Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Registarska oznaka

#6851 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska oznaka »

Mi smo pravo cudan narod.
Evo uzet cu primjer Konakovica.

Lik bio u SDA, dosao na vecu poziciju i vidio kako se to radi. Trpio koliko je mogao i izasao iz stranke.

A bosnjo ko bosno, njegov komentar na sve to je "Vidi izaso iz stranke, isti je on ko i svi iz SDA, lopina, kriminalac"

Sto znaci, evo da si najvecih moralnih vrijednosti, da se distanciras od svih losih stvari, nakon sto vidis gdje si, kriminala, korupcije, itd, bosnjo ce tebe gledati jer si mu sumnjiv, zasto si ti izasao iz takve stranke.
Bosnjo ne zeli promjenu. Daj da patimo, nek nas yebu nasi, bolje nego srbi il hrvati.
Styling

#6852 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Registarska oznaka wrote: 09/06/2020 09:29 Mi smo pravo cudan narod.

Lik bio u SDA, dosao na vecu poziciju i vidio kako se to radi. Trpio koliko je mogao i izasao iz stranke.

A bosnjo ko bosno, njegov komentar na sve to je "Vidi izaso iz stranke, isti je on ko i svi iz SDA, lopina, kriminalac"

Sto znaci, evo da si najvecih moralnih vrijednosti, da se distanciras od svih losih stvari, nakon sto vidis gdje si, kriminala, korupcije, itd, bosnjo ce tebe gledati jer si mu sumnjiv, zasto si ti izasao iz takve stranke.
Bosnjo ne zeli promjenu. Daj da patimo, nek nas yebu nasi, bolje nego srbi il hrvati.
Bosnjo je sam sebi sumnjiv, pa su mu sumnjivi i svi okolo. Jer, Bosnjo je sklon prevarama, pa misli da su svi ostali.
Akibh

#6853 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

haha, pa nije uso juce u sda. Naistaknutiji clan sda KS od 2010., clan sda od 2004.
Pokro milione, lopatom uzimo I sad eto borac za promjene I bolje sutra. Kur.ina
Registarska oznaka wrote: 09/06/2020 09:29 Bosnjo ne zeli promjenu. Daj da patimo, nek nas yebu nasi, bolje nego srbi il hrvati.
Ovo si u pravu, daj sda jos, nije dosta, daj kiflu jos, nije dosta 10 godina patnje
Industrialyzer

#6854 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

Akibh wrote: 09/06/2020 15:29

haha, pa nije uso juce u sda. Naistaknutiji clan sda KS od 2010., clan sda od 2004.
Pokro milione, lopatom uzimo I sad eto borac za promjene I bolje sutra. Kur.ina
Registarska oznaka wrote: 09/06/2020 09:29 Bosnjo ne zeli promjenu. Daj da patimo, nek nas yebu nasi, bolje nego srbi il hrvati.
Ovo si u pravu, daj sda jos, nije dosta, daj kiflu jos, nije dosta 10 godina patnje
Davno bi se njemu sudilo, ne bi mu dozvolili da radi i prica, ali ti to dobro znas. Znam da nisi za SDA, ali... :mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6855 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Jos ce na kraju pisati da ga je sda istjerao zbog kriminala :D
RunnerX

#6856 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Industrialyzer wrote: 09/06/2020 15:35Znam da nisi za SDA, ali... :mrgreen:
:D :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#6857 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Industrialyzer wrote: 09/06/2020 15:35
Davno bi se njemu sudilo, ne bi mu dozvolili da radi i prica, ali ti to dobro znas. Znam da nisi za SDA, ali... :mrgreen:
za sto da mu sude? za saucesnistvo? pa palo bi pola sda iz sarajeva kada bi se obrusili na konakovica.

uvijek se sjetim kada je ta sda klika 2011. godine oborila vladu sdpa i premijera fikreta musica. tada su nudili i sakom i kapom i medju tim koji su nudili je bio i konakovic kao sef kluba sda.

radeljas dobio zzo, pecanac kompletnu policiji, lijanovic kompletnu privredu, a pindzo zoi i vik. nitko to ne spominje kao neki minus kifli, jer je on kao dosao tobe.

da udara po sda, udara. da ih boli, da boli ih, ali zar je moguce da postoji black out u pamcenju i to u kiflinom djelovanju izmedju 2010 do 2017 godine?
madner

#6858 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Da uz ovo nezavisno i fer tuzilastvo to je jedino onjasnjenje.
JThomas

#6859 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

sda opredjeljenje u tom pogledu je vrlo jasno i dosljedno, političkom kriminalu se ne sudi, pa ni onom od protivnika. kao da oni zlatkovce nisu mogli i imali za šta osuditi nakon 2014. ali to je preopasan presedan, jer zaista, ako će se ikad početi mora se početi od nekoga i nečega. a oni neće da se počne, pa ni ako će se početi od protivnika i ako će kratkoročno sa tim dobiti. dugoročni rizik da se krene raditi je puno veći. njima je naprosto puno bezbjednije ovako, da ostane "sistem" gdje se politički kriminal naprosto ne procesuira.

ko zna slušati/čitati, bakir je sve rekao s jednom rečenicom oko revizije, kad je tek odbijena - mi smo mislili da će to puno duže trajati. dakle u sda sistemu vrijednosti, predmet nije da se završi. nego da traje. da imam da sam predao. da se može kalkulisati, obećavati, ucjenjivati...

tako da ne, ne mislim da je odsustvo osuda samo po sebi ikakav dokaz da je neko stvarno čist, pa ni kifla. noseći stub sistema je da se ne radi.
Styling

#6860 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

JThomas wrote: 09/06/2020 21:55 sda opredjeljenje u tom pogledu je vrlo jasno i dosljedno, političkom kriminalu se ne sudi, pa ni onom od protivnika. kao da oni zlatkovce nisu mogli i imali za šta osuditi nakon 2014. ali to je preopasan presedan, jer zaista, ako će se ikad početi mora se početi od nekoga i nečega. a oni neće da se počne, pa ni ako će se početi od protivnika i ako će kratkoročno sa tim dobiti. dugoročni rizik da se krene raditi je puno veći. njima je naprosto puno bezbjednije ovako, da ostane "sistem" gdje se politički kriminal naprosto ne procesuira.

ko zna slušati/čitati, bakir je sve rekao s jednom rečenicom oko revizije, kad je tek odbijena - mi smo mislili da će to puno duže trajati. dakle u sda sistemu vrijednosti, predmet nije da se završi. nego da traje. da imam da sam predao. da se može kalkulisati, obećavati, ucjenjivati...

tako da ne, ne mislim da je odsustvo osuda samo po sebi ikakav dokaz da je neko stvarno čist, pa ni kifla. noseći stub sistema je da se ne radi.
Najvaznije je da sud kaze da je predmet “zaprimljen” i onda se ceka za sta ce zatrebati da se po potrebi aktivira i koristi za ucjene. Mislim da je Efendic u istoj situaciji. I sto bi napustio stranku ne smije jer ce njegov predmet koji lezi na sudu vec dvije godine biti promptno aktiviran.
Dzematlija

#6861 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dzematlija »

:thumbup:
Industrialyzer

#6862 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

Znaci, ako Efendic napusti SDA njegov slucaj ce biti aktiviran, a kad Dino napusti, onda nema slucajeva jer su svi umjesani. Pa nije Semir predsjednik mjesnog odbora Sokolje, zna i on mnogo :-)

I dalje sam 100% siguran, da Dino ima oraha u dzepu ne bi mu dozvolili da ovako prica i radi.
Registarska oznaka

#6863 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska oznaka »

Industrialyzer wrote: 10/06/2020 08:52 Znaci, ako Efendic napusti SDA njegov slucaj ce biti aktiviran, a kad Dino napusti, onda nema slucajeva jer su svi umjesani. Pa nije Semir predsjednik mjesnog odbora Sokolje, zna i on mnogo :-)

I dalje sam 100% siguran, da Dino ima oraha u dzepu ne bi mu dozvolili da ovako prica i radi.
Bas bi SDA sutila na silna prozivanja Konakovica i iznosenja kriminala iz te stranke.

Nije ni Dino najidealniji, nije niko ko se bavi politikom, al da je moralna velicina u odnosu na SDA, jeste itekako :D

Pa u SDA se za ova 2-3 mjeseca iznijelo kriminala da bi svi od Bakira do opcinskih predsjednika morali lezati. E Sad zamisli koliko toga ima od rata.

Pa sam Miletic je rekao da su pokrali(nacionalni lideri) oko 3 milijarde od rata.
4500

#6864 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 4500 »

Styling wrote: 10/06/2020 07:53
JThomas wrote: 09/06/2020 21:55 sda opredjeljenje u tom pogledu je vrlo jasno i dosljedno, političkom kriminalu se ne sudi, pa ni onom od protivnika. kao da oni zlatkovce nisu mogli i imali za šta osuditi nakon 2014. ali to je preopasan presedan, jer zaista, ako će se ikad početi mora se početi od nekoga i nečega. a oni neće da se počne, pa ni ako će se početi od protivnika i ako će kratkoročno sa tim dobiti. dugoročni rizik da se krene raditi je puno veći. njima je naprosto puno bezbjednije ovako, da ostane "sistem" gdje se politički kriminal naprosto ne procesuira.

Najvaznije je da sud kaze da je predmet “zaprimljen” i onda se ceka za sta ce zatrebati da se po potrebi aktivira i koristi za ucjene. Mislim da je Efendic u istoj situaciji. I sto bi napustio stranku ne smije jer ce njegov predmet koji lezi na sudu vec dvije godine biti promptno aktiviran.
dobra stvar kod Konakovica je sto dokazano funkcioniše u koalicijama,
Nije isto kad je na vlasti covjek koji nema realnog dodira sa razlicitim misljenjima i koji je navikao djelovati unutar svog uskoj profila ljudi, kao sto to rade ljudi u SDA, koji su navikli da drze apsolutnu vlast (po njihovim pravilima) gdje oni vladaju,
i ne zanima ih stanje ni pravila tamo gdje su "oni drugi".
Dok Dino svakodnevno komunicira sa komplikovanim i sirokim spektrom ljudi razlicitih uvjerenja i sa njima gradi i radi. On uspjeva naci zajednicki jezik sa NS sa kojim nema nista slicno, sa SDPom potpuno drugacijih principa,
sa Damirom i jednim i drugim koji su opozicija sami sebi(sto je dobro do odredjene tačke).

druga dobra stvar je sto, vjerovatno nikad nece moci skupiti toliko glasaca da moze bez upravo ovih koalicionih partnera, a ovi koalicioni partneri osim sto predstavljaju stvarno stanje ljudi na terenu, sluze kao potvrda da Konakovic ne radi nista loše. win win situacija svima.
na kraju krajeva ipak je SDP jos uvijek najozbiljnija stranka u toj koaliciji.

Da se odmah opravdam, licno sa svojim uvjerenjima sam bliži Damiru Nikšiću nego Konakoviću, ali Damir nece predstavljati široke narodne mase i biti "prvi u Bošnjaka", a neko mora biti to. Zato svojim glasom sam puno blize Dini nego Damiru.
Bošnjaci moraju imate nekoga ko ih predstavlja,
više volim da to bude covjek koji je obišao svaki cosak Bosne što sportom, što privatno.
Od svih poznatih ličnosti i prije politike, njega sam najvise vidjao medju rajom,svakodnevno, od šetališta, sarajevske gužve, drugih gradova, plaže do planina. i osjetio je iste probleme kao i svi mi, od neuredjenosti, parkinga, guzve, više puta na bjelašnici sam vidio da ceka 45min na red za ski-lift za spust koji traje 5min na starom trosjedu.

ako neko treba da pretstavlja glas Bošnjaka,radije bih da to bude on, nego neki Bakir koji je odrastao pod zlatnim zvonom, koji pojma nema kako narod funkcioniše, koji ne zna pricati ni sa svojim narodom a kamoli sa drugim narodima.
a ako nas izda i Konaković, pa brate onda to je to, onda necu vise traziti sposobnog a poštenog Bošnjaka, i sve ce biti kao i prethodnih 25godina.
Industrialyzer

#6865 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

Registarska oznaka wrote: 10/06/2020 09:06
Industrialyzer wrote: 10/06/2020 08:52 Znaci, ako Efendic napusti SDA njegov slucaj ce biti aktiviran, a kad Dino napusti, onda nema slucajeva jer su svi umjesani. Pa nije Semir predsjednik mjesnog odbora Sokolje, zna i on mnogo :-)

Bas bi SDA sutila na silna prozivanja Konakovica i iznosenja kriminala iz te stranke.

Nije ni Dino najidealniji, nije niko ko se bavi politikom, al da je moralna velicina u odnosu na SDA, jeste itekako :D

Pa u SDA se za ova 2-3 mjeseca iznijelo kriminala da bi svi od Bakira do opcinskih predsjednika morali lezati. E Sad zamisli koliko toga ima od rata.

Pa sam Miletic je rekao da su pokrali(nacionalni lideri) oko 3 milijarde od rata.

Pa upravo to, dvostruki arsini za Efendica i Konakovica su ovdje. Jednom aferom drze Efendica pod kontrolom, a kao Konakovica ne bi, iako su im to dva najjaca covjeka u KS.

Jos jedna jako bitna stavka kod Dine jeste taj osjecaj koji ostavlja dok ga slusas, da ne znas ko je, rekao bi da je to neki covjek iz naroda objektivno komentarise situaciju, bez nekog populizma. Djeluje vrlo iskreno, pa cemo vidjeti, valjda nece izdati.
redhat

#6866 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by redhat »

Dino i njegovi orasi su nebitni, dok Dino pod jastukom ima Kemu Ademovića njega se ne dira :)
Ne bi valjalo da Kemica progovori čak ni u šali, mnogi bi plakali.
ovo_malo_duse

#6867 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ovo_malo_duse »

4500 wrote: 10/06/2020 09:17
Styling wrote: 10/06/2020 07:53

dobra stvar kod Konakovica je sto dokazano funkcioniše u koalicijama,
Nije isto kad je na vlasti covjek koji nema realnog dodira sa razlicitim misljenjima i koji je navikao djelovati unutar svog uskoj profila ljudi, kao sto to rade ljudi u SDA,
koji su navikli da drze apsolutnu vlast (po njihovim pravilima) gdje oni vladaju,
i ne zanima ih stanje ni pravila tamo gdje su "oni drugi".
Dok Dino svakodnevno komunicira sa komplikovanim i sirokim spektrom ljudi razlicitih uvjerenja i sa njima gradi i radi. On uspjeva naci zajednicki jezik sa NS sa kojim nema nista slicno, sa SDPom potpuno drugacijih principa,
sa Damirom i jednim i drugim koji su opozicija sami sebi(sto je dobro do odredjene tačke).

druga dobra stvar je sto, vjerovatno nikad nece moci skupiti toliko glasaca da moze bez upravo ovih koalicionih partnera, a ovi koalicioni partneri osim sto predstavljaju stvarno stanje ljudi na terenu, sluze kao potvrda da Konakovic ne radi nista loše. win win situacija svima.
na kraju krajeva ipak je SDP jos uvijek najozbiljnija stranka u toj koaliciji.

Da se odmah opravdam, licno sa svojim uvjerenjima sam bliži Damiru Nikšiću nego Konakoviću, ali Damir nece predstavljati široke narodne mase i biti "prvi u Bošnjaka", a neko mora biti to. Zato svojim glasom sam puno blize Dini nego Damiru.
Bošnjaci moraju imate nekoga ko ih predstavlja,
više volim da to bude covjek koji je obišao svaki cosak Bosne što sportom, što privatno.
Od svih poznatih ličnosti i prije politike, njega sam najvise vidjao medju rajom,svakodnevno, od šetališta, sarajevske gužve, drugih gradova, plaže do planina. i osjetio je iste probleme kao i svi mi, od neuredjenosti, parkinga, guzve, više puta na bjelašnici sam vidio da ceka 45min na red za ski-lift za spust koji traje 5min na starom trosjedu.

ako neko treba da pretstavlja glas Bošnjaka,radije bih da to bude on, nego neki Bakir koji je odrastao pod zlatnim zvonom, koji pojma nema kako narod funkcioniše, koji ne zna pricati ni sa svojim narodom a kamoli sa drugim narodima.
a ako nas izda i Konaković, pa brate onda to je to, onda necu vise traziti sposobnog a poštenog Bošnjaka, i sve ce biti kao i prethodnih 25godina.
Upravo ovo je veoma bitna stavka. Ko je upratio na FACE kad je gostovao sa Profesorom i Pedjom kad Dino kaze da se ideoloski razlikuju i vise nego sto se vidi ali da nemaju problema naci zajednicki jezik kad se radi o napretku o reformama i pitanjima rjesavanja problema u kantonu i drzavi.

To mu je ogroman +, jer to je jedini nacn da se nacme minderaska hobotnica. Samo zajednicki ce se to uspjeti to su pokazali u KS u periodu dok su vladli i zato ce dobit bar 5 puta vise na lokalnim.
RunnerX

#6868 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

ovo_malo_duse wrote: 10/06/2020 09:56 Upravo ovo je veoma bitna stavka. Ko je upratio na FACE kad je gostovao sa Profesorom i Pedjom kad Dino kaze da se ideoloski razlikuju i vise nego sto se vidi ali da nemaju problema naci zajednicki jezik kad se radi o napretku o reformama i pitanjima rjesavanja problema u kantonu i drzavi.

To mu je ogroman +, jer to je jedini nacn da se nacme minderaska hobotnica. Samo zajednicki ce se to uspjeti to su pokazali u KS u periodu dok su vladli i zato ce dobit bar 5 puta vise na lokalnim.
Postaće to kasnije veliki problem, da se razumijemo, i sigurno će doći do varnica između njih kad NiP i NS još ojačaju. Ipak sve dok nema kriminala i korupcije u njihovim redovima, dok im zajednički cilj budu reforme i napredak, pronaći će se način da se te razlike prevaziđu.
putokaz1

#6869 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

NIP je čudna sorta
Dio SDP onomad 2019 reče da nežele da budu sluge Konakoviću a postadoše sluge Bakiru
NIP je ekstra popularan ,sad pred izbore,u Sarajevu i naravno odvlači glasove od Bivših DF,SBB,SDP,BPS
NIP nakon izbora ima 2 puta
1) Da nastavi kao Fudo,Ibrahim... kontra SDA ili
2) Da uradi ko Fahro,Željko,Bijedić i Nestane za koju godinu
S Obzirom da su u NIPu uglavnom preletači raznih vrsta nije im strano promjenit dres i ići s bilo kim
Sarajlile vjeruju Kifli kako ga od milja zovu,ostali baš i ne
Industrialyzer

#6870 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

RunnerX wrote: 10/06/2020 10:11
ovo_malo_duse wrote: 10/06/2020 09:56 Upravo ovo je veoma bitna stavka. Ko je upratio na FACE kad je gostovao sa Profesorom i Pedjom kad Dino kaze da se ideoloski razlikuju i vise nego sto se vidi ali da nemaju problema naci zajednicki jezik kad se radi o napretku o reformama i pitanjima rjesavanja problema u kantonu i drzavi.

Postaće to kasnije veliki problem, da se razumijemo, i sigurno će doći do varnica između njih kad NiP i NS još ojačaju. Ipak sve dok nema kriminala i korupcije u njihovim redovima, dok im zajednički cilj budu reforme i napredak, pronaći će se način da se te razlike prevaziđu.
Jedva cekam vrijeme da se NiP i NS fajtaju ideoloski, bez afera, kriminala, korupcije, cisto ideoloski da biramo stranke. To su "zapadnjacki" problemi o kojima Pedja govori, trenutno nema mjesta za takvo nesto iz svima poznatih razloga. E zbog ovog zadnjeg, Dino!!!
A_A_AKCIJA

#6871 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Hajmo mi korak po korak.

A sutra, ko zna? Možda bude sukoba, a možda se pozitivna politička evolucija nastavi?

BiH je pluralno društvo po mnogo čemu. Zašto državotvorna koalicija ne bi postala standard?

Ili, da još više zakuham, zašto se iz svega ne bi pojavila stranka otvorena za sve, zasnovana na plodovima borbe koju danas vodimo? Upravo dokazujemo da različiti ljudi mogu zajedno.

Ja sam bivši glasač SDP-a i NS. Bivši zato jer moj vjerski i nacionalni identitet, nisu bili prihvaćeni na pravi način. Na svojoj koži sam osjetio da te stranke nisu ni iskrena ljevica niti pravi liberali. SDP mi je ponudio elitističku ljevicu koja više veze nema sa lijevom idejom, a NS selektivne liberale samo za liberalne osobe, ali ne i za ostale uz začin ateističkog misionarstva Tarika Haverića.

Sa druge strane, NiP je još ideološki u formiranju. Znam da ne želim biti u stranci koja će imati pristup SDA u politici. Moj nacionalni identitet jeste bitan, ali ne i najbitniji identitet koji posjedujem. Ne mislim da se politika treba biti zasnovana na nacionalnom identitetu, ali opet, kao pripadnik naroda koji je doživio genocid, nacionalno pitanje će još dugo biti jako važno. Situaciju bi najbolje opisalo društvo u kojem vlada nasilje, a ti mrziš oružje. Na kraju nemaš izbora, moraš biti naoružan, ne zato jer si ti nasilnik, nego da bi zaštitio svoj život.

Stranka koju ja sanjam i borim se da NiP to bude na kraju jeste amalgam gore navedenih faktora.

Zato i jeste potrebno, prije bilo kakve priče o lijevo-desnom pozicioniranju, dobro istražiti o kakvoj se državi radi i kakvi su historijski faktori kreirali postojeće političko stanje.

Za mene biti Bošnjak nije pitanje izbora, niti političke preferencije. Za mene je to pitanje na granici egzistencije i iz domena ljudskih prava, jer sam, htio ili ne, ugrožen kao Bošnjak u više od pola države, a da me niko ne pita zašto. Ugrožen sam samom egzistencijom i moje ignoriranje tog identiteta neće ama baš ništa promijeniti u toj situaciji. Onaj koji želi moj nestanak, nema nikakvih dilema ko sam ja. Nimalo mu neću umanjiti apetit za mojim nestankom, time što ću se praviti da taj moj identitet ne postoji.

Sa druge strane, oni koji se bore za taj moj identitet, su dokazani lopovi i lešinari, koji koriste situaciju za ličnu dobit. Takođe, ta jedna dimenzija bošnjačke politike me ni blizu ne zadovoljava kao ličnost.

Mislim da nije nemoguće da se ovaj moj ideal ostvari za par decenija, te da ako Bog da, kao neki ocvali penzioner konačno dočekam političku opciju koja će me uvažavati i otkloniti ugroženost kao prakticirajućeg muslimana, Bošnjaka, jednako kao i onih koji se drugačije izjašnjavaju i identificiraju, koja će biti dovoljno lijevo da štiti prava radnika koji će svi biti dodatno sindikalno zaštićeni, manjina svake vrste, održava efikasan i besplatan socijalno zdravstveni sistem za sve građane, unaprijedi besplatno školovanje na svim nivoima, efikasno obuzdava i kanališe kapitalizam državnom intervencijom i utiče na pravednu raspodjelu resursa, te dovoljno liberalna da u ovom pluralnom društvu omogući svakom pojedincu najveći nivo ličnih sloboda poznat čovječanstvu, bez ugrožavanja onih pored sebe.
putokaz1

#6872 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Vjerujte stvarno ,sa strane gledajući,ne vidim Kvalitet NIP-a
Ja vidim skup preletačevića koji čekaju pozicije
Valjda vi bolje vidite u Sarajevu,bliže ste
drug_profi

#6873 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Kvalitet NiP-a je za sad "Dino Kifla naš".
Vidjećemo za dalje.

A ovo što gore forumaš reče: stranka koja bi bila amalgam svega pobrojanog, nije više stranka, već pokret. A te elemente NiP i dobija.

Paradoksalno je što vjerske knjige uče ljude zapravo socijaldemokratiji, a najviše ih koriste upravo one snage koje su protiv socijalne jednakosti i pravde.
Kako objasniti da je svaki čestiti vjernik kojeg znam defakto socijaldemokrata, a da desnica okuplja najviše takvih?
4500

#6874 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 4500 »

@A A AKCIJA

odličan osvrt, eto tu je snaga Dine kao persone, jer je pokazao da moze. Moze biti i "desno" i traziti kompromis (zbog prioriteta).
Za SDP i NS smo uvijek znali da znaju sta je kompromis samim svojim clanovima koji su stvatrno razliciti.

U ovom slucaju ti i ja u teoriji smo razliciti, ali u praksi iste stvari zelimo.
Razlika koju nas dvojica imamo je nešto što je tek došlo na red da se riješava u zapadnim drzavama.
Zašto da se zamaramo time kad imamo zajedničkog posla barem 20godina,
zajedničkih problema koje moramo riješiti da bi naše razlike dosle u obzir uopste.
I daj Bože da dodjemo do tog stadija da riješimo vaznije probleme ,pa da dodju nase razlike na red. Ali bitno je da to imamo u vidu,da ima nešto važnije sto nas obojicu ubija, i dok to ne riješimo moramo da se poštujemo, uvažavamo, saslušamo, ponekad popustimo.

Neko je napisao "Jedva cekam vrijeme da se NiP i NS fajtaju ideoloski"
to je to, neka se fajtaju, ali neka naprave sistem vrijednosti i prioriteta, i ako im njihove razlike budu vaznije od kriminala i korupcije, automatski su izdali svoju ideologiju kakva god da je.
Nemojte ocekivati od Dine da ideologijom ide lijevo, on neka bude sto jeste neka naginje "desno", ako se riješmo kriminala u SDA neke 2035 sto je nemoguce, ali ako eto ako se SDA ocisti od kriminalaca i uhljeba, sto se tice mene neka onda koalira i sa SDA ili neka preuzme SDA. To me ne zanima, sve dok je je na listi prioriteta prvo rješavanje korupcije, kriminala i uspostava normalne države.
Ali ljudima se toliko gadi samo ime SDA da bi Dino sebi sam pucao u koljeno ako ikad ista vise bude imao sa njima.
Ako vec uspije doci na vlast kroz ovaj projekat, zasto bi ga prljao propalom SDA.
drug_profi

#6875 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

ja sam jednom napisao da jedva čekam da dočekam da ideologija dođe na red. To bi značilo da su veliki problemi prevaziđeni.
U takvom fajtu samo drzava napreduje jer ce iz toga uvijek izaci neka veca zrelost, neko bolje rjesenje...

Također sam tada rekao, a ima veze sa tvojim postom, da moramo zapamtiti ovo vrijeme kada smo prepoznali zajednicki interes i zajednicki problem.
kada smo sarađivali za bolje sutra, ne mene i tebe, vec nase djece.
I tako sprijeciti da neka od nasih strana sklizne opet ka totalitarizmu, sovinizmu, krsenju prava manjina itd...
Post Reply