Ilegalni migranti u BiH
-
155_mm
#13326 Re: Migranti u BiH
@sumirprimus
nego kad smo vec usli u raspravu da te pitam.
evo ja mislim da nesposobni bosnjacki politicari nisu najveca opasnost po BiH jer nisu nesto puno nesposobniji od ostalih politicara u regionu. a ti?
takodje mislim da nebi bas uvijek trpati u jedan kos probleme uzrokovane nesposobnoscu bosnjackih politicara od problema koje BiH zadaju velikodrzavnicke politike iz komsilika. a ti?
jednostavno jer mislim da je priroda tih problema razlicita.
evo ja mislim da nesposobni bosnjacki politicari nisu najveca opasnost po BiH jer nisu nesto puno nesposobniji od ostalih politicara u regionu. a ti?
takodje mislim da nebi bas uvijek trpati u jedan kos probleme uzrokovane nesposobnoscu bosnjackih politicara od problema koje BiH zadaju velikodrzavnicke politike iz komsilika. a ti?
-
Heller
#13327 Re: Migranti u BiH
Koje boomer fore.
Nego bolje da SIPA hapsi ove što nama prebacuju goat fuckere a ne ove što hrvatskoj.
-
sumirprimus
#13328 Re: Migranti u BiH
Kako ce hapsit?
Zna se ko prebacuje i ko prihvata i prosljedjuje da se ne pravimo blesavi ni mutavi..
Zato i kazem realno ako hocemo blokadu samo je na majevici mozemo napravit.
Zna se ko prebacuje i ko prihvata i prosljedjuje da se ne pravimo blesavi ni mutavi..
Zato i kazem realno ako hocemo blokadu samo je na majevici mozemo napravit.
-
sumirprimus
#13329 Re: Migranti u BiH
Sta ja mislim o tim izdajnicima muskog i nacionalnog roda nije ni za uzivo a kamol za foruma.155_mm wrote: ↑27/05/2020 12:40 @sumirprimus
-
biscanka2
#13330 Re: Migranti u BiH
Svakim danom u BiH ih iz Srbije na desetine udje a ovi prikazuju kako uspjesno rade.Smijurija od policije.Sve to treba smjeniti. Pet su uhvatili a pedeset propustili.
AKCIJA GRANIČNE POLICIJE Spriječeno krijumčarenje migranata u Zvorniku
AKCIJA GRANIČNE POLICIJE
|
Spriječeno krijumčarenje migranata u Zvorniku
Dž. P.
Spriječeno krijumčarenje migranata u Zvorniku Foto: GP BiH
Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 27. maja iza ponoći, spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla.
Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na lokalitetu Pilica na području općine Zvornik.
Prilikom zaustavljanja vozila Subaru, njemačkih tablica, u kojem su se nalazili ilegalni migranti, vozač i migranti su izašli iz vozila i udaljili se u pravcu naselja Pilica, gdje su ih stigli policijski službenici ove jedinice i pripadnici specijalnog tima GPBiH angažirani na sprečavanju ilegalnih migracija na ovom području.
Pet ilegalnih migranata je privedeno u službene prostorije JGP Zvornik radi davanja izjava u svojstvu svjedoka. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se vozač, bh. državljanin, koji je uspio pobjeći, i za njim se intenzivno traga.
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio daljnje poduzimanje mjera i radnji u vezi sa navedenim krijumčarenjem. Pripadnici Granične policije BiH nastavljaju raditi na ovom slučaju.
AKCIJA GRANIČNE POLICIJE Spriječeno krijumčarenje migranata u Zvorniku
AKCIJA GRANIČNE POLICIJE
|
Spriječeno krijumčarenje migranata u Zvorniku
Dž. P.
Spriječeno krijumčarenje migranata u Zvorniku Foto: GP BiH
Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 27. maja iza ponoći, spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla.
Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na lokalitetu Pilica na području općine Zvornik.
Prilikom zaustavljanja vozila Subaru, njemačkih tablica, u kojem su se nalazili ilegalni migranti, vozač i migranti su izašli iz vozila i udaljili se u pravcu naselja Pilica, gdje su ih stigli policijski službenici ove jedinice i pripadnici specijalnog tima GPBiH angažirani na sprečavanju ilegalnih migracija na ovom području.
Pet ilegalnih migranata je privedeno u službene prostorije JGP Zvornik radi davanja izjava u svojstvu svjedoka. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se vozač, bh. državljanin, koji je uspio pobjeći, i za njim se intenzivno traga.
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio daljnje poduzimanje mjera i radnji u vezi sa navedenim krijumčarenjem. Pripadnici Granične policije BiH nastavljaju raditi na ovom slučaju.
-
Zijo77
#13331 Re: Migranti u BiH
Evo, jedna poznata ličnost, Alen Islamović je u Avazu opisao šta se dešava u Bihaću! Ja odlično znam da se to dešava, ali mene uvijek iznova i iznova zaprepasti činjenica da se najjača bošnjačka stranka SDA pravi slijepa i gluha! U pitanju je grad u kojem su velika većina Bošnjaci kojima je uništen grad, uništena privredna grana kojom su se bavili i koji moraju da se naoružavaju da bi se zaštitili. Nisu ni ostale stranke sa bošnjačkom većinom tipa SDP ili Naša Stranka zainteresovane za ovaj problem, što ih po meni svrstava u obične nebitne, papanske stranke koje bi da se hebu, a da im ne udje. Ne bi da se zamjere ilegalnim migrantima jer ne dao Bog, može ih neko optužiti za ksenofobiju i fašizam. Po stoti put kažem da narod koji apsolutno nema odgovor ni na kakvu opasnost izvana i ne zna mehanizme odbrane, ne treba ni postojati! Ako se neko ne slaže sa mnom, neka razmisli pa će vidjeti da ustvari jedina snaga koja sprečava raspad ove države i nestanak Bošnjaka jeste MZ, preciznije USA i poneka evropska zemlja! Kada bi nam opstanak zavisio od SDA i drugih bošnjačkih stranaka, zakukala bi nam majka!
- bingov buraz
#13332 Re: Migranti u BiH
Od Bihaća do Ključa sretoh ih na stotine jutros,invazija prava.Dodikova žandarmerija ih dopremi do entitetske linije.
- Maraschino
#13333 Re: Migranti u BiH
Strasno, to treba ne u autobuse nazad nego pjesice mrs odakle ste dosli.bingov buraz wrote: ↑27/05/2020 15:12 Od Bihaća do Ključa sretoh ih na stotine jutros,invazija prava.Dodikova žandarmerija ih dopremi do entitetske linije.
U Indiji ih ubise onim motkama sto krse policijski sat a ovdje tumaraju bez dokumenata i ilegalno.
- Maraschino
#13334 Re: Migranti u BiH
Ja u ovakvim slucajevima mislim da se narod ima pravo samoorganizovati jer sistem i drzava ne cine nista da zastite gradjane i njihovu imovinu.
- Mate_Miso_Kovac
#13335 Re: Migranti u BiH
Nece policija imati problema da ispendreči narod koji uzme stvar u svoje ruke. Problema samo imaju sa mlaćenjem kriminalaca i ilegalaca 
-
155_mm
#13336 Re: Migranti u BiH
drzava samo treba omoguciti jeftinu pusku u kalibru 5.56 i olaksati uclanjenje u klubove prakticnog streljastva. da narod moze legalno nabaviti to oruzje vjerujem da bi u krajini imali u kratkom roku 10.000 sportista.Maraschino wrote: ↑27/05/2020 15:41 Ja u ovakvim slucajevima mislim da se narod ima pravo samoorganizovati jer sistem i drzava ne cine nista da zastite gradjane i njihovu imovinu.
- CPT
#13337 Re: Migranti u BiH
Vecina naroda u Krajini zna sta je prosla... A ovo otvoreno pozivanje na nasilje je simpaticno za javni forum155_mm wrote: ↑27/05/2020 18:55drzava samo treba omoguciti jeftinu pusku u kalibru 5.56 i olaksati uclanjenje u klubove prakticnog streljastva. da narod moze legalno nabaviti to oruzje vjerujem da bi u krajini imali u kratkom roku 10.000 sportista.Maraschino wrote: ↑27/05/2020 15:41 Ja u ovakvim slucajevima mislim da se narod ima pravo samoorganizovati jer sistem i drzava ne cine nista da zastite gradjane i njihovu imovinu.
![]()
-
155_mm
#13338 Re: Migranti u BiH
niko ne poziva na nasilje nego na mogucnost odbrane od istiog ako te drzava ne moze zastiti. ne izvrci nicije rijeci.
a vecina firumasa ovdje tvrdi da drzava ne moze ili nece ili ne zeli zastiti narod od kriminalnih migranata.
a vecina firumasa ovdje tvrdi da drzava ne moze ili nece ili ne zeli zastiti narod od kriminalnih migranata.
-
155_mm
#13339 Re: Migranti u BiH
i cjelo vrijeme govorim o legalnoj mogucnosti nabavke oruzja. znaci samo po zakonu. nista drugo ne dolazi u obzir.
- CPT
#13340 Re: Migranti u BiH
10.000 "sportasa" ce vjerovatno loviti golubove i ne "kriminalne migrante"
- Maraschino
#13341 Re: Migranti u BiH
Svoj ti pos'o jarane. Davao sam i nahranio ali tome nema kraja a i kredit su mi potrosili.CPT wrote: ↑27/05/2020 18:58Vecina naroda u Krajini zna sta je prosla... A ovo otvoreno pozivanje na nasilje je simpaticno za javni forum155_mm wrote: ↑27/05/2020 18:55drzava samo treba omoguciti jeftinu pusku u kalibru 5.56 i olaksati uclanjenje u klubove prakticnog streljastva. da narod moze legalno nabaviti to oruzje vjerujem da bi u krajini imali u kratkom roku 10.000 sportista.Maraschino wrote: ↑27/05/2020 15:41 Ja u ovakvim slucajevima mislim da se narod ima pravo samoorganizovati jer sistem i drzava ne cine nista da zastite gradjane i njihovu imovinu.
![]()
![]()
Vrijeme je da se tome stane u kraj.
-
PM72
#13342 Re: Migranti u BiH
Naravno.I treba prevesti i prepisati njemačke ili austrijske zakone.Da vidimo šta piše u njihovom zakonu šta bude kad osoba koja je ilegalno u zemlji napadne domaćina u njegovoj kući ili se usele u vikendice pa ih unište.
-
155_mm
#13343 Re: Migranti u BiH
@CPT
ne nego ce se baviti sportom. i to jednim plemenitim sportom koji bi ih mogao odvuci od kladionice i droge i slicnog.
radi se o svjetski priznatoj sportskoj aktivnosti. i tu nema nista ni kriminalno ni nelegalno.
ne nego ce se baviti sportom. i to jednim plemenitim sportom koji bi ih mogao odvuci od kladionice i droge i slicnog.
radi se o svjetski priznatoj sportskoj aktivnosti. i tu nema nista ni kriminalno ni nelegalno.
- CPT
#13344 Re: Migranti u BiH
Ako se sa one strane "iskusni sportisti" (kao sto tvrdite) onda je ideja glupa i opasna. U suprotnom tukne na nesto drugo... Ti odlucuja koja je. A prica tj ideja nije bas originalna:
Vjerovatno ne treba pisati da je u pozadini te politicke opcije Orban i njegov novac?
-
PM72
#13345 Re: Migranti u BiH
Boštijan iz dežele se plaho brine za migrante u bivšoj domovini...valjda se boji da se slovenci ne sjete da je i on bio migrant pa da i njega ne šutnu nazad
- CPT
-
PM72
#13347 Re: Migranti u BiH
Ma daj Bože da svaki stekne fabriku i vile...samo mimo nas.Ti ponajbolje znaš kako je pobjeći od koza i kljukuše pa hodati po uglancanom asfaltu.
- CPT
#13348 Re: Migranti u BiH
-
PM72
#13349 Re: Migranti u BiH
Ma jašta.Samo ti i tvoja istočna i bliskoistočna braća napredujte a nas pustite da se "rahat patimo",što bi rek'o Josip Pejaković.Samo mimo nas...
- CPT
#13350 Re: Migranti u BiH
Vidis da se radi o ljubomori