Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#19176 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: 16/06/2020 19:39
jeza u ledja wrote: 16/06/2020 19:30
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 16/06/2020 19:19
Bio sam u takvoj prilici,ali nisam se svadjao. Policajac mi je rekao da je na tom mjestu zabranjen i "temporary stop" nakon cega sam se udaljio. Sva sreca nisam kaznjen.

Znam i ja o cemu pricam.

Ima razlike. 8-)
Znas o cemu pricas jel? :D

Stopping i parking su razlicito definisane stvari u zakonu.

Auto ne mora biti ni ugaseno, ni bez vozaca da bi sto se tice zakona bilo PARKIRANO.
Ako nisi privremeno zaustavljen, kao kad nesto utovaras/istovaras ili kad je obavezno zaustavljanje - ti si parkiran.

Parkiran mozes biti i nasred autoceste. Ne trebas biti na parkingu da bi bio parkiran. :-)
pa ovaj je bio privremeno zaustavljen.
Nije. Bio je parkiran.
Da je bio privremeno zaustavljen ne bi postojao razlog da se zove policija.
karanana

#19177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

hahaha, pa o tome se i radi. zaspo je na mjestu gdje je dozvoljeno samo privremeno zaustavljanje i lagano kretanje prema naprijed. privremeno se zaustavis 20-30 sekundi dok auto ispred tebe ne krene naprijed, onda ides i ti a ne spavas i ne kocis druge iza tebe. parkiranje je parkiranje auta na mjesto koje je za to predvidjeno ili koje ne ometa kretanje drugih ucesnika u saobracaju. to sto ti na mjenjacu pise park kad ga stavis u P ne znaci da mozes stati na sred ceste i parkirati i spavati. mnogi ce reci da su ovo nebitne stvari, ali ovde govorimo o posljedicama i pocecima citavog dogadjaja. sta je trebala zena iz wendysa da uradi?
MorningStar

#19178 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

karanana wrote: 16/06/2020 19:47 hahaha, pa o tome se i radi. parkiranje je parkiranje auta na mjesto koje je za to predvidjeno ili koje ne ometa kretanje drugih ucesnika u saobracaju. to sto ti na mjenjacu pise park kad ga stavis u P ne znaci da mozes stati na sred ceste i parkirati i spavati. mnogi ce reci da su ovo nebitne stvari, ali ovde govorimo o posljedicama i pocecima citavog dogadjaja. sta je trebala zena iz wnedysa da uradi?
Cuj sta - pa da saceka da covjek se probudi presalta iz P u D tj da izadje iz moda parkiranja i onda mogu nastaviti sa poslom.
karanana

#19179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

MorningStar wrote: 16/06/2020 19:49
karanana wrote: 16/06/2020 19:47 hahaha, pa o tome se i radi. parkiranje je parkiranje auta na mjesto koje je za to predvidjeno ili koje ne ometa kretanje drugih ucesnika u saobracaju. to sto ti na mjenjacu pise park kad ga stavis u P ne znaci da mozes stati na sred ceste i parkirati i spavati. mnogi ce reci da su ovo nebitne stvari, ali ovde govorimo o posljedicama i pocecima citavog dogadjaja. sta je trebala zena iz wnedysa da uradi?
Cuj sta - pa da saceka da covjek se probudi presalta iz P u D tj da izadje iz moda parkiranja i onda mogu nastaviti sa poslom.
i u medjuvremenu da ga nahrani chicken nuggetsima
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#19180 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Bio sam u takvoj prilici,ali nisam se svadjao. Policajac mi je rekao da je na tom mjestu zabranjen i "temporary stop" nakon cega sam se udaljio. Sva sreca nisam kaznjen.

Znam i ja o cemu pricam.

Ima razlike. 8-)

Auto ne mora biti ni ugaseno, ni bez vozaca da bi sto se tice zakona bilo PARKIRANO.
Ako nisi privremeno zaustavljen, kao kad nesto utovaras/istovaras ili kad je obavezno zaustavljanje - ti si parkiran.

Parkiran mozes biti i nasred autoceste. Ne trebas biti na parkingu da bi bio parkiran. :-)
Parkiraj ti pa nam javi kako si prosao. :D
jeza u ledja

#19181 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: 16/06/2020 19:47 hahaha, pa o tome se i radi. zaspo je na mjestu gdje je dozvoljeno samo privremeno zaustavljanje i lagano kretanje prema naprijed. privremeno se zaustavis 20-30 sekundi dok auto ispred tebe ne krene naprijed, onda ides i ti a ne spavas i ne kocis druge iza tebe. parkiranje je parkiranje auta na mjesto koje je za to predvidjeno ili koje ne ometa kretanje drugih ucesnika u saobracaju. to sto ti na mjenjacu pise park kad ga stavis u P ne znaci da mozes stati na sred ceste i parkirati i spavati. mnogi ce reci da su ovo nebitne stvari, ali ovde govorimo o posljedicama i pocecima citavog dogadjaja. sta je trebala zena iz wendysa da uradi?
Poceli smo od price kako sam ja napisao da je lik bio parkiran, ti slagao da sam napisao da je bio na parkingu.

Ja ne sporim da je zabranjeno parkiranje u redu za drive thru (tj. vjerovatno je regulisano na neki nacin). Nije problem u zeni sto je zvala drotove.
Problem je sto su drotovi "rijesili situaciju" tako sto su ubili covjeka i doveli sebe i druge u opasnost.
jeza u ledja

#19182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 16/06/2020 19:56

Znam i ja o cemu pricam.

Ima razlike. 8-)

Jbg, jos jedan slucaj nerazumjevanja jezika kojim se trudite da pricate.

Ljudi ne mogu skontat razliku izmedju "bio je parkiran" i "bio je na parkingu" ili razliku izmedju "da li se negdje fizicki moze parkirati" i "da li je negdje zakonom dozvoljeno parkiranje". :lol:

Valjda, ako negdje nije mjesto za parkiranje tu je nemoguce parkirati. :D
karanana

#19183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

a nije problem sto je covjek svojim ponasanjem doveo u opasnost sebe i policajce i sve druge ljude okolo sebe i putanje kojom je vozio.
a da je zaspo za volanom u pokretu i ubio nekoga, o cemu bismo ovde pricali? o jadnom afroamerikancu koji je nepravedno zatvoren zbog navodnog maltretiranja djece pa jadni covjek izasao iz zatvora vidio djecu i popio od dragosti malo vise i eto....desilo se.

a jesam slago. izvini nisam znao sta znaci termin biti parkiran. ja sam mislio da bi bio parkiran moras biti na parkingu ali izgleda da mozes biti parkiran bilo gdje i na autoputu. ti bi se u bosni dobro snaso.

u pitanju je bio njegov pokusaj, pjanski i bez razmisljanja kad se doveo u takvu situaciju jer je naravno ocigledno bilo da bi kad tad bio uhvacen, da izbjegne drugi dui i zajedno sa vec osudjenim prekrsajem bi ga to smjestilo sigurno preko 10 godina iza resetaka.
Last edited by karanana on 16/06/2020 20:11, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#19184 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: 16/06/2020 20:07 a nije problem sto je covjek svojim ponasanjem doveo u opasnost sebe i policajce i sve druge ljude okolo sebe i putanje kojom je vozio. u pitanju je bio njegov pokusaj, pjanski, jer je naravno ocigledno bilo da bi kad tad bio uhvacen, da izbjegne drugi dui i zajedno sa vec osudjenoim prekrsajem . to bi ga smjestilo sigurno preko 10 godina iza resetaka.
a da je zaspo za volanom u pokretu i ubio nekoga, o cemu bismo ovde pricali? o jadnom afroamerikancu koji je nepravedno zatvoren zbog navodnog maltretiranja djece pa jadni covjek izasao iz zatvora vidio djecu i popio od dragosti malo vise i eto....desilo se.
Naravno da je on sam najvise kriv. Ovdje pricamo o ulozi policije.
karanana wrote: 16/06/2020 20:07 a jesam slago. izvini nisam znao sta znaci termin biti parkiran. ja sam mislio da bi bio parkiran moras biti na parkingu ali izgleda da mozes biti parkiran bilo gdje i na autoputu.
Drago mi je da smo to razjasnili. :thumbup:
MorningStar

#19185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

karanana wrote: 16/06/2020 20:07 a nije problem sto je covjek svojim ponasanjem doveo u opasnost sebe i policajce i sve druge ljude okolo sebe i putanje kojom je vozio. da je zaspo za volanom u pokretu i ubio nekoga, o cemu bismo ovde pricali? o jadnom afroamerikancu koji je nepravedno zatvoren zbog navodnog maltretiranja djece pa jadni covjek izasao iz zatvora vidio djecu i popio od dragosti malo vise i eto....desilo se.

a jesam slago. izvini nisam znao sta znaci termin biti parkiran. ja sam mislio da bi bio parkiran moras biti na parkingu ali izgleda da mozes biti parkiran bilo gdje i na autoputu.
Tehnicki mozes biti parkiran - jer kod njih definicija parkiranosti je drugacija od nase- zastavljanje vozila cak i ako motor radi i nalazis se u istom se definise kao parked vehicle. Medjutim ako to uradis na autoputu vjerovatno ce te skupljati po istom , ako to uradis u drive through restoranu i blokiras ljudima prolaz doci ce policija da te kazni i naredi da se maknes - ako napadnes policiju vjerovatno ce te htjeti tejzerom opaliti - ako se pocnes tuci i otmes tejzer pa pokusas policajca tresnut istim vjerovatno ces dobiti metak. Kako nevjerovatno ne ? :D
swanfilter

#19186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by swanfilter »

A, zasto se policija vracala n akon sto su mu dozvolili da parkira i odmori? Jednom, pa drugi put, nakon sto cega krece kraj ...
MorningStar

#19187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

swanfilter wrote: 16/06/2020 20:24 A, zasto se policija vracala n akon sto su mu dozvolili da parkira i odmori? Jednom, pa drugi put, nakon sto cega krece kraj ...
Mozda jer je rekao da je ok nastavit ce voziti ? Ili su mu dozvolili da odmori i blokira sve ljude iza i zaustavi posao restoranu jer.. umoran covjek pobogu a tek izasao iz zatvora frisak :D
General War

#19188 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

Djaba, opet se uprlo u parkiranje a ne sa hrvanjem sa policijom :-)
swanfilter

#19189 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by swanfilter »

MorningStar wrote: 16/06/2020 20:28
swanfilter wrote: 16/06/2020 20:24 A, zasto se policija vracala n akon sto su mu dozvolili da parkira i odmori? Jednom, pa drugi put, nakon sto cega krece kraj ...
Mozda jer je rekao da je ok nastavit ce voziti ? Ili su mu dozvolili da odmori i blokira sve ljude iza i zaustavi posao restoranu jer.. umoran covjek pobogu a tek izasao iz zatvora frisak :D
Ocito nisi gledao cijeli video. Ako si ga uopste gledao.

Dva buđenja i tek nakon treceg upozorenja lik odlazi na mjesto za parking. Policajac i nakon toga izlazi iz svog auta i odlazi ga ponovo provjeriti. Vraca se u auto. Sada se ne sjecam, da li jos jednom odlazi do njega ili vec tada dolazi jos njih i krece kako je zavrsilo ... Trebao ga je prvi put uhapsiti ili ga ostaviti na miru nakon sto su mu dozvolili da se parkira kako treba.

Gledam jucer video i samo se cudim kakva je ovo policija...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#19190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote: 16/06/2020 20:04
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 16/06/2020 19:56

Jbg, jos jedan slucaj nerazumjevanja jezika kojim se trudite da pricate.

Ljudi ne mogu skontat razliku izmedju "bio je parkiran" i "bio je na parkingu" ili razliku izmedju "da li se negdje fizicki moze parkirati" i "da li je negdje zakonom dozvoljeno parkiranje". :lol:

Valjda, ako negdje nije mjesto za parkiranje tu je nemoguce parkirati. :D
:-)

Ako je imao namjeru da tu parkira onda je bio parkiran, ali niko ne zna da li mu je to bila namjera.

Sama cinjenica da je usao u "drive through" implicira da je zelio kupiti nesto, privremeno zaustavio auto (kao sto i svi ostali rade), jer je neko bio ispred njega ( ubacio u "P" ili "N"), i zaspao (nepoznato da li je imao namjeru ili ne) sto je omelo ostale ucesnike koji su cekali iza njega i dogodilo se to sto se dogodilo.

Ako ovo nije jasno, ne znam sta vise da pisem, a i necu. 8-)
sumirprimus

#19191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Svejedno olako pucaju da ubiju.
Jebte mogu li ikad opucat ispod koljena pa i ako je kakav zajeb bar je glava na ramenima?
MorningStar

#19192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

sumirprimus wrote: 16/06/2020 21:22 Svejedno olako pucaju da ubiju.
Jebte mogu li ikad opucat ispod koljena pa i ako je kakav zajeb bar je glava na ramenima?
Po pravilnicima pretezno nema "pucaj po nogama" kada dodje do povlacenja oruzja smatra se da je zivot ugrozen ili da ce tudji zivoti biti neminovno ugrozeni. Sa obzirom da je ovaj pokusao da tejzerom policajca to povlaci mogucnost otimanja sluzbenog oruzja itd. A pucati po nogama osobe koja trci nije tako bas kao sto izgleda ovdje se zamislja - i sigurno bi vise ugrozilo slucajne prolaznike to. A opet nema tih treninga (osim specijalnih obuka za odredjene taktike pri upadima u objekte) gdje se uci pucati po nogama/rukama nego centar mase... da docaram na cemu se policija trenira u 99% slucajeva:
Image

PS:Disclamer - Nisam ja birao boju mete niti imam bilo sta sa istom :D :D :D
Last edited by MorningStar on 16/06/2020 21:32, edited 2 times in total.
Ima Bosne_Bice Bosne

#19193 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Jos samo ovo.

Sjeca li se neko zasto i kako je ubijen jedan nas u San Jose-u prije 10+ godina?

Za usporedbu samo.
jeza u ledja

#19194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 16/06/2020 21:15

Ako je imao namjeru da tu parkira onda je bio parkiran, ali niko ne zna da li mu je to bila namjera.

Sama cinjenica da je usao u "drive through" implicira da je zelio kupiti nesto, privremeno zaustavio auto (kao sto i svi ostali rade), jer je neko bio ispred njega ( ubacio u "P" ili "N"), i zaspao (nepoznato da li je imao namjeru ili ne) sto je omelo ostale ucesnike koji su cekali iza njega i dogodilo se to sto se dogodilo.

Cuj "ako je imao namjeru da parkira" onda je parkiran. Ako nije, onda nije parkiran. :lol:
Nemoj vise zivota ti. :D
madner

#19195 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Otkud ideja da ne bi upucali bjelca koji se isto ponasa. Nisu se ponasali rasisticki, nisu ga zaustavili jer je crnac i imali su svako pravo da ga uhapse.

Kada svako ima oruzje, standard za policiju mora nuzno biti nizak, samo to nema veze sa bojom koze. Ili bjelac ne stavlja ruke na volan kada ga zaustavi?
laik1981

#19196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by laik1981 »

Koliko god ne mogu razumjeti te drotove i njihove retardirane nagone, toliko ne razumijem ni reflekse ovih crnaca.. Pa znas da ce te roknuti ako mu das i mrvu povoda i ti opet uradis ovo.. Nije ovaj bio toliko pijan pa da kazes prenijelo ga.. Citavo vrijeme korektno i onda na kraju uradis nesto sto je ravno samoubistvu..
CPT

#19197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

General War wrote: 16/06/2020 20:39 Djaba, opet se uprlo u parkiranje a ne sa hrvanjem sa policijom :-)
Problem je bilo drkanje po parkingu, a hrvanje posljedica idiotizma policajaca. I automobil nije smetao drugim kupcima (vidi se na snimku).
Al dobro, sve dok ti policajac ne upuca dijete koje je tamo slucajno jer je nekao zaspao na parkingu...

Znaci mogli su ga odbaciti, mogli su mu uzeti kljuceve, mogli su ga pustiti ta pobjegne... Drugi dan poslati racun za sve. Nije bjezao sa mjesta ubistva, provala, otmice... Sasvim je hebeno svjedno hoce li pobjeci ili ne. Svakako imaju njegov auto. I da, gluma policajca pred bodycamom konkretno tukne na rasizam.
Last edited by CPT on 16/06/2020 21:49, edited 1 time in total.
karanana

#19198 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

vjerovatno je bilo na ovoj temi, ali da ne ispadne da rokaju samo crne kao sto se cini iz svih ovih prica. eh sad cekam odgovor o proporciji broja stanovnika. kao bijelaca 3 puta vise a samo ih dva puta vise ubijeno ili tako nesto. e onda ulazimo u statistike kriminala i ko je procentualno u kriminalu vise.

Image
Ima Bosne_Bice Bosne

#19199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote: 16/06/2020 21:32
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 16/06/2020 21:15

Cuj "ako je imao namjeru da parkira" onda je parkiran. Ako nije, onda nije parkiran. :lol:
Nemoj vise zivota ti. :D

Eto, nenamjerno se parkira...jeste, al' u jarku. :oops: :lol:

I ti trebas da poradis na razimjevanju jezika. :D
CPT

#19200 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

karanana wrote: 16/06/2020 21:49 vjerovatno je bilo na ovoj temi, ali da ne ispadne da rokaju samo crne kao sto se cini iz svih ovih prica. eh sad cekam odgovor o proporciji broja stanovnika. kao bijelaca 3 puta vise a samo ih dva puta vise ubijeno ili tako nesto. e onda ulazimo u statistike kriminala i ko je procentualno u kriminalu vise.

Image
Bilo... I da, rokaju prije svega crnce. A nije samo da rokaju, ide i sve ostalo.
Post Reply