TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13126 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Banovaću vas sve ako se ne budete držali teme.
- bower
#13127 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma to je problem, jer nema niko nekakvih argumenata, a posebno ne osobnih iskustva sa televizorima:) Bavim se televizorima negdje oko 25 godina, jedni nisu možda ni toliko stari u toj temi...Tomahawk11 wrote: ↑29/05/2020 10:23I super...to je argumentovano, imaš dakle razloge zašto neki tv kupiti ili ne, odnosno zašto je taj bolji.skafiskafsnjak wrote: ↑29/05/2020 10:10Pa ev, za pocetak, objasnjavamo da je itekako bitno jel tv sa 60hz ili 100hz ... Gospodin smatra da je nebitno ako je Philips u pitanju. Klasicno trolanje.Tomahawk11 wrote: ↑29/05/2020 10:06 Otključam temu i opet ista priča...
Izgleda nekima nije jasno.
Nije tema niko od forumaša.
Pišite o TV-u, hvalite, kudite, ali manite se ad-hominem.
Ovo nek bude posljednje upozorenje.
Kljucaj temu na jedan mjesec...mozda se slovenski trol ne vrati.
![]()
On rekao svoje, ti svoje. Zar je bitno šta neko tvrdi ako si argumentima dokazao da nije tako?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13128 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Smanji i ti gas živ bio. Ok, voliš Phillips, neko drugi Samsung ili šta već...i za vratove oko televizora.
Pa niste djeca. Dajte budite malo ljudi.
- bower
#13129 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa kod mene nije bilo niti če biti kakvih problema..Tomahawk11 wrote: ↑29/05/2020 10:32 Smanji i ti gas živ bio. Ok, voliš Phillips, neko drugi Samsung ili šta već...i za vratove oko televizora.
- skafiskafsnjak
#13130 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dragi Andrej, upropastavas svaki forum. Vidim te i na bug.hr ... Doslo je dotle da ljudi pitaju koji tv, a da NIJE Philips.bower wrote: ↑29/05/2020 10:31Ma to je problem, jer nema niko nekakvih argumenata, a posebno ne osobnih iskustva sa televizorima:) Bavim se televizorima negdje oko 25 godina, jedni nisu možda ni toliko stari u toj temi...Tomahawk11 wrote: ↑29/05/2020 10:23I super...to je argumentovano, imaš dakle razloge zašto neki tv kupiti ili ne, odnosno zašto je taj bolji.skafiskafsnjak wrote: ↑29/05/2020 10:10
Pa ev, za pocetak, objasnjavamo da je itekako bitno jel tv sa 60hz ili 100hz ... Gospodin smatra da je nebitno ako je Philips u pitanju. Klasicno trolanje.
Kljucaj temu na jedan mjesec...mozda se slovenski trol ne vrati.
![]()
On rekao svoje, ti svoje. Zar je bitno šta neko tvrdi ako si argumentima dokazao da nije tako?I poslije se nađu nekakvi amateri, koji misle, da su popili mozak čitavog svjeta;) Ako imaju jedni Samsung, drugi Sony televizore itd.. ne znači, da nema boljih televizora..! Svaki svog konja hvali, to je problem tog foruma..
Nemas ti pravo nekog amaterom da nazovas niti znas ko je amater, a ko ne.
Ja se izvinjavam na offu... Zavrsavam s ovom temom, bar na neko vrijeme.
LP
- bower
#13131 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa nekako sam si dozvolio te riječi, jer, da si profesionalac ili barem pola profesinalca što se tiče poznavanja televizora ne bi pisao takve gluposti.. A sad izvini..skafiskafsnjak wrote: ↑29/05/2020 10:36Dragi Andrej, upropastavas svaki forum. Vidim te i na bug.hr ... Doslo je dotle da ljudi pitaju koji tv, a da NIJE Philips.bower wrote: ↑29/05/2020 10:31Ma to je problem, jer nema niko nekakvih argumenata, a posebno ne osobnih iskustva sa televizorima:) Bavim se televizorima negdje oko 25 godina, jedni nisu možda ni toliko stari u toj temi...Tomahawk11 wrote: ↑29/05/2020 10:23
I super...to je argumentovano, imaš dakle razloge zašto neki tv kupiti ili ne, odnosno zašto je taj bolji.
On rekao svoje, ti svoje. Zar je bitno šta neko tvrdi ako si argumentima dokazao da nije tako?I poslije se nađu nekakvi amateri, koji misle, da su popili mozak čitavog svjeta;) Ako imaju jedni Samsung, drugi Sony televizore itd.. ne znači, da nema boljih televizora..! Svaki svog konja hvali, to je problem tog foruma..
Nemas ti pravo nekog amaterom da nazovas niti znas ko je amater, a ko ne.
Ja se izvinjavam na offu... Zavrsavam s ovom temom, bar na neko vrijeme.
LP
- HardCore
#13132 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@bower jos cekam tvoj odgovor sta bi ti kupio, q60r sa 120hz za 1129KM ili taj niskobudjetni 58pus7304 sa 60hz za 1300KM?
- skafiskafsnjak
- bower
#13134 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa zar nisi napisao, da zavšavaš s ovom temom na neko vrijeme..? Samo pitam, da poslije ne ispadne, da provociram itd.. Vidiš opet nisi držao riječi..skafiskafsnjak wrote: ↑29/05/2020 10:59Pa Philips jeboga... Dovoljno je njemu 60hz sa moouušnnom...60hz sa Motion Philipsa izgleda kao.Samsung 1500hz![]()
Ali znam pošto se ide za Philips se ne možeš suzdržat..
- bower
- HardCore
#13136 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ja ne znaci ti nista bolje osvjetljenje, bolji kontrast, veca gustoca pixela, a samim tim i bolja i ostrija slika, 120hz panel, bolji moušn koji ti toliko zagovaras, puno bolji i kvalitetniji daljinski, pqi 3000 naspram 1700, a da ne govorim za input lag i gaming... Tebi je i dalje bolji philips hahaha, samo se mozes tjesit sto philips moze ucitavat vise codeca
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13137 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne bih ja ni od jednog od vas uzeo TV 
- diablobih
#13138 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nije da voli, nego radi za njih. De ga banuj i rijesio si sve probleme teme. Ovako ce se samo nastaviti vjeruj mi.Tomahawk11 wrote: ↑29/05/2020 10:32 Smanji i ti gas živ bio. Ok, voliš Phillips, neko drugi Samsung ili šta već...i za vratove oko televizora.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13139 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Neće. Pisaće se o TV-ima, ko prebaci priču na lični osnov, ide na hlađenje.diablobih wrote: ↑29/05/2020 11:46Nije da voli, nego radi za njih. De ga banuj i rijesio si sve probleme teme. Ovako ce se samo nastaviti vjeruj mi.Tomahawk11 wrote: ↑29/05/2020 10:32 Smanji i ti gas živ bio. Ok, voliš Phillips, neko drugi Samsung ili šta već...i za vratove oko televizora.
- HardCore
#13140 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bezobrazno je trpati nekom nesto samo da bi prodao i zaradio a znas da za istu ili jeftiniju cijenu mozes kupiti bolje....
- bower
#13141 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kao prvo taj Samsung ne bi uezo zbog problema sa bloomingom:) Kao drugo ne podržava DTS i Dolby Vision. A pored toga je slika sasvim prosječna..!HardCore wrote: ↑29/05/2020 11:38Ma ja ne znaci ti nista bolje osvjetljenje, bolji kontrast, veca gustoca pixela, a samim tim i bolja i ostrija slika, 120hz panel, bolji moušn koji ti toliko zagovaras, puno bolji i kvalitetniji daljinski, pqi 3000 naspram 1700, a da ne govorim za input lag i gaming... Tebi je i dalje bolji philips hahaha, samo se mozes tjesit sto philips moze ucitavat vise codeca
Kao što se ljepo vidi i na toj recenziji.. Taj Samsung uopšte ne smeš gledat u mraku, jer ima previše anomalija..! A što se tiče Philipsa je bolji za gledanje u mraku ili tami:) A pored toga ima bolje procesiranje slike, jednak kontrast po čitavom panelu, kao i osvetljenje panela zbog Dirtekt Led panela. Pa zatim podržavanje Dolby Visiona, kao i svih audio kodeka, pa bolje smart mogučnosti, pa pokretljivo postolje što je opet plus, pa Ambilight itd.. To što ima Samsung nešto malo bolji kontrast i osvetljenje panela ne znači puno, kad ima dosta ostalih problema..! Ali što se tiče problema sa probijanjem osvetljenja, je još lošiji Lg, tako, da bude malo utjehe za tebe.. Pored toga ima i Lg puno problema sa samim algoritmima na samom procesoru:)) Tako, da ko oče stvarno dobar televizor u tom nižem srednjem rangu, jedino Philips , Sony i Panasonic:)) A stvarno dobri Samsung televizori kreču od modela Q7R dalje..
https://www.avforums.com/reviews/samsun ... view.16805
- HardCore
#13142 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kao prvo Q60R nema problema sa bloomingom, to je imao Q60FN, Dolby Vision nepotreban kad ima HDR10+, razlika skoro nikakva, slika je prosjecna za midrange al je iznad prosjecna za razliku od 7304, za kontrast lazes ko i za blooming gore a i za procesiranje slike, bolje smart mogucnosti haha mozda ima koju aplikaciju vise al je puno sporiji od Tizena, ambilight za mene bespotrebo, na slikama izgleda odlicno, al je uzivo bljedo i ruzno.. Problema nema nikakvih, to sto nema dts i dolby vision i nije neka velika mana, jer se kod nas slabo prodaje bluraybower wrote:
Kao prvo taj Samsung ne bi uezo zbog problema sa bloomingom:) Kao drugo ne podržava DTS i Dolby Vision. A pored toga je slika sasvim prosječna..!
Kao što se ljepo vidi i na toj recenziji.. Taj Samsung uopšte ne smeš gledat u mraku, jer ima previše anomalija..! A što se tiče Philipsa je bolji za gledanje u mraku ili tami:) A pored toga ima bolje procesiranje slike, jednak kontrast po čitavom panelu, kao i osvetljenje panela zbog Dirtekt Led panela. Pa zatim podržavanje Dolby Visiona, kao i svih audio kodeka, pa bolje smart mogučnosti, pa pokretljivo postolje što je opet plus, pa Ambilight itd.. To što ima Samsung nešto malo bolji kontrast i osvetljenje panela ne znači puno, kad ima dosta ostalih problema..!
Btw, puno vise philips ima anomalija u mraku na svojim ips panelima nego ovaj q60r
Last edited by HardCore on 29/05/2020 12:09, edited 2 times in total.
-
CooK
#13143 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Naravno da radi za njih, pa covjek se javlja ljudima i u PP i nagovara ih da kupe Philips. A nije rijesio nista banovanjem, on se registruje sa drugim imenima. Mora se stalno pratiti ova tema i sklanjati ga. Na benchmark.rs se svakih desetak dana registruje i moderator ga posle 2 posta skonta i banuje. Na ostalim forumima uspije napisati desetak postova i dobije ban i eto ga kroz par dana sa drugim imenom pa opet dobije ban i sve tako. Samo kod nas ga niko nece niti jednom banovati jer smo, kao i po obicaju, sami sebi najgori i pustamo da nas svako *ebe pa i tamo neki placeni slovenski bot.diablobih wrote: ↑29/05/2020 11:46Nije da voli, nego radi za njih. De ga banuj i rijesio si sve probleme teme. Ovako ce se samo nastaviti vjeruj mi.Tomahawk11 wrote: ↑29/05/2020 10:32 Smanji i ti gas živ bio. Ok, voliš Phillips, neko drugi Samsung ili šta već...i za vratove oko televizora.
I zao mi je sto nas moderator ne razumije i nije mu jasno kako se mozemo svadjati oko televizora. Za neke od nas televizori nisu samo nesto sto se gleda nego je to cijela "nauka" za sebe i interesantan hobi. To bi isto bilo kao da gameru kazes kako se moze svadjati oko igrica ili navijacu kako se moze svadjati i tuci zbog nekih ljudi sto sutaju loptu.
Znaci mi televizore gledamo drugacije i raspravljamo o mogucnostima pojedinih i usput preporucujemo najbolje za odredjeni cjenovni rang a onda uleti placeni bot koji pocne sa svojom reklamom, lazima i provokacijama da drugi ne znaju oko televizora a on ustvari nema zive veze oko televizora i ja sam ga uhvatio da ne poznaje ni neke elementarne stvari o njima.
I usput da napisem da cu ja malo odmoriti od ove teme, halalite. Molim vas da mi ne pisete u PP za savjet, malo cu probati da prestanem uopste razmisljati o televizorima neko vrijeme jer me sve ovo sa bowerom opet smorilo. Cujemo se nekad u sljedecem mjesecu. Pozdrav.
- bower
#13144 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kao prvo Q60R nema problema sa bloomingom, to je imao Q60FN, Dolby Vision nepotreban kad ima HDR10+, razlika skoro nikakva, slika je prosjecna za midrange al je iznad prosjecna za razliku od 7304, za kontrast lazes ko i za blooming gore a i za procesiranje slike, bolje smart mogucnosti haha mozda ima koju aplikaciju vise al je puno sporiji od Tizena, ambilight za mene bespotrebo, na slikama izgleda odlicno, al je uzivo bljedo i ruzno.. Problema nema nikakvih, to sto nema dts i dolby vision i nije neka velika mana, jer se kod nas slabo prodaje blurayHardCore wrote: ↑29/05/2020 12:07Kao prvo taj Samsung ne bi uezo zbog problema sa bloomingom:) Kao drugo ne podržava DTS i Dolby Vision. A pored toga je slika sasvim prosječna..!
Kao što se ljepo vidi i na toj recenziji.. Taj Samsung uopšte ne smeš gledat u mraku, jer ima previše anomalija..! A što se tiče Philipsa je bolji za gledanje u mraku ili tami:) A pored toga ima bolje procesiranje slike, jednak kontrast po čitavom panelu, kao i osvetljenje panela zbog Dirtekt Led panela. Pa zatim podržavanje Dolby Visiona, kao i svih audio kodeka, pa bolje smart mogučnosti, pa pokretljivo postolje što je opet plus, pa Ambilight itd.. To što ima Samsung nešto malo bolji kontrast i osvetljenje panela ne znači puno, kad ima dosta ostalih problema..!
[/quote]
Što se tiče Bloominga ima i problem Q6R, pa možeš ti pisat koliko očeš.. Da idemo dalje..Ako usporedim HDR10+ na Samsungu i Dolby Vision na Philipsu se itekako vidi razlika u plus Philipsa.. Pored toga, ko gleda Netflix nikako bez televizora sa Dolby Visionom.. Što se tiče P5 procesora je najbolji procesor ovog trenutka:) Što si možeš i pogledat.. Što se tiče Android vs Tizen, sam več napisao, da su Tizen i Webos nešto fluidniji i sam Interfejs je nešto brži. Ali tu su danas razlike male.. Ali što se tiče brzine samog preglednika, samih aplikacija Android leti.. A što se tiče aplikacija, ne samo, da ima nešto aplikacija više ima i kvalitetnijih aplikacija to je važno, ako se več upotrebljava smart televizor..! A što se tiče poslednjeg stava, pa zavisi od svakog posamezno šta koji gleda. Na kraju, da se ne natežemo do večeri..

- skafiskafsnjak
#13145 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
philips vs samsung
- HardCore
#13146 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nemoj da pises gluposti, taj P5 sto je osvojio nagradu je za OLED televizore i nije isti kao u tom pus7304, kakav je onda zakljucak na kraju
- REDDEVILS
#13147 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako nekom treba pomoc oko kupovine TV-a zna se kome se treba obratiti na ovom forumu
Hvala @CooK sto si meni pomogao oko kupovine Sony XF9005 TV-a sa kojim sam prezadovoljan
Trebamo vise strucnih ljudi kao sto je @CooK koji ce ovu temu LED TV, KOJI UZETI ostaviti u zivotu
Hvala @CooK sto si meni pomogao oko kupovine Sony XF9005 TV-a sa kojim sam prezadovoljan
Trebamo vise strucnih ljudi kao sto je @CooK koji ce ovu temu LED TV, KOJI UZETI ostaviti u zivotu
- skafiskafsnjak
#13148 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I ja kupio 55xf9005REDDEVILS wrote: ↑29/05/2020 12:44 Ako nekom treba pomoc oko kupovine TV-a zna se kome se treba obratiti na ovom forumu![]()
Hvala @CooK sto si meni pomogao oko kupovine Sony XF9005 TV-a sa kojim sam prezadovoljan![]()
Trebamo vise strucnih ljudi kao sto je @CooK koji ce ovu temu LED TV, KOJI UZETI ostaviti u zivotu![]()
- bower
#13149 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jeste, da isti procesor nije u modelu 7304, ali to ne promeni mnogo.. Algoritmi su slični na oba procesora jedino što ima taj treće generacije opciju Prefect Natural Reality.. A pored toga, je čovjek u recenziji na Bencmarku sam potvrdio, da Philips model 7304 baš izdvaja samo procesiranje slike:)
- bower
#13150 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa taj televizor ti ionako nije treba niko preporučit, jer se zna , da je jedan od najboljih u tom rangu:) I ne može se nikako pogriješit sa tim televizorom. Jer u najvišem rangu ionako nema nekakvog teškog izbora.. Jer može se uzet jedino Samsung ili Sony. A koji je po kojem pitanju bolji, se može vidjet na strani Rtings. Jer svaki ima svoje pluseve i minuse. Ali recimo kod nas, se Sony model XF9005 ili koji FALD Samsung ne isplati uzet jer se za dobrih 100 evra više več dobije Philips OLED 754 ili Lg B9, koji su ipak bolji odabir od tih televizora što se tiče kvalitet slike:)REDDEVILS wrote: ↑29/05/2020 12:44 Ako nekom treba pomoc oko kupovine TV-a zna se kome se treba obratiti na ovom forumu![]()
Hvala @CooK sto si meni pomogao oko kupovine Sony XF9005 TV-a sa kojim sam prezadovoljan![]()
Trebamo vise strucnih ljudi kao sto je @CooK koji ce ovu temu LED TV, KOJI UZETI ostaviti u zivotu![]()
Last edited by bower on 29/05/2020 13:05, edited 1 time in total.