Hvala, da znam zaobici...
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- drndalo
- dr_Evil
#6902 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa zar gubitak tuzbe protiv Srbije nije dovoljna nacionalna izdaja :S kud ces dalje.SaraFina wrote: ↑12/06/2020 09:07U FBiH prvo treba stvari izvesti na čitac izmedju SDA i HDZ-a. FBiH je taoc upravo njihovih politika. Nadam se da će HDZ popustiti SDA u slučaju Mostara, ili obratno. Pa da će im dio glasača (koji nisu uhljebi i ne glasaju za svoju egzistenciju) okrenuti ledja.un1ted wrote: ↑11/06/2020 21:23 Cuj molim te, oni dodicka napadaju. Pa dodick radi ono što smo mu MI OMOGUĆILI! Pa je li SA NAMA u koaliciji? Da da, sada će priča nije sa nama, nismo mi glasali. Ko je, vanzemaljci?
Svaki put kada nastane bilo kakav problem zakačimo se za one tamo, kao da su samo oni krivi. Pa evo u sred Sarajeva kradu i varaju, hajde da prvo da njih procesuiraju, pa onda neka idu gdje hoće. Kriminal ne poznaje je li neko Bošnjak, Hrvat, ili Srbin, mene to ne zanima. Što se mene tiče neka pozatvaraju sve i jednog "našeg", pa kada nas ne bude, neka idu na ostale.
Ja ne vidim drugi način. Kako neutralizirati jedne ili druge s političke scene. Osim da otvoreno počine nacionalnu izdaju, i to takvih razmjera da i ljudima koji ne prate politička zbivanja bude jasno o čemu se tu radi. (Da sulažovi i varalice)
Nadam se da se SDA ljulja tlo pod nogama zarad afere respiratori, a da će Čović popustiti SDA, kad je Mostar u pitanju. Već ga i Hercegovci drže krivcem za propast AL.
Raja je radila procjene za SDA uhljebe, na svim nivoima vlasti. Ispalo je da oni u svake izbore ulaze sa 40/50 000 glasova. I onda se pojavi i neko ko Mirso. I nema tu puno mjesta za kalkuliranje ciframa.
Oni koji su glasali za Mirsu, trebali su to znati.
Nece Covic popustiti kada je Mostaru u pitanju, Bake ce. Hajde da malo razjasnim za vas sta ste dalje od mostarske metropole.
U ratu i iza rata, kad je UZP shvatio da ne moze dobiti citav Mostar onda su trazili da se Mostar podijeli po liniji razdvanja. Bosnjaci zajedno sa Safetom Orucevicem (lopov teski, ali je maestralno odigrao partiju saha u Mostaru), postavili su politiku jedinstvenog grada, budzeta itd. Na osnovu toga smo dokazali ko je agresor i to su specijalni izaslanici za Mostar, tipa Kosnik prihvatili i shvatili. Danas SDA shvata da ne moze da krade koliko hoce i trazi da se Mostar podijeli ponovno na 6 opstina koje idu ratnom linijom razdvanja, i time izdaju sve one koji su poginuli braneci jedinstven Mostar.
Automatski podijelom, oni mogu da upravljaju (de jure i de facto ovaj put) javnim preduzecima koji jesu na nivou opstinu, i jos vise uhljebe svojih clanova. Rekao sam davno, prodaju vjeru, naciju i domovinu za sibicarske pare.
Covic & Company su pokrali sve sta se moze pokrasti, nista nije ostalo, ono sta oni imaju jeste da je njih jako malo ostalo, i vode politku da svaka kuca mora imati makar jedno zaposleno u drzavnom, a sada kada je to ostvareno idu na dvoje, time prica o ugrozenosti. Time se stvara vladajuca kasta, a ne konstitutivni narod.
Tesko je pomiriti ove dvije frakcije dok se bore oko koske vlasti, ali bi ih zajednicki neprijatelj koji hoce da razbije "krug prijestolja" vrlo lako ujedinio, tipa KP BiH
- Billy The Pljuc
#6903 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Odoste sa teme, a glede toga o čemu raspravljate iluzorno je očekivati neki ozbiljan sukob strateških partnera SDA i HDZ, treba rušiti SDA da bi se moglo "napasti" na HDZ a što se neće desiti bez nezavisnog tužilaštva i pravosuđa. Logičan rasplet bi bio da kad "očistiš" jednom FBiH i osnažiš državne institucije sa nekorumpiranim kadrom koji hoće da radi u interesu države i naroda, da onda možeš djelovanje proširiti i na RS u smislu provođenja zakona i procesuiranja svih koji to zaslužuju. Zvuči utopistički ali ovo je jedini mogući način uprkos očekivanim kmečanjima o nacionalnoj ugroženosti.
Glede teme, naš dobri malinar je podigao 100.000,00 KM kako bi isplatio proizvođače malina oliti ljude od kojih je otkupio malinu na "dođem ti", barem je on tako ustvrdio. Ne kontam uzimanje keša u Sarajevu i nosanje istog do Srebrenice, bio sam bezbroj puta u istoj i mada nisam obraćao pažnju čini mi se da u istoj ima barem jedna - dvije poslovnice neke banke.
"Najveća lična donacija: Srebreničanin uplatio 10.000 KM Memorijalnom centru"
Šta mislite iskreno, da li naš malinar stoji iza ove donacije?
Glede teme, naš dobri malinar je podigao 100.000,00 KM kako bi isplatio proizvođače malina oliti ljude od kojih je otkupio malinu na "dođem ti", barem je on tako ustvrdio. Ne kontam uzimanje keša u Sarajevu i nosanje istog do Srebrenice, bio sam bezbroj puta u istoj i mada nisam obraćao pažnju čini mi se da u istoj ima barem jedna - dvije poslovnice neke banke.
"Najveća lična donacija: Srebreničanin uplatio 10.000 KM Memorijalnom centru"
Šta mislite iskreno, da li naš malinar stoji iza ove donacije?
- dr_Evil
#6904 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nije ni bitno, eto njima novih 700 miliona, i ko kaze da ih svijet ne podrzava.
- MorningStar
- dr_Evil
#6906 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Krediti koje uzimaju preko noci su dobili fancy naziv: "donacije" ili jos bolje "investicije".
Uzme par milijardi za autoput kredita i kaze investicije
- MorningStar
#6907 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
To je jos i dobro kad uzimaju pare da se nesto gradi/pravi , ono sto je katastrofalno je naprimjer onih 380 mil eura “brze” pomoci koje ce/su otisle na plate administraciji,auta i tako dalje ...dr_Evil wrote: ↑12/06/2020 12:50Krediti koje uzimaju preko noci su dobili fancy naziv: "donacije" ili jos bolje "investicije".
Uzme par milijardi za autoput kredita i kaze investicije![]()
- dr_Evil
#6908 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa da grade ni pola jada, nego najavljuju dionicu od 11km po 5 godina, a jos ni travu nisu pokosili. Zato su uspjesno sve dionice podijelili na duzine 5 do 10km, da budu sto skuplje da se mogu vise puta ugraditMorningStar wrote: ↑12/06/2020 12:51To je jos i dobro kad uzimaju pare da se nesto gradi/pravi , ono sto je katastrofalno je naprimjer onih 380 mil eura “brze” pomoci koje ce/su otisle na plate administraciji,auta i tako dalje ...
-
winpin
#6909 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
SIPA provjeravala u Suceski koliko je nevrijeme napravilo stete na Fikrinim malinjacima
Nek se vrti....Tužilaštvo BiH istražuje Hodžićevih 100.000 maraka
Šta je SIPA tražila kod Fikreta u Srebrenici
U okviru finansijske istrage, istražitelje zanimaju svi tokovi novca nakon kupovine respiratora vrijednih 10,5 miliona KM
-
RtrnOfSalisbury
#6910 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
...dogodine morebit nesto i utvrde 
- dr_Evil
#6911 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne mozemo mi navrtit koliko oni mogu pokrast
milion po slovu od rata pa do danas
- dr_Evil
-
todd_smith
#6913 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Tresla se gora rodio se mis
Ana ga popusila Fadilu i izvukla se iz citave price
Ana ga popusila Fadilu i izvukla se iz citave price
- muha_sa
#6914 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Još nije zakljucaTa ova tema

- spinel_
#6915 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Vazno je da meni stize za svaki komentar obavijest 
-
high_volume
- dr_Evil
#6917 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
zar i ti ne volis njegove clanke

Sve zahvaljuci bandi sa cetri prsta u zraku
-
high_volume
#6918 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Hajrudin Somun je doajen novinarstva u bivšoj državi, jedan od rijetkih poznavalaca politike, kulture i svega vezanog za Bliski istok i Palestinu, i od mene ima poštovanje. Ja ga se sjećam još od prije rata. Ne komentiram njegovu poslijeratnu naklonost vladajućim strukturama, to mu je privatnost, to se mora poštovati, kakva god da je. Mufid Memija, Zlatko Dizdarević, i još par njih... Ali nemoj dalje, nije tema o njima
- dr_Evil
#6919 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
A necu, slazem se, danas nisu novinari, samo prenose informacije.high_volume wrote: ↑15/06/2020 10:16Hajrudin Somun je doajen novinarstva u bivšoj državi, jedan od rijetkih poznavalaca politike, kulture i svega vezanog za Bliski istok i Palestinu, i od mene ima poštovanje. Ja ga se sjećam još od prije rata. Ne komentiram njegovu poslijeratnu naklonost vladajućim strukturama, to mu je privatnost, to se mora poštovati, kakva god da je. Mufid Memija, Zlatko Dizdarević, i još par njih... Ali nemoj dalje, nije tema o njima
A kad smo kod teme ova je potpuno izdusila, svakog cuda dva dana dosta
-
high_volume
- dr_Evil
#6921 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Jesam tita mi
-
high_volume
#6922 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Evo ti nova temadr_Evil wrote: ↑15/06/2020 10:22Jesam tita minema teme ko lopovluk vladajucih. Ali nista, moramo sljedecu temu palit, samo sad ce puno oprezniji biti
maske-i-ostalo-iz-humanitarne-pomoci-t158117.html
- JThomas
#6923 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ova dva mjeseca epidemije su brat bratu materijala da se ima raditi dvije decenije...a u normalnoj državi, da se podijeli jedno dvije hiljade godina robije.
-
winpin
#6924 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Za pokradene milione ne odes u pritvor ali zato za dva metra drva u svojoj sumi ides. Drzave i kur*a!
Molim vas dijelite muž otišao u šumu da dva metra drva osijece u svojoj šumi policija i sumarni su izašli oduzeli mu motoru i muza ganjali po šumimolim vas zar je ovo država i vlast muž se liječi psihički kod neuro psihijatra dijete imamo bolesno otišao je da osijece sam dva metra da bi platio djetetu lekove i eto vidite sta se dešava i sad vidite dobro sta se radi sa nas znaci nedaju nam Mira oticu pred opštinu i sama sebi ću oduzeti život jer mi je do tužio sta rade sa nas
uhapsili su ga i odveli u pritvor
i ovo država fuj
- dr_Evil
#6925 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ljudska prava za sve, sta drugo reci