Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#17201 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Hame_ wrote: 27/05/2020 17:39 Republikanci smatraju da platforme društvenih mreža u potpunosti ušutkuju konzervativne glasove. Mi ćemo ih oštro regulirati, ili zatvoriti, prije nego što ikada dopustimo da se to desi. Tramponja, 27.05.2020.
Aha, pazi da ce ih regulisati. :lol:

Zbog drustvenih mreza on i jeste predsjednik.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#17202 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

I to mašala predsjednik :mrgreen:
SmokingMan

#17203 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

Pa Krampinho nema kontrole sa svojim Tvitovima, svi krivi, ludi Bernie, Kinezi, senilni Bajden, oklutisti porodice Klinton, Obama, WHO što mu spočitava eksperzitu po pitanju konzumiranja varikine i prekomjernom izlaganju UV zračenja, neistomišljenici, koje je u velikoj mjeri eliminisao iz svoje administracije. :mrgreen:
muhafuca

#17204 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by muhafuca »

jeza u ledja wrote: 27/05/2020 18:57
Hame_ wrote: 27/05/2020 17:39 Republikanci smatraju da platforme društvenih mreža u potpunosti ušutkuju konzervativne glasove. Mi ćemo ih oštro regulirati, ili zatvoriti, prije nego što ikada dopustimo da se to desi. Tramponja, 27.05.2020.

to su i Neoliberali skontali pa se sad na vakat pripremaju

bota se za Bidena naveliko i na YouTube in na Twitteru i na FB a banuju se i cenzurisu proTrump korisnici i kanali vec odavno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#17205 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

boo hoo
ultima_palabra

#17206 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Izvrsit ce dovoljno pritiska na njih da oni prestanu sa brisanjem i fact checkovima. I onda nastupa njihova propagandna masina, para imaju nemere krava pojest...
jeza u ledja

#17207 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote: 27/05/2020 22:09

bota se za Bidena naveliko i na YouTube in na Twitteru i na FB a banuju se i cenzurisu proTrump korisnici i kanali vec odavno.
Mislis brisu se kojekakvi frikovi koji pisu najgore moguce bljuvotine koje covjek moze smisliti, uz to koristeci besplatne platforme za brzu zaradu? Ili se brisu ruski botovi? uf uf evo sve suza za suzom.

Svejedno, Youtube, Facekbook i Twitter, uz reality TV, su uveliko razlozi sto je Trump tu gdje jeste. To su sve privatne kompanije koje funkcionisu jedino zato sto daju laznu sliku o nezavisnosti i slobodi govora. Lazna sloboda govora koja sluzi da se manipulise glup narod.

Otvoris Youtube, ukucas bilo kakvo naucno-fantasticno sranje koje zelis zamisliti, o Bidenu, Trumpu, Clintonima, Obami, i naci ces stotine ako ne i hiljade kanala.

Kamo srece da se stvarno pocnu bolje regulisati. Al kurko.
jeza u ledja

#17208 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 27/05/2020 22:29

Izvrsit ce dovoljno pritiska na njih da oni prestanu sa brisanjem i fact checkovima. I onda nastupa njihova propagandna masina, para imaju nemere krava pojest...
Ne trebaju im specijalne pare. U tome je i stvar. Za par stotina hiljada dolara mogu napravit kampanju na netu. A fact checkovi i slicno su kap u moru. Steta je davno vec ucinjena i nista se znacajno nece promjeniti u skorije vrijeme.

A mozemo samo kupiti kokice i cekati kakve nove afere o Bidenu. Mozemo otvorit i kladionicu da vidimo o kojoj se temi radi. (Posto se za ovaj seks skandal vec ispostavilo da je mucak).
muhafuca

#17209 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by muhafuca »

jeza u ledja wrote: 27/05/2020 23:38
muhafuca wrote: 27/05/2020 22:09

Mislis brisu se kojekakvi frikovi koji pisu najgore moguce bljuvotine koje covjek moze smisliti, uz to koristeci besplatne platforme za brzu zaradu? Ili se brisu ruski botovi? uf uf evo sve suza za suzom.

Svejedno, Youtube, Facekbook i Twitter, uz reality TV, su uveliko razlozi sto je Trump tu gdje jeste. To su sve privatne kompanije koje funkcionisu jedino zato sto daju laznu sliku o nezavisnosti i slobodi govora. Lazna sloboda govora koja sluzi da se manipulise glup narod.

Otvoris Youtube, ukucas bilo kakvo naucno-fantasticno sranje koje zelis zamisliti, o Bidenu, Trumpu, Clintonima, Obami, i naci ces stotine ako ne i hiljade kanala.

Kamo srece da se stvarno pocnu bolje regulisati. Al kurko.
eh sad razlog za cenzuru se uvijek mora donjeti.

da se ocuva privid stanja "free speech" u americi

sve su to samo alati kontrole i propagande.

ili je "free speech" ili nema "free speech"

a nema "free speech" al samo ako govoris ono sto meni pase.

kao uostalom i #BelieveAllWomen #MeeToo nedavno

Ili Pelosi "fat-shaming" Trump

ili mnogo toga sto mi sad ne pada na pamet

ovo su samo frishki primjeri koji mi padaju na pamet

ili Biden se samo salio kad je rekao da crnci moraju glasati za njega ili nisu pravi crnci

zamisli da je Trump to rekao. Da li bi mediji isto reagovali?

Cisto alati koji se koriste po potrebi

Al Ruski botovi su to sve, znam. Ubi ih Rusija, jah.
jeza u ledja

#17210 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Primjeri koje navodis nisu primjeri diskusije o slobodi govora, vec medijske hipokrizije ili politicke naklonjenosti.

To su stvari koje nemaju veze jedna s drugom. No, meni je jasno zasto ih ti stavljas u istu recenicu, jer prepricavas talking points jedne te iste propagande.

A kako bi mediji reagovali da je Trump izjavio isto sto i Biden? Spomenuli bi u jednom danu, surra bi se vec zaboravilo jer bi Trump do tad izvalio vec nesto drugo, i jer je do sad izvalio i ucinio mnogo gorih stvari s kojim se ova Bidena izjava ne moze porediti. Inace mediji su puni Bidenovih “skandala”, svake sedmice novi. No ti vjerovatno pratis neke druge medije koji ti prepricavaju druge medije.

Inace free speech u pravom smislu rijeci ne postoji nit je ikad postojao.
Rob_Atl

#17211 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Ma pokusava na sve nacine da se ne prica o coroni. Samo trazi gdje moze kakvu drugu scenu napraviti, ali mu ne ide od ruke. 100 000 mrtvih, i samo se to vrti osim na foxu, gdje su sad nasli tvitove neke od glavnog urednika sto vodi ove fact checkers na tviteru , da je pisao protiv trumpa nekad davno. Sad ce o tom da prica par dana. :lol:
CikCikCikPogodi

#17212 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CikCikCikPogodi »

Tipicni glasaci demokrata, po nivou destrukcije su u rangu SDA-HDZ-SNSD glasaca.
Image
Image
Image
Image
Image
CikCikCikPogodi

#17213 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Nema sta samo mirno protestuju.
Maxxtro

#17214 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

CikCikCikPogodi wrote: 28/05/2020 09:15 Nema sta samo mirno protestuju.
Ovo su naravno klocevi koje treba pohapsit, to ti niko nece osporiti, ali hoces li mozda jos navesti razlog zbog kojeg se desavaju ovi protesti, ili da te ja podsjetim, cisto da imamo potpunu sliku o onome sto se desava?
Maxxtro

#17215 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

muhafuca wrote: 28/05/2020 00:03
eh sad razlog za cenzuru se uvijek mora donjeti.

da se ocuva privid stanja "free speech" u americi

sve su to samo alati kontrole i propagande.

ili je "free speech" ili nema "free speech"

a nema "free speech" al samo ako govoris ono sto meni pase.

kao uostalom i #BelieveAllWomen #MeeToo nedavno

Ili Pelosi "fat-shaming" Trump

ili mnogo toga sto mi sad ne pada na pamet

ovo su samo frishki primjeri koji mi padaju na pamet

ili Biden se samo salio kad je rekao da crnci moraju glasati za njega ili nisu pravi crnci

zamisli da je Trump to rekao. Da li bi mediji isto reagovali?

Cisto alati koji se koriste po potrebi

Al Ruski botovi su to sve, znam. Ubi ih Rusija, jah.
Mozes li mi reci kako ti u svojoj glavi definiras "free speech"?
CikCikCikPogodi

#17216 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Maxxtro wrote: 28/05/2020 09:31
CikCikCikPogodi wrote: 28/05/2020 09:15 Nema sta samo mirno protestuju.
Ovo su naravno klocevi koje treba pohapsit, to ti niko nece osporiti, ali hoces li mozda jos navesti razlog zbog kojeg se desavaju ovi protesti, ili da te ja podsjetim, cisto da imamo potpunu sliku o onome sto se desava?
Naravno znam zbog cega se desavaju. Black Lives Matter my ass kada se porokalo u cetri dana 40 u Chicago tada nema protesta.
Uredu ono sto se desilo je mimo procedure i zakona. uzrok smrti jednog covjeka u rukama policajca se ne moze opravdati, ne moze covjeku uci u glavu. Za ono im treba suditi, garant je onaj sto ga je davio viseg ranga pa mu nisu smijeli nista pisnuti jer ih je u proslosti ucjenivo zbog toga. Tu vec ima jos jednu optuzbu zbog iskoristavanja svoje pozicije.
Ali ovo u sta su se pretvorili protesti za samo tri sata jucer je van svake pameti.
Pljackaju radnje gde rade ljudi za oko 10 dolara po satu. Naravno to rade oprtunisti koji su jedva docekali besplatne hrane.
I onda jos ona AOC postavi tweet da je brutalnost policije br. 1 razlog smrti crnaca. :-)
Ja bi nju pito sta bi rekla da je policajac bio crnac.
mO k3

#17217 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Ime ubijenog je Floyd za pojedine ovdje , je prelila kap u casi kojima su Afroamerkinaci jos uvijek izlozeni

Ledi mi se krv u venama kada vidim na koji hladnkrvan nacin je ubijen :shock: ... strasno

Ima slika na internetu od policajca gdje nosi crvenu kapu i na kojoj pise "make whites great again " ...
Maxxtro

#17218 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

CikCikCikPogodi wrote: 28/05/2020 09:38 Naravno znam zbog cega se desavaju. Black Lives Matter my ass kada se porokalo u cetri dana 40 u Chicago tada nema protesta.
Uredu ono sto se desilo je mimo procedure i zakona. uzrok smrti jednog covjeka u rukama policajca se ne moze opravdati, ne moze covjeku uci u glavu. Za ono im treba suditi, garant je onaj sto ga je davio viseg ranga pa mu nisu smijeli nista pisnuti jer ih je u proslosti ucjenivo zbog toga. Tu vec ima jos jednu optuzbu zbog iskoristavanja svoje pozicije.
Ali ovo u sta su se pretvorili protesti za samo tri sata jucer je van svake pameti.
Pljackaju radnje gde rade ljudi za oko 10 dolara po satu. Naravno to rade oprtunisti koji su jedva docekali besplatne hrane.
I onda jos ona AOC postavi tweet da je brutalnost policije br. 1 razlog smrti crnaca. :-)
Posteno, ali ne vidim razloga zbog cega se sve tako ekstremno politicki polarizuje. Ako je AOC to izjavila, ona ima svoje razloge za to, a to ne znaci da opravdava nasilnicko ponasanje na tim protestima i ne znam zbog cega to mislis. Onaj covjek zasluzuje pravdu, policijac treba biti optuzen za ubistvo, ostali policajci zato sto nisu reagoali, a ovi ljudi koji pljackaju takodjer zasluzuju kaznu za pljackanje i nasilnicko ponasanje. Nema sumnje da bi se vecina demokratskih glasaca bi se slozilo sa takvom procjenom. Vidis, uopste nije tesko.
mO k3

#17219 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Image

jebeni rasisit , nadam se da ce biti bitch u zatvoru crncima
CikCikCikPogodi

#17220 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

mO k3 wrote: 28/05/2020 09:45 Ime ubijenog je Floyd za pojedine ovdje , je prelila kap u casi kojima su Afroamerkinaci jos uvijek izlozeni

Ledi mi se krv u venama kada vidim na koji hladnkrvan nacin je ubijen :shock: ... strasno

Ima slika na internetu od policajca gdje nosi crvenu kapu i na kojoj pise "make whites great again " ...
Naravno vidio sam ja to sve, barem zive u zemlji u kojoj ima pravde i zakona. Ali Afroamerikanci u vecini izlazu sami sebe u opasnost.

https://chicago.suntimes.com/crime/2020 ... e-homicide
https://chicago.suntimes.com/crime/2020 ... -may-22-26

Zasto ne vidimo proteste u Chicagu za ubistva u njihovim zajednicama. Pogledaj brojeve i sumiraj.
Ono sto se desilo Floyd i treba osuditi i one poslati na sud.

Losa jaja u policiji kad tad isplivaju na povrsinu, samo je pitanje na koji nacin, ovaj put je isplivalo na najgori nacin, i ugrozavaju zivot svojim vec bivsim kolegama, koji moraju hodati u oklopima da im neko ne razbije glavu ciglom.
Alles-Tamam

#17221 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alles-Tamam »

mO k3 wrote: 28/05/2020 09:48 Image

Nije to isti lik
mO k3

#17222 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Alles-Tamam wrote: 28/05/2020 10:08

Nije to isti lik
Odakle znas?
CikCikCikPogodi

#17223 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Maxxtro wrote: 28/05/2020 09:46
CikCikCikPogodi wrote: 28/05/2020 09:38 Naravno znam zbog cega se desavaju. Black Lives Matter my ass kada se porokalo u cetri dana 40 u Chicago tada nema protesta.
Posteno, ali ne vidim razloga zbog cega se sve tako ekstremno politicki polarizuje. Ako je AOC to izjavila, ona ima svoje razloge za to, a to ne znaci da opravdava nasilnicko ponasanje na tim protestima i ne znam zbog cega to mislis. Onaj covjek zasluzuje pravdu, policijac treba biti optuzen za ubistvo, ostali policajci zato sto nisu reagoali, a ovi ljudi koji pljackaju takodjer zasluzuju kaznu za pljackanje i nasilnicko ponasanje. Nema sumnje da bi se vecina demokratskih glasaca bi se slozilo sa takvom procjenom. Vidis, uopste nije tesko.
Naravno zasluzuje pravdu.
Ali moj je problem sto su odjednom isplivali ovi Black Lives Matter nakon huuu ne znam nije koliko vremena, ali dovoljno da sam skoro pa i zaboravio na njih.
Sada svaki Demokrata uzima priliku kako bi okrvio Trumpa i Republikance. Onaj Joe Biden provirio iz kuce samo da se ukljuci u ovo. Providna je njihova taktika iskoristavanje zrtve i podrzavanje nasilnih protesta.
Hajde da vidimo malo protesta protiv one Lightfoot, pa roknulo se preko 50 ljudi u tri-cetri dana.
Alles-Tamam

#17224 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alles-Tamam »

mO k3 wrote: 28/05/2020 10:09
Alles-Tamam wrote: 28/05/2020 10:08

Nije to isti lik
Odakle znas?
Jonathan Lee Riches
Image
mO k3