Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
palermo

#5676 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by palermo »

joint union wrote: 30/05/2020 23:49

Interesantna konstrukcija rečenice. Zanimljivo, tada nije, ali danas jeste tačna.
kako misliš, iste snage ga tada nisu kupile, ali su ga sada kupile.

haj, da se ne preganjamo, dosadilo mi, naravno da je istina ovo što Senči piše.....jasno je kao dan.....to što neki to ne vide (a neki bogami i vide i raduju se ) nije moja stvar....
tempuser

#5677 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

155_mm wrote: 30/05/2020 23:37 govori se samo o momentu privodjenja i zadrzavanja dali neko vec tad moze zakljuciti da su privodjenje i zadrzavanje najbolji dokazi postojanja nekog krivicnog djela. do sudajos nije stiglo. mada se postavlja i pitanje cemu sud ako je privodjenje i zadrzavanje najveci dokaz postojanja krivicnog djela.

o kakvom izvrcanju istine govoris?
Postojanje KD-a, odnosno elemenata krivičnog djela procjenjuje tužilaštvo i to je osnova za odreivanje mjera zadržavanja i pritvora. Kad se desi ubistvo ili pljačka, da li se mora čekati početak suđenja da bi se dokazalo da je to krivično djelo?
Ti raspravljaš o klasicima svjetske literature, a nisi naučio sva slova! :lol:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#5678 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Nego, ima li gdje Incka? :?

Da li se probudio, je li zabrinut? :D
winpin

#5679 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by winpin »

Ono kad te i zene brane. One sve znaju i da nisi nista potpisao! :D :roll: :roll:

Oglasile se i Žene SDA: Pravi ciljevi istrage protiv Novalića su politički. On ništa nije potpisao
joint union

#5680 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joint union »

palermo wrote: 30/05/2020 23:56
joint union wrote: 30/05/2020 23:49

Interesantna konstrukcija rečenice. Zanimljivo, tada nije, ali danas jeste tačna.
kako misliš, iste snage ga tada nisu kupile, ali su ga sada kupile.

haj, da se ne preganjamo, dosadilo mi, naravno da je istina ovo što Senči piše.....jasno je kao dan.....to što neki to ne vide (a neki bogami i vide i raduju se ) nije moja stvar....
Pa evo, stave Drljacu i zajebu HDZ, šta je problem.
Novak20

#5681 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 31/05/2020 00:02 Nego, ima li gdje Incka? :?

Da li se probudio, je li zabrinut? :D
Ni prvo ni drugo. :D
convict

#5682 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by convict »

cadburry wrote: 30/05/2020 23:06
155_mm wrote: 30/05/2020 08:11
cadburry wrote: 30/05/2020 01:05

Ma krade se, a nazalost ni oni, ko ni Fadil nece vidjeti pravedne kazne na ovom svijetu.

Ali mene najvise boli kao Bosnjaka sto nakon genocida kojeg smo prezivili, dočekamo da nas Bosnjake kradu, unazadjuju i ponizavaju ove bahate, polupismene SDA glave.
po ponasanju tizilastva u er esu se ne krade i nema niikalvog kriminala. da ima ikakve sumnje oko nabavke mobilne bolnice u er esu gordana i tuzilastvo bi podiglo optuznicu. ali nema i sve je cisto kao suza. kao u ostalom i sve oko aluminija i vitezita.

ili ti sumnjas u nepristranost gordane i tuzilastva?
Jesu li Merisa, Dzermina i Mirza, tuzioci na ovom predmetu, nepristrasni, ne znam, ali to nije ni vazno, koliko je vazno da sud bude nepristrasan.

Najbolje bi bilo da se procesiruju pljacke na sve tri strane, ali ako moram birati, radije bih da se uhvati lopov koji je opljackao moju nego komsijinu kucu.
Mirza je vjerovatno najstrucniji tuzilac u BiH. Mislim da je u ovom slucaju sud najslabija karika, vidjet cemo da li ce moci i htjeti izboriti se s enormnim politickim pritiskom.
tempuser

#5683 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

155_mm wrote: 30/05/2020 23:49
tempuser wrote: 30/05/2020 23:33
ti si konkretno rekao ovo
Na tvoje pitanje gdje su mi dokazi i kako mogu biti suguran da postoj djelo udruživanja radi činjenja KD sam ti odgovorio da su privođenje i zadržavanje samo po sebi najbolji dokaz jer bez toga ne bi bilo osnove za te radnje.
znaci ti kad cujes da je tuzilastvo nekog privelo i zadrzalo na saslusanju za tebe je krivicno djelo dokazano. ili?

govorio sam o optuzenima i nisam navodio dali su oni za mene izvrsioci djela ili nisu. za tebe licno mozda jesu. posto ih je tuzilastvo privelo i zadrzalo na saslusanju. ja nisam rekao dali su oni izvrsioci djela ili nisu.
To nisam konretni rekao, nego napisao, ali to što sam napisao upravo dokazuje da lažeš i izvrćeš. Obrati pađnju na boldirano, to je za mene samo po sebi najbolji dokaz!
Uopšte nije bitno da li si pisao o izvršiocima ili osumnjičenim (ovi još nisu optuženi) jer ne možeš biti osuđem kao izvršioc ako nisi bio osumnjičen, bitno je da si to moj agrumenat o postojanju krivičnog djela sporio nekom prićom o osumnjičenim!
Elem, ti ne znaš jesi li pošao ili si došao u kud goniš, zato pitaj one u M. Spahe da ti objasne kuda dalje..
155_mm

#5684 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

tempuser wrote: 30/05/2020 23:58
155_mm wrote: 30/05/2020 23:37 govori se samo o momentu privodjenja i zadrzavanja dali neko vec tad moze zakljuciti da su privodjenje i zadrzavanje najbolji dokazi postojanja nekog krivicnog djela. do sudajos nije stiglo. mada se postavlja i pitanje cemu sud ako je privodjenje i zadrzavanje najveci dokaz postojanja krivicnog djela.

o kakvom izvrcanju istine govoris?
Postojanje KD-a, odnosno elemenata krivičnog djela procjenjuje tužilaštvo i to je osnova za odreivanje mjera zadržavanja i pritvora. Kad se desi ubistvo ili pljačka, da li se mora čekati početak suđenja da bi se dokazalo da je to krivično djelo?
Ti raspravljaš o klasicima svjetske literature, a nisi naučio sva slova! :lol:
naravno da se ne mora cekati sudjenje. neki npr. priznaju cim ih uvedu u tuzilastvo.

ali ako je za tebe privodjenje i zadrzavanje od strane tuzilastva najveci dokaz postojanja krivicnog djela cemu onda sudska rasprava. ti kako pricas ispade da si ti sudija cim saznas da je tuzilastvo nekog privelo i zadrzalo na saslusanju ti bi vec mogao mogao poceti pisati presudu. samo ti ovi iz tuzilastva jave zbog cega su ga priveli. ili?
palermo

#5685 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by palermo »

joint union wrote: 31/05/2020 00:05

idi bre, momak.... :lol: ....baš me nasmija...

rekoh već, moram sutra saditi paprike i krastavce,pa odoh, izvući će se Fadilaga i bez mene....
winpin

#5686 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by winpin »

convict wrote: 31/05/2020 00:08

Mirza je vjerovatno najstrucniji tuzilac u BiH. Mislim da je u ovom slucaju sud najslabija karika, vidjet cemo da li ce moci i htjeti izboriti se s enormnim politickim pritiskom.

Interesantno da niko ne objavljuje koji je sudija u pitanju.
Billy The Pljuc

#5687 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

Pitam se ima li još kakvo udruženje unutar SDA a i šire za podršku Novaliću, kako se oglašavaju nemreš da se otmeš utisku da su ova druga dvojica otpisana od strane istih. Tačno mi dođe žao Fikija i Solaka...

...al' kad bi se lagalo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5688 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

Mladi SDA: Novalić je uhapšen bez dokaza, nezavisnost Tužilaštva je kompromitirana
Image

Image
tempuser

#5689 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

155_mm wrote: 31/05/2020 00:10

ali ako je za tebe privodjenje i zadrzavanje od strane tuzilastva najveci dokaz postojanja krivicnog djela cemu onda sudska rasprava.
Npr da sud na osnovu izvedenih dokaza utvrdi da li je optuženi kriv za djelo za koje je optužen, ako jeste u kojim uslovima je izvrćio djelo i u kojoj mjeri je odgovoran za izvršeno djelo, sve to, a da pri tome niko ne dovodi u pitanje da ii djelo postoji!
winpin

#5690 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by winpin »

palermo wrote: 31/05/2020 00:11

rekoh već, moram sutra saditi paprike i krastavce,pa odoh, izvući će se Fadilaga i bez mene....
Znaci niste sigurni ni sa 4 SBB ministra. I njima ne vjerujete iako ste u koaliciji. :mrgreen:
joint union

#5691 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joint union »

palermo wrote: 31/05/2020 00:11

Hajd, sevap je i nasmijati nekog. Ne's respiratore kakve uvoziti preko tih paprika i krastavaca, ne's? Vajcu se, muriraju.
Novak20

#5692 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

Točno.

:kakoste:

https://zurnal.info/novost/23129/pravna ... -za-levate
NACIONALNI PONOS NEMA CIJENU: Pravna država samo za levate
Objavljeno: 30.05.2020. u 18:41h
Ljudi koji su pokradeni do zadnjeg će daha braniti one koji su ih pokrali, jer naši ljudi znaju da ima stvari važnijih od novca, znaju da nacionalni ponos nema cijenu

Piše: Andrej Nikolaidis
Znam da mnogima nije do smijeha, ali afera „Respirator“ je vrhunska komedija.

Ne razumijem se u materiju, ali prema onome što se može saznati iz knjiga i filmova, a isto kaže i zdravi razum... kad nešto kradeš, trudiš da te ne vide. Što znači: ako su oči čitave javnosti uperene u respiratore, jer je javnost obaviještena da te sprave spašavaju živote, o čemu iz dana u dan bruje mediji, pa građani te disalice čekaju kao ozeblo sunce, ti iza leđa ljudi zagledanih u medicinsku opremu kradeš kola, zemljište, fabrike, travnički sir ili državne obveznice – bilo šta, samo ne respiratore. Samo ne ono u šta svi gledaju. Šta je tim lopovima? Jesu li ti ljudi mislili nešto marnuti, ili glumiti Hudinija?

Povjeriti krađu respiratora firmi koja uzgaja maline je isto što i u krađu banke u centru grada krenuti maskiran u drvosječu. Kamion pun posječene bukve parkiraš pred banku, pa u gumenim čizmama, sa motorkom na ramenu, ležerno priđeš obezbjeđenju: dobar dan, dobar dan, mi smo iz firme „Fojnička jela“, iz vaše uprave su nas angažovali da prorijedimo borove u sefu.

Dakle: u po bijela pazarna dana ukradeš ono u šta svi gledaju, maskiraš se tako da te svi primijete i svima odmah budeš sumnjiv, pa povrh svega za posao angažuješ čovjeka koga svi poznaju, jer ga svaki dan gledaju na televiziji. Šta bi tu moglo krenuti naopako?

Karikiram, dakako. Naravno da oni nisu mislili da niko neće primijetiti. Naravno da su znali da će neko viknuti „Drž’te lopova“. Samo im je za to bilo svejedno. Jer su bili sigurni da niko, a naročito ne policija i tužilaštvo, neće potrčati za njima. Onome ko upozori na krađu neko će već staviti ruku na usta i opaliti dva-tri vaspitna šamara. I to bi, što reče učesnik znamenitog sarajevskog korona-derneka, bilo to.

Tako bi i bilo, da SDA nije u ratu sa HDZ-om, koji kontroliše tužilaštvo. A znate kako kažu: u ratu i u ljubavi sve je dozvoljeno. Dok su tri nacionalne sranke bile u ljubavi, bilo im je dozvoljeno da kradu šta im padne na pamet, unutar njima za krađu određenih granica. Ali je HDZ namah odlučio da ono što je dozvoljeno u ljubavi nadalje neće biti dozvoljeno u ratu, pa je tužilaštvo razvalilo SDA.

Sad SDA kuka zbog toga što tužilaštvo radi svoj posao. Nisu li o činjenici da ne kontrolišu tužilaštvo trebali misliti prije krađe? Ali sve su političke elite naših državica kleptokratske. Ove zemlje vode tipovi koji bi, kao posljednju stvar koju će u životu učiniti, dok ih u lancima sprovode na giljotinu, džeparili ljude u razjarenoj masi kroz koju se probijaju na putu za gubilište.

Na ovom sajtu, žurnal.info, možete čitati na kakve sve živopisne primjere brutalne korupcije i očitog lopovluka tužilaštvo nije reagovalo. Šta, recimo, na slobodi radi Milorad Dodik, koji je priznao da prisluškuje opoziciju, pa još i podastro neoborive dokaze protiv sebe, prepričavajući prisluškivane razgovore?

No tužilaštvo sada nekoliko sedmica može ponavljati kako za sve ima isti aršin, kako će i drugi etno-lopovluci doći na red. Ako na red ipak ne dođu, biće to još jedan,konačan i fatalni udarac ideji pravne države u Bosni i Hercegovini.

Bude li tako, a kladioničarska kvota na to je 0,000000001, svi će skontati da je pravna država samo za levate, pa još odlučnije stati na poziciji da kriminal „naših“ ne smije biti kažnjiv, jer u suprotnom ispadamo budale a našu naivnost koriste protiv nas.

Armirani beton, kojem ništa ne može niti jedan projektil, postaće ideja da je odbrana lopovluka „naših“ patriotska dužnost. Ljudi koji su pokradeni do zadnjeg će daha braniti one koji su ih pokrali, jer naši ljudi znaju da ima stvari važnijih od novca, znaju da nacionalni ponos nema cijenu. Zapravo, već je tako... Samo je do juče bilo moguće sutra u kojem tako biti neće.

Ne bude li tužilaštvo u Banjoj Luci, Mostaru i Širokom učinilo ono što je u Sarajevu, Bosna i Hercegovina će se dodatno, za puškomet ili dva, udaljiti od ideje prava, pravde i funkcionalne države
155_mm

#5693 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

tempuser wrote: 31/05/2020 00:15
155_mm wrote: 31/05/2020 00:10

ali ako je za tebe privodjenje i zadrzavanje od strane tuzilastva najveci dokaz postojanja krivicnog djela cemu onda sudska rasprava.
Npr da sud na osnovu izvedenih dokaza utvrdi da li je optuženi kriv za djelo za koje je optužen
, ako jeste u kojim uslovima je izvrćio djelo i u kojoj mjeri je odgovoran za izvršeno djelo, sve to, a da pri tome niko ne dovodi u pitanje da ii djelo postoji!
ali samo privodjenje i zadrzavanje u tuzilastvu je po tebi najveci dokaz postojanja krivicnog djela. cemu dupli posao.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5694 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

niko ne govori o povratu ukradenog novca... pljeni imanja, stanove, kuce... a ove u zatvor na duzi period
tempuser

#5695 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

winpin wrote: 30/05/2020 22:34
Tulumović: Ovo se može uporediti sa hapšenjem rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića

Premijer Tuzlanskog kantona (TK) Denijal Tulumović prokomentirao je hapšenje federalnog premijera Fadila Novalića u okviru afere “Respiratori”.

“Jedna vrlo teška situacija. Kao čovjek, kao Bošnjak, kao premijer TK osjećam jedan dodatni pritisak” – rekao je Tulumović. Smatra da je premijer Novalić u posljednje vrijeme jako puno radio i nije se štedio. Nakon Novalićevog hapšenja, premijer TK ističe da se osjeća strašan pritisak na najisturenije pripadnike bošnjačkog naroda. “Da je to radio sam premijer Novalić, ja bih to razumio. Ali to je radila Vlada na čijem je on čelu. I onda mi nije jasno zašto u ovoj situaciji nisu uhapšeni i neki drugi i treći ljudi koji su njegovi zamjenici”, pita se Tulumović. Mišljenja je da se iza Novalićevog hapšenja u stvari krije plan HDZ-a BiH za preuzimanje kontrole nad FBiH, pišu Vijesti.ba. “Ja sam to u nekakvim internim razgovorima s ljudima sa kojima komuniciram uporedio sa hapšenjem rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića pri povratku u Sarajevo. Možda je to preteška kvalifikacija, ali to se tada dešavalo upravo u jednom teškom vremenu kad je trebalo slomiti državu BiH. U ovom slučaju smatram da ljudi koji rade na tome žele da slome Federaciju i otvore prostor za stvaranje trećeg entiteta”, ocjenjuje Tulumović.
Spin da "nije Fadil uhapšen jer je drpio pare na respiratorima nego što HDZ hoće da sruši državu" od SDA ne treba da čudi kakvo je to leglo lažova i ljigavaca, ali je ovaj idiot iz Živinica sa izjednačavanje Foodila koje su uhvatili s prstima u pekmezu i Alije kojeg su oteli na aerodrmu baš postavko nove granice.
155_mm

#5696 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by 155_mm »

Novak20 wrote: 31/05/2020 00:19 Ne bude li tužilaštvo u Banjoj Luci, Mostaru i Širokom učinilo ono što je u Sarajevu
tuzilastvo u banjaluci. koje tuzilastvo? ono miloradovo?

:lol:
Novak20

#5697 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

155_mm wrote: 31/05/2020 00:25
Novak20 wrote: 31/05/2020 00:19 Ne bude li tužilaštvo u Banjoj Luci, Mostaru i Širokom učinilo ono što je u Sarajevu
tuzilastvo u banjaluci. koje tuzilastvo? ono miloradovo?

:lol:
Pa sad... Nisam ovo ja napisao nego Nikolaidis. Dakle, izvjestan je nastavak rečenice.
Bosna i Hercegovina će se dodatno, za puškomet ili dva, udaljiti od ideje prava, pravde i funkcionalne države
Artest

#5698 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Artest »

Sta se desava. Jel preteko Fadilj? :lol:
Johnny_x

#5699 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Johnny_x »

SDA možda nikad nije imala svoje ljude u državnom tužiteljstvu, ali su uvijek imali svoje ljude u državnom sudu.
tempuser

#5700 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

155_mm wrote: 31/05/2020 00:20 ali samo privodjenje i zadrzavanje u tuzilastvu je po tebi najveci dokaz postojanja krivicnog djela. cemu dupli posao.
Nije po meni, nego za mene... Budi ljubezan pa prestani da lažeš i izvrćeš!
Bez obzira na to što se ponižavaš i lažeš (ooo kako te je lijeo tući tvojim oružjem), utvrđivanje postojanja krivičnog djela i utvrđivanje nečije odgovornosti za izvršenje djela su različite stvari...
Kao što napisah, raspravljaš o svjetskim klasicima literature, a nisi naučio sva slova! :lol:
Počinje mi film, adios... :run:
Locked