ove slike covida 19 na internetu su fiktivne jer ga oni u uzorku brisa ne vide.
ubleha živa, ovo je slabije i od gripe...ali imaju extra dobro unaprijed pripremljen scenario, takav da svakom kriticaru zapuše usta i da ga proglase ludjakom...neki dan čitam čovjek neki u živinicama umro od korone, i poslje toga tokom istog dana sin mu napisao na fejsu, kaze da je covjek imao rak pluca i pozlilo mu sta li, ali su znali da mu je kraj blizu (bilo neizlječivo), i prime ga u bolnicu noc prije nego ce umrijeti i sutradan kazu da je umro od korone...zanima me pa kad je prije pokupi i još kazu zvanicno da je umro od korone...i lik napise da nece da testiraju i ukucane koji su zivjeli sa tim covjekom...nedje sam procito da se po jednom mrtvom sa potvrdom da je umro od covida 19 uzima po 30000 $
el_bake007

#19783 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

zemomak wrote: 20/06/2020 01:04
ubleha živa, ovo je slabije i od gripe...ali imaju extra dobro unaprijed pripremljen scenario, takav da svakom kriticaru zapuše usta i da ga proglase ludjakom...neki dan čitam čovjek neki u živinicama umro od korone, i poslje toga tokom istog dana sin mu napisao na fejsu, kaze da je covjek imao rak pluca i pozlilo mu sta li, ali su znali da mu je kraj blizu (bilo neizlječivo), i prime ga u bolnicu noc prije nego ce umrijeti i sutradan kazu da je umro od korone...zanima me pa kad je prije pokupi i još kazu zvanicno da je umro od korone...i lik napise da nece da testiraju i ukucane koji su zivjeli sa tim covjekom...nedje sam procito da se po jednom mrtvom sa potvrdom da je umro od covida 19 uzima po 30000 $

Covjek je imao rak pluca, znaci da su mu pluca a mozda i ostali organi (zavisnosti od stadija bolesti) bili uništeni, istina je da bi na njega uticala i obična gripa, ali ono što korona izaziva je upala pluća tako da je to njemu 10x gore od obične gripe. Čovjek je imao narušeno zdravlje ali sigurno bi živio još ili se čak izlječio da nije fasovao koronu , tako da ono što pišeš je glupost. Dakle , ubila ga je corona jer da nije fasovao coronu živio bi još. A ovo da nude pare da se potpiše da je covjek umro od corone :lol: veca glupost od 5G teorija
stakasa

#19784 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stakasa »

Ko daje tih trideset hiljada dolara, koja je racunica, iz kojeg razloga bi se to radilo?
P308

#19785 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

AmirBaa wrote: 19/06/2020 21:18 Dobacio poslom do Hrvatske, usao u lidl i kaufland, niko maske ne nosi, distanca ne postoji, bukvalno bjezao od ljudi. Niko doslovmo masku ne nosi, na naplatnim kucicama, na granici, ma nigdje eto nikog sa maskom. Mi smo zlatni za njih, a imamo tako veci skok od njih. Nema mi smisla vala
Moj drug nedavno bio u Zagrebu i identicno tvrdi. Kaze da se niko ziv ne pridrzava pravila, kao da korona i ne postoji.
Testiraju tek 200 ljudi dnevno. A uslo im 130.000 turista naovdno. I tako male brojke :? Ni meni nije jasno ali eto ...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19786 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

el_bake007 wrote: 20/06/2020 04:44

Covjek je imao rak pluca, znaci da su mu pluca a mozda i ostali organi (zavisnosti od stadija bolesti) bili uništeni, istina je da bi na njega uticala i obična gripa, ali ono što korona izaziva je upala pluća tako da je to njemu 10x gore od obične gripe. Čovjek je imao narušeno zdravlje ali sigurno bi živio još ili se čak izlječio da nije fasovao koronu , tako da ono što pišeš je glupost. Dakle , ubila ga je corona jer da nije fasovao coronu živio bi još. A ovo da nude pare da se potpiše da je covjek umro od corone :lol: veca glupost od 5G teorija
91 godina, metastaze i ti pricas o ozdravljenju covjeka koji je zadnja 2-3 mjeseca na postelji?!
konektovan

#19787 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

A kakvi su mediji zlo, evo jutros to potvrdi N1, koji objavljuje "frisko" prije 5 minuta vijest koju su jucer prenijeli, sa Cerkezom i ponovnom zatvaranju sistema kao prije.....koji su to ispiraci mozgova, kreatori straha i panike,...... :-)
Ci-Nick

#19788 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

konektovan wrote: 20/06/2020 09:10 A kakvi su mediji zlo, evo jutros to potvrdi N1, koji objavljuje "frisko" prije 5 minuta vijest koju su jucer prenijeli, sa Cerkezom i ponovnom zatvaranju sistema kao prije.....koji su to ispiraci mozgova, kreatori straha i panike,...... :-)
N1 me totalno razočarao, bili su prije dvije ili tri godine progresivni, gurali opoziciju, prozivali vladajuće, bili su ubjedljivo najjača televizija u mojim očima,... sad samo trač i žutilo,..

Ako je vjerovati ovom Worldometeru, jučer 180.000 novoinficiranih, što brojke budu veće, to će prije pregoriti ovaj brojač. :run:
Ci-Nick

#19789 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

P308 wrote: 20/06/2020 08:44
AmirBaa wrote: 19/06/2020 21:18 Dobacio poslom do Hrvatske, usao u lidl i kaufland, niko maske ne nosi, distanca ne postoji, bukvalno bjezao od ljudi. Niko doslovmo masku ne nosi, na naplatnim kucicama, na granici, ma nigdje eto nikog sa maskom. Mi smo zlatni za njih, a imamo tako veci skok od njih. Nema mi smisla vala
Moj drug nedavno bio u Zagrebu i identicno tvrdi. Kaze da se niko ziv ne pridrzava pravila, kao da korona i ne postoji.
Testiraju tek 200 ljudi dnevno. A uslo im 130.000 turista naovdno. I tako male brojke :? Ni meni nije jasno ali eto ...
I kod nas se malo testira, istina 5 puta više nego u Hrvatskoj, ali premalo,.. ako je jučer skoro 10% od testiranih bilo pozitivno to govori o mnogo većim brojkama od potvrđenih.
GAU8

#19790 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Samo da ti kažem, ne laprdaj. Obojici ustvari.
Internet je dostupan svima i prepun znanja, i opet vas dvojica pokupite gluposti...
pinturicchio

#19791 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinturicchio »

Pravu sliku problema u kojem se trenutno nalazimo ćemo imati za cca 20 dana kada počnu umirati ljudi. Ista situacija je bila u svim svjetskim žarištima, ljudi nisu ozbiljno shvatili situaciju jer je postoji lag od pojave slučajeva do masovnije pojave smrtnih slučajeva. Situacija je takva da mi više lockdown ne možemo priuštiti, a za ostalo neka nam je Bog na pomoći.
freelancerBIH

#19792 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

pinturicchio wrote: 20/06/2020 09:38 Pravu sliku problema u kojem se trenutno nalazimo ćemo imati za cca 20 dana kada počnu umirati ljudi. Ista situacija je bila u svim svjetskim žarištima, ljudi nisu ozbiljno shvatili situaciju jer je postoji lag od pojave slučajeva do masovnije pojave smrtnih slučajeva. Situacija je takva da mi više lockdown ne možemo priuštiti, a za ostalo neka nam je Bog na pomoći.
Pa i nije bas tako... Znaci zarazi se hiljadu ljudi => za 20 dana ocekujemo 10 umrlih? A gdje je starosna struktura zarazenih, postojece zdravstveno stanje zarazenih? Ima tu mnogo faktora koji uticu na ishod!

Ne vjerujem da ce za 15-20 biti vise aktivno zarazenih nego sad - cak mislim da cemo biti u mnogo boljoj situaciji nego ovih dana...
Zijo77

#19793 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zijo77 »

pinturicchio wrote: 20/06/2020 09:38 Pravu sliku problema u kojem se trenutno nalazimo ćemo imati za cca 20 dana kada počnu umirati ljudi. Ista situacija je bila u svim svjetskim žarištima, ljudi nisu ozbiljno shvatili situaciju jer je postoji lag od pojave slučajeva do masovnije pojave smrtnih slučajeva. Situacija je takva da mi više lockdown ne možemo priuštiti, a za ostalo neka nam je Bog na pomoći.
Šta ti ustvari hoćeš?
daddy-kool

#19794 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Image

epidemiološka situacija nikad gora
pinturicchio

#19795 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinturicchio »

freelancerBIH wrote: 20/06/2020 09:49
Pa i nije bas tako... Znaci zarazi se hiljadu ljudi => za 20 dana ocekujemo 10 umrlih? A gdje je starosna struktura zarazenih, postojece zdravstveno stanje zarazenih? Ima tu mnogo faktora koji uticu na ishod!

Ne vjerujem da ce za 15-20 biti vise aktivno zarazenih nego sad - cak mislim da cemo biti u mnogo boljoj situaciji nego ovih dana...
Nadam se da si u pravu, ali u suštini nisam optimističan, posebno kad je Kanton Sarajevo u pitanju. Posmatram primjere zemalja koje su prošle loše u prvom naletu i uočavam neki uzorak u ponašanju kod nas, sreća je možda samo što nema masovnijih okupljanja i što se opet koliko toliko poštuju određene mjere. Onaj vijećnik iz Živinica iako je imao simptome, sumnjiv kontakt i testiran, jučer prisustvao džumi i nekim skupovima. Naša svijest...
pinturicchio

#19796 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinturicchio »

Zijo77 wrote: 20/06/2020 09:52
Šta ti ustvari hoćeš?
Ne razumijem pitanje
Last edited by pinturicchio on 20/06/2020 10:00, edited 1 time in total.
GAU8

#19797 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

P308 wrote: 20/06/2020 08:44
Nema testiranja, nema ni infekcija. Turizam, jbg.
zemomak

#19798 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zemomak »

samo 10 dana kontinuiranog sunca i temperatura iznad 30 stepeni, a ne ovog sranja od vremena, nece je ni biti vise....
konektovan

#19799 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

daddy-kool wrote: 20/06/2020 09:53 Image

epidemiološka situacija nikad gora
Ne kontam, po ovome je bio dan sa oko 150 zarazenih,....???
daddy-kool

#19800 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

nisu slali podatke 2 dana
Locked