RunnerX wrote: ↑23/05/2020 12:17
Naježio sam se od tvoje besjede.
Moja nadanja se ostvaruju, sve ide svojim tokom kada ste vi u pitanju.
Ostaćete posljednja rupa moderne Evrope, svi su ispred vas, Slovenija i Hrvatska su to odavno, Crna Gora munjevito ide naprijed i biće naredna članica EU, Makedonija provodi ključne reforme i gazi prema naprijed, Kosovo je nezavisna država gdje Aljbin Kurti pobijeđuje one za koje se smatralo da su nepobjedivi. Bosna je van konkurencije zbog državnog uređenja.
E baš sam se sit ismejao.
Hvala ti.
Ovo "Crna Gora munjevito napreduje" mi je baš cool. Kao Milojka Pantića da slušam iz najboljih dana kad je komentarisao fudbalske utakmice.
Elem, Crna Gora je za 10 godina od dobijanja statusa kandidata i 8 godina od početka pristupnih pregovora uspela zatvoriti 3 od 33 pregovaračka poglavlja.
Munjevito, nema šta.
Srbija za 8 godina od dobijanja statusa kandidata i 6 godina od početka pristupnih pregovora, zatvorila 2 od 33 poglavlja.
Bogami, ništa manje munjevito.
Albanija i Makedonija, nakon ključnih reformi i snažnog gaženja napred...ove godine napokon dobili status kandidata za EU.
BiH je još daleko od statusa kandidata...ali su zato munjevito popunili i poslali upitnik za članstvo, na koji je EU pozitivno odgovorila.
Na Kosovu, nova politička zvezda Aljbin Kurti potrajao kao piletina iz Lidla. Smenili ga Ameri. Stanovnici Kosova se nadaju da će im 2030 godine biti omogućeno putovanje bez viza.
Za to vreme iz EU poručuju, nema ništa proširenja do daljnjeg, imamo mi i svojih problema.
Ali nastavite da se trudite i pazite se Kineza i Rusa.
Čemu se nadaš Runnere, ozbiljno te pitam?
Šta bi te najsrećnijim učinilo?