Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skriveni

#4126 Re: Huawei telefoni

Post by skriveni »

Image
alibaba_i_30_godina

#4127 Re: Huawei telefoni

Post by alibaba_i_30_godina »

zdruzdjo wrote: 06/06/2020 15:37
i agree wrote: 06/06/2020 01:02
sherbett wrote: 06/06/2020 00:24

Nja nja nja nja :mrgreen:
I samo za tvoj info, sce zenske u mom okruzenju imaju Iphone :oops:
a ti kao jedini muskarac u zenskom drustvu uzmi ovaj pa nek ti zavide....
Uvijek kad mi se pocnu kurchiti sa iphone-tom neki
Ispalim maleni spremljeni govor. hajde da ti posaljem preko bluetooth-a neku pjesmu pa je stavi kao ring-tone. poslije cemo upaliti fm radio da slusamo muziku. dati cu ti otg adapter pa da sa usb-sticka prebacis ovaj film kod sebe na mobitel ali eto bolje da stavis na sd karticu da ti ne zauzima memoriju. :evil: :evil:

I tu prestaje svaka "prica". obicno ide pogled u mobitel u ruci i kraaaatka dilema u pogledu.
Ali tu je zato "jabukica" na kucistu.
Ne pamtim kada sam posljednji put upalio FM radio na mobitelu, kao i većina drugih ljudi. A mnogi i ne gledaju filmove, koji će im vrag na mobitelu pored Netflixa, Kodija i ostalog.

Druga stvar sto ti ne znaju adekvatno odgovoriti. I nisam vlasnik iPhone, ni mene nije nikad pretjerano privlačio. Imam 2 Huaweija, P20 Pro i P30, šerbo znaš da su mi slike dobre a ovi telefoni ti sada nisu skupi. :oops:
zdruzdjo

#4128 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

alibaba_i_30_godina wrote: 07/06/2020 01:58
Ne pamtim kada sam posljednji put upalio FM radio na mobitelu, kao i većina drugih ljudi. A mnogi i ne gledaju filmove, koji će im vrag na mobitelu pored Netflixa, Kodija i ostalog.

Druga stvar sto ti ne znaju adekvatno odgovoriti. I nisam vlasnik iPhone, ni mene nije nikad pretjerano privlačio. Imam 2 Huaweija, P20 Pro i P30, šerbo znaš da su mi slike dobre a ovi telefoni ti sada nisu skupi. :oops:

Imao sam iphone i jedva docekao da ga se trsim. Sad imam neki prastari ipad za citanje romana i magazina mi sluzi. I onako me maksimalno nervira, ali hajd', ima ogranicenu namjenu pa mu mogu i tolerisati.
Pazi za sve navedeno postoji alternativa. Mozda je cak i bolja od "iskonskog". Ali mene uvijek od svega toga nervira stavka u kojoj politika jabukice ide "ah pa sto ce vam to, ne treba vam.....".
Ama daj mi, a da li ce mi trebati ili ne, nije tvoja briga.
Naravno da za filmove postoje servisi, za fm radio ima online radio, za transfer file-ova je tu cloud.....medjutim za sve to postoji jedna savrseno mala zackoljica. Moras imati pristup net-u za kvalitetno obavljanje(3g, 4g, Wifi...)
Npr kod mene na poslu, moja kancelarija je armirana betonska kocka. Znaci pristup dobrog signala je moguc samo u nekih metar kvadratni. Isto ko u onom filmu "nebo iznad krajolika". I iznenadio bi se koliko je mjesta gdje je situacija takva samo sto ljudi ne primjete to jer se krecemo. I u takvim situacijama telefon od par tisuca postane kao neki prosjecan cigla soni-ericsson iz 2000-tih.
A vjeruj, imam prijatelja u bostonu. Ono predgradja. Kontas amerika, nasa, svemirska zemlja, internet leeeeti, dzaba wifi na svakom koraku.....on kaze da je u njegovom naselju a i u bostonu je praaaavo puno rupa gdje nema kvalitetnog signala. Nekakva prepucavanja kompanija oko rejona u kojem purzaju usluge i mjerenja spolovila i ko ima pravo gdje pruzati usluge i kojim intenzitetom. Znaci nisu sve med i mlijeko.
alibaba_i_30_godina

#4129 Re: Huawei telefoni

Post by alibaba_i_30_godina »

zdruzdjo wrote: 07/06/2020 12:11
alibaba_i_30_godina wrote: 07/06/2020 01:58

Imao sam iphone i jedva docekao da ga se trsim. Sad imam neki prastari ipad za citanje romana i magazina mi sluzi. I onako me maksimalno nervira, ali hajd', ima ogranicenu namjenu pa mu mogu i tolerisati.
Pazi za sve navedeno postoji alternativa. Mozda je cak i bolja od "iskonskog". Ali mene uvijek od svega toga nervira stavka u kojoj politika jabukice ide "ah pa sto ce vam to, ne treba vam.....".
Ama daj mi, a da li ce mi trebati ili ne, nije tvoja briga.
Naravno da za filmove postoje servisi, za fm radio ima online radio, za transfer file-ova je tu cloud.....medjutim za sve to postoji jedna savrseno mala zackoljica. Moras imati pristup net-u za kvalitetno obavljanje(3g, 4g, Wifi...)
Npr kod mene na poslu, moja kancelarija je armirana betonska kocka. Znaci pristup dobrog signala je moguc samo u nekih metar kvadratni. Isto ko u onom filmu "nebo iznad krajolika". I iznenadio bi se koliko je mjesta gdje je situacija takva samo sto ljudi ne primjete to jer se krecemo. I u takvim situacijama telefon od par tisuca postane kao neki prosjecan cigla soni-ericsson iz 2000-tih.
A vjeruj, imam prijatelja u bostonu. Ono predgradja. Kontas amerika, nasa, svemirska zemlja, internet leeeeti, dzaba wifi na svakom koraku.....on kaze da je u njegovom naselju a i u bostonu je praaaavo puno rupa gdje nema kvalitetnog signala. Nekakva prepucavanja kompanija oko rejona u kojem purzaju usluge i mjerenja spolovila i ko ima pravo gdje pruzati usluge i kojim intenzitetom. Znaci nisu sve med i mlijeko.
Sve to stoji ali činjenica je da su i ostali proizvođači počeli da izbacuju mnoge stvari iz mobitela, kao što je radio. To sto ti nemaš prijem na poslu, pa samim tim i neta, je druga stvar. Moze se desiti da nemaš ni kako treba radio prijem, a uostalom jos moraš nositi sa sobom vazda slušalice koje služe kao antena.

Mobilna tehnologija se nevjerovatno brzo razvija, samim tim potreba za konstantnom konekcijom jos vise dobija na značaju. USA i svakako poznata po ne tako dobrom signalu kako mnogi možda misle, tako da me uopće ne čudi ta priča za tog prijatelja.
zdruzdjo

#4130 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

alibaba_i_30_godina wrote: 07/06/2020 19:53
Sve to stoji ali činjenica je da su i ostali proizvođači počeli da izbacuju mnoge stvari iz mobitela, kao što je radio. To sto ti nemaš prijem na poslu, pa samim tim i neta, je druga stvar. Moze se desiti da nemaš ni kako treba radio prijem, a uostalom jos moraš nositi sa sobom vazda slušalice koje služe kao antena. Mobilna tehnologija se nevjerovatno brzo razvija, samim tim potreba za konstantnom konekcijom jos vise dobija na značaju. USA i svakako poznata po ne tako dobrom signalu kako mnogi možda misle, tako da me uopće ne čudi ta priča za tog prijatelja.
Iskreno meni aplikacija "radio" u ovoj prici sluzi kao jos jedan ekser u kovcegu iphone-ljubaca. Mada, upalim ga pocesto. Imam "buds" tip bluetooth slusalice ali kvalitet zvuka im se ne moze mjeriti sa ovim zicanim koje imam. tako da mi nije teret to. Ja sam tip covjeka koju uvijek ima sa sobom rukask ili "bubreg" tako da slusalice su uvijek na dohvat ruke, otg adapter, minijaturni usb stick od 64gb i to je to. Ja nisam rekao da je generalno signal kod nas slab. ali je straaasno puno mjesta gdje jeste. Npr danas sam bio na sunnyland-u. koristim net i od bh telecom-a i haloo. Znaci 4g ili 3g haloo na sunnylandu je ravan skoro pa nuli. ista prica je i sa bh-telecom signalom u puno gradova u rs-u. Recimo u bolnici kasindo u rs-u nema signala bh-telekoma nikako. Ne kazem da treba apple da pravi telefone prema situaciju u nekoj bosansko-hercegovackoj zabiti, ali mi zivku trzne kad se nasa raja pocne busati iphone-tom i podatcima o istom.
sve_ovo_ja

#4131 Re: Huawei telefoni

Post by sve_ovo_ja »

Iko iskustva sa "Huawei Nova 5T" modelom? Vidim po specifikacijama da je otprilike u rangu sa P30.
Do sada sam uvijek za sebe uzimao P seriju za koju nemam zamjerki, a primijetih ovaj zbog popusta preko firme (ca. 260 EUR).
Dzontra_Volta

#4132 Re: Huawei telefoni

Post by Dzontra_Volta »

sve_ovo_ja wrote: 08/06/2020 12:23 Iko iskustva sa "Huawei Nova 5T" modelom? Vidim po specifikacijama da je otprilike u rangu sa P30.
Do sada sam uvijek za sebe uzimao P seriju za koju nemam zamjerki, a primijetih ovaj zbog popusta preko firme (ca. 260 EUR).
P30 ima bolju kameru (sa Leica lećom), LED ekran i proširivu memoriju, što ovaj nema. Ako ti to nije važno, uzmi Nova 5T.
kokuz_sa

#4133 Re: Huawei telefoni

Post by kokuz_sa »

sve_ovo_ja wrote: 08/06/2020 12:23 Iko iskustva sa "Huawei Nova 5T" modelom? Vidim po specifikacijama da je otprilike u rangu sa P30.

Radi sasvim solidno..
Slike pravi fine..
Nervira me sto je sa strane otisak prsta..

Isti je kao Honor 20
Izgledom

Pase maskica i staklo

Zamjenski display cca 70KM plus ruke..
sve_ovo_ja

#4134 Re: Huawei telefoni

Post by sve_ovo_ja »

Hvala obojici :thumbup:
Tesla Edison

#4135 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

kokuz_sa wrote: 08/06/2020 14:20

Radi sasvim solidno..
Slike pravi fine..
Nervira me sto je sa strane otisak prsta..

Isti je kao Honor 20
Izgledom

Pase maskica i staklo

Zamjenski display cca 70KM plus ruke..
Jel to obaveza maskica za mobitel i distanca 2 metra između mobitela?

Sorry al morao sam :D
Tesla Edison

#4136 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

https://www.klix.ba/biznis/americki-amb ... /200610045
"Treba osigurati da se ne koristi oprema Huaweija ili ZTE-a, kao i drugih nepouzdanih proizvođača, uskraćuje ih da onemoguće, negiraju ili naruše telekomunikacijske usluge za sve građane, kompanije, vlade i važnu infrastrukturu. Također sam razgovarao o interesu američkih kompanija da ulažu u Bosnu i Hercegovinu i dovedu američku tehnologiju i znanje u BiH", napisao je Neslon.
friskyoreo

#4137 Re: Huawei telefoni

Post by friskyoreo »

P20 pro dosao update na Android 10.
HardCore

#4138 Re: Huawei telefoni

Post by HardCore »

Kod mene jos nije, al bio sinoc neki sitni update od 230kb
kokuz_sa

#4139 Re: Huawei telefoni

Post by kokuz_sa »

TESLA_EDISON wrote: 10/06/2020 12:15 https://www.klix.ba/biznis/americki-amb ... /200610045
"Treba osigurati da se ne koristi oprema Huaweija ili ZTE-a, kao i drugih nepouzdanih proizvođača, uskraćuje ih da onemoguće, negiraju ili naruše telekomunikacijske usluge za sve građane, kompanije, vlade i važnu infrastrukturu. Također sam razgovarao o interesu američkih kompanija da ulažu u Bosnu i Hercegovinu i dovedu američku tehnologiju i znanje u BiH", napisao je Neslon.
Nek se napusi i on i oni sa truhnom jabukon
edys

#4140 Re: Huawei telefoni

Post by edys »

Image

Huawei P30 Pro
shalla

#4141 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

Kod mene je bht, još nema updatea
East_side

#4142 Re: Huawei telefoni

Post by East_side »

Kod mene Huawei G8, (2016 godina). U sustini nije los, mada se osjeti da ga lagano vrijeme gazi, baterija se brze prazni i td.

Kamera mu realno nije neka pljacka, posebno za selfije. Svaki deseti pokusaj licim na sebe :mrgreen: i sl.
edys

#4143 Re: Huawei telefoni

Post by edys »

shalla wrote: 10/06/2020 19:35 Kod mene je bht, još nema updatea
I kod mene je, jesi li isao na podrsku pa tamo pokusao provjeriti update?
shalla

#4144 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

edys wrote: 10/06/2020 19:42
A jesam. Haj jbt ga doći će, u suštini jedino čekam ovaj AOD u boji, sve drugo mi je ja mislim manje više nebitno ali ovaj AOD me baš intrigira, jedna od rijetkih stvari koja mi nedostaje sa Samsunga...
edys

#4145 Re: Huawei telefoni

Post by edys »

shalla wrote: 10/06/2020 20:53
edys wrote: 10/06/2020 19:42
A jesam. Haj jbt ga doći će, u suštini jedino čekam ovaj AOD u boji, sve drugo mi je ja mislim manje više nebitno ali ovaj AOD me baš intrigira, jedna od rijetkih stvari koja mi nedostaje sa Samsunga...
Koliko vidim ima poprilican broj free da se skine. Drago mi je takodjer da su ubacili dodatne animacije za otisak prsta.
Qler

#4146 Re: Huawei telefoni

Post by Qler »

Huaweri P20 obicni isto dobio Andorid 10 update
erotica

#4147 Re: Huawei telefoni

Post by erotica »

Qler wrote: 11/06/2020 10:15 Huaweri P20 obicni isto dobio Andorid 10 update
Koji je model, da nije EML-L29 ?
Dr Kova

#4148 Re: Huawei telefoni

Post by Dr Kova »

Da hoće više update, oteliću se :mrgreen:
shalla

#4149 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

Buckethead wrote: 11/06/2020 11:42 Da hoće više update, oteliću se :mrgreen:
Jarane koji smo debili, isto ko da nas čeka milju maraka :lol:
Ja sam od jučer, otkad si mi javio, kliknuo jedno 73 puta na onaj support/update
Dr Kova

#4150 Re: Huawei telefoni

Post by Dr Kova »

shalla wrote: 11/06/2020 12:04

Jarane koji smo debili, isto ko da nas čeka milju maraka :lol:
Ja sam od jučer, otkad si mi javio, kliknuo jedno 73 puta na onaj support/update
:lol: :lol: :lol: i ja isto
Post Reply