1. naravno da sam bio sarkastican, jer si ti rekao da nije osnovan za krezubu masu, pa onda pomenuo inzenjere i druge visokoobrazovane...veliki_ah wrote: ↑18/06/2020 08:581. To nije istina, al ako si pokušao da budeš sarkastičan onda ok.belfy wrote: ↑17/06/2020 21:29
1. tacno je da je fudbal zabava samo za elitu i visokosofisticirane, recimo ove inzenjere koje pominjes. nema nista lose u tome da i klasa moze da uziva ponekada...
2. nego, odakle potice ova opstepoznata cinjenica koju pominjes? kao i ova za siromasne radnicke dijelove?
3. i, tacno je da grad i klub imaju neraskidivu vezu, ali je ostatak recenice netacan...
2. Opštepoznata činjenica je zeničko narodno predanje koje sam čuo sa više strana. Naravo, nije isključeno da je preuveličano, ali je dovoljno interesantno da dokazuje činjenicu da je klub imao veliko značenje većini građana zenice.
3. U teoriji mogu biti uspješni jedan bez drugog, ali praksa to još nije pokazala.
Prvo - Čelik nije na budzetu.muhafuca wrote: ↑17/06/2020 21:53
pa ovako ako postavis stvari - treba Celik pod hitno skinuti sa opstinskog budjeta a privatnici ako hoce duplo produktivan ponedeljak
nek brate odrjese kesu i nek guraju Celik.
Ne treba od nasih poreza povecavati privatnicima promet i proizvodnju ponedeljkom.
nisu vise firme drzavne i drustvene pa da nam je svima u interesu da ih guramo pa i na ovaj nacin.
Nek privatnici u svoju poslovnu politiku i investiranje ugrade i Celik.
Drugo - ako ćemo ići u tom smjeru, onda hajmo da ukinemo sa (svih) budzeta sve sto ne donosi direktan prihod gradu i zajednici. Dakle: vjerske zajednice, vrtice, sportske objekte, sportske skole, pozorista, biblioteke, ekološke projekte, komunalna preduzeća, dio zdravstva, dio obrazovanja itd itd..
2. dobro, ako si cuo sa vise strana, onda je vjerovatno opstepoznato, mada nisi odgovorio i na moj drugi dio pitanja...
3. pa, u praksi, nakon rata Celik je bio uspjesniji od Grada koji je tada bio na aparatima... a kako je Grad jacao da je Celik bio manje uspjesan... ako bih gledao prije rata ne znam sta bih rekao, ali moj licni dojam je da je vise postizao dok je Grad bio slabiji... trebalo bi uporediti po uspjesima Celika po godinama i stanju Grada u istim... doduse, tada nismo bili ni Grad, a osvajalo se vise i drzalo prve lige i igralo sa puno jacim Gradovima.