Jah.
Kampanja o normalizaciji menstruacije je prosla lovely....
Let it bleed, let it bleed....
Il bona hajd u onu pecinu 10 dana dok ti ne prode, necista si.
Kojom djelatnosti se ta firma bavi, koliko ima zaposlenih, koji je promet, koliki je profit, koliki udio u tržištu ima, da li su kupci lokalni, ili ima veće tržište?cendlerbing wrote: ↑28/05/2020 14:31Je li ovo jednodimenzionalno razmišljanje u vezi cijele teme feminizma?
Ko opravdava tlačenje koje vrše žene?
Lično mi se desilo da me na intervjuu poslodavac pita kakvo je moje bračno stanje, koliko sam dugo u vezi sa momkom, planiram li se uskoro udati i imati djecu. Poslodavac je bila žena, inače. Postoji dosta žena koje podrivaju ravnopravnost žena u našem društvu, ali to nije razlog da se za nju prestane boriti ili da ju se obezvrjeđuje.
Allaha mi prva koja mi je iskočila hahahah,rekoh šta je ovo i ovaj sajt napale moramo ih malo zezati hahahomar little wrote: ↑28/05/2020 14:44 a,mladi vezir otvorio racun prije dvadeset minuta i odmah se naselio na ovu temu, sasvim slucajno.![]()
Jer bi pojedini odgovori opravdali takve kriterije pri zapošljavanju? Kao i mobing nad radnicima koji je dotična priređivala redovno?
U tri upisa opiso svoje vizije o svijetu u kojem živiomar little wrote: ↑28/05/2020 14:44 a,mladi vezir otvorio racun prije dvadeset minuta i odmah se naselio na ovu temu, sasvim slucajno.![]()
A što je gorivo oporezovano, i to s tri vrste poreza? Znamo svi da muškarci vole auta, ja mislim da je to feministička zavjera.
ma, kako da ne.Mladi Vezir wrote: ↑28/05/2020 14:45Allaha mi prva koja mi je iskočila hahahah,rekoh šta je ovo i ovaj sajt napale moramo ih malo zezati hahahomar little wrote: ↑28/05/2020 14:44 a,mladi vezir otvorio racun prije dvadeset minuta i odmah se naselio na ovu temu, sasvim slucajno.![]()
Novi pretpostavljam? Mjesecima nas čitaš i pratiš i odlučio si da se uključiš u rasprave i da kažeš koju pametnu?Mladi Vezir wrote: ↑28/05/2020 14:45Allaha mi prva koja mi je iskočila hahahah,rekoh šta je ovo i ovaj sajt napale moramo ih malo zezati hahahomar little wrote: ↑28/05/2020 14:44 a,mladi vezir otvorio racun prije dvadeset minuta i odmah se naselio na ovu temu, sasvim slucajno.![]()
Pa realno danas u kapitalizmu opravdavaju,jer se sve vrti oko profita a porodiljni će vjerovatno kapitalistu koštati profita,isto kao što tebi prijeti otkaz zbog porodiljnog tako i muškarcu zbog bolovanja.Jer kako kapitalista razmišlja:"Hoćeš pare,a još privilegije" ne ide.Zato muškarci više zarađuju jer su pouzdanija radna snaga.Da li je to pravilno razmišljanje,nije ali u kapitalizmu sicendlerbing wrote: ↑28/05/2020 14:47Jer bi pojedini odgovori opravdali takve kriterije pri zapošljavanju? Kao i mobing nad radnicima koji je dotična priređivala redovno?
Pa nije baš mjesecima već oko 5 dana hahahahadale cooper wrote: ↑28/05/2020 14:51Novi pretpostavljam? Mjesecima nas čitaš i pratiš i odlučio si da se uključiš u rasprave i da kažeš koju pametnu?Mladi Vezir wrote: ↑28/05/2020 14:45Allaha mi prva koja mi je iskočila hahahah,rekoh šta je ovo i ovaj sajt napale moramo ih malo zezati hahahomar little wrote: ↑28/05/2020 14:44 a,mladi vezir otvorio racun prije dvadeset minuta i odmah se naselio na ovu temu, sasvim slucajno.![]()
![]()
Takve ovdje obožavamo.![]()
A pod drugim nickovima? A švaleru?Mladi Vezir wrote: ↑28/05/2020 14:52Pa nije baš mjesecima već oko 5 dana hahahahadale cooper wrote: ↑28/05/2020 14:51Novi pretpostavljam? Mjesecima nas čitaš i pratiš i odlučio si da se uključiš u rasprave i da kažeš koju pametnu?Mladi Vezir wrote: ↑28/05/2020 14:45
Allaha mi prva koja mi je iskočila hahahah,rekoh šta je ovo i ovaj sajt napale moramo ih malo zezati hahah![]()
Pitanja su jednostavna, ali važna. Nemoj tako selektivno da prikazuješ informacije koje samo tebi u korist idu.cendlerbing wrote: ↑28/05/2020 14:47
Jer bi pojedini odgovori opravdali takve kriterije pri zapošljavanju? Kao i mobing nad radnicima koji je dotična priređivala redovno?
Ne izostavljaju. Lijepo smo počeli s marksističkom analizom.ExNihilo wrote: ↑28/05/2020 14:33cendlerbing wrote: ↑28/05/2020 14:31Je li ovo jednodimenzionalno razmišljanje u vezi cijele teme feminizma?
Lično mi se desilo da me na intervjuu poslodavac pita kakvo je moje bračno stanje, koliko sam dugo u vezi sa momkom, planiram li se uskoro udati i imati djecu. Poslodavac je bila žena, inače. Postoji dosta žena koje podrivaju ravnopravnost žena u našem društvu, ali to nije razlog da se za nju prestane boriti ili da ju se obezvrjeđuje.
Ne, ovo je kad uključiš dimenziju koju feministkinje izostavljaju.
Jest buraz ja ništa drugo u životu nemam raditi sa 20 godina osim se raspravljati po forumima haha,ovo ubijam vrijeme dok nema predavanjadale cooper wrote: ↑28/05/2020 14:53A pod drugim nickovima? A švaleru?Mladi Vezir wrote: ↑28/05/2020 14:52Pa nije baš mjesecima već oko 5 dana hahahahadale cooper wrote: ↑28/05/2020 14:51
Novi pretpostavljam? Mjesecima nas čitaš i pratiš i odlučio si da se uključiš u rasprave i da kažeš koju pametnu?![]()
![]()
Klasika.Mladi Vezir wrote: ↑28/05/2020 14:55Jest buraz ja ništa drugo u životu nemam raditi sa 20 godina osim se raspravljati po forumima haha,ovo ubijam vrijeme dok nema predavanja
Ne dijeli se svijet na žene i muškarce, Bloo.Bloo wrote: ↑28/05/2020 14:51![]()
Da se hoces reinkarnirati u zenu u iducem zivotu, i to neku sa miomima i policisticnim jajnicima![]()
Pa da vidimo cija.majka crni always mota...
Ti svojim pitanjima pokušavaš prikazati opravdanim određenu vrstu diskriminacije. Pretpostavljaš mnogo štošta, pa i to da sam bila "samo na razgovoru".almir90 wrote: ↑28/05/2020 14:54Pitanja su jednostavna, ali važna. Nemoj tako selektivno da prikazuješ informacije koje samo tebi u korist idu.cendlerbing wrote: ↑28/05/2020 14:47
Kako znaš da mobinguje ako si samo bila na razgovoru?
Fali ti još jedno l u analizom.piupiu wrote: ↑28/05/2020 14:55Ne izostavljaju. Lijepo smo počeli s marksističkom analizom.ExNihilo wrote: ↑28/05/2020 14:33cendlerbing wrote: ↑28/05/2020 14:31
Je li ovo jednodimenzionalno razmišljanje u vezi cijele teme feminizma?
Ne, ovo je kad uključiš dimenziju koju feministkinje izostavljaju.![]()
Ma pusti vazda ista priča,one ugrožene mi nismo.Imam ja takvu profu na faksu.U jebeno svaku temu mora ubaciti položaj žena u društvuExNihilo wrote: ↑28/05/2020 14:58Ne dijeli se svijet na žene i muškarce, Bloo.
Dio feminističkog redukcionizma je i takva percepcija, kao i ovaj primjer sa ulošcima.
Hoću da ti objasnim da postoje poslodavci koji ne mogu priuštiti moguće trudnice, i postoje poslodavci koji ne žele moguće trudnice. Zato su ona pitanja bitna da ustanovimo o kakvom se poslodavcu radi. Jer oni koji to sebi ne mogu priuštiti, njih ne možemo gledati isto kao one koji mogu ali ne žele trudnice.cendlerbing wrote: ↑28/05/2020 15:00
Ti svojim pitanjima pokušavaš prikazati opravdanim određenu vrstu diskriminacije. Pretpostavljaš mnogo štošta, pa i to da sam bila "samo na razgovoru".