Ma kakav stimulus check, izletice neke afere o Bidenu, Ukrajina, Rusija i ta prica. Garantovano.karanana wrote: ↑18/06/2020 20:10 imala je hilary jake brojke ko biden. samo ih nije imala na pravim mjestima u 3-4 drzave. ili je mislila da ih ima pa se opustila.
ako bi sad gledali, trump bi od te 3-4 bitne drzave vjerovatno izgubio michigan. mislim da ne bi wisconsin, ohio i floridu. kome je pensilvanija otisla? trumpu? ne znam sta bi tamo bilo. sve ostalo je isto ko i 2016. eh sad, ja mislim da trumpic cuva nesto za sami sprint pred ciljem. ide jos jedan stimulus ili turisticki vaucher i to je to.
A Hillarine brojke su bile nesto losije od Bidenovih. Nije nikad bila u ovakvom plusu kao danas Biden.
I da, bitne su odredjene drzave i odredjena populacija u tim drzavama. (MI, PA, WI, prije svega, pa onda FL, OH, NC i AZ). U vecini ovih drzava Biden konstatno vodi. Kako se sada cini MI skoro sigurno Biden uzima. Trebaju mu jos 2 od ovih drzava. U PA, AZ, FL i WI cijelo vrijeme vodi. U NC su bare-bare, a u OH je iznenadjujuce vodio u par zadnjih anketa.
Nema nijedne drzave koja ide u drugom smjeru.
Opet kazem samo 2-3 od ovih drzava se trebaju okrenuti. Trump je pobijedio jer je dovoljan procenat bjele radnicke klase u industrijskim drzavama okrenuo za Trumpa. Jednostavno ljudi nisu mogli Hilary smislit.
Ankete 2016-e su bile tacnije nego sto se misli, samo sto ljudi nisu gledali brojeve. Sto se vise primicao novembar, to je Trump bio blize, da bi na kraju bio u samo par boba, pred izbore. Plus onda detaljno po drzavama. Ankete su i nakon toga, tokom zadnjih par godina i ostalih izbora, cijelo vrijeme pokazivale se kao tacnim. Znaci nije toliko do anketa koliko do interpretacije istih.
Da su izbori danas, ja mislim da bi Biden imao vise sanse. Ali izbori nisu danas.
Realno, i pored prednosti Bidena u anketama mislim da su sanse fifti-fifti. Mislim da ako Biden odrzi prednost u anketama na nacionalnom nivou na vise od 3% prednosti - da uzima. Trenutno je na preko 8% (opet kazem, prednost kakvu Hillary ni u jednom trenutku u periodu zadnjih 6 mjeseci pred izbore nije imala)
No do izbora je daleko, a ja definitivno ocekujem bombshells u vezi Bidena. Bice gutavo.