Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
155_mm

#5926 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

Kamper wrote: 31/05/2020 17:37
155_mm wrote: 31/05/2020 17:35 naslov nije vazan?
Izvinjavam se, vama sto nikad ne odmaknete dalje jeste vazan. I ne citiraj me vise ziv bio, na foe si odavno.
ne mozes ti meni to odredjivati.
155_mm

#5927 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

Kamper wrote: 31/05/2020 17:14
ZAPOČEO MEĐUBOŠNJAČKI SUKOB U DŽAMIJAMA: Reis Kavazović naredio imamima da brane Novalića na hutbama, a džematlije napadaju imame

U selu Slavinovići kod Tuzle, imam Esnaf Imamović posvetio hutbu, u kojoj je osudio hapšenje premijera vlade Federacije BiH Fadila Imamovića

Danas je u selu Slavinovići kod Tuzle, imam Esnaf Imamović posvetio hutbu, govor koji imami obavezno drže svakog petka sa mimbera u džamiji za vrijeme molitve džume-namaza, u kojem je osudio hapšenje premijera Vlade Federacije BiH Fadila Novalića zbog korupcijske afere „Respiratori“. Imamović je zapravo u svom govoru samo pročitao stavove Bakira Izetbegovića koji je osudio hapšenje Novalića tvrdeći da je time Tužilaštvo BiH ponizilo premijera kao Bošnjaka.

Pošto je većina džematlija negodovala zbog ovakvog istupa Imamovića, nakon molitve je došlo do verbalnih prepirki grupe džematlija sa imamom, a neki od njih su mu i fizički zaprijetili da „se to više ne ponavlja“ i da ne „zloupotrevljava mimber kao predizbornu govornicu SDA“. Imam se branio da on iznosi stavove Islamske zajednice, a ne SDA i da je njegov „šef“ reis Kavazović, a ne Izetbegović, džematlije su posumnjale da je ovakva hutba, zapravo, direktiva samog Rijaseta.

Vjerovatno je imam mislio na komentar reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića o hapšenju premijera Novalića kojeg je prenio portal Preporod.info. On je ovim povodom izjavio da se “ne smije vršiti bilo kakav pritisak na pravosuđe i da je neophodno istražiti sve okolnosti oko bilo kakvih sumnjivih navoda.”

Također je naglasio da bi dobro bilo osigurati da se premijer brani sa slobode i da Vlada nastavi svoj nesmetan rad. Najmanje što građanima ove države treba jeste još jedna politička kriza i blokada.

Pošto je premijer Novalić porijeklom iz ovih krajeva, kao i reisu-l-ulema, džematlije smatraju da je čak osobno reis na ovakav način stao u odbranu Novalića. Tim prije što, kako se po društvenim mrežama može uočiti, imam iz Slavinovića nije bio usamljen sa svojom odbranaškom hutbom.
ako naslov nije bitan zbog cega si mu u svom postu stavio size 150? i to ti nije bilo dosta nego si ga i podebljao. zbog cega si to uradio?
relativno84

#5928 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by relativno84 »

deny_s wrote: 31/05/2020 17:37 Daj Čoviću, ubrzaj taj treći,pa da se mi hercegovci pripojimo Hrvatskoj..dosta mi je više ovih minderaša.pas im mater hebo..
Eno im njihovo sarajevo i opštinu centar,pa nek jebuu sebi mater,nek kradu do mile volje..
mene je ta sda stoka dovela do toga da ne mogu smisliti riječ bosna,bošnjooo..ježim se od toga
Awww dusa draga napacena :maca:
atmel

#5929 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by atmel »

155_mm wrote: 31/05/2020 17:44
ZAPOČEO MEĐUBOŠNJAČKI SUKOB U DŽAMIJAMA: Reis Kavazović naredio imamima da brane Novalića na hutbama, a džematlije napadaju imame

U selu Slavinovići kod Tuzle, imam Esnaf Imamović posvetio hutbu, u kojoj je osudio hapšenje premijera vlade Federacije BiH Fadila Imamovića

Danas je u selu Slavinovići kod Tuzle, imam Esnaf Imamović posvetio hutbu, govor koji imami obavezno drže svakog petka sa mimbera u džamiji za vrijeme molitve džume-namaza, u kojem je osudio hapšenje premijera Vlade Federacije BiH Fadila Novalića zbog korupcijske afere „Respiratori“. Imamović je zapravo u svom govoru samo pročitao stavove Bakira Izetbegovića koji je osudio hapšenje Novalića tvrdeći da je time Tužilaštvo BiH ponizilo premijera kao Bošnjaka.

Pošto je većina džematlija negodovala zbog ovakvog istupa Imamovića, nakon molitve je došlo do verbalnih prepirki grupe džematlija sa imamom, a neki od njih su mu i fizički zaprijetili da „se to više ne ponavlja“ i da ne „zloupotrevljava mimber kao predizbornu govornicu SDA“. Imam se branio da on iznosi stavove Islamske zajednice, a ne SDA i da je njegov „šef“ reis Kavazović, a ne Izetbegović, džematlije su posumnjale da je ovakva hutba, zapravo, direktiva samog Rijaseta.

Vjerovatno je imam mislio na komentar reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića o hapšenju premijera Novalića kojeg je prenio portal Preporod.info. On je ovim povodom izjavio da se “ne smije vršiti bilo kakav pritisak na pravosuđe i da je neophodno istražiti sve okolnosti oko bilo kakvih sumnjivih navoda.”

Također je naglasio da bi dobro bilo osigurati da se premijer brani sa slobode i da Vlada nastavi svoj nesmetan rad. Najmanje što građanima ove države treba jeste još jedna politička kriza i blokada.

Pošto je premijer Novalić porijeklom iz ovih krajeva, kao i reisu-l-ulema, džematlije smatraju da je čak osobno reis na ovakav način stao u odbranu Novalića. Tim prije što, kako se po društvenim mrežama može uočiti, imam iz Slavinovića nije bio usamljen sa svojom odbranaškom hutbom.
ako naslov nije bitan zbog cega si mu u svom postu stavio size 150? i to ti nije bilo dosta nego si ga i podebljao. zbog cega si to uradio?
Daj uduni već jednom. Ko si ti da u svakom drugom postu postavljaš forumašima pitanja. Da nisi možda tužilac kakav.
155_mm

#5930 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

atmel wrote: 31/05/2020 17:46
155_mm wrote: 31/05/2020 17:44
Daj uduni već jednom. Ko si ti da u svakom drugom postu postavljaš forumašima pitanja. Da nisi možda tužilac kakav.
a ti si neciji advokat?
deny_s

#5931 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by deny_s »

relativno84 wrote: 31/05/2020 17:45
deny_s wrote: 31/05/2020 17:37 Daj Čoviću, ubrzaj taj treći,pa da se mi hercegovci pripojimo Hrvatskoj..dosta mi je više ovih minderaša.pas im mater hebo..
Eno im njihovo sarajevo i opštinu centar,pa nek jebuu sebi mater,nek kradu do mile volje..
mene je ta sda stoka dovela do toga da ne mogu smisliti riječ bosna,bošnjooo..ježim se od toga
Awww dusa draga napacena :maca:
Šta je relativni,šta tebe muči ,šta se javljaš kad te niko nije ništa pitao..pjevaš li ti onu,ko ne skače,mrzi bosnu.aaaa :lol:
Kamper

#5932 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Kamper »

155_mm wrote: 31/05/2020 17:44 ako naslov nije bitan zbog cega si mu u svom postu stavio size 150? i to ti nije bilo dosta nego si ga i podebljao. zbog cega si to uradio?
Zato jer je naslov. Naslovi u pravilu imaju vise pointa od texta, drugog fonta, nerijetko bold. Otvori nekad neku knjigu a ako ti one imaju mnogo strana onda probaj sa novinama, moze posluziti i neki magazin sa fotografijama. Ako ti je uciteljica ziva mozes i nju pitati.

Evo pitaj i njih sto naslov stave vecim fontom od teksta.
Image

A sad stvarno, ****** u skokovima.
Last edited by Kamper on 31/05/2020 18:01, edited 1 time in total.
155_mm

#5933 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

Kamper wrote: 31/05/2020 17:58
155_mm wrote: 31/05/2020 17:44 ako naslov nije bitan zbog cega si mu u svom postu stavio size 150? i to ti nije bilo dosta nego si ga i podebljao. zbog cega si to uradio?
Zato jer je naslov. Naslovi u pravilu imaju vise pointa od texta, drugog fonta, nerijetko bold. Otvori nekad neku knjigu a ako ti one imaju mnogo strana onda probaj sa novinama, moze posluziti i neki magazin sa fotografijama. Ako ti je uciteljica ziva mozes i nju pitati.
A sad stvarno, ****** u skokovima.
ali zbog cega se naslov tako tretira i izdvaja od ostatka teksta ako nije bitan?
Kamper

#5934 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Kamper »

DEMONIKA

#5935 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DEMONIKA »

:lol: :thumbup: utuši čoik ko ćumur
joint union

#5936 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joint union »

Eh, jel' sad Sud dobar, a tužilaštvo ne valja ili :D? Inače, malo me je stid gledati ovu ekstazu omladinaca, a povodom pustanja "prvaka" da se brane sa slobode. Susramlje, jel' se tako kaze? Da smo Nigeriju dobili onomad, manje bi se slavilo :). Eto dokle smo došli, pobjeda je pustanje da se junaci brane sa slobode. Bio je onaj u pravu, izgleda da je fakat praksa Suda BiH da se ratni zločinci puštaju da se brane sa slobode.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5937 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by japin_mutapi »

Zatalasalo se malo i SDA odmah u panici.
Kakve gluposti valjaju ovih dana, nije normalno.
155_mm

#5938 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

ovdje bi neki izgleda htjeli da uvedu sistem s. koreje. da oni mogu slobodno pisati ali da mogu odredjivati ko smije a ko ne smije komentarisati njihov post.

vjerujem da ovaj forum nije pao na tako niske grane.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5939 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by japin_mutapi »

Sendvicari sad misle da ih je sud oslobodio krivice.
tempuser

#5940 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

joe_black wrote: 31/05/2020 17:04
tempuser wrote: 31/05/2020 16:28
joe_black wrote: 31/05/2020 16:24

Rekao sam ti svoje misljenje, mada velika vjerovatnoca je da upste nema kriminala, a i da ima davanje i primanje mita nije za kazne ni priblizno koliku bi neki prizeljkivali...
Nisam te pitao za mišljenje i elaborate jer me SDA inteligencija ne inteligencije ne interesuje nego:
1. Da li misliš da u nabavci respiratora nema ništa protuzakonitu?
2. Da li misliš da Fadil Novalić ni na koji način nije bio umješan u nabavku respiratora?
Zaokruži odgovor:
a.
1. Da
2. Da
b.
1. Da
2. Ne
c.
1. Ne
2. Da
d.
1. Ne
2. Ne
Ne glupiraj se nije valjda da mislis da ce i na optuzrnickoj klupi Solaka, Fikreta i Fadila pitat da odgovaraju zaokruzivanjem da ili ne...Nije ti to fakultet iz Travnika
Neće pitati njih, ali pitam ja tebe, odgovor je binaran, mislim - ne mislim, čisto da vidim dokle seže retardiranost SDA bota.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5941 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

Kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, u rješenju Suda BiH kojim se nalaže da osumnjičeni odmah budu pušteni na slobodu, stoji da im se izriče zabrana sastajanja sa određenim osobama iz člana 126.a stav 1. tačka c) ZKP BiH, na način da im se zabranjuje sastajanje i kontaktiranje na bilo koji način sa svjedocima Tužilaštva BiH u vezi ovog krivičnog predmeta.

Također, osumnjičenima je zabranjeno da se međusobno sastaju i kontaktiraju.

Poznato je da su svjedoci u ovom predmetu dopremijerka i ministrica finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar, bivši šef kabineta Fadila Novalića, Hasan Ganibegović, sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić, te uposlenici FUCZ-a. Sada se postavlja pitanje kako će Novalić voditi Vladu uz ove okolnosti.

Izrečena mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolisati svaka dva mjeseca.

Osumnjičeni se posebno upozoravaju da im se može odrediti pritvor ukoliko ne budu postupali u skladu s mjerom izrečenom ovim rješenjem.

Žalba na ovo rješenje ne odlaže njegovo izvršenje.

Podsjećamo, Novalić, Solak i Hodžić danas su pušteni iz pritvora, a fotoreporteri Klix.ba portala zabilježili su ekskluzivne fotografije njihovog napuštanja prostorija Suda BiH.

kako ce sad voditi sjednice vlade... preko posrednika tj savjetnika :lol: :lol: :lol:
The Saboteur

#5942 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by The Saboteur »

[media]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ini/378816[/media]
Joj Seke komandanta,kakav Rommel
155_mm

#5943 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

kakav zaokret u kratkom vremenu na ovom forumu. od euforije o pocetku rada pravosudnog sistema u BiH pa do otvaranja teme o ukudanju suda BiH.

i to samo zato sto sud nije bio njihovog misljenja oko pritvora.
tempuser

#5944 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

hadzinicasa wrote: 31/05/2020 17:37
155_mm wrote: 31/05/2020 17:35
Kamper wrote: 31/05/2020 17:33

I licis mi na one sto ne citaju dalje od naslova.
Nije vazan naslov, ni taj sukob ako ga je bilo ili nije, nego cime se SDA preko svog Kavazovica sluzi.
naslov nije vazan?
Sadrzaj, a ne forma. I malo citanja izmedju redova. Za koje treba mrvica zdravog razuma, etike i pravednosti.
Taj čas su u M. Spahe zamjenili vjeronaukom!
tempuser

#5945 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

atmel wrote: 31/05/2020 17:46 Daj uduni već jednom. Ko si ti da u svakom drugom postu postavljaš forumašima pitanja. Da nisi možda tužilac kakav.
Jok, lik je robot čiji je mozak spržen po stranačkom nalogu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5946 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

N. N. : Morate brzo reagovati na 150 000 testova, jer će ih neko drugi kupiti. Ja sam rekla da ih se rezervira za nas i sa Solakom. Nemamo vremena za gubljenje.

Novalić: Solak će morati preuzeti vlast. Respiratori i testovi moraju umiriti stanovništvo. Ovo se zamahuje

N. N. : Da, ujutro u 9 zovite Pehara, Čerkeza, Solaka i Jelku... Moramo hitno reagirati. Moramo mi preuzeti. Dati Solaku krila i izmijeniti Štab CZ

Novalić: Ma dat ćemo mu ali otkud toliko mekušaca oko nas. Svi u nekim akcijskim filmovima, a Jelka mu zgrabila vlast, a zakon ovlastio njega. Da ja sad imam 20 miliona na Razvojnoj ja bi to frontalno podijelio po Federaciji i umirio sve. Ovo su beskičmenjaci...
Image
155_mm

#5947 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

Poznato je da su svjedoci u ovom predmetu dopremijerka i ministrica finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar, bivši šef kabineta Fadila Novalića, Hasan Ganibegović, sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić, te uposlenici FUCZ-a. Sada se postavlja pitanje kako će Novalić voditi Vladu uz ove okolnosti.
tesko da fadil moze dalje voditi vladu pod ovim uslovima. nije za iskljuciti da ce morati dati ostavku na mjesto premijera. mislim da bi to bio jedini ispravan korak za njega.
tempuser

#5948 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

155_mm wrote: 31/05/2020 18:18 kakav zaokret u kratkom vremenu na ovom forumu. od euforije o pocetku rada pravosudnog sistema u BiH pa do otvaranja teme o ukudanju suda BiH.

i to samo zato sto sud nije bio njihovog misljenja oko pritvora.
Jedino si ti ostao konstantan lavor! :D
SmokingMan

#5949 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by SmokingMan »

Ne mora, što bi onaj srbin/seljak filozof rekao "Boljeg nemamo goreg nećemo naći." Zašto vršiti izmjene kada su se svi perfektno uklopili u ovaj sistem, i kada on naočigled savršeno fercera. Ovo je svakako velika pobjeda malograđanstva, a veliki poraz za građansku BIH.
JThomas

#5950 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

a ustvari obratno je, od nezavisnosti države jedini zvanični stav sda i njenih agitatora u vezi sa pravosuđem je bio neka institucije rade. dok nije guru namjenske industrije došao na metu. u četvrtak naveče, u maju 2020. godine je prvi put taj stav revidiran.
Locked