Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
-
90minut
#3426 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
I ti si se ovo prepao da napišeš PM ili jednostavno trolaš glumiš da znaš?
-
PM72
#3427 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
NSP,Nekako s proljeća wrote: ↑28/05/2020 11:37 Trolaš i naprdjuješ, umjesto da fino sročiš svoje mišljenje kao tvoj sagovornik, tj ja. Niti jedan nije ''moj'' a nemam pojma ko je ''tvoj'' , ja svo vrijeme nastupam sa tvrdnjom da je Mare ubica po zataku dodijeljenom od strane službe, vjerovatno je tadašnji šef bio visoki oficir Fikret Muslimović, a ova operativna akcija u kojoj je uhapšen kao švercer ljudima i cigaretama, bukvalno otet sa neprijateljske teritorije i izvučen na našu stranu. Bilo je u toj akciji i zaloga il' taoca... briljantna akcija. Moji su oni koji su je izveli, dezerteri, šverceri, udbaši, ubice, teletabisi...apsolutno me ne zanimaju. Mare je nadimak izveden od imena ili prezimena Marković, Marinković, Mar... fakat se ne mogu sada sjetiti.
Je li i vama ostalim , poštovani forumaši, postala suvišna priča o ''Miši'' kao osumnjičenom za ubistvo , licu koje je navodno dezertiralo na Grbavicu, oslobođen je optužnice u sudskom postupku. A mrtva usta ne govore, mislim na Rikija.
Popusti me živi bio sa tim klošarima.Kuri me bolac ko ga je ubio.Ja sam napisao "tvoj" jer pominješ tog Mareta a za ovog svog poznanika sam napisao "moj".Šta si se odmah zaobadao.Klošari me nikad nisu zanimali.Tvoje insinuacije i tračevi me ne zanimaju.Napisao sam ono što znam oko toga i odjebaus.
- Nekako s proljeća
#3428 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Pošteno i izvini, a ta svoja saznanja uklopi gdje možeš u onom što ja tvrdim. Meni je istina imperativ i to je smisao mog komentarisanja. Nadam se da su se i drugi okoristili našim saznanjima. Neka i oni šarnu koju pa da tema ide dalje svojim tokom.
Jedan moj poznanik sa Trga Heroja je izrafalan u području Šopinga na Grbavici, od siline rafala se vrtio na podu k'o ringišpil. Malo pretjerujem ali citiram njegove riječi. Nisam siguran je li bila neka akcija ili šverc, ali uglavnom je mjesto radnje Šoping. I ona rupa u cesti kod restorana Plavi Zamak uz stadion Grbavica, je bila naša uspješna diverzantska akcija. Bilo je dobre raje sa Trg-a, a blizu im neprijatelj.
Jedan moj poznanik sa Trga Heroja je izrafalan u području Šopinga na Grbavici, od siline rafala se vrtio na podu k'o ringišpil. Malo pretjerujem ali citiram njegove riječi. Nisam siguran je li bila neka akcija ili šverc, ali uglavnom je mjesto radnje Šoping. I ona rupa u cesti kod restorana Plavi Zamak uz stadion Grbavica, je bila naša uspješna diverzantska akcija. Bilo je dobre raje sa Trg-a, a blizu im neprijatelj.
-
PM72
#3429 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Nekako s proljeća wrote: ↑28/05/2020 12:57 Pošteno i izvini, a ta svoja saznanja uklopi gdje možeš u onom što ja tvrdim. Meni je istina imperativ i to je smisao mog komentarisanja. Nadam se da su se i drugi okoristili našim saznanjima. Neka i oni šarnu koju pa da tema ide dalje svojim tokom.
Izvini i ti i pozdrav
- Nekako s proljeća
#3430 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Halal bilo sve , osim branioca i žrtvu nazvati pogrdnim imenima. Koliko sam zapamtio , pokojni Riki je u Sarajevo došao iz inostranstva, kada je trebalo. Davno smo na temi objavljivali neke članke pa tako i on u njima.
-
90minut
#3431 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ništa cudno od njega ipak to dolazi od lika koji je napisao da je morao amblem MUP-a skidati pri ulasku u AP zbog Juke i njegovih uz naravno spuštanje glave.
Od tad su valjda krenuli ti kompleksi prema takvim ljudima pa ih naziva sve ili kukavicama ili da se nisu znali hljeba najesti..
A u to vrijeme kad je trebalo akcijati prema takvima nigdje ga ne bi ni njega ni njegovih.
Od tad su valjda krenuli ti kompleksi prema takvim ljudima pa ih naziva sve ili kukavicama ili da se nisu znali hljeba najesti..
A u to vrijeme kad je trebalo akcijati prema takvima nigdje ga ne bi ni njega ni njegovih.
- zateznistub
#3432 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Kakav ba riki i odbrana, šta vam je? On se samo vratio sa vale. A pridonio je odbrani taman koliko i moja rahmetli nana.Nekako s proljeća wrote: ↑28/05/2020 14:50 Halal bilo sve , osim branioca i žrtvu nazvati pogrdnim imenima. Koliko sam zapamtio , pokojni Riki je u Sarajevo došao iz inostranstva, kada je trebalo. Davno smo na temi objavljivali neke članke pa tako i on u njima.
- zateznistub
#3433 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Znaš li ti napisati suvisli post, ili se sve uvijek svodi na provokaciju i kontriranje?90minut wrote: ↑28/05/2020 14:58 Ništa cudno od njega ipak to dolazi od lika koji je napisao da je morao amblem MUP-a skidati pri ulasku u AP zbog Juke i njegovih uz naravno spuštanje glave.
I boga ti, koliko je tebi u ratno doba bilo godina
- JoeyTribbiani
#3434 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Godina, dvije u vrh glave...
-
90minut
#3435 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Koliko god da je bilo nisam ništa izmislio ovo su njegove rijeci i drago mi je da ima neko ko vidi kroz njega.
- zateznistub
#3436 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Neumjesno je, da ne upotrijebim neki drugi gori termin, da neko ko ni pelene nije skinuo piše o nekome ko je aktivan član bio. Pa taman da je samo petardu bacio, ti i slični nemate pravo pisati o njemu i sličnima.
Sto se pm-a tiče, lično nisam naišao na post gjde to piše. A i da jeste bio u policiji a trebao proći kroz alpisaino u ratno doba, nimalo me ne bi začudio postupak jer je bilo i previše svakakvih budala, naoružanih do zuba a u isto vrijeme nisu nikome odgovarali...
-
PM72
#3437 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
zateznistub wrote: ↑28/05/2020 15:17Neumjesno je, da ne upotrijebim neki drugi gori termin, da neko ko ni pelene nije skinuo piše o nekome ko je aktivan član bio. Pa taman da je samo petardu bacio, ti i slični nemate pravo pisati o njemu i sličnima.
Sto se pm-a tiče, lično nisam naišao na post gjde to piše. A i da jeste bio u policiji a trebao proći kroz alpisaino u ratno doba, nimalo me ne bi začudio postupak jer je bilo i previše svakakvih budala, naoružanih do zuba a u isto vrijeme nisu nikome odgovarali...
nemam potrebu da se pravdam rad nečijih izmišljotina i nebuloza.
-
PM72
#3438 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ti si u pravu da to ne treba raditi ali ja ne mogu kokošara i šanera nazivati braniteljem kad znam da je pušku uzeo samo radi lične materijalne koristi.Nekako s proljeća wrote: ↑28/05/2020 14:50 Halal bilo sve , osim branioca i žrtvu nazvati pogrdnim imenima. Koliko sam zapamtio , pokojni Riki je u Sarajevo došao iz inostranstva, kada je trebalo. Davno smo na temi objavljivali neke članke pa tako i on u njima.
-
90minut
#3439 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ja eto ti znaš da je uzeo od prvog momenta radi profita pusti se šupljih.
- eltroxin
- zateznistub
#3441 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Rikijeva baza mi je bukvalno bila pod balkonom. Znam u dušu ogromnu većinu onik koji su prošli kroz nju. Znam ga i kad je prije osnivanja baze sa jos jednim hodao po mahali sa bijelom trakom oko ruke i čini mi se skorpion om u ruci vrbuju I raju u njegovu jedinicu. Znam i osobu koja je svoje lično oružje donijela u bazu, lika koji je danas vlasnik jedne taxi firme u Sarajevu.
- pirpa
- Porodice Foht
#3443 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
A ko je Riki na fotografiji na prethodnoj strani? Onaj drugi s lijeva?zateznistub wrote: ↑28/05/2020 15:54 Rikijeva baza mi je bukvalno bila pod balkonom. Znam u dušu ogromnu većinu onik koji su prošli kroz nju. Znam ga i kad je prije osnivanja baze sa jos jednim hodao po mahali sa bijelom trakom oko ruke i čini mi se skorpion om u ruci vrbuju I raju u njegovu jedinicu. Znam i osobu koja je svoje lično oružje donijela u bazu, lika koji je danas vlasnik jedne taxi firme u Sarajevu.
- Nekako s proljeća
#3444 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Vjerujem da bolje znaš i neka bude tako. Ostaje onaj minimum respekta za njega kao žrtvu,a indirektno i na njegovu suprugu, također žrtvu. Dvostruko ubistvo rekli bi.zateznistub wrote: ↑28/05/2020 15:02Kakav ba riki i odbrana, šta vam je? On se samo vratio sa vale. A pridonio je odbrani taman koliko i moja rahmetli nana.Nekako s proljeća wrote: ↑28/05/2020 14:50 Halal bilo sve , osim branioca i žrtvu nazvati pogrdnim imenima. Koliko sam zapamtio , pokojni Riki je u Sarajevo došao iz inostranstva, kada je trebalo. Davno smo na temi objavljivali neke članke pa tako i on u njima.
- zateznistub
#3445 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
PrviPorodice Foht wrote: ↑28/05/2020 16:00A ko je Riki na fotografiji na prethodnoj strani? Onaj drugi s lijeva?zateznistub wrote: ↑28/05/2020 15:54 Rikijeva baza mi je bukvalno bila pod balkonom. Znam u dušu ogromnu većinu onik koji su prošli kroz nju. Znam ga i kad je prije osnivanja baze sa jos jednim hodao po mahali sa bijelom trakom oko ruke i čini mi se skorpion om u ruci vrbuju I raju u njegovu jedinicu. Znam i osobu koja je svoje lično oružje donijela u bazu, lika koji je danas vlasnik jedne taxi firme u Sarajevu.
-
90minut
#3446 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
I što ubiše njega i zenu mu na kraju da li je to bilo nakon ovoga šverca kad su ih uhapsili?Nekako s proljeća wrote: ↑28/05/2020 16:03Vjerujem da bolje znaš i neka bude tako. Ostaje onaj minimum respekta za njega kao žrtvu,a indirektno i na njegovu suprugu, također žrtvu. Dvostruko ubistvo rekli bi.zateznistub wrote: ↑28/05/2020 15:02Kakav ba riki i odbrana, šta vam je? On se samo vratio sa vale. A pridonio je odbrani taman koliko i moja rahmetli nana.Nekako s proljeća wrote: ↑28/05/2020 14:50 Halal bilo sve , osim branioca i žrtvu nazvati pogrdnim imenima. Koliko sam zapamtio , pokojni Riki je u Sarajevo došao iz inostranstva, kada je trebalo. Davno smo na temi objavljivali neke članke pa tako i on u njima.
I da li je Riki ovaj s prethodne stranice gdje jasno piše na prvim linijama fronta?
- zateznistub
#3447 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Na žalost znam. Moja veća sramota je sto sam zaboravio ime komandanta TO u OŠ Petar Đokić, fajter samo takav. Dobio batine od ovog debila jer mu nije htio predati prostorije. Kasnije je to i uradio, vjerovatno pod pritiskom Juke i njegovih bandita. Čovjek je bio Hrvat i imao je moje poštovanje i respekt. Riki je stradao zbog talova. Kako sam rekao bio je sitan lopov koji je radio po njemačkoj ili svici, ne sjećam se više. U njegovoj bazi, na početku je bio i toka a koji je osnovao svoju bazu u Hrasnom. Riki ni u jednoj akciji nije učestvovao. I zbog toga ga cijenim isto onoliko koliko cijenim i kišnu glistuNekako s proljeća wrote: ↑28/05/2020 16:03
Vjerujem da bolje znaš i neka bude tako. Ostaje onaj minimum respekta za njega kao žrtvu,a indirektno i na njegovu suprugu, također žrtvu. Dvostruko ubistvo rekli bi.
-
Emiremir33
#3448 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Kako se zvao onaj kafic blizu tebe je i baze im,u neboderu je.Kako sam cuo citav rat je radio a i sad radi ....zateznistub wrote: ↑28/05/2020 15:54 Rikijeva baza mi je bukvalno bila pod balkonom. Znam u dušu ogromnu većinu onik koji su prošli kroz nju. Znam ga i kad je prije osnivanja baze sa jos jednim hodao po mahali sa bijelom trakom oko ruke i čini mi se skorpion om u ruci vrbuju I raju u njegovu jedinicu. Znam i osobu koja je svoje lično oružje donijela u bazu, lika koji je danas vlasnik jedne taxi firme u Sarajevu.
-
Emiremir33
#3449 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Kako se sjecam Bela je isto imao bazu u Starom Hrasnom ,blizu sadasnjeg kruznog tokazateznistub wrote: ↑28/05/2020 16:14Na žalost znam. Moja veća sramota je sto sam zaboravio ime komandanta TO u OŠ Petar Đokić, fajter samo takav. Dobio batine od ovog debila jer mu nije htio predati prostorije. Kasnije je to i uradio, vjerovatno pod pritiskom Juke i njegovih bandita. Čovjek je bio Hrvat i imao je moje poštovanje i respekt. Riki je stradao zbog talova. Kako sam rekao bio je sitan lopov koji je radio po njemačkoj ili svici, ne sjećam se više. U njegovoj bazi, na početku je bio i toka a koji je osnovao svoju bazu u Hrasnom. Riki ni u jednoj akciji nije učestvovao. I zbog toga ga cijenim isto onoliko koliko cijenim i kišnu glistuNekako s proljeća wrote: ↑28/05/2020 16:03
Vjerujem da bolje znaš i neka bude tako. Ostaje onaj minimum respekta za njega kao žrtvu,a indirektno i na njegovu suprugu, također žrtvu. Dvostruko ubistvo rekli bi.
-
PM72
#3450 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Postenozateznistub wrote: ↑28/05/2020 16:14Na žalost znam. Moja veća sramota je sto sam zaboravio ime komandanta TO u OŠ Petar Đokić, fajter samo takav. Dobio batine od ovog debila jer mu nije htio predati prostorije. Kasnije je to i uradio, vjerovatno pod pritiskom Juke i njegovih bandita. Čovjek je bio Hrvat i imao je moje poštovanje i respekt. Riki je stradao zbog talova. Kako sam rekao bio je sitan lopov koji je radio po njemačkoj ili svici, ne sjećam se više. U njegovoj bazi, na početku je bio i toka a koji je osnovao svoju bazu u Hrasnom. Riki ni u jednoj akciji nije učestvovao. I zbog toga ga cijenim isto onoliko koliko cijenim i kišnu glistuNekako s proljeća wrote: ↑28/05/2020 16:03
Treba otvoreno i istinito pisati.Javna je tajna da je taj Riki bio kokošar baš kao i Edo sa Otoke i da liniju nikad vidjeli nisu.Njihov doprinos odbrani je nula bodova .Edo se znao obući i nacrtati ko Seal specijalci ali je rijetko prelazio preko mosta na Otoci,jedino u onom VW Koradu kad je morao kod Juke na raport.
Plaho mi smeta kad nakon 25 godina počnu pisati o ”zaslugama” u odbrani pa čak se i serije snimaju kako je Bakir ranjen u odbrani predsjedništva 2 maja 1992.E ja mu radi te serije hebem i tatu i mamu lažljivu.Ili kad mi počnu srati kako je Taib braneći Sarajevo ranjen tri puta ili da je Braco gumena glava sa Vrbanjuse prolazio kroz neprijateljske linije i hlorisao vodu u Nahorevu da bi sarajlije pile zdravu vodu...i dobije majmun šestoaprilsku nagradu za razvoj sporta...
U meni nema respekta prema takvima a to što su nosali akreditacije sa ljiljanima nek okače na onu stvar.