Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
high_volume

#45676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Prpa.ba wrote: 30/05/2020 10:35 DF je na opstim izborima u Centru, sa dosta vecom izlaznosti, dobio jedva 5% glasova, i to sa dobrim dijelom glasaca koji su i dalje vjerovali da je DF od principa zbog manvera 2014. u federaciji.

NS i NIP u Centru ce sami iznijeti oko 40% glasova sto je vise od SDA, SBB i DF zajedno. Ostaje da SDP, NBL i Damir Niksic ne prokockaju ostatak do vecine na racun nezavisnih, platformi i slicnih. Da ce biti dvotrecinska vecina, nema sanse. Ali pobjeda bi trebala biti neupitna sa funkcionalnom vecinom.
SDA ima ogromnu i perfidnu mašineriju iza sebe, a rubna područja Općine Centar naseljenija su od centralnih dijelova, koji mahom glasaju za NS i SDP, pa i za D. Nikšića.

Ako se ponovo kandidira Ajnadžić, a hoće garant jer mu niko ništa nije mogao u proteklom mandatu, čovjek je radio šta je htio i sve mu je prolazilo kraj nemoćne opozicije, a i osladilo mu se, moja je pretpostavk da će i pobijediti. Nažalost.

Kandidat "četvorke" je Srđan Mandić, i bio bi dobar načelnik, dobar za sve građane, ne samo za svoje, za razliku od Ajnadžića, ali S. Mandić nema taj kapacitet za pobjedu, kakav bi imao npr. Edin Forto, koji bi slistio Ajnadžića, za kojeg bi glasali možda i glasači SDA, jer je odlično radio poslove na poziciji premijera KS.

Još ako se u kandidaturu za načelnika Općine Centar upusti Damir Nikšić, osokoljen poprilično dobrim rezultatom prethodnih izbora, kandidat koji je tada bio i svojevrsni anonimus, za razliku od danas, nakon što se odlično promovirao radom u SKS, i koji sada ima velike šanse za prvo mjesto, pa ako SDA u kandidaturu unese pojedine Bekane i slične "nezavisne" kandidate, poznate u javnosti, DF sa svojim kandidatom, itd. koji će samo odnijeti glasove Mandiću, dobit ćemo situaciju da će ponovo Ajnadžić ostvariti izbornu pobjedu i to sa sličnom razlikom kao 2016. godine.

Mislim da je kandidatura Mandića slična avanturizmu kakav je bio sa Bukvom, 2016. godine.
Prpa.ba

#45677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Slazem se da pristup izborima mora biti maksimalno ozbiljan i profesionalan i da postoje nezanemarive sanse da SDA odradi svoj "posao" i zadrzi poziciju.

Ipak, moras uzeti u obzir cinjenicu da je NIP prepolovio SDA u Centru. Mandic je u odlicnim odnosima sa kantonalnom ekipom iz NIP, prelice se to i na opstinske organizacije i dalji rad i kampanju. Moja pretpostavka je da ce barem tri cetvrtine glasaca NiP-a bez problema podrzati zajednickog kandidata, a to je dovoljno da se udje u zonu pobjede. Ostaju SDP, NBL i Niksic gdje se slazem da moze biti dosta problema i tu ce se lomiti izbori.

Ne znam sta je bilo na kraju sa smjenom opstinske izborne komisije? Cetvorka je krenula u taj proces, a SDA po obicaju neustavnim aktivnostima to pokusavala osporiti. :-)
shiljak

#45678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shiljak »

Je li moguće da jedan "anonimus" Mirsad organizuje samo protest, a SDP, NS i drugi ništa ni ove ni prošle godine a ni ranije :D
tvojkomsija

#45679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tvojkomsija »

shiljak wrote: 30/05/2020 13:44 Je li moguće da jedan "anonimus" Mirsad organizuje samo protest, a SDP, NS i drugi ništa ni ove ni prošle godine a ni ranije :D
Iduce proteste nek udruzeno organiziraju opozicione stranke, skupit ce dosta dosta vise ljudi nego sto je danas bilo.
shiljak

#45680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shiljak »

tvojkomsija wrote: 30/05/2020 13:49
shiljak wrote: 30/05/2020 13:44 Je li moguće da jedan "anonimus" Mirsad organizuje samo protest, a SDP, NS i drugi ništa ni ove ni prošle godine a ni ranije :D
Iduce proteste nek udruzeno organiziraju opozicione stranke, skupit ce dosta dosta vise ljudi nego sto je danas bilo.
Isto kao da će početi svi kopirati šta Platforma za progres radi, a do sad su svi bili teletabisi :D
Kikibombona

#45681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Danas se vidjelo da ljudi zele akciju.

Opozicija mora zaigrati zesce ako zeli skinuti SDA. U proteklih 25 godina su hladili jaja i maznuli pokoju mrvicu koja bi pala sa SDA stola.

Da je sto manje raditi a doci na vlast. Ne moze. Treba vise rada i vise muda.
shiljak

#45682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shiljak »

To već ima logike :-D
SmokingMan

#45683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SmokingMan »

Bojim se da ushićenje naroda ne splasne tak obrzo, poznati smo po nevjerovatnoj euforiji, ali i teško prolaznoj depresiji.
Akibh

#45684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Akibh »

drug_profi wrote: 30/05/2020 02:32
Porodice Foht wrote: 29/05/2020 23:21 Za mene nema dileme, NS ko god bude na listi, a sumnjam da su bas u SA svi takvi iz NiP, recimo! Znate dobro profil Kiflinih glasaca i simpatizera! Moj uzorak nije mali, recimo.
ja ću svakako glasati protiv kandidata SDA, konkretno Efendića.
A glasaću disiplinovano za kandidata kojeg podrze SDP i NS, makar to bio i NiP kandidat.
Disciplinovane ovce ukratko. Ne bitno ima li taj ikakvu viziju, plan, sposobnost za poboljsanje kvalitete zivota lokalne zajednice.
Kikibombona

#45685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Bgm, Pedja popizdio, nikad nije bio ovako nalozen kao veceras kod Senada na FACE :thumbup: :D

Hadzikadic spreman potpisati predizbornu koaliciju sa cetvorkom ako ce fokus biti na kvalitetu kandidata. :thumbup:

...

Hadzikadic je potreban opoziciji, moze animirati veliki broj apstinenata neophodnih za rusenje SDA - HDZ osovine zla.
drug_profi

#45686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Akibh wrote: 30/05/2020 20:54
Porodice Foht wrote: 29/05/2020 23:21 Za mene nema dileme, NS ko god bude na listi, a sumnjam da su bas u SA svi takvi iz NiP, recimo! Znate dobro profil Kiflinih glasaca i simpatizera! Moj uzorak nije mali, recimo.
A glasaću disiplinovano za kandidata kojeg podrze SDP i NS, makar to bio i NiP kandidat.
Disciplinovane ovce ukratko. Ne bitno ima li taj ikakvu viziju, plan, sposobnost za poboljsanje kvalitete zivota lokalne zajednice.
Ono kad ti SDA fan govori o programima, vizijama, poboljsanju zivota.... :lol:

Pa mislim da se u nasoj realnosti dobro zna ko su ovce. A ovce su u stadu prije svega.
Kakvu viziju, plan i sposobnost nosi kandidat ili stranka SDA za poboljsanje zivota bilo kome ko nije u SDA?
Oni odavno ne prave ni planove i programe rada vlade koje formiraju. Obecavaju samo maglu i prepadaju narod.
A ovce trce za cobanom isprepadane od vuka.
SDA kandidat moze obecati sta hoce, ja mu ne vjerujem. A od Efendica meni se nije popravio zivot na lokalnoj razini, ni za milimetar. Ponesto se i pogorsao. Vise puta sam se morao boriti da sacuvam zelene povrsine od betoniranja, benzinskih pumpi, neprirodnih zgrada, otimanja parkinga...
Roccohljup

#45687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote: 30/05/2020 21:26

Pa mislim da se u nasoj realnosti dobro zna ko su ovce. A ovce su u stadu prije svega.
Kakvu viziju, plan i sposobnost nosi kandidat ili stranka SDA za poboljsanje zivota bilo kome ko nije u SDA?
Oni odavno ne prave ni planove i programe rada vlade koje formiraju. Obecavaju samo maglu i prepadaju narod.
SDA kandidat moze obecati sta hoce, ja mu ne vjerujem. A od Efendica meni se nije popravio zivot na lokalnoj razini, ni za milimetar. Ponesto se i pogorsao. Vise puta sam se morao boriti da sacuvam zelene povrsine od betoniranja, benzinskih pumpi, neprirodnih zgrada, otimanja parkinga...
pa ako ste gledali efendića na face u petak, sve je on to sam potvrdio. nema programa, strategija, planova, itd. nakon izbora....samo kadrovska politika :D
drug_profi

#45688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ma ovce se zablehnule u park Safet Zajko sto je i ok projekat, ali ne vide da je to dimna zavjesa za urbicid u drugim djelovima opstine.
Akibh

#45689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Akibh »

Znaci ovca ipak.
ok, sretno
Akibh

#45690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Akibh »

drug_profi wrote: 01/06/2020 12:41 Ma ovce se zablehnule u park Safet Zajko sto je i ok projekat, ali ne vide da je to dimna zavjesa za urbicid u drugim djelovima opstine.
Urbicid =teniser, sve kristalno jasno
drug_profi

#45691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Akibh wrote: 01/06/2020 12:58

Znaci ovca ipak.
ok, sretno
Hahaha. Ja ti nacrtao tvoj profil, a ti prepoznao mene.
Bravo bekane.
drug_profi

#45692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Akibh wrote: 01/06/2020 12:58
drug_profi wrote: 01/06/2020 12:41 Ma ovce se zablehnule u park Safet Zajko sto je i ok projekat, ali ne vide da je to dimna zavjesa za urbicid u drugim djelovima opstine.
Urbicid =teniser, sve kristalno jasno
Aluzija na Hadzica?
A ti mislis da je SDP tek tako izgubio opstinu? Ono dosao bolji kandidat u tipu rumenka iz Malezije, pa svi se njemu okrenuli?
Hadzic je zasro, SDP je zasro, i normalno da ce izgubiti izbore. Nismo mi fudbalski navijaci pa da smo slijepi kraj ociju.
Ili kako ono ti kazes, ovce?
Ovce evo biraju istu vlast 30 godina. A nije da im je dobro, dapace.
Ali sta ja tebi to pricam, Ti su tu po zadatku.
joint union

#45693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Za razliku od kandidata SDA koji su upravo te stvari koje navodis stavljali u prvi plan. I realizovali naravno.
Akibh

#45694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Akibh »

drug_profi wrote: 01/06/2020 13:05
Pa sto se tice opstine NG, vlast se mijenjala, islo od goreg ka boljem. Mozda ce se pojaviti neko bolji od rumenka I otpuhat ga, super...
Sa 22000 postova ti nekog optuzujes da je na zadatku :lol:
Akibh

#45696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Akibh »

joint union wrote: 01/06/2020 13:14

Za razliku od kandidata SDA koji su upravo te stvari koje navodis stavljali u prvi plan. I realizovali naravno.
aha, a ovdje se ustvari tezi da se bude kao sda
drug_profi

#45697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Akibh wrote: 01/06/2020 13:28
drug_profi wrote: 01/06/2020 13:05
Pa sto se tice opstine NG, vlast se mijenjala, islo od goreg ka boljem. Mozda ce se pojaviti neko bolji od rumenka I otpuhat ga, super...
Sa 22000 postova ti nekog optuzujes da je na zadatku :lol:
Ah ad hominem.
Ili sto bi vi rekli ad eminem.

Nista, znaci nemas vise argumenata.
RunnerX

#45698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by RunnerX »

Čim se krene o broju postova, motaj kablove.
drug_profi

#45699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Viewing profile - Akibh
Username:Akibh Groups: Go Add friend Add foe
CONTACT AKIBH
PM:Send private message
USER STATISTICS
Joined:06/07/2009 11:27Last active:01/06/2020 12:34Total posts:1928 | Search user’s posts
(0.01% of all posts / 0.48 posts per day) Most active forum:Politika
(951 Posts / 49.33% of user’s posts)Most active topic:Sirija vol. 2
(553 Posts / 28.68% of user’s posts)
Last edited by drug_profi on 01/06/2020 13:36, edited 1 time in total.
joint union

#45700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Akibh wrote: 01/06/2020 13:29
joint union wrote: 01/06/2020 13:14

aha, a ovdje se ustvari tezi da se bude kao sda
Ni blizu, naglasak je bio na licemjerstvu SDA-ovaca, kao gdje je vizija, plan.... A situacija u koju nas je SDA dovela je takva da ako neko stavi filadendron kao protivkandidata SDA-u, glasace raja za filadendron.
Locked