Najbolja pizza u SA?
-
vanjki
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
Erice39
#1579 Re: Najbolja pizza u SA?
Meni je Sosse najbolji ubjedljivo,drago mi je da su nastavili raditi.
- sefket_ramadani
#1580 Re: Najbolja pizza u SA?
ni meni se nije svidio. A probao sam u picolo mondo, toplo preporucujem.bitanga_sa_otesa wrote: ↑29/05/2020 23:57ma sve je najjeftinije,ne izvlaci ih nista,smetlje od pizze.zajebase me jednom da tu udem i vise nikad.
- nivla
#1581 Re: Najbolja pizza u SA?
tu pizzu iz U2/ago mogu pojesti, al mogao sam pojesti i ikar, i izmedju to dvoje ikar bih prije pojeo nego ono
- VenomousV
#1582 Re: Najbolja pizza u SA?
Mi sad dodjosmo iz Piccola
Btw pohvala za vlasnika, nije podijelio otkaze (pitala konobaricu, kaze ista je ekipa ostala
)
Btw pohvala za vlasnika, nije podijelio otkaze (pitala konobaricu, kaze ista je ekipa ostala
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1583 Re: Najbolja pizza u SA?
Kako klempa mušterije cijenama, bilo bi fakat bezobrazno s njegove strane da podijeli otkaze...za 2 mjeseca korone.... 
-
Melisa84
#1584 Re: Najbolja pizza u SA?
Juce bila u PM. Jedva mjesto nasli. Jadna ona djevojka sto radi. Sama, narudzbe sa svih strana, a ona nasmijana. I onda kada neko od musterija pocne da zeza..
Btw, pizza im je i dalje broj 1.
Btw, pizza im je i dalje broj 1.
- iceman ze
#1585 Re: Najbolja pizza u SA?
Jel'isti vlasnik te menze PM na Bjelasnici? 
- Haris033
#1586 Re: Najbolja pizza u SA?
Vlasnik PM na Bjelasnici je Suad Mujanic, a PM u gradu otac od Suada, Sead Mujanic. Drugi sin ima piceriju u Austriji.
Sejina
je najbolja koju sam ikada probao, s tim da se povremeno zna desiti da ne bude standardna, ali im oprostim i opet se vratim.
Neko je rekao da je
skupa, a ja mislim da 8 KM nije skupo za srednju kapricozu od koje se bas fino najedem.
https://visitbih.ba/sead-mujanic-kulina ... -sarajevu/
U PM na Bjelasnici nisam nikada isao, tako da ne znam kakva je
https://goo.gl/maps/1sJYevsS7DBBHnbU9
Sejina
Neko je rekao da je
https://visitbih.ba/sead-mujanic-kulina ... -sarajevu/
U PM na Bjelasnici nisam nikada isao, tako da ne znam kakva je
https://goo.gl/maps/1sJYevsS7DBBHnbU9
- iceman ze
#1587 Re: Najbolja pizza u SA?
Prije nekih 7-8 zima tip stoji na ulazu tog istoimenog objekta na Bjelasnici i pita ak'ste za pojest'onda bujrum, ak popit' onda ne.... reko sab'te gabri 'e.. a te ta menza 
- Averus
#1588 Re: Najbolja pizza u SA?
Ide malo duži post, ali eto da doprinesem temi svojim dojmovima 
Jednom ili dvaput sam sjeo u PM na Bjelašnici, ali sam samo pio čaj, nisam ništa jeo, tako da pizzu tamo ne mogu komentarisati.
Mjesto mi se nije nešto posebno svidjelo, to je jedino mogu reći.
Što se PM na M.Dvoru tiče - otprilike isto iskustvo kao i kod @Haris033: Jednom u par mjeseci se desi da pizza nije "k'o što očekujem", ali im oprostim jer je preostalih 50ak puta što odem uvijek vrhunska. Jeo sam pizzu u raznim gradovima BiH, Balkana, pa i Evrope i meni je stvarno u Piccolo Mondo najbolja (Rita, Chilli, Domaća).
Jedino u čemu se ne slažem s Harisom je ta capriciosa. Meni se u PM još nije svidjela nijedna od ovih "normalnih" pizza tipa margarita, kapričoza, fungi. Sreća, pa ni ne jedem te pizze
Kod Age max. jedan komad pojesti, inače želudac traži intenzivnu njegu par dana.
U2 može ovako kad je druženje, dernek ili klošarenje po parkovima (mada sam malo star za to, pa se ni ne bavim tim aktivnostima
), ali da je dobra - nije. Ok je za 3KM.
Ima ona mirišljava pizza u ferhadiji, mislim da se zove Merak. Svaki put kad naiđem zamiriše, pomislim "sjooooo da je jedan komad". Uzeo sam na tu foru sigurno jedno 10 puta po komad i pokajao se. Pizza bez ukusa ikakvog. Ne znam kako onako lijep miris postignu, a da je ukus kao papir...
Od preostalih pizzerija u Sarajevu (a koje sam posjetio), ne mogu nijednu nešto posebno istaći. Probao sam na Dobrinji nekoliko njih, ali ono što me strašno nervira je da nikad ne znam šta ću dobiti. Jbt U2 i Ago naplate pizzu 3KM, pa je svaki put ista.
Naručim iz Sahat Kule, Deluxe-a, Pizza City Fries ili Dine na Dobrinji i onda moram moliti sile unverzuma da mi pizza ovaj put bude jestiva. Dinu i Sahat Kulu sam skroz otpisao zbog toga. Nikad mi cijena nije problem, ako je hrana dobra. Ali kad mi donese živu pizzu ili hladnu (i to više puta, nije da se jednom omaklo), e onda od mene više neće ni marke dobiti.
Jebote, u Visokom ljudi odavno u dostavna vozila (čak i motore/skutere) ubacili one termo-kutije, da drže hranu toplom dok se dostavi. U Sarajevu mislim da nisam još nijednu pizzeriju vidio da to ima.
Nostra Cuccina ima finu talijansku margaritu, ali onu pravu siromašnu k'o da je u italiji jedeš. Ko voli, svidjeće mu se - meni nije nešto, ali nije mi se svidjela ni u italiji kad sam jeo istu.
La Perla (bio prije ihahaj vremena) je onako okej, ali ako se dobro sjećam omjer cijena i kvalitet mi je niđe veze.
Jednom ili dvaput sam sjeo u PM na Bjelašnici, ali sam samo pio čaj, nisam ništa jeo, tako da pizzu tamo ne mogu komentarisati.
Mjesto mi se nije nešto posebno svidjelo, to je jedino mogu reći.
Što se PM na M.Dvoru tiče - otprilike isto iskustvo kao i kod @Haris033: Jednom u par mjeseci se desi da pizza nije "k'o što očekujem", ali im oprostim jer je preostalih 50ak puta što odem uvijek vrhunska. Jeo sam pizzu u raznim gradovima BiH, Balkana, pa i Evrope i meni je stvarno u Piccolo Mondo najbolja (Rita, Chilli, Domaća).
Jedino u čemu se ne slažem s Harisom je ta capriciosa. Meni se u PM još nije svidjela nijedna od ovih "normalnih" pizza tipa margarita, kapričoza, fungi. Sreća, pa ni ne jedem te pizze
Kod Age max. jedan komad pojesti, inače želudac traži intenzivnu njegu par dana.
U2 može ovako kad je druženje, dernek ili klošarenje po parkovima (mada sam malo star za to, pa se ni ne bavim tim aktivnostima
Ima ona mirišljava pizza u ferhadiji, mislim da se zove Merak. Svaki put kad naiđem zamiriše, pomislim "sjooooo da je jedan komad". Uzeo sam na tu foru sigurno jedno 10 puta po komad i pokajao se. Pizza bez ukusa ikakvog. Ne znam kako onako lijep miris postignu, a da je ukus kao papir...
Od preostalih pizzerija u Sarajevu (a koje sam posjetio), ne mogu nijednu nešto posebno istaći. Probao sam na Dobrinji nekoliko njih, ali ono što me strašno nervira je da nikad ne znam šta ću dobiti. Jbt U2 i Ago naplate pizzu 3KM, pa je svaki put ista.
Naručim iz Sahat Kule, Deluxe-a, Pizza City Fries ili Dine na Dobrinji i onda moram moliti sile unverzuma da mi pizza ovaj put bude jestiva. Dinu i Sahat Kulu sam skroz otpisao zbog toga. Nikad mi cijena nije problem, ako je hrana dobra. Ali kad mi donese živu pizzu ili hladnu (i to više puta, nije da se jednom omaklo), e onda od mene više neće ni marke dobiti.
Jebote, u Visokom ljudi odavno u dostavna vozila (čak i motore/skutere) ubacili one termo-kutije, da drže hranu toplom dok se dostavi. U Sarajevu mislim da nisam još nijednu pizzeriju vidio da to ima.
Nostra Cuccina ima finu talijansku margaritu, ali onu pravu siromašnu k'o da je u italiji jedeš. Ko voli, svidjeće mu se - meni nije nešto, ali nije mi se svidjela ni u italiji kad sam jeo istu.
La Perla (bio prije ihahaj vremena) je onako okej, ali ako se dobro sjećam omjer cijena i kvalitet mi je niđe veze.
Last edited by Averus on 31/05/2020 21:28, edited 1 time in total.
- studiorum_tuzlaensis
#1589 Re: Najbolja pizza u SA?
Vrnuh se usput do Mahira.
Pizza je još uvijek odlična, znači savršena.
Pizza je još uvijek odlična, znači savršena.
- Haris033
#1590 Re: Najbolja pizza u SA?
Mislis na onaj "somun sa corbom"?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑31/05/2020 21:13 Vrnuh se usput do Mahira.
Pizza je još uvijek odlična, znači savršena.![]()
Ono pizze nije vidjelo
- Haris033
#1591 Re: Najbolja pizza u SA?
Slozio bih se sa tobom da je PM vise restoran tipa pojedi i brisi.
Uglavnom to i radim, jer mi ambijent uopste nije za izaci na kafu ili veceru i tu ostati i cakulati satima.
- studiorum_tuzlaensis
#1592 Re: Najbolja pizza u SA?
prava bosanska pizzaHaris033 wrote: ↑31/05/2020 21:21Mislis na onaj "somun sa corbom"?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑31/05/2020 21:13 Vrnuh se usput do Mahira.
Ono pizze nije vidjelo![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1593 Re: Najbolja pizza u SA?
Nije da moze nekog impresionirati, ali kad crijeva zakrče, fino jamiš i na zid kakav sjednes i omlatiš je...Haris033 wrote: ↑31/05/2020 21:21Mislis na onaj "somun sa corbom"?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑31/05/2020 21:13 Vrnuh se usput do Mahira.
Ono pizze nije vidjelo![]()
-
vanjki
#1594 Re: Najbolja pizza u SA?
Probao sam dosta Pizza u Sarajevu ali u zadnje vrijeme najbolja u Konoba Barrique u Radnickoj ulici iz krusne peci....Vrh
-
Melo15
#1595 Re: Najbolja pizza u SA?
Idillio na C. Vili, cijene su otprilike ko PM cini mi se, ova sto sam ja probao je 8KM, i meni dobra bi...Imaju i pileci wrap dobar ako je neko ljubitelj tortilje

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Averus
#1597 Re: Najbolja pizza u SA?
@rajvosaxo Nekad davno kad su tek otvorili naručio margaritu i pokajao se
Vjerovatno ću nekad opet probati kod njih jer ih mnogi hvale
Vjerovatno ću nekad opet probati kod njih jer ih mnogi hvale
- DEMONIKA
#1598 Re: Najbolja pizza u SA?
svaka koja nije s kovača 
-
Melisa84
#1599 Re: Najbolja pizza u SA?
Pizza iz Pizza company prosjek. Nista posebno. Idillio, takodje.
Piccolo Mondo je ubjedljivo najbolja. Recenzije vam sve kazu.
Piccolo Mondo je ubjedljivo najbolja. Recenzije vam sve kazu.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1600 Re: Najbolja pizza u SA?
Nisam jeo u jebiliju, ono mi je za kafe maximum
A 3x sto sam pio kafu tamo isto zona sumraka
Prvi put, nekad pred mrak, viri lik unutra kroz prozor ko djeca kad u auto vire, a izgleda ko neki luđak
Poslije je usao da piša
Drugi put 5 ahbaba pored nas sjedi prica o zagrobnom zivotu, ahiret fazoni, o cemu ces tamo razmisljati, kako ces izgledati
Treci put, Duse (ko ga zna pod ovim nadimkom zna o kome pricam) slupio lokalne nabiguzice i prica kako je njemu svejedno jel u fici il u konkordu, a nabio nov GLE direkt pred jebilio
Ne idem tamo vise, odem u pandu na sendvic ili prekoputa ne sjecam se kako se zove restoran
A 3x sto sam pio kafu tamo isto zona sumraka
Prvi put, nekad pred mrak, viri lik unutra kroz prozor ko djeca kad u auto vire, a izgleda ko neki luđak
Poslije je usao da piša
Drugi put 5 ahbaba pored nas sjedi prica o zagrobnom zivotu, ahiret fazoni, o cemu ces tamo razmisljati, kako ces izgledati
Treci put, Duse (ko ga zna pod ovim nadimkom zna o kome pricam) slupio lokalne nabiguzice i prica kako je njemu svejedno jel u fici il u konkordu, a nabio nov GLE direkt pred jebilio
Ne idem tamo vise, odem u pandu na sendvic ili prekoputa ne sjecam se kako se zove restoran