O, to je onako baš očito
Danasnji "feminizam"
- saint_mirad
#10227 Re: Danasnji "feminizam"
Oko prevare je slicno kod mene. Ko god prevari u vezi, odgovoran je. Iskusenja ima, ali treba imat i karaktera da im se ne podlegne uvek.cendlerbing wrote: ↑09/06/2020 00:50Ma bilo šta, na primjer prevara.saint_mirad wrote: ↑09/06/2020 00:45Ako mozes navedi neki hipoteticki scenario, ovako nisam bas siguran na sta tacno mislis.cendlerbing wrote: ↑09/06/2020 00:42 Okej, mogu to razumjeti u ovoj konkretnoj situaciji, ali šta je sa uopštenim stavom? Ukoliko je oboje uradilo istu stvar koju bi osudio, da li i tada smatraš da je "lakše razumjeti muškarca"?
-
88Sioux
#10228 Re: Danasnji "feminizam"
I na ovoj temi opet žena mora da briše, postove. Pa mislim stvaaarno.
Svaka čast! Nema odustajanja.
- piupiu
#10229 Re: Danasnji "feminizam"
E, a znaš nešto - neuroznanost se bavi ovim pitanjem, zašto je ljude tako teško nagovoriti da nešto promijene - mišljenje, neku naviku, način razmišljanja, oblačenja, života (čak i kad im je život tim 'načinom' ugrožen ili kada dobiju nepobitne dokaze da je njihovo mišljenje pogrešno).DEMONIKA wrote: ↑09/06/2020 00:44ja preferirram bliski susret![]()
uvijek me je verbalno zamaralo![]()
ne zbog nedostatka argumenata, nego što većina ljudi ima svoje vizije usađene od djetinjstva i ne pada im na pamet da ih preispituju
a ti se možeš slomiti da im argumentovano pokušaš opovrgnuti njihove usađene ideale, vizije, razmišljanja
i sve na šta ćeš naićći na kraju je zid koji ćće te odvući u krug
kao Vrzino kolo i Sizifov posao
Prvo, mozak troši manje energije kad odbacuje činjenice/stvari koje su u kontradikciji sa već izgradjenim mišljenjima, navikama, itd. Svaka navika i ustaljeno razmišljanje kreiraju 'mustru' u mozgu, kao one prstenove u deblu, i tu mustru je izuzetno teško izbrisati da bi se napravila druga.
Drugo, naša vjerovanja su toliko ispreplitana sa pitanjima (i odgovorima) ko smo i šta smo, dakle s našim identitetom, da se svaka promjena doživljava kao napad na sopstvenu ličnost.
Tako da... Huston, we have a problem!
- piupiu
- saint_mirad
#10232 Re: Danasnji "feminizam"
Ime dajte po zelji, ali se blagonaklono gleda na lika koji prodje kroz poker dama iz istog drustva. To mu dodje ko achievement unlocked. 
- DEMONIKA
#10233 Re: Danasnji "feminizam"
kao kad kažeš da najn ileven je insajd džobpiupiu wrote: ↑09/06/2020 00:59E, a znaš nešto - neuroznanost se bavi ovim pitanjem, zašto je ljude tako teško nagovoriti da nešto promijene - mišljenje, neku naviku, način razmišljanja, oblačenja, života (čak i kad im je život tim 'načinom' ugrožen ili kada dobiju nepobitne dokaze da je njihovo mišljenje pogrešno).DEMONIKA wrote: ↑09/06/2020 00:44ja preferirram bliski susret![]()
uvijek me je verbalno zamaralo![]()
ne zbog nedostatka argumenata, nego što većina ljudi ima svoje vizije usađene od djetinjstva i ne pada im na pamet da ih preispituju
a ti se možeš slomiti da im argumentovano pokušaš opovrgnuti njihove usađene ideale, vizije, razmišljanja
i sve na šta ćeš naićći na kraju je zid koji ćće te odvući u krug
kao Vrzino kolo i Sizifov posao
Prvo, mozak troši manje energije kad odbacuje činjenice/stvari koje su u kontradikciji sa već izgradjenim mišljenjima, navikama, itd. Svaka navika i ustaljeno razmišljanje kreiraju 'mustru' u mozgu, kao one prstenove u deblu, i tu mustru je izuzetno teško izbrisati da bi se napravila druga.
Drugo, naša vjerovanja su toliko ispreplitana sa pitanjima (i odgovorima) ko smo i šta smo, dakle s našim identitetom, da se svaka promjena doživljava kao napad na sopstvenu ličnost.
Tako da... Huston, we have a problem!![]()
i onda se svi uspaniče jer im je tlo ispod nogu izbijeno, vlada u koju su se kleli i ginuli za istu ih je žrtvovala, mozak to ne želi prihvatiti
mi, s druge strane, ovdje na Balkanu, mislim da preispitujemo puno više nego osobe na USA podneblju
Hjuston is fake
- saint_mirad
#10234 Re: Danasnji "feminizam"
U mozgu se aktiviraju isti reoni u slucaju kognitivne disonance kao kad osetimo bol.
- piupiu
#10235 Re: Danasnji "feminizam"
Da, da, to, u drugom slučaju. A u prvom primjeru problem je fiziološki - bukvalno se radi o nenormalnoj količini truda i energije, ako sam ja to dobro pokopčala.DEMONIKA wrote: ↑09/06/2020 01:20 kao kad kažeš da najn ileven je insajd džob
i onda se svi uspaniče jer im je tlo ispod nogu izbijeno, vlada u koju su se kleli i ginuli za istu ih je žrtvovala, mozak to ne želi prihvatiti
mi, s druge strane, ovdje na Balkanu, mislim da preispitujemo puno više nego osobe na USA podneblju
Hjuston is fake![]()
Which Huston is fake? The Apollo 13 or the Yu space program one?
- DEMONIKA
#10236 Re: Danasnji "feminizam"
Allpiupiu wrote: ↑09/06/2020 01:26Da, da, to, u drugom slučaju. A u prvom primjeru problem je fiziološki - bukvalno se radi o nenormalnoj količini truda i energije, ako sam ja to dobro pokopčala.DEMONIKA wrote: ↑09/06/2020 01:20 kao kad kažeš da najn ileven je insajd džob
Hjuston is fake![]()
Which Huston is fake? The Apollo 13 or the Yu space program one?![]()
- DEMONIKA
#10237 Re: Danasnji "feminizam"
jbte kako se zagubio značaj i učešće YU u slijetanju na mjesec
žalosno
žalosno
- piupiu
#10238 Re: Danasnji "feminizam"
"Dick carousel"saint_mirad wrote: ↑09/06/2020 00:51Za mene je ona hoe jer joj je eticki prihvatljivo da jase dick carousel do jarana svog momka.Napisah pre neku noc, mozda je meni zgodna jaranova riba ali svoj nagon cu kontrolisati zbog bro coda i morala.
Dostigli smo novi nivo maštovitosti na temi.
-
Hakiz
#10239 Re: Danasnji "feminizam"
Da ponovimo?saint_mirad wrote: ↑09/06/2020 00:51Za mene je ona hoe jer joj je eticki prihvatljivo da jase dick carousel do jarana svog momka.Napisah pre neku noc, mozda je meni zgodna jaranova riba ali svoj nagon cu kontrolisati zbog bro coda i morala.
-
Hakiz
#10240 Re: Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#10241 Re: Danasnji "feminizam"
- DEMONIKA
#10242 Re: Danasnji "feminizam"
i bacanje slika hrane svako malo na hrana forumu
eto kuhaju i meću slike iz dišpeta
- madner
#10243 Re: Danasnji "feminizam"
Istina se ne moze izbrisati. Ovo ko ovi sto razvaljuju sad spomenike ljudima da prekroje historiju uspjeha bijelog covjeka. 
-
Škobo Habu
#10244 Re: Danasnji "feminizam"
Meni je van svake pameti da je stanje na Novom Zelandu kao u zemljama Trećeg svijeta?Bloo wrote: ↑08/06/2020 23:16 https://voxfeminae.net/vijesti/novi-zel ... u-skolama/
Novozelandska vlada objavila je da će srednjoškolkama osigurati besplatne higijenske uloške i tampone. Premijerka Jacinda Ardern objasnila je da mnoge djevojke izostaju iz škole u vrijeme menstruacije jer si ne mogu priuštiti uloške.
Prema istraživanju Youth19, 12 posto djevojaka u dobi od 13 do 18 godina prijavljuje da ima poteškoća u pribavljanju uložaka ili tampona, dok jedna od 12 djevojaka prijavljuje da su izostale iz škole jer si nisu mogle priuštiti higijenske proizvode. Škole u siromašnijim područjima također upozoravaju da su neke djevojke u vrijeme menstruacije umjesto uložaka prisiljene koristiti toaletni papir, novine ili krpe.
Program besplatnih proizvoda bit će dostupan svim školama na Novom Zelandu do 2021.
Ranije ove godine sličan program uveden je u Engleskoj, a 2018. u Škotskoj. The Guardian…
- MarlboroGold
#10245 Re: Danasnji "feminizam"
saint_mirad wrote: ↑09/06/2020 00:51Za mene je ona hoe jer joj je eticki prihvatljivo da jase dick carousel do jarana svog momka.Napisah pre neku noc, mozda je meni zgodna jaranova riba ali svoj nagon cu kontrolisati zbog bro coda i morala.

- MarlboroGold
#10246 Re: Danasnji "feminizam"
Ne slažem se sa time. Meni je to jednako neprihvatljivo u oba slučaja - svejedno da li se radilo o ženi ili muškarcu koji spavaju sa ljudima iz istog društva, a nemam razumijevanje ni za jarane/jaranice koji su to znali. Neko će možda tražiti biološka uporišta da obrazloži da je lakše razumjeti muškarce, ali smo davno prevazišli čisti biološki nivo.cendlerbing wrote: ↑09/06/2020 00:30 Momci, šta vi mislite o ovom izgovoru, kad su izbori muškaraca u pitanju?
Vidjeh ovo na nekoj temi na lj&s, gdje tip priča o tome kako je djevojka bila sa više jarana, pa pokušava razumjeti nju i njih.
Što se tiče jarana, a koji su recimo znali da se jebe sa svima njima i da sam ja dio tog istog društva razmislio bih o tome da li bih i dalje bio u tom društvu. Ipak postoje i neki principi. To sam ipak samo ja.
- Connaisseur Karlin
- Connaisseur Karlin
#10248 Re: Danasnji "feminizam"
a joj , odrekla sam se Frojdovih kontradiktornih izjava, na jednom mejstu napise pottpuno prihvatljiv stav,a potom ga zapecati svojim nepravilnim teorijama o zenamapiupiu wrote: ↑09/06/2020 00:22Pa Svetac je u pravu. Nije to nikakva ljevičarska ideologija, nego dio civlizacijskog procesa, koji je prvi artikulisao čika Frojd. Knjiga se zove "Civilizacija i njeno nezadovoljstvo" i govori upravo o tome da je suština civilizacijskog procesa zatomljavanje bioloških poriva u korist društvene zajednice i solidarnosti.cLo wrote: ↑07/06/2020 23:05ExNihilo se ne bi složio s tobom:saint_mirad wrote: ↑07/06/2020 23:00
Da. Da nije tako muskarci bi silovali zene svako malo kad im se digne. Bukvalno i metaforicki.Upravo je drustvo to koje stigmatizira neke muske porive i drzi ih pod kontrolom.
ExNihilo wrote: ↑07/06/2020 19:04 Ovo nije pitanje morala ili patrijarhata, nego biologije.
I tu se, onda, javlja moderna ljevica, pod krinkom liberalizma, koja hoće objasniti da muškarci trebaju negirati svoju prirodu, zarad njihove ideološke agende, da trebaju zatomiti biološke mehanizme koje je evolucija milionima godina kleksala u njima
- cendlerbing
#10249 Re: Danasnji "feminizam"
Još jedna stvar...koliko se sjećam, spomenuo je da je djevojka sa ovim trećim bila oko godinu dana, a ovamo ga neki "vade" pričom da su momci prihvatili situaciju u smislu da je iskoriste, "izredaju" između sebe.MarlboroGold wrote: ↑09/06/2020 07:46Ne slažem se sa time. Meni je to jednako neprihvatljivo u oba slučaja - svejedno da li se radilo o ženi ili muškarcu koji spavaju sa ljudima iz istog društva, a nemam razumijevanje ni za jarane/jaranice koji su to znali. Neko će možda tražiti biološka uporišta da obrazloži da je lakše razumjeti muškarce, ali smo davno prevazišli čisti biološki nivo.cendlerbing wrote: ↑09/06/2020 00:30 Momci, šta vi mislite o ovom izgovoru, kad su izbori muškaraca u pitanju?
Vidjeh ovo na nekoj temi na lj&s, gdje tip priča o tome kako je djevojka bila sa više jarana, pa pokušava razumjeti nju i njih.
Što se tiče jarana, a koji su recimo znali da se jebe sa svima njima i da sam ja dio tog istog društva razmislio bih o tome da li bih i dalje bio u tom društvu. Ipak postoje i neki principi. To sam ipak samo ja.
- MarlboroGold
#10250 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro pošteno s obzirom da je i njoj očigledno svejedno, ali znam da ja ne bih bio dio tog dogovora jer mi je to bezveze i odvratno u svakom smislu riječi.cendlerbing wrote: ↑09/06/2020 08:33Još jedna stvar...koliko se sjećam, spomenuo je da je djevojka sa ovim trećim bila oko godinu dana, a ovamo ga neki "vade" pričom da su momci prihvatili situaciju u smislu da je iskoriste, "izredaju" između sebe.MarlboroGold wrote: ↑09/06/2020 07:46Ne slažem se sa time. Meni je to jednako neprihvatljivo u oba slučaja - svejedno da li se radilo o ženi ili muškarcu koji spavaju sa ljudima iz istog društva, a nemam razumijevanje ni za jarane/jaranice koji su to znali. Neko će možda tražiti biološka uporišta da obrazloži da je lakše razumjeti muškarce, ali smo davno prevazišli čisti biološki nivo.cendlerbing wrote: ↑09/06/2020 00:30 Momci, šta vi mislite o ovom izgovoru, kad su izbori muškaraca u pitanju?