Đe su ti otpadi puni tvog razmontiranog materijala?
SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#61001 Re: SDP
O sunce ti poljubim đe si ti razmontiravo prije?

- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
- RunnerX
- madner
#61004 Re: SDP
Ovako i onaj jadnik poslje nokouta u deliriju dize pojas.
- Banksy
- Chmoljo
#61006 Re: SDP
De ti nama još koju sliku SDA trole da nam pokažeš kako SDPove ne rade
Ti i čelendžer, zvani kopakabana na krimu, uveseljavate pučanstvo ko Ismet Horo svojevremeno.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#61007 Re: SDP
vidi nesto. do kraja mi ostaje nejasno, ti tako pismen, pretpostavljam i obrazovan, si prinuđen da indirektno branis ljude sumnjivog obrazovanja i ljude koji se bez politike hljeba ne bi mogli najesti.
ono, samo ako ovisis o njima, to moraš raditi, jer drugog razloga nemaš.
nadalje, primijetio sam kolektivnu taktiku ismijavanja svih koji nisu za sdp i nip, ali to je već postalo providno.
prije par dana spominjes da te boli neka stvar na trole, a opet ih nameces.
a recimo, nigdje nisam pročitao tvoj stav o marži od preko 700% na tim trolama. da si ono kroz šalu provukao "stanite, da vam nije puno".
Last edited by malakh on 11/06/2020 20:26, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#61008 Re: SDP
Malakh
Po NIPu udri svom snagom
SDP mi nediraj
Po NIPu udri svom snagom
SDP mi nediraj
- Chmoljo
#61009 Re: SDP
Čuj ja namećem a frajer prao na ruke sve zbog ovog ovog sdpovca.malakh wrote: ↑11/06/2020 20:20
![]()
vidi nesto. do kraja mi ostaje nejasno, ti tako pismen, pretpostavljam i obrazovan, si prinuđen da indirektno branis ljude sumnjivog obrazovanja i ljude koji se bez politike hljeba ne bi mogli najesti.
nadalje, primijetio sam kolektivnu taktiku ismijavanja svih koji nisu za sdp i nip, ali to je već postalo providno.
a recimo, nigdje nisam pročitao tvoj stav o marži od preko 700% na tim trolama. da si ono kroz šalu provukao "stanite, da vam nije puno".
Pardon, jarana jasmina imamovića.
Pardon, čovjeka bliskim njemu, odnosno ljudima oko njega.
I nisam rekao da me boli neka stvar, nego da me boli kurac. Eno bila je sipa, izuzela dokumentaciju. Ako ne nađu ništa, šta ćemo?
Glede marže, sa kojom pereš, reci nam, koji postotak je nezakonit?
Fala.
- malakh
#61010 Re: SDP
branković čašu od marku, prodavao za 10 maraka. reci mi, koji dio od ovih 9 maraka je nezakonit? sipa ga češljala, i tužilaštvo ga oslobodilo.Chmoljo wrote: ↑11/06/2020 20:43Čuj ja namećem a frajer prao na ruke sve zbog ovog ovog sdpovca.malakh wrote: ↑11/06/2020 20:20
![]()
Pardon, jarana jasmina imamovića.
Pardon, čovjeka bliskim njemu, odnosno ljudima oko njega.
I nisam rekao da me boli neka stvar, nego da me boli kurac. Eno bila je sipa, izuzela dokumentaciju. Ako ne nađu ništa, šta ćemo?
Glede marže, sa kojom pereš, reci nam, koji postotak je nezakonit?
Fala.
slična situacija i sa onim bičakčićem.
tako i u ovom slučaju, sve po zakonu. jelde? pa trolu od 11.000 milja prodaj za 100.000 milja.
- Chmoljo
#61011 Re: SDP
Ne branim ja sdp. Branim zdrav razum.
Ko misli da se trola, ikako funkcionalna, može kupiti za 11.000 KM nema zdrav razum. Ili ima, ali je nešto drugo posrijedi.
Meho je dotjero u tuzlu, promijenio karburator i sa jedanes zacijenio na sto milja. To je tvoja verzija.
Koliko moraš biti patetičan i slijep od mržnje pa pokušavati progurati ove inantilne priče? A iskreno, zapanjilo me je koliko nemaš obraza sa onim provaljivanjem sa slikom. Ko da ništa nije bilo.
Ali shvatam, poso je poso. Raditi se mora.
Ko misli da se trola, ikako funkcionalna, može kupiti za 11.000 KM nema zdrav razum. Ili ima, ali je nešto drugo posrijedi.
Meho je dotjero u tuzlu, promijenio karburator i sa jedanes zacijenio na sto milja. To je tvoja verzija.
Koliko moraš biti patetičan i slijep od mržnje pa pokušavati progurati ove inantilne priče? A iskreno, zapanjilo me je koliko nemaš obraza sa onim provaljivanjem sa slikom. Ko da ništa nije bilo.
- malakh
#61012 Re: SDP
tako su prikazali. tako piše u carinskoj deklaraciji i to je činjenica. na taj iznos je plaćen pdv i sada se ovdje dovodi u pitanje zdrav razum, zato što netko kaže da je trola nabavljena za 11 tisuća, a to govori na bazi carinske deklaracije koju je izdao državni organ.Chmoljo wrote: ↑11/06/2020 20:54 Ne branim ja sdp. Branim zdrav razum.
a kod nas je javna tajna da smo propali zbog ugrađivanja. pa tako čašu od marku prodaju za deset, respirator od 10 tisuća prodaju za 100, trolu od 11 tisuća prodaju za 100 tisuća. ali sve po zakonu....
- drug_profi
#61013 Re: SDP
Ti ne bi prepoznao cinjenicu da te u glavu pogodi.
- malakh
#61014 Re: SDP
a činjenica je? prosvijetli me?
- drug_profi
#61015 Re: SDP
Nemam ja vremena nesto objasnjavati nekome ko ne zeli/ne moze da shvati.
Sve ti je x puta nacrtano, ali ti samo pokazujes koliko su ogranicen i slijep mrznjom prema SDP.
Ti vjerujes da je nabavna vrijednost/cijena pomenutih trolejbusa 11.000 maraka.
Tu prestaje sva ozbiljna prica sa tobom.
Recimo realnije je da je po srijedi lazna faktura i carinska prevara, ali jok, tebi ta varijanta ne koristi u tvom pohodu.
Sve ti je x puta nacrtano, ali ti samo pokazujes koliko su ogranicen i slijep mrznjom prema SDP.
Recimo realnije je da je po srijedi lazna faktura i carinska prevara, ali jok, tebi ta varijanta ne koristi u tvom pohodu.
- Leverage
- malakh
#61018 Re: SDP
drug_profi wrote: ↑11/06/2020 21:21 Nemam ja vremena nesto objasnjavati nekome ko ne zeli/ne moze da shvati.

ja govorim na bazi materijalnog dokaza. ovo je najočitiji primjer materijalnog dokaza. na carinskoj deklaraciji lijepo piše 11.102,00 km. na njoj se nalazi pečat uio, na njoj se nalazi pečat špeditera.
ja ne nagađam kao ti, niti se vodim logikom, već pričam na bazi materijalnih dokaza. iz iskustva znam da nagađanja i logika, nemaju pravnu težinu, koliko god to nekome čudno ili pak smiješno bilo.
u svim postpucima, ovaj dokument se koristi kao materijalni dokaz kojim se između ostalog dokazuje i cijena vozila pri uvozu i ima pravnu težinu.
druga strana, da li je lažna carinska deklaracija ne znam, niti sam negdje pročitao da se netko očitovao po pitanju iste i istu demantirao, a svako lažiranje carinske deklaracije predstavlja krivično djelo.
a tebi ako je činjenica, nešto što ti misliš da je tako, onda imaš problema sa shvatanjem značenja same te riječi.
u ovom slučaju, prije se može reći da je činjenica da trola vrijedi 11 tisuća, a ista je bazirana na carinskoj deklaraciji.
- drug_profi
#61019 Re: SDP
I onaj ko vjeruje u tu "cinjenicu" nikako nije osoba s kojom treba raspravljat.
Tako je kako ti kazes. Sve je tacno.
Bila ako se ne varam tri tendera. za do 35K po troli, za do 50K po troli....
I niko se nije javio.
Valjda mu malo bilo uzet 200 ili 300% a znao da nece niko drugi poletit, jer je to svima sica.
I vidi cuda tek kad se tender formirao na bazi oko 100K po troli, javi se JEDAN ponudjac.
Kakva komplikovana zavjera, zar ne.
Ockhamova britva, znas li sta je?
Mnogo je vjerovatnije da je u pitanju carinska prevara, nego to sto si ti zamislio.
Tako je kako ti kazes. Sve je tacno.
Bila ako se ne varam tri tendera. za do 35K po troli, za do 50K po troli....
I niko se nije javio.
Valjda mu malo bilo uzet 200 ili 300% a znao da nece niko drugi poletit, jer je to svima sica.
I vidi cuda tek kad se tender formirao na bazi oko 100K po troli, javi se JEDAN ponudjac.
Kakva komplikovana zavjera, zar ne.
Ockhamova britva, znas li sta je?
Mnogo je vjerovatnije da je u pitanju carinska prevara, nego to sto si ti zamislio.
- madner
#61020 Re: SDP
70 po troli, ni matematika mu nije jaca strana. 
Inace ne mora biti ne prevara. Moze se recimo uvesti pokvarena trola, pa popraviti od viska uvezenih.
Gras je i ranije kupio za istu cifru polovne, od druge firme, samo te nije niko vidio na cesti. Sada pali na reketu da se ugrade i svete se preko zurnala. Ali najsmjesnije je sto je sve ovo SBB prica, tenderi su poceli puno prije 6ke.
Inace ne mora biti ne prevara. Moze se recimo uvesti pokvarena trola, pa popraviti od viska uvezenih.
Gras je i ranije kupio za istu cifru polovne, od druge firme, samo te nije niko vidio na cesti. Sada pali na reketu da se ugrade i svete se preko zurnala. Ali najsmjesnije je sto je sve ovo SBB prica, tenderi su poceli puno prije 6ke.
- drndalo
#61021 Re: SDP
Imam ja pitanje glede-mede, i carinskih deklaracija... I na tragu je onoga sto sam vec ranije pisao o tome, kao i toga da se normalno izraubovana trola ne moze kupiti za 11 milja KM nidje. Pa samo bakra na otpadu bi moje komsije recikliraci vise naplatili s jedne od te sume.
Druga stvar, ja jos ne vidjoh UCDove za sve uvezene trole, samo se ova jedna vrti, ko kurava krajputasica... Ako pricamo o tenderu, samo cijela nabavka je relevantna u prici o marzi, jer se moglo desiti da je xx komada koji su u voznom stanju placeni npr. po 40 milja, a x komada koji nisu ni za sta osim kanibalizaciju dijelova placeni npr. 11 milja. To bi bila potpuna informacija. Ako neko pokazuje samo jednu UCD kao dokaz, to je onda tendenciozna prica bez obzira za cijeg je vakta posao sklopljen.
Teoretski, mozda je svih XX UCDa na 11 milja KM, ali tu mi onda nije jasno sta radi UIO i njen carinski dio kako god... Hajde ti auto koji ti je tetak nasao od komsije u CH, samo da ga ne mora on bacati na otpad tamo i placati to, pa mu ga ti otkupio za npr. 200 CHF, povezi za BiH, i plati carinu + PDV na nabavnu cijenu, cak i potkrijepljenu racunom ovjerenim kod notara, i bankovnom uplatom sume preko BiH banke... Hoces Mandrak-mati, neko sa Carinarnice ce reci: Ih, pa ne moze Passat TDI kostati 200 CHF, bez obzira sta pise u racunu (i na tarabi moze pisati svasta), evo u Schwacke katalogu pise da mu je vrijednost 3.800 EUR, i onda je to carinska osnovica...
Druga stvar, ja jos ne vidjoh UCDove za sve uvezene trole, samo se ova jedna vrti, ko kurava krajputasica... Ako pricamo o tenderu, samo cijela nabavka je relevantna u prici o marzi, jer se moglo desiti da je xx komada koji su u voznom stanju placeni npr. po 40 milja, a x komada koji nisu ni za sta osim kanibalizaciju dijelova placeni npr. 11 milja. To bi bila potpuna informacija. Ako neko pokazuje samo jednu UCD kao dokaz, to je onda tendenciozna prica bez obzira za cijeg je vakta posao sklopljen.
Teoretski, mozda je svih XX UCDa na 11 milja KM, ali tu mi onda nije jasno sta radi UIO i njen carinski dio kako god... Hajde ti auto koji ti je tetak nasao od komsije u CH, samo da ga ne mora on bacati na otpad tamo i placati to, pa mu ga ti otkupio za npr. 200 CHF, povezi za BiH, i plati carinu + PDV na nabavnu cijenu, cak i potkrijepljenu racunom ovjerenim kod notara, i bankovnom uplatom sume preko BiH banke... Hoces Mandrak-mati, neko sa Carinarnice ce reci: Ih, pa ne moze Passat TDI kostati 200 CHF, bez obzira sta pise u racunu (i na tarabi moze pisati svasta), evo u Schwacke katalogu pise da mu je vrijednost 3.800 EUR, i onda je to carinska osnovica...
-
sumirprimus
#61022 Re: SDP
ne dirajte nam jasku, inace trazimo autonomiju!
- madner
#61023 Re: SDP
Nije covjeku cilj da opste razmislja nego da baci pricu da su svi isti. Zato sve to nije bitno nego postoji mogucnost, a mogucnost se ne moze nikako odkloniti jer samo ta firma zna tacne podatke. Mi znamo samo da su prvi i drugi tender propali jer se niko nije javio.drndalo wrote: ↑12/06/2020 07:34 Imam ja pitanje glede-mede, i carinskih deklaracija... I na tragu je onoga sto sam vec ranije pisao o tome, kao i toga da se normalno izraubovana trola ne moze kupiti za 11 milja KM nidje. Pa samo bakra na otpadu bi moje komsije recikliraci vise naplatili s jedne od te sume.
Ili ti trazili su polovnog passata za 2000 eurica, pa za 3000 i niko se nije javio a kada su stavili 4000 dobili su ponudu. S tim da je na jednom deklaracija 200
- Control panel
#61024 Re: SDP
Samo visoko inteligentni ljudi mogu, u nedostatku argumemata i elementarnog kucnog odgoja vrijedjati druge ljude bez ikakvog povoda.malakh wrote: ↑11/06/2020 14:53![]()
![]()
da bi se razumio smisao recenice, mora se imati i iskustva, a boga mi i skole.
vec sam provalio da je u pitanju travnik, kallos ili neka slicna obrazovna ustanova.
bolje ne ulazite u ovo, jer ste doista intelektualno potkapacitirani. to je neki moj savjet, a vi kako hocete, da vas je jos 10, nemam problem da vas razmontiram.
@Control panel nije se potkrala, vec se izvjesni adnan stroil dovodio u vezu sa barbarom stroil iz nase stranke. pa izvjesni baros, vildana beslija, svega su oni tu nakamarali.
Jos je tuznije da to moderacija dopusta.
- Roccohljup
#61025 Re: SDP
dobro nije rekao u žargonu avaza da vas "patosira"