Fikret (srebrena malina) i respiratori
- dr_Evil
#6626 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
@archi_a , citava prica oko toga da su upotrebljivi je isto kao da je i trgovac, da se dokaze da je Fikret ispostovao ugovor i prema tome nema potrebe da se trazi lova nazad.
Rekoh ja maloprije, obrva. Ali za sve sta mi skontamo oni su 20 koraka unaprijed
Rekoh ja maloprije, obrva. Ali za sve sta mi skontamo oni su 20 koraka unaprijed
- Maraschino
#6627 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Mnogi ovdje lete da daju svoje misljenje a na kraju ce se ti mnogi razocarati.
U ovom kao i mnogim drugim slucajevima nema niti parava niti logike. Ovdje presudjuju predsjednici stranaka a vi se nastavite svadjati.
U ovom kao i mnogim drugim slucajevima nema niti parava niti logike. Ovdje presudjuju predsjednici stranaka a vi se nastavite svadjati.
- dr_Evil
#6628 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ko ima ikakva ocekivanje osim da ce ih osloboditi i dat im jos odstetu za dusevnu bol. Receno je na prvoj stranici ove rasprave moze samo bagerista nahebati.
Ono sto je bitno je da ne smijemo pustiti da ova afera samo tako prodje, ne zato jer mozemo nesto promijeniti, nego da ako bog da (sto bi rekao novalic) amerika stavi jos koga na crnu listu recimo baketa
Ono sto je bitno je da ne smijemo pustiti da ova afera samo tako prodje, ne zato jer mozemo nesto promijeniti, nego da ako bog da (sto bi rekao novalic) amerika stavi jos koga na crnu listu recimo baketa
-
archi_a
#6629 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
E, kad bi sad bio realan pa se vratio na moje postove kojima sam ja uopšte pristupio ovoj temi, vidio bi da me isključivo interesuje mogućnost upotrebe ovih respiratora, a da uopšte nisam imao dvojbe da li treba da se nastavi slučaj u procesu dokazivanja kriminalnih radnji u doba pandemije. Razlika između mene i tebe je da mene interesuje to oko respiratora jer me živcira i nedovoljno je informacija oko uređaja, a pogotovo nisu izvršene provjere bez kojih se priča gradi, a ti me, iz straha valjda pokušavaš diskreditirati ili svrstati u sda, jer imam osjećaj da se bojiš da, ako se pokaže da se respiratori mogu staviti u funkciju u intenzivnoj, da će slučaj za kriminal pasti!dr_Evil wrote: ↑05/06/2020 12:49Ja sam bijesan na njih, a ne ljut, nikada to nisam ni krio, moze ti kolega 155-ka to potvrditi, imali smo te rasprave i ranije.archi_a wrote: ↑05/06/2020 12:37 Kažem ja, ljut si ti previše i bijesan na sve nepravilnosti kojih u našoj Bosni i Hercegovini ima i previše, samo ne kanališeš tu svoju ljutnju prijatelju, nego ona isijava na sve oko tebe. Tu, u takvoj situaciji mogućnost dijaloga umire.
" i da siguran sam da sam upravu", kažeš.8 milijarsi na zemlji, zamisli da su svi u pravu? Lijepo je biti u pravu, samo ne treba "pregoniti", a još je ljepše nekad sjesti, razmisliti i pošteno reći:"ebiga, do mene je, nisam bio u pravu". Ništa ne košta, a lijep je osjećaj i ljudi te počnu više cijeniti.
Ali sto se ovoga tice nema sanse da nisam upravu. Ovde nema dijaloga oko ovoga, imas ljude van sistema koji tvrde da nije upotrebljiv i ljude u sistemu koji ne odgovaraju na pitanje, nego zaobilaze pitanje, sad se samo traze nacin da se upakuje da se kaze, mozemo koristit i hajde da ih ubacimo u skladiste da su nam dalje od ociju posto ih necemo koristit.
Inace sam takva vrsta osobe koja ce uvijek poslusati druge, rado, ali nikada ako su te osobe koje nas vode vec 30 godina. Previse je lazi i obmane bilo da i kada kazu da je nebo plavo, ja bih ponio kisobran.
A ovde je jasno kao dan, da su ovi aparati upotrebljivi ne bi zavrsili u bosni, otisli bi u Irsku koja ih je narucila, ili u Srbiju koja ih je takodjer vratila.
Kaze bake, neka institucije rade svoj posao ne treba nista pretpostavljati unaprijed, i kada uhapse onda ovo je atak na bosnjake i tuzilastvo je pod utjecajem. Tako ce biti i za ovo. Neko mi kaze Fadil napravio zlatno doba federacije, zakopas malo dalje vidis da nije on, ali jeste se ugradio u svaku firmu NI, zajedno sa Kolicem
Što se tiče "selektivnog" pristupa tužilaca prema kriminalu, istina je i to. Izvini, ali u isto vrijeme se desila i afera oko šatora i oko 2.000.000 BAM za maske, pa afera prisluškivanje! Ko je priveden? Ima li drugi entitet premijera, koji je u tome učestvovao sa svojim drugarima? Jel njegov telefon izuzet na vještačenje? Ne vežem slučajeve, ali je ovo simptomatično? Nije kriminal valjda samo kod Bošnjaka?!? I ponovo naglašavam, ne vežem slučajeve ali bih volio sve učesnike kriminalnih radnji da vidim privedene i procesuirane. Pogotovo što je i ovo u banjaluci jasno i malte ne uživo prenošeno sa "priznanjem i hvaljenjem" aktera afera!
- Billy The Pljuc
#6630 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
A baš smo se lijepo počeli igrati i ti dođeš i pobrišeš nam ćizu
- Billy The Pljuc
#6631 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Helem, najbolji savjet:
"Post by Maraschino » 04/06/2020 21:45
Dzaba se smarate, jedan telefonski poziv i oni ce biti osudjeni ili oslobodjeni.
Kakvi dokazi i klinci i palci a jos ko vjeruje u posteno sudjenje sve sa dokazima.
Zivimo u zemlji gdje se mito otvoreno potkiva, sudija i saradnici kradu pare i druge stvari iz postupka, gdje dokazi nestanu od jednog do drugog suda...a vi se slamate trazeci neke dokaze."
"Post by Maraschino » 04/06/2020 21:45
Dzaba se smarate, jedan telefonski poziv i oni ce biti osudjeni ili oslobodjeni.
Kakvi dokazi i klinci i palci a jos ko vjeruje u posteno sudjenje sve sa dokazima.
Zivimo u zemlji gdje se mito otvoreno potkiva, sudija i saradnici kradu pare i druge stvari iz postupka, gdje dokazi nestanu od jednog do drugog suda...a vi se slamate trazeci neke dokaze."
- dr_Evil
#6632 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ta prica da se sudi samo bosnjacima ne pije vode ni najmanje. U godinu dana samo jedna presuda za korupciju i to oslobadjajuca. Ovde se ne sudi nikome.archi_a wrote: ↑05/06/2020 13:06
E, kad bi sad bio realan pa se vratio na moje postove kojima sam ja uopšte pristupio ovoj temi, vidio bi da me isključivo interesuje mogućnost upotrebe ovih respiratora, a da uopšte nisam imao dvojbe da li treba da se nastavi slučaj u procesu dokazivanja kriminalnih radnji u doba pandemije. Razlika između mene i tebe je da mene interesuje to oko respiratora jer me živcira i nedovoljno je informacija oko uređaja, a pogotovo nisu izvršene provjere bez kojih se priča gradi, a ti me, iz straha valjda pokušavaš diskreditirati ili svrstati u sda, jer imam osjećaj da se bojiš da, ako se pokaže da se respiratori mogu staviti u funkciju u intenzivnoj, da će slučaj za kriminal pasti!
Što se tiče "selektivnog" pristupa tužilaca prema kriminalu, istina je i to. Izvini, ali u isto vrijeme se desila i afera oko šatora i oko 2.000.000 BAM za maske, pa afera prisluškivanje! Ko je priveden? Ima li drugi entitet premijera, koji je u tome učestvovao sa svojim drugarima? Jel njegov telefon izuzet na vještačenje? Ne vežem slučajeve, ali je ovo simptomatično? Nije kriminal valjda samo kod Bošnjaka?!? I ponovo naglašavam, ne vežem slučajeve ali bih volio sve učesnike kriminalnih radnji da vidim privedene i procesuirane. Pogotovo što je i ovo u banjaluci jasno i malte ne uživo prenošeno sa "priznanjem i hvaljenjem" aktera afera!![]()
Ako neko vjeruje da kriminal ima nacionalnu boju, da podsjetimo na Pandoru, najvecu aferu od rata:
Ako su se malo posvadjali hdz i sda bili pa evo pomirili su se, opet mogu mirno spavatiPredstavnik Antikorupcijske mreže Account i urednik magazina Žurnal Selvedin Avdić, govorio je o tome kako je afera Pandora postala danas gotovo nevidljiva.
"U tu aferu je bilo uključeno 18 osoba i sedam institucija. Među njima su bili Vjekoslav Bevanda, Kemal Čaušević, Dragan Čović, Sulejman Tihić, Dragan Vrankić, Milorad Dodik, Šemsudin Mehmedović, Adnan Terzić... Radi se o osobama koje su pripadnici svih nacionalnosti i svih političkih stranaka. Riječ je i o dobro uvezanoj grupi koja je oštetila ovu zemlju za više od dvije milijarde maraka. Na kraju je ostala šteta od samo dva miliona i još uvijek se vodi proces protiv samo bivšeg direktora UIO-a Kemala Čauševića i dvojice uvoznika tekstila", rekao je Avdić.
-
archi_a
#6633 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne vrtim mantru da se sudi samo bošnjacima, već sam to spomenuo vođen trenutnom situacijom oko priče o kriminalnim radnjama u doba korone! Spominjem aktuelne afere a vidimo da je tužilaštvo selektivno napalo kriminal! Gospodo istražite predmete, privedite i ove ostale "kriminalce" i tako izbijte sda-u argumente da se sudi samo bošnjacima! 
-
costacurta
#6634 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I ti pišeš kako ti odgovara.archi_a wrote: ↑05/06/2020 12:50 @costacurta
Ne vodi se postupak protiv njih za neispravnost uređaja, već za "udruživanje radi sticanja materijalne koristi" i radi nepravilnosti prilikom odabira firme za uvoz! Ovo oko "neispravnosti" uređaja je samo dodatak "istraživačkog" novinarstva da začine malverzaciju!![]()
Nisam ni pisao o optužnici već sam replicirao na tvoju opasku kako vjeruješ u ispravnost radijatora.
- dr_Evil
#6635 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Meni dosta da osude napokon nekoga pa kako god da se on zvao. Nikakve koristi od njih svakako nema, a steta je velika. Samo nek tronozac pocne da se rusi. Ali ovo moze samo u mojim vlaznim snovimaarchi_a wrote: ↑05/06/2020 13:21 Ne vrtim mantru da se sudi samo bošnjacima, već sam to spomenuo vođen trenutnom situacijom oko priče o kriminalnim radnjama u doba korone! Spominjem aktuelne afere a vidimo da je tužilaštvo selektivno napalo kriminal! Gospodo istražite predmete, privedite i ove ostale "kriminalce" i tako izbijte sda-u argumente da se sudi samo bošnjacima!![]()
-
archi_a
#6636 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Iskreno, volio bih da rade i da se stave na raspolaganje medicinskim centrima, ne zbog toga da bi se oslobodili akteri, već što pare neće biti vraćene. Niti će se roba moći vratiti prodavcu! Živi bili pa vidjeli, ubijeđen sam da pare neće biti vraćene, čak i ako tužilaštvo dobije slučaj. Sad je samo pitanje hoće li ovi "registratori" istruhnuti u magacinu?
- joint union
#6637 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Koliko je ovaj "posao" prljav, govori i cinjenica da se ni nakon mjesec i po otkad su aparati dosli sa sigurnoscu ne zna kakvi su, sta mogu, valjaju li, ne valjaju.
Sta da su se, ne daj Boze, morali primjeniti, da smo imali italijanski scenario, ko bi to pustio u rad i ko bi, na svoju odgovornost, prikljucio pacijenta na ovo?
Meni se cini, a ispravite me ako grijesim, da je za ove aparate, od samog pocetka, nanijeceno da budu zaboravljeni u nekom skladistu.
Sta da su se, ne daj Boze, morali primjeniti, da smo imali italijanski scenario, ko bi to pustio u rad i ko bi, na svoju odgovornost, prikljucio pacijenta na ovo?
Meni se cini, a ispravite me ako grijesim, da je za ove aparate, od samog pocetka, nanijeceno da budu zaboravljeni u nekom skladistu.
-
archi_a
#6638 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Meni nije dosta da osude samo nekog, napokon, već očekujem da napokon proradi neselektivna pravda. I mi, ako smo normalni treba da zahtjevamo, insistiramo kod sudskih instanci u našoj državi!!! Zbog naše djece i njihove budućnosti.dr_Evil wrote: ↑05/06/2020 13:37Meni dosta da osude napokon nekoga pa kako god da se on zvao. Nikakve koristi od njih svakako nema, a steta je velika. Samo nek tronozac pocne da se rusi. Ali ovo moze samo u mojim vlaznim snovimaarchi_a wrote: ↑05/06/2020 13:21 Ne vrtim mantru da se sudi samo bošnjacima, već sam to spomenuo vođen trenutnom situacijom oko priče o kriminalnim radnjama u doba korone! Spominjem aktuelne afere a vidimo da je tužilaštvo selektivno napalo kriminal! Gospodo istražite predmete, privedite i ove ostale "kriminalce" i tako izbijte sda-u argumente da se sudi samo bošnjacima!![]()
- dr_Evil
#6639 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa aparati rade, super su za svoju funkciju vjerovatno. Vratit ih tesko da mozemo. Sta je problem, nek ih ubace u ambulanta kola, garant svakako nemaju respiratora tamo, mogu posluzit i u hitnoj pomoci.archi_a wrote: ↑05/06/2020 13:40 Iskreno, volio bih da rade i da se stave na raspolaganje medicinskim centrima, ne zbog toga da bi se oslobodili akteri, već što pare neće biti vraćene. Niti će se roba moći vratiti prodavcu! Živi bili pa vidjeli, ubijeđen sam da pare neće biti vraćene, čak i ako tužilaštvo dobije slučaj. Sad je samo pitanje hoće li ovi "registratori" istruhnuti u magacinu?
To sto "eto da se ne svadjamo" MOZDA nisu za intezivnu njegu, necemo ih bacit sada.
A vrlo vjerovatno ce zavrsit u magacinu, pa kasnije prodaj dalje za keniju (mada je Kenija za nas Njemacka)
- dr_Evil
#6640 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa upravo to i radimo , trazimo da Asim Sarajlic bude uhapsen kao onaj borac za 3 metra drva, trazimo da novalic bude uhapsen kao taj isti borac.archi_a wrote: ↑05/06/2020 13:43Meni nije dosta da osude samo nekog, napokon, već očekujem da napokon proradi neselektivna pravda. I mi, ako smo normalni treba da zahtjevamo, insistiramo kod sudskih instanci u našoj državi!!! Zbog naše djece i njihove budućnosti.dr_Evil wrote: ↑05/06/2020 13:37Meni dosta da osude napokon nekoga pa kako god da se on zvao. Nikakve koristi od njih svakako nema, a steta je velika. Samo nek tronozac pocne da se rusi. Ali ovo moze samo u mojim vlaznim snovimaarchi_a wrote: ↑05/06/2020 13:21 Ne vrtim mantru da se sudi samo bošnjacima, već sam to spomenuo vođen trenutnom situacijom oko priče o kriminalnim radnjama u doba korone! Spominjem aktuelne afere a vidimo da je tužilaštvo selektivno napalo kriminal! Gospodo istražite predmete, privedite i ove ostale "kriminalce" i tako izbijte sda-u argumente da se sudi samo bošnjacima!![]()
Onog trenutka kada (ako) sebi u glavi zamislis da dijelis na njih i nas (kriminalna vlast i narod) tada ti nece biti vazno kako se koji krimos zove.
Ne daj da te uvuku u nacionalnu shemu, to je samo borba za stolice. trojica normalnih bi dogovorili kucu za sve nas u 5 minuta
-
archi_a
#6641 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Da, asim sarajlić, novalić, solak, "sve po zakonu", razvojna banka fBiH, itd.....
Potkivanje, bobar, aluminijum, prisluškivanje, šatori, neustavni praznici, neustavni nazivi kantona, državni udar, referendumi, "verbalni delikti" javnih ličnosti kojima se stvara ambijent straha, panike i suzbija mogućnost suživota na cijelom prostoru BiH, etc.Imal BA ovdje ikakvog slučaja za tužilaštvo BiH, za gordane, ružice i naše ostalo cvijeće?!?
Nema to veze sa nacionalnom šemom ali.....
Potkivanje, bobar, aluminijum, prisluškivanje, šatori, neustavni praznici, neustavni nazivi kantona, državni udar, referendumi, "verbalni delikti" javnih ličnosti kojima se stvara ambijent straha, panike i suzbija mogućnost suživota na cijelom prostoru BiH, etc.Imal BA ovdje ikakvog slučaja za tužilaštvo BiH, za gordane, ružice i naše ostalo cvijeće?!?
Nema to veze sa nacionalnom šemom ali.....
- dr_Evil
#6642 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Eto , tacno tako sve to sto si nabrojao. I onda mozemo da krenemo na 1001 aferu u "bosnjackom" dijelu koje se vise i ne spominju. Evo ja cu krenuti samo za svoj grad, a ti pisi za svoj:archi_a wrote: ↑05/06/2020 13:57 Da, asim sarajlić, novalić, solak itd.....
Nema to veze sa nacionalnom šemom ali.....![]()
Unistena drustvena preduzeca koja su u potpunosti bila sacuvana nakon rata, a u dijelu gdje vlada SDA.
1. Fabrika duhana "Mostar": - Direktor Pekusic pokupovao stanove svojoj djeci od zadnje love u fabrici, 800 radnih mjesta
2. Predionica Mostar 6200 radnika treca u evropi
3. Kompresori (gdje je danas bingo) HEKOM
4. Soko frizideri
5. UNIS (elektronika i telefoni)
6. Hepok Mostar
I vise sam ih zaboravio
Dvije ove fabrike bilo koje su mogle zaposlit komplet bosnjake u mostaru.
Nista to vise niko ne spominje. Ali...
Sada podignemo 2 istrage protiv nekoga iz sda, i odmah je to napad na bosnjake, nema veze sto smo 1001 zaboravili. Da je srece isli bi sve po redu od '91 pa na ovamo
-
archi_a
#6643 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I upravo ovakvo "selektivno" otvaranje slučaja protiv novalića a u isto vrijeme ne privođenje viškovića u aferi šator od 4.5 miliona BAM, a desile su se u isto vrijeme i skoro pod istim okolnostima je dokaz da nemamo nezavisne sudske institucije i da se ne možemo nadati boljitku! Pravda mora biti "slijepa", tj. jednako pravična i sa istim pristupom prema svima "po djelima i zaslugama" bez obzira na ime i prezime osobe! Zakoni su jasni i sankcije su jasne ali se ne pristupa ili ne tumači prema svakom i svemu isto! To je jasno kao dan!
- dr_Evil
#6644 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa da.. ovo je razlog zbog cega sam te postavio u mojoj glavi pod "narod zna" ekipu, to sto si apsolutno zaobisao sve gore napisano, i vratio se svojoj tezi.archi_a wrote: ↑05/06/2020 14:24
I upravo ovakvo "selektivno" otvaranje slučaja protiv novalića a u isto vrijeme ne privođenje viškovića u aferi šator od 4.5 miliona BAM, a desile su se u isto vrijeme i skoro pod istim okolnostima je dokaz da nemamo nezavisne sudske institucije i da se ne možemo nadati boljitku! Pravda mora biti "slijepa", tj. jednako pravična i sa istim pristupom prema svima "po djelima i zaslugama" bez obzira na ime i prezime osobe!
Ako Tito da jednog dana ce svi oni na bandere, bez obzira na ime, ali nazalost mislim da ja to necu dozivjeti, za mog vakta tesko
- JThomas
#6645 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
što se osuda tiče, istije prema političarima i njima bliskim ne može biti. jedina podjela je na njih i one koji to nisu.
-
archi_a
#6646 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Opet ti sa zaključkom? A sam tvrdiš da se 1001 stvar zaboravila, 20 godina prošlo, dokazi pogubljeni, zameteni, itd! Upravo zato i govorim da su se prije mjesec dana desile dvije SKORO PA IDENTIČNE AFERE, FRIŠKE AFERE SA PUNO DOKAZA BEZ MOGUĆNOSTI DA JE NEŠTO "ZABORAVLJENO, sa dva premijera entiteta, s tim što je jedan šutio (novalić), a drugi se javno hvalio na tv-u (višković) i ispričao kompletan plan, kako je tekao telefonski poziv, da je tražio skroz drugu stvar i da mu je jaran rekao imam ti nešto drugo. I višković, bez glasanja, bez odluka vlade ili kriznog štaba rs-a, zajedno sa miloradom odluči i kaže:"da, to nam treba, kupujemo!" Dakle, jedan šutio, drugi javno ispričao, objasnio malverzaciju i pogađaj, ko je priveden, kome je telefon oduzet na vještalenje?!? Hajde da se ne zajebavamo." NAROD ZNA" 
Baš su sad trebali dokazati koliko su nezavisni i neselektivno privesti svakog pod sumnjom!
Baš su sad trebali dokazati koliko su nezavisni i neselektivno privesti svakog pod sumnjom!
- dr_Evil
#6647 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I sve je to istina sta ti kazes, nista nije sporno.archi_a wrote: ↑05/06/2020 14:39 Opet ti sa zaključkom? A sam tvrdiš da se 1001 stvar zaboravila, 20 godina prošlo, dokazi pogubljeni, zameteni, itd! Upravo zato i govorim da su se prije mjesec dana desile dvije SKORO PA IDENTIČNE AFERE, GRIŠKE AFERE SA PUNO DOKAZA BEZ MOGUĆNOSTI DA JE NEŠTO "ZABORAVLJENO, sa dva premijera entiteta, s tim što je jedan šutio (novalić), a drugi se javno hvalio na tv-u (višković) i ispričao kompletan plan, kako je tekao telefonski poziv, da je tražio skroz drugu stvar i da mu je jaran rekao imam ti nešto drugo. I višković, bez glasanja, bez odluka vlade ili kriznog štaba rs-a, zajedno sa miloradom odluči i kaže:"da, to nam treba, kupujemo!" Dakle, jedan šutio, drugi javno ispričao, objasnio malverzaciju i pogađaj, ko je priveden, kome je telefon oduzet na vještalenje?!? Hajde da se ne zajebavamo." NAROD ZNA"![]()
Ali opet zbog 2 istrage cemo reci da je to atak na Bosnjake, a 1001 koje nikad nisu pokrenute cemo to prije nije vazno, daj sada, za svakog Bosnjaka da padne jedan Hrvat i Srbin. Kad vec dijelimo pozicije u vlasti, red je da se i optuzenicke klupe dijele, u istom omjeru. Da pokazemo Hrvatima da su konstitutivni!
I od sada svaki put kad policija zaustavi nekoga iz sda, treba da pita jel popunio kvotu Srba i Hrvata sta su puhali alkohol.
A vec smo zaboravili da je citava afera nastala jer su curili podatci iz SDA, pricali mnogo o gatackom klanu, i sve se usutilo. Tu vjetar nije puhao
-
archi_a
#6648 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Zašto ti ne kažeš jasno i glasno:"DA i višković, u ovom slučaju treba da se procesuira", jer je skoro pa identično i u isto vrijeme sumnjivo?!? Već sve nešto okolokole. Čini mi se druže da ipak ti nisi realan i iskren u ovoj priči! Ali helem nejse. Lakše je pričati o bošnjačkim mantrama. 
-
Novak20
#6649 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Izgleda da ih je netko upitao. Za cijenu ili za tip respiratoraBilly The Pljuc wrote: ↑04/06/2020 21:25spreca wrote: ↑04/06/2020 21:14 Sad mozemo prodavati respiratore,evo nam opet salju,izgleda da im je to visak pa da se ne baci![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /200604130![]()
![]()
![]()
Znam da nije čin kulture al' trebalo bi braću Harape pitati jel bogati koliko vi platiste ove respiratore?
https://www.dnevnik.ba/vijesti/otkazana ... ih-emirata
Najavljena humanitarna pomoć koja je danas trebala stići na Međunarodni aerodrom Sarajevo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata se otkazuje, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.
- Maraschino
#6650 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sve ove aktere treba osloboditi svake odgovornosti.