Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
uglavnomja

#5751 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by uglavnomja »

fikret na instagramu

Moje ime je Fikret Hodzic. Sin sam Ibrahima i majke Fikrete, žene koja evo već drugu noć provodi moleći Boga da oprosti onima koji joj zulum čine. Znate , moja majka je žena koja je prošle godine, upravo u mjesecu ramazanu pravila iftar u Srebrenici, na mome gazdinstvu Damiru Masicu, mom prijatelju. Da stvar bude čudnija, nije samo on bio na tom iftaru, još mnogo njih je koji danas čujem pišu svašta o meni . Obećao sam bio sebi i onima oko mene da se neću vise oglašavati na temu koja je ovih dana udarna vijest u našoj zemlji, ali gledajući ljude koji me istinske vole i njihovu bol odlučio sam ipak nešto još reci . Krenut ću redom. Prvo su rekli da nemam dozvolu za uvoz respiratora pa se onda desilo da imam . Onda su rekli da sam zaredio pet miliona a evo dok ovo pišem stiže vijest da sam nešto manje od miliona. Siguran sam da će ova cifra ici još dosta niže. Također, vjerujem da će u danima koji dolaze biti još mnogo laži i “dobro” spremljenih plaćenih tekstova. Uspjeli su u tome, priznajem. Odlučni su zapravo da uništite ono sto su neki započeli 92. Šteta je ogromna. Pozivam Tuzilastvo BiH da sto prije počnu raditi na slučaju “Srebrena malina” , neka ispitaju svaki segment našeg poslovanja od nastanka naše firme . Ja kao vlasnik i odgovorno lice spreman sam za svaku neregularnost snositi posljedice koju nalaze zakon. Na kraju, ponosan sam na ono sto je uradila Srebrena malina. Mi možda za sedam dana nećemo moći dalje, ali ostaje istina da je ova kompanija, iz sela Suceska jedina koja je u regionu uspjela za deset dana od dana uplate u BiH da uveze 100 komada respiratora. Svi oni koji su iskoristili ovu situaciju za vlastitu promociju, poput također mog prijatelja Badnjevica , mogu mi se javiti i dostaviti po njihovim cijenama još 100 respiratora jer imamo upit od jedne komsijske zemlje za prodaju, pa će nam biti drago da ovoga puta zaradimo malo vise nego u BiH i na taj način našu firmu spasimo od propadanja. Neka Bog čuva ovu zemlju, ljudima u njoj neka moja priča bude opomena da ne ruše tudje snove i neka ja budem zadnji koji je iz ove zemlje morao otići da bi nekim drugima bilo komotno ! (instagram objava bez ikakvih ispravki)
SmokingMan

#5752 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by SmokingMan »

155_mm wrote: 31/05/2020 09:45
Trafalgar Law wrote: 31/05/2020 09:38
155_mm wrote: 31/05/2020 09:36

znaci dogodi se saobracajna nesreca i pogine djete od 3 godine i tuzilastvo ima neoborive dokaze da si ti kriv. ti ili nebi ni uzimao advokata ili bi u sudnici rekao svom advokatu da ode sjeti za sto kod tuzioca ili da napusti sudjenje. ili?
Nismo se mi očigledno dobro razum(i)jeli, ali hajde. Da ne presipamo iz šupljeg u prazno.
pa pojasni. ipak se ovdje radi o trenutno najpracenijem sudskom postupku u drzavi. svako pojasnjenje je dobrodoslo.
Možda ugradim nešto u narednim postovima, čitam šta smatram da mi je nedostajalo, sklapam mozaik, u nadi da neće biti uzalud. Možda društvo danas-sutra izvojeva malu pobjedu, prije nego što dobije ostale, i na kraju dobije i rat. Živim u nadi da ćemo bez ove bošnjačke ublehe od SDA, moći vremenom izgraditi malo bolje društvo za nas i našu djecu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5753 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by japin_mutapi »

Guadalajara wrote: 31/05/2020 08:39
dembele wrote: 31/05/2020 08:34 Šta ovaj dr, Badnjević zna? Ako Dilfa kaže da su respiratori posljednja riječ tehnike i da mogu tretirati dva pacijenta istovremeno, nema dalje...
Što su iz Emirata isti došli?
Pa reci ti, sto su iz Emirata isti dosli?
155_mm

#5754 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

cekamo jos ta dva dokaza tuzilastva. ako i oni budu kao i ovi do sada onda bi sve ovo moglo liciti na to da je gordanin sef covic dobio naredbu od svog sefa dodika da mu kako zna i umije pod hitno oslobodi milione od MMF-a.
:D

vjerujem da tuzilastvo zna sta radi i da su ta dva tajna dokaza neoborivi na sudu.
SmokingMan

#5755 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by SmokingMan »

Nadam se da pravda neće ostati slijepa, ne samo za povlaštene bošnjake. Vrijeme je da ovi u tužilatvu malo razmisle čemu služe, ako smatraaju da nisu spremi biti na strani pravde, podnesu vlastitu žrtvu zbog toga, neka se bave nečim drugim manje stresnim i odgovornim.
155_mm

#5756 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

smatram velikom nepravdom to sto tuzilastvo BiH pomaze samo bosnjacima da se rijese svojih kriminalaca. mislim da je to protivustavno. tuzilastvo ako pod hitno ne krene pomagati i druga dva naroda u BiH bi se moglo suociti sa tuzbama pred ustavnim sudom.
:D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5757 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by japin_mutapi »

Ismet Horo se ukazao na forumu.
Novak20

#5758 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

Ne znam kakav više dokaz treba.

Pa ovi likovi se dogovaraju o rušenju Kriznog stožera da bi Solaku dali sve ovlasti za ovu i druge nabavke.
U Viber grupi se govorilo i o izmjeni sastava stožera CZ FBiH, pa je tako E.K. pisala: „Da, ujutro u 9 zovite Pehara, Cerkeza, Solaka i Jelku... Moramo hitno reagirati. Moramo mi preuzeti. Dati Solaku krila i izmijeniti Štab CZ.“, a Fadil Novalić odgovorio: „Ma dat ćemo mu ali otkud toliko mekušaca oko nas. Svi u nekim akcijskim filmovima, a Jelka mu zgrabila vlast, a zakon ovlastio njega. Da ja sad imam 20 miliona na Razvojnoj ja bi to frontalno podijelio po Federaciji i umirio sve. Ovo su beskičmenjaci..“
To je kao da u ratu netko smjenjuje vojni vrh da bi omogućio logistici da umjesto 10 tisuća granata od 155 mm, za iste pare kupi istu količinu granata od 37 mm. :D
pinkman

#5759 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pinkman »

Novak20 wrote: 31/05/2020 10:16 Ne znam kakav više dokaz treba.

Pa ovi likovi se dogovaraju o rušenju Kriznog stožera da bi Solaku dali sve ovlasti za ovu i druge nabavke.
U Viber grupi se govorilo i o izmjeni sastava stožera CZ FBiH, pa je tako E.K. pisala: „Da, ujutro u 9 zovite Pehara, Cerkeza, Solaka i Jelku... Moramo hitno reagirati. Moramo mi preuzeti. Dati Solaku krila i izmijeniti Štab CZ.“, a Fadil Novalić odgovorio: „Ma dat ćemo mu ali otkud toliko mekušaca oko nas. Svi u nekim akcijskim filmovima, a Jelka mu zgrabila vlast, a zakon ovlastio njega. Da ja sad imam 20 miliona na Razvojnoj ja bi to frontalno podijelio po Federaciji i umirio sve. Ovo su beskičmenjaci..“
To je kao da u ratu netko smjenjuje vojni vrh da bi omogućio logistici da umjesto 10 tisuća granata od 155 mm, za iste pare kupi istu količinu granata od 37 mm. :D
Javnost se tih dana zalila na Krizni stab i na Solaka i na sve. Uklonjeni su oni koji su mogli biti uklonjeni izuzev onih koji su po funkciji u KS.
155_mm

#5760 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

po podvucenom je jelka ta koja je protivzakonito uzela stvar u svoje ruke.ako je istina da je zakon takav.
JThomas

#5761 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

makar ništa ne bilo, lijepo je bar malo da nasekiraju. a i da se ekipa koja nije za sda, ali malo upozna sa radom (i problemima) pravosuđa. savršenog do četvrtka naveče, jel, samo neka rade, treba poštovati odluke institucija.
Kamper

#5762 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Kamper »

Je li sad jasno zasto ih nisu odmah uhapsili. Pustili ih da se malo dopisuju i prepravljaju dokumente. :D
uglavnomja

#5763 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by uglavnomja »

nepismen lik :roll:
nista novo, nazalost
Billy The Pljuc

#5764 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

plonker wrote: 31/05/2020 09:56
Billy The Pljuc wrote: 31/05/2020 09:36

Na stranu sve, evo i da ih oslobode na kraju balade ako ne dokažu navode optužnice, ostaje pitanje kako odbrana misli opravdati nabavku respiratora neupotrebljivih u jedinicama intezivne njege, šta onda raditi sa istim respiratorima???
Ubistvo sa predumišljajem?
A ne znam više fakat šta bih rekao, za muda ih treba objesiti i neka vise dok ne pocrkaju.

Evo i ovo malo više detalja sa saslušanja iznešenih na drugim izvorima nam govori ko su i kakvi su ova trojica klošara. Smiješne su mi i zvanične odbrane istih, Vidović, Kolić i ona mala što zastupa Fikreta i njihovo obraćanje sudu. Čuj upadamo u probleme ako se ne pusti Novalić, oni tamo neki pišu nema penzija, ovo ono, šta u slučaju da nam dilfaša opali srce i umre čovjek???

Kino al' pravo, stade život što su tri debila uhvaćena u pronevjeri državnog/javnog novca u evidentno sumnjivoj i neregularnoj nabavci nečega što nam u kritičnim momentima za društvo uopšteno na kraju i ne treba.

Da su mi rod najrođeniji a hvala bogu nisu, sramota bi me bilo da uopšte pomislim da ih opravdam ili branim.
tempuser

#5765 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

155_mm wrote: 31/05/2020 09:30 ovdje mnogi namjerno ili iz neznanja izostavljaju uslove koji su tada vladali na trzistu respiratora. i na kakve sve nacine su zemlje nabavljale iste.
A šta ćemo s tim da su RS i Srbija odbile nabavku tih respiratora jer su beskorisni? Oni žive u paralelnom univerzumu u kojem su tad vladali normalni uslovi na tržištu? :D
Vidim da su te tvoji na sahabu i to nedjeljom nadigli da ih braniš, ali lavor pravi više štete nego koristi! :izet:
155_mm

#5766 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

tempuser wrote: 31/05/2020 10:28
155_mm wrote: 31/05/2020 09:30 ovdje mnogi namjerno ili iz neznanja izostavljaju uslove koji su tada vladali na trzistu respiratora. i na kakve sve nacine su zemlje nabavljale iste.
A šta ćemo s tim da su RS i Srbija odbile nabavku tih respiratora jer su beskorisni? Oni žive u paralelnom univerzumu u kojem su tad vladali normalni uslovi na tržištu? :D
Vidim da su te tvoji na sahabu i to nedjeljom nadigli da ih braniš, ali lavor pravi više štete nego koristi! :izet:
ti vidis jedino slamku spasa u iznosenju lazi o drugim forumasima.
starii

#5767 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by starii »

Navodi se i kako je 22.04. Fadil Novalić u 15:00 u ovu grupu proslijedio poruku Fikreta Hodžića poslanu njemu koja glasi:
„Dozvola nam treba što prije. Nemojte zaboraviti J“ i dodao „Ovo mi šalje Fikret.“

23.04. u 11:14 komunikacija u istoj viber grupi nastavlja porukom H.G. „Joj jesmo dali budali u ruke, ovom Fikretu malini“, na šta Novalić odgovara „Što“, „To moramo dobiti“, a H.G. „Mislim da idu respiratori u subotu.“
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/15 ... alini.html

ovo me podsjeca na seriju Mućke Image
muha_sa

#5768 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by muha_sa »

Billy The Pljuc wrote: 31/05/2020 10:24
plonker wrote: 31/05/2020 09:56
Billy The Pljuc wrote: 31/05/2020 09:36

Na stranu sve, evo i da ih oslobode na kraju balade ako ne dokažu navode optužnice, ostaje pitanje kako odbrana misli opravdati nabavku respiratora neupotrebljivih u jedinicama intezivne njege, šta onda raditi sa istim respiratorima???
Ubistvo sa predumišljajem?
A ne znam više fakat šta bih rekao, za muda ih treba objesiti i neka vise dok ne pocrkaju.

Evo i ovo malo više detalja sa saslušanja iznešenih na drugim izvorima nam govori ko su i kakvi su ova trojica klošara. Smiješne su mi i zvanične odbrane istih, Vidović, Kolić i ona mala što zastupa Fikreta i njihovo obraćanje sudu. Čuj upadamo u probleme ako se ne pusti Novalić, oni tamo neki pišu nema penzija, ovo ono, šta u slučaju da nam dilfaša opali srce i umre čovjek???

Kino al' pravo, stade život što su tri debila uhvaćena u pronevjeri državnog/javnog novca u evidentno sumnjivoj i neregularnoj nabavci nečega što nam u kritičnim momentima za društvo uopšteno na kraju i ne treba.

Da su mi rod najrođeniji a hvala bogu nisu, sramota bi me bilo da uopšte pomislim da ih opravdam ili branim.
:thumbup:
Novak20

#5769 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

155_mm wrote: 31/05/2020 10:19

po podvucenom je jelka ta koja je protivzakonito uzela stvar u svoje ruke.ako je istina da je zakon takav.
Imaš član 114. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća. Tu je definirano tko je komandant (zamjenik premijera Vlade F BiH), tko načelnik stožera (direktor FU CZ). Internim pravilnikom je navedeno što može komandant, što može načelnik.

Kada je Novalić smijenio KS, Načelniku je dao i ovlasti komadanta KS. Da otme Jelki ono za što je bila zadužena. Zato su i oni akti gdje je Jelkino ime, a potpis od druge osobe.
Last edited by Novak20 on 31/05/2020 10:37, edited 1 time in total.
tempuser

#5770 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

muha_sa wrote: 31/05/2020 09:29 Tako je kad ja uložim svoju lovu i kupim neku rob pa je ponudim ze stostruko vecu cjenu--ako si levat kupi.
Nema moje krivice
Eeee muha, malo si puno ti to banalizovao!
Prvo, Fikret nije uložio ništa, vrtio je parama kupca, drugo upravo zbog toga "nema tu moje krivice" posoji krivično djelo udruživanje radi izvršenja krivičnog djela.
drndalo

#5771 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by drndalo »

155_mm wrote: 31/05/2020 09:30
high_volume wrote: 31/05/2020 09:26
Billy The Pljuc wrote: 31/05/2020 09:21
Ako postoji bilo kakav trag o realnoj cijeni respiratora i eventualnom pokušaju dogovora da se isti prikažu mnogo skupljim onda je sve jasno, pretpostavljam da onda tužilaštvo ne mora dokazivati daljnje tokove novca.
Ne može se govoriti o realnoj cijeni respiratora na svjetskom tržištu u vrijeme pandemije i globalne potražnje respiratora. Štaviše, "realna" cijena bi bila ova njihova nabavna cijena, upravo zbog prethodne rečenice. Bilo je, parafraziram: "Cijena ti je ovolika, ho'š-ne'š kupiti, ima ko hoće"...
ovdje mnogi namjerno ili iz neznanja izostavljaju uslove koji su tada vladali na trzistu respiratora. i na kakve sve nacine su zemlje nabavljale iste.
Da su nabavili sta je trebalo, osrednje klinicke certifikovane respiratore za intenzivnu njegu, ovaj tvoj spin bi bio OK... Pojeo vuk magarca, hića bila...

Da ponovimo, avansno 100% placeno posredniku da nabavi novi Golf7 bez ikakve garancije za dobro izvrsenje posla. Posrednik sa zakasnjenjem u odnosu na ugovor isporucio Daewoo Tico, za istu cijenu... Jel to u redu? Narucilac kaze, ma OK je i ovo, oba imaju volan i 4 tocka, a znamo da je guzva bila...

Nadam se da te bar dobro placaju, jer ovako plitak ne mozes biti prirodno...? :roll:
tempuser

#5772 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

155_mm wrote: 31/05/2020 10:30
tempuser wrote: 31/05/2020 10:28
ti vidis jedino slamku spasa u iznosenju lazi o drugim forumasima.
Ja jedino što vidm je lavornbez odgovora! ;-)
155_mm

#5773 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

drndalo wrote: 31/05/2020 10:34
155_mm wrote: 31/05/2020 09:30
high_volume wrote: 31/05/2020 09:26

Ne može se govoriti o realnoj cijeni respiratora na svjetskom tržištu u vrijeme pandemije i globalne potražnje respiratora. Štaviše, "realna" cijena bi bila ova njihova nabavna cijena, upravo zbog prethodne rečenice. Bilo je, parafraziram: "Cijena ti je ovolika, ho'š-ne'š kupiti, ima ko hoće"...
ovdje mnogi namjerno ili iz neznanja izostavljaju uslove koji su tada vladali na trzistu respiratora. i na kakve sve nacine su zemlje nabavljale iste.
Da su nabavili sta je trebalo, osrednje klinicke certifikovane respiratore za intenzivnu njegu, ovaj tvoj spin bi bio OK... Pojeo vuk magarca, hića bila...

Da ponovimo, avansno 100% placeno posredniku da nabavi novi Golf7 bez ikakve garancije za dobro izvrsenje posla. Posrednik sa zakasnjenjem u odnosu na ugovor isporucio Daewoo Tico, za istu cijenu... Jel to u redu? Narucilac kaze, ma OK je i ovo, oba imaju volan i 4 tocka, a znamo da je guzva bila...

Nadam se da te bar dobro placaju, jer ovako plitak ne mozes biti prirodno...? :roll:
stavlja li njima tuzilastvo na teret sto su kupili pogresne respiratore?

to sto nisi stanju voditi raspravu bez vrijedjanja i pljuvanja je tvoje licno ponizenje.
tempuser

#5774 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

Billy The Pljuc wrote: 31/05/2020 09:36 Ono što nama "neutralnim posmatračima" može biti jasno je da su konkretno dvojica osumnjičenih, Fikro i Fadil dok se za Solaka ne može isto reći jer nije imao previše istupa u javnosti, svjesno lagala i obmanjivala javnost otkako su otkriveni samo neki detalji sporne nabavke.

Ta "moralna" strana čitave priče ovoj trojci stavlja na teret jedno ogromno breme ukoliko imaju i trun obraza a za šta vjerujem da nemaju. Treba li ih u tom slučaju "razapeti" zbog igranja ljudskim životima? Ovo je pitanje koje bi svako od nas sebi trebao postaviti, ja mislim da treba.
Meni je najveća safisfakcija što ću "svojim" esdeaovcima do beskonačnosti mogu piti krv o poštenju njihovih mumina! :lol:
JThomas

#5775 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

ne, za taj dio će ih predložiti za šestoaprilsku nagradu iduće godine.
Locked