BHTelecom All About
Moderator: Benq
- studiorum_tuzlaensis
#70901 Re: BHTelecom All About
pismenim ili elektronskim putem...
jel treba podcrtavati?
jel treba podcrtavati?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#70902 Re: BHTelecom All About
"Elektronskim putem" nije objava na portalu.
-
sencobih
- PlusSA
- REDDEVILS
-
kakaljin
- MTV
#70908 Re: BHTelecom All About
Znaci imaju novi ugovor sa Discoveryjem kad vam ubacuju njihove kanale u HD. 
-
zrakomlat
- Benq
- Moderator
#70910 Re: BHTelecom All About
Vidi, da ne gusimo temu bez veze, pop-up je kad izadje obavijest na stb-u pa kliknes da je otvoris, to ovdje nije slucaj jer se ta obavijest mogla naci samo rucnom pretragom u stb-u. Nema veze, kako bilo, uzivajte u novim kanalima i opusteno
-
kakaljin
#70911 Re: BHTelecom All About
Svaka ova obavjest sto sam nasao je bila pop-up tako da je iskocila, i kada je ugasim ona i dalje ostaje u info porukama
- _Reds_
#70912 Re: BHTelecom All About
Ma cak je i TM pisao da se moze raskinuti ugovor, kao i njegova N1.REDDEVILS wrote: ↑03/06/2020 15:56Realno gledajuci bilo je svugdje obavjestenje ali to sto narod nece da cita to je njihov problemBenq wrote: ↑03/06/2020 15:31Znam o cemu pricam, i vidis da ne trolam niti mi je to cilj, nisam od tog posla. Komsinica dolazi i pita znam li zasto joj je racun uvecan za 5KM, kazem joj da je najavljeno poskupljenje na portalu. Pocela da vice, pita zasto je niko nije obavijestio o tome, kazem joj da sigurno jeste i da mi donese sve sto je dobila uz racun. Donijela je kovertu u kojoj je stajao klasicni racun za mjesec Januar, na poledjini tog racuna nije bilo nista, i ovaj papir na kojem su navedene akcije, bonusi.. nigdje ni traga o poskupljenju. Pitao sam jos nekoliko prijatelja i forumasa sa drugog foruma, niko nije dobio tu obavijest u pisanoj formi.
I jos mi kaze kolega @REDDEVILS da je dobio obavijest o poskupljenju, i postavlja ovaj letak na kojem ni traga o tome nema..![]()
![]()
-
Dzontra_Volta
#70913 Re: BHTelecom All About
Ja ne mogu da vjerujem da u digitalno doba neko još uvijek očekuje da ga se za sve treba obavijestiti putem pošte.
Još smo mi zaostala sredina, u normalnim zemljama nećeš morati ništa ni potpisati, a da dobiješ ili izgubiš neku uslugu. Sve je digiralno, kako za nene, takobi za unuke.
I nisam bht bot, korustim usluge drugog kablovskog provajdera, samo me nervira potezanje priča oko nekih nana i deda.
To bi bilo kao da dobiješ kaznu za neki saobraćajni prekršaj, pa se vadiš da nisi čuo da se zakon izmijenio, jer ne čitaš novine i portale.
Još smo mi zaostala sredina, u normalnim zemljama nećeš morati ništa ni potpisati, a da dobiješ ili izgubiš neku uslugu. Sve je digiralno, kako za nene, takobi za unuke.
I nisam bht bot, korustim usluge drugog kablovskog provajdera, samo me nervira potezanje priča oko nekih nana i deda.
To bi bilo kao da dobiješ kaznu za neki saobraćajni prekršaj, pa se vadiš da nisi čuo da se zakon izmijenio, jer ne čitaš novine i portale.
- PlusSA
#70914 Re: BHTelecom All About
Jel ovo neki nagovještaj Sport Kluba u HD
Vidim na logo su dodali HD slova
Vidim na logo su dodali HD slova
- crnivrag
#70915 Re: BHTelecom All About
Nije, nego su odlučili da na svim mogućim verzijama zalijepe taj HD logo, pa npr. i ja kod drugog operatera imam SK 1 HR u SD koji ima novi "HD" logo od 01.06. kad su izvršili lagani rebranding logotipa.
- seoBIH
#70916 Re: BHTelecom All About
Pa dobro, slažem se. Neka sutra banka poveća kamatu i objavi samo na portalu, neka rad, Elektroprivreda i toplane dignu cijenu, a vi sto ne pratite, žalite se upravi vodovoda. Bonus stavka ugovora, morate braniti ovakvu odluku na klix forumu.
Pajel, digitalizovano sve, što nisi pročitao na satu da će biti poskupljenje.
Pajel, digitalizovano sve, što nisi pročitao na satu da će biti poskupljenje.
-
nemezis
#70917 Re: BHTelecom All About
Tebi je jasno da zakon nije isto sto i ugovor? Zašto bi se podrazumijevalo da neko uopšte čita nečije objave na fb ili posjećuje web stranicu? Kakve veze sa ovime ima potpisivanje ili nepotpisivanje u normalnim zemljama? Šta je to tačno sve digitalizovano?Dzontra_Volta wrote: ↑03/06/2020 20:15 Ja ne mogu da vjerujem da u digitalno doba neko još uvijek očekuje da ga se za sve treba obavijestiti putem pošte.
Ja koristim BHT ali me nervira ovo advokatisanje bez pokrića.
-
Dzontra_Volta
#70918 Re: BHTelecom All About
Pa da skratimo priču: u kojem dijelu ugovora ili opštih uslova piše da se o promjeni cijena paketa korisnik mora obavijestiti pisanim putem?
-
sencobih
#70919 Re: BHTelecom All About
poruka na stb-u o promjeni cijene, u dnevnim novinama, na portalu, na fejsbuku, konkurencija je pozivala ljude i obavještavala da telekom poskupljuje i nudila svoje usluge, bila citava emisija na N1 o poskupljenju , i opet nije dovoljno i prema nekima nije zakonski ispoštovano, ma hajte molim vas. Prvi put za više od deset godina cijena moja tv usluge je poskupila, do sada je uvijek padala cijena, ljudi nisu navikli na poskupljenje. Trebaju iz telekoma lagano svake godine po tri marke , ljudi se naviknu i to postane sasvim normalno. 
-
nemezis
#70920 Re: BHTelecom All About
A njihovi dokumenti su jedini mjerodavni?Dzontra_Volta wrote: ↑03/06/2020 22:47 Pa da skratimo priču: u kojem dijelu ugovora ili opštih uslova piše da se o promjeni cijena paketa korisnik mora obavijestiti pisanim putem?
"Za primjenu izmjenjenih uslova poslovanja, opisa i cijena usluga koji su u bilo kom smislu nepovoljniji za korisnike, pored obaveze javnog objavljivanja, operatori su dužni da, najmanje 30 dana prije stupanja izmjena na snagu, pismenim ili elektronskim putem, uključujući SMS, obavijeste postojeće korisnike, na koje se najavljene izmjene odnose, o namjeravanim izmjenama i pravu korisnika u pogledu važećeg ugovora."
Dakle, sve ono sto se ne isporuci direktno korisniku (web, fb, obavijest na STB koja nije popup...) je "javno objavljivanje". Korisniki mora pismeno ili elektronski ali ciljano njemu.
-
nemezis
#70921 Re: BHTelecom All About
Nemoj raditi zamjenu teza. Pitanje obaveze obavještavanja nema veze sa ne/opravdanim poskupljenjem. Jednostavno, ovog hipotetskog djeda ili nenu ne interesuje ništa to. Oni nisu dobili (valjda) obavještenje o promjeni i to je to. Oni ne moraju ici na fb, gledati N1, čitati novine, ici na portal. Oni imaju pravo po cijele dane gledati turske serije i opet moraju biti obaviješteni. Ako je BHT u tome pogriješio, onda je pogriješio i gotovo. Ovakva relativiziranja cine propise besmislenim.sencobih wrote: ↑04/06/2020 06:43 poruka na stb-u o promjeni cijene, u dnevnim novinama, na portalu, na fejsbuku, konkurencija je pozivala ljude i obavještavala da telekom poskupljuje i nudila svoje usluge, bila citava emisija na N1 o poskupljenju , i opet nije dovoljno i prema nekima nije zakonski ispoštovano, ma hajte molim vas. Prvi put za više od deset godina cijena moja tv usluge je poskupila, do sada je uvijek padala cijena, ljudi nisu navikli na poskupljenje. Trebaju iz telekoma lagano svake godine po tri marke , ljudi se naviknu i to postane sasvim normalno.![]()
-
sencobih
#70922 Re: BHTelecom All About
Da je pogriješio vjerojatno bi neko pametniji od nas, to prijavio i vjerojatno bi neki postupak bio pokrenut ili nešto slično. Zato mlatimo praznu slamu bezveze.
-
kakaljin
#70923 Re: BHTelecom All About
Ljudima je iskocilo na tv-u obasvjest u obliku pop-upa i time su svi obavjesteni jer si morao kliknuti da uklonis tu obavjest. A druga je stvar sto mnogi ne cutaju, pa i ja neke stvari na tim pop-up ne procitam sao ugasim. Ali bilo je obavjestenje, Kao sto neko rece na razne nacine je bilo, cak je konkirencija zvala i govorila da ide poskupljenje.
-
azdralovic
#70924 Re: BHTelecom All About
nemezis wrote: ↑04/06/2020 07:24A njihovi dokumenti su jedini mjerodavni?Dzontra_Volta wrote: ↑03/06/2020 22:47 Pa da skratimo priču: u kojem dijelu ugovora ili opštih uslova piše da se o promjeni cijena paketa korisnik mora obavijestiti pisanim putem?
"Za primjenu izmjenjenih uslova poslovanja, opisa i cijena usluga koji su u bilo kom smislu nepovoljniji za korisnike, pored obaveze javnog objavljivanja, operatori su dužni da, najmanje 30 dana prije stupanja izmjena na snagu, pismenim ili elektronskim putem, uključujući SMS, obavijeste postojeće korisnike, na koje se najavljene izmjene odnose, o namjeravanim izmjenama i pravu korisnika u pogledu važećeg ugovora."
Dakle, sve ono sto se ne isporuci direktno korisniku (web, fb, obavijest na STB koja nije popup...) je "javno objavljivanje". Korisniki mora pismeno ili elektronski ali ciljano njemu.
-
prelivoda
#70925 Re: BHTelecom All About
Totalno si u pravu, jer MojaTV ne gledaju uvijek punoljetne osobe, ili osobe na koje se odnosi obavještenje. Djeca gledaju crtani, iskoči nešto na ekranu i oni to sklone. Obavješetenje mora biti više personalizirano.nemezis wrote: ↑04/06/2020 07:24A njihovi dokumenti su jedini mjerodavni?Dzontra_Volta wrote: ↑03/06/2020 22:47 Pa da skratimo priču: u kojem dijelu ugovora ili opštih uslova piše da se o promjeni cijena paketa korisnik mora obavijestiti pisanim putem?