svega mi fikro ce bit novi respimesija znao prije svih kad da ih kupi ovo ameri uvaljuju rusima meksicke registratore cim su ovako jeftini
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- Nike af1 white
#4451 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
- Billy The Pljuc
#4452 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ah, kao što se moglo i očekivati i kako smo većina i predviđali, prave se rezovi, priča se spinuje i nema šanse da ide dalje do onih koji će i ostati u sjeni.
"Novalić: Ime "Srebrena malina" zvučalo mi je egzotično, Ganibegović nema veze sa slučajem."
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić večeras je na Dnevniku D Federalne televizije govorio o aferi "Respiratori". Između ostalog, on je ponovio da je odgovornost Vlade ograničena te da krivci za propuste u nabavci aparata trebaju biti identificirani i kažnjeni.
Novalić je kazao da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala dozvolu za nabavku medicinske opreme, bez ključnih detalja koje je trebala da odredi struka. Kako kaže, Vlada nije servisirala ponudu Srebrene maline, nego je ona samo proslijedila Zavodu za javno zdravstvo.
Da je Srebrena malina dobila posao saznao iz medija. Na tim ponudama u Vladi, kad sam kratko pogledao, meni je zapelo za oko naziv "Srebrena malina" - jako egzotičan naziv za nabavku respiratora. Kad sam vidio da su oni jedini ponudili nabavku tamo je bila fotografija dvostrukog respiratora za kliničku upotrebu i sa tom percepcijom sam došao na aerodrom i rekao da su to dvostruki respiratori. To je bila moja zabluda, rekao je Novalić u Dnevniku D.
On je dodao da ne zna kada je i ko promijenio taj aparat za drugi koji je ima mnogo manje performanse za iste pare.
E to nek se istraži i ko je kriv nek odgovara, kaže Novalić.
Također, Novalić je kazao da je uloga sada već bivšeg savjetnika Hasana Ganibegovića u vezi sa nabavkom respiratora nikakva bez obzira što je on pod istragom.
Ganibegović je došao u fokus javnosti 10. maja kada je objavljena fotografija na kojoj se vidi da se na Ilidži sastao s advokatom Fahrudina Solaka Kadrijom Kolićem i Fikretom Hodžićem."
Pere se dilfaš i opraće se bezbeli, proći će sve ovo na njegovo izigravanje idiota i isti će nam se hinjski, k'o miš mekinjaš a što i jeste i što mu faca i govori, smijati ili se već smije u sigurnosti svoja četiri zida.
Ono što meni nikad neće biti jasno je pohlepa ovih govana. Jbte obezbjedio si kćeri svoje i unučad vjerovatno i opet ti je malo, daj još, i sve i jedan je takav a ovi što ih trebaju kao naslijediti tipa mumina Fikre i sličnih su haman još i gori.
Afere niču k'o gljive poslije kiše a onih poslova i talova za koje nikada nećemo saznati je vjerovatno deset puta više. Ko zna koliko je likova poput Kolića npr. a za kojeg većina od nas nikad ne bi ni saznala da nije ove afere. Bez da se vrijeđa seljak kao seljak, boga pitaj koliko ovaj seljak Kolić uzima mjesečno i godišnje. Kad mu vidiš facu i kad progovori sve ti bude jasno, ni Solak ni Novalić po tom kriterijumu ne ostavljaju bolji dojam dok se ove mlađe snage još stignu izbrusiti. I sve uspješnici, pita se čovjek s kim više da ih poredi, Gates, Jobs, Musk ko li već.
Pa drugovi iz centrale, valjda vam postane jasno da će doći dan kad nećete imati više šta krasti.
"Novalić: Ime "Srebrena malina" zvučalo mi je egzotično, Ganibegović nema veze sa slučajem."
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić večeras je na Dnevniku D Federalne televizije govorio o aferi "Respiratori". Između ostalog, on je ponovio da je odgovornost Vlade ograničena te da krivci za propuste u nabavci aparata trebaju biti identificirani i kažnjeni.
Novalić je kazao da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala dozvolu za nabavku medicinske opreme, bez ključnih detalja koje je trebala da odredi struka. Kako kaže, Vlada nije servisirala ponudu Srebrene maline, nego je ona samo proslijedila Zavodu za javno zdravstvo.
Da je Srebrena malina dobila posao saznao iz medija. Na tim ponudama u Vladi, kad sam kratko pogledao, meni je zapelo za oko naziv "Srebrena malina" - jako egzotičan naziv za nabavku respiratora. Kad sam vidio da su oni jedini ponudili nabavku tamo je bila fotografija dvostrukog respiratora za kliničku upotrebu i sa tom percepcijom sam došao na aerodrom i rekao da su to dvostruki respiratori. To je bila moja zabluda, rekao je Novalić u Dnevniku D.
On je dodao da ne zna kada je i ko promijenio taj aparat za drugi koji je ima mnogo manje performanse za iste pare.
Također, Novalić je kazao da je uloga sada već bivšeg savjetnika Hasana Ganibegovića u vezi sa nabavkom respiratora nikakva bez obzira što je on pod istragom.
Ganibegović je došao u fokus javnosti 10. maja kada je objavljena fotografija na kojoj se vidi da se na Ilidži sastao s advokatom Fahrudina Solaka Kadrijom Kolićem i Fikretom Hodžićem."
Pere se dilfaš i opraće se bezbeli, proći će sve ovo na njegovo izigravanje idiota i isti će nam se hinjski, k'o miš mekinjaš a što i jeste i što mu faca i govori, smijati ili se već smije u sigurnosti svoja četiri zida.
Ono što meni nikad neće biti jasno je pohlepa ovih govana. Jbte obezbjedio si kćeri svoje i unučad vjerovatno i opet ti je malo, daj još, i sve i jedan je takav a ovi što ih trebaju kao naslijediti tipa mumina Fikre i sličnih su haman još i gori.
Afere niču k'o gljive poslije kiše a onih poslova i talova za koje nikada nećemo saznati je vjerovatno deset puta više. Ko zna koliko je likova poput Kolića npr. a za kojeg većina od nas nikad ne bi ni saznala da nije ove afere. Bez da se vrijeđa seljak kao seljak, boga pitaj koliko ovaj seljak Kolić uzima mjesečno i godišnje. Kad mu vidiš facu i kad progovori sve ti bude jasno, ni Solak ni Novalić po tom kriterijumu ne ostavljaju bolji dojam dok se ove mlađe snage još stignu izbrusiti. I sve uspješnici, pita se čovjek s kim više da ih poredi, Gates, Jobs, Musk ko li već.
Pa drugovi iz centrale, valjda vam postane jasno da će doći dan kad nećete imati više šta krasti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4453 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
samo ovo je dovoljno za ostavku fOdilja i pad ove lopovske bagre a onda bOkir i sebija podnesu ostavke na sve funkcije i nek se nose u sto piČki materina iz ove zemlje..."Da je Srebrena malina dobila posao saznao iz medija. Na tim ponudama u Vladi, kad sam kratko pogledao, meni je zapelo za oko naziv 'Srebrena malina' - jako egzotičan naziv za nabavku respiratora. Kad sam vidio da su oni jedini ponudili nabavku tamo je bila fotografija dvostrukog respiratora za kliničku upotrebu i sa tom percepcijom sam došao na aerodrom i rekao da su to dvostruki respiratori. To je bila moja zabluda", rekao je Novalić u Dnevniku D.
-
Tromblon
- oldtajmer
#4455 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
meni je ova najdraza
-
zigzag
#4456 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nakon jučerašnjeg pretresa u TRZ Hadžići, očito je da je u pitanju rat između SDA i SBB. Odnosno SDA mašinerija je već odavno u kontranapadu.
SDA ne ostavlja članove svoje bande nezaštićene, samo ih skloni iz javnosti.
Kaže, dokle god vi vršili pritisak da se krivci u ovoj nabaci kineske opreme kazne kao i vojnika Kolića, dotle ćemo mi vama otkrivati neke afere. Pa red bilsene, pa red Pretisa, pa red TRZa i tako dalje....
Jedini je fazon što je SDA pokrovitelj većine državnog kriminala pa nemaju puno materijala da se brane napadajući druge.
Možda pređu na oružanu odbranu, odvrtanje šarafa ili paljevine vozila i slično.
SDA ne ostavlja članove svoje bande nezaštićene, samo ih skloni iz javnosti.
Kaže, dokle god vi vršili pritisak da se krivci u ovoj nabaci kineske opreme kazne kao i vojnika Kolića, dotle ćemo mi vama otkrivati neke afere. Pa red bilsene, pa red Pretisa, pa red TRZa i tako dalje....
Jedini je fazon što je SDA pokrovitelj većine državnog kriminala pa nemaju puno materijala da se brane napadajući druge.
Možda pređu na oružanu odbranu, odvrtanje šarafa ili paljevine vozila i slično.
-
tempuser
#4457 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
To je ono što beskrajno iritira... Uhvate ih spuštenih gaća sa prstom u pekmezu, a hinje i pizdeki bez dostojanstva, tipa riđobradog imbecila ili ovog idiota, pa krenu sa izjavama koje vrijeđaju intelgenciju prosječnog čovjeka...
-
emirolini
#4458 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pustimo da institucije rade svoj posao.
-
tempuser
#4459 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Praktično svaki posao je afera i afere se dešavaju 24/7 zadnjih 20 i kusur godina, samo je pitanje za koje se dozna...Billy The Pljuc wrote: ↑22/05/2020 00:47 Afere niču k'o gljive poslije kiše a onih poslova i talova za koje nikada nećemo saznati je vjerovatno deset puta više. Ko zna koliko je likova poput Kolića npr. a za kojeg većina od nas nikad ne bi ni saznala da nije ove afere. Bez da se vrijeđa seljak kao seljak, boga pitaj koliko ovaj seljak Kolić uzima mjesečno i godišnje. Kad mu vidiš facu i kad progovori sve ti bude jasno, ni Solak ni Novalić po tom kriterijumu ne ostavljaju bolji dojam dok se ove mlađe snage još stignu izbrusiti. I sve uspješnici, pita se čovjek s kim više da ih poredi, Gates, Jobs, Musk ko li već.
Svaka sličnost narcisoidne agresivnosti i beskrupuloznosti Kadrije Kolića, Fahrudina Radončića i Sebije Izetbegović je namjerna. To je direktno povezano sa njihovim porijeklom i mentalitetom. As simple as that...
- Hajlac
#4460 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Da razjasnimo dimne zavjese koje sad kriminalci plasiraju:Billy The Pljuc wrote: ↑22/05/2020 00:47 "Novalić: Ime "Srebrena malina" zvučalo mi je egzotično, Ganibegović nema veze sa slučajem."
- Novalic IMAO UVID u ponudu Fikretove Maline
- NJEGOV Ured (citaj Ganibegovic, koji je SEBE stavio u CC onog emaila poslanog Zavodu, u kojem NIJE BILO ACM812A nego slicno smece Shangrila 510S + puuuuuno kvalitetniji Prunus 3000D) prosljedjivao, a samim tim DAKLE I PRIKUPLJAO!!!, ponude
- opet NJEGOVOM Uredu je NEKI, KAKAV GOD DA JE, odgovor poslao Zavod (uredu je, nije u redu, ne bavimo se odabirom respiratora itd.), dakle NE Solaku, nego je ocito Ured koordinirao ujdurmom od bačenih 10,5 miliona KM
- opet njih dvojica tj. Novalic i Ganibegovic na Aerodromu preuzimali "duple" invertore cincilatore
- kako pise u onom clanku na jabuka.tv, u fizicku nabavku i transfer(+kradju dobrog dijela novca tj. razlike izmedju stvarne i napuhane cijene) upetljana firma s Kipra (omiljena OAZA PERACA NOVCA) koja se UPRAVO BAVI "namjenskom" industrijom tj. trgovinom oruzja
https://www.jabuka.tv/crnogorci-posredo ... -kupljeni/
- Ganibegovic se zatim sastajao s tajkunom industrije oruzja Kolicem, nazivno advokatom + Solakom + Fikrom Malinarom da razrade strategiju pokrivanja tragova i usaglase pricam-ti-pricu-gdje-goveda-ricu za nadlezne
Dakle, NE FUCZ i ne Solak nego Novalic i njegov Ured premijera na celu sa vjernim izvrsiocem svih Novalicevih manifetluka - "pravnikom" Ganibegovicem, kojeg je licno doveo za savjetnika. Koji je ovaj kretenski "Korona zakon" SKLEPAO s onim korumpiranim "ekspertom" Hurticem, pudlicom neoliberalnih mešetara iza zavjese poput Svjetske banke, MMF-a itd.
Kadrija Kolic, taj ocito je TAJKUN velikih razmjera koji 'pokriva' vojnu tj. tzv. "namjensku" industriju, jednostavno po logici stvari mora biti puno blizi samom tajkunu Novalicu (i tajkunu Dzindicu) nego Solaku zato sto su Novalic i Dzindic (su)vlasnici bar 3-4 kompanije iz te "namjenske" industrije a preko kojih vec 5-6 godina izvlace drzavne pare u svoje porodicne dzepove!
U cemu su vece pare i vece muljaze pitam ja vas:
a) "namjenskoj" industriji (trgovina oruzjem, ukljucujuci i ilegalnu raznim diktatorskim i zlocinackim rezimima po Africi, Istoku itd.)
ili
b) civilnoj odjeci i opremi za Civilnu zastitu poput prsluka, camaca, hebenih quadova i slicnih gluposti(naspram oruzja)?
-
sumirprimus
#4461 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I novalic mulja, cas zna cas nema pojma.
- spreca
#4462 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
jedino sto zna je da krade i takav nam vodi federaciju,dobro da imamo hljeba jesti ko je na vlasti...bem ga mucava
-
tempuser
#4463 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
@Hajlac
Kakva namjenska industrija i oprema za civilnu zaštitu...
Najveće su pare u energentima, struja, nafta, i lijekovima!
A i tamo ćeš naći nekog Kolića, Ganibegovića i Dzindića...
Kakva namjenska industrija i oprema za civilnu zaštitu...
Najveće su pare u energentima, struja, nafta, i lijekovima!
- joint union
#4464 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
E cuj, prosla nabavka od 10.5 M, hej 10.5 M pored njega, a on vidio samo srebrna malina, zazvucalo mu egzoticno, i nista. Kao da milijardama barata svaki dan, pa ono nije imao minut da baci pogled bar na karakteristike onoga sto se kupuje, te reference firme kojoj ce dati AVANSNO 10.5 M? Ili je nesposoban, ili bezobrazan, nema trece.
Drugo, zar nije FUCZ mogla ostaviti minimalno 10% zadrzanog placanja ako nista (da ne govorim da je sasvim sigurno mogla mogla staviti u ugovor da ce avansno platiti 83% + 17% odmah nakon isporuke a kojim ce se platiti PDV)? Zanima me koji je izgovor da se odmah uplati 100%? Kazu Fikro jedini garantovao isporuku na vrijeme, cime, zakleo se triput? Ugovor sa avioprevoznikom takodje bi otkrio svasta, ako vec nije u nekoj furuni.
Drugo, zar nije FUCZ mogla ostaviti minimalno 10% zadrzanog placanja ako nista (da ne govorim da je sasvim sigurno mogla mogla staviti u ugovor da ce avansno platiti 83% + 17% odmah nakon isporuke a kojim ce se platiti PDV)? Zanima me koji je izgovor da se odmah uplati 100%? Kazu Fikro jedini garantovao isporuku na vrijeme, cime, zakleo se triput? Ugovor sa avioprevoznikom takodje bi otkrio svasta, ako vec nije u nekoj furuni.
- JThomas
#4465 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ma sve on zna. smiješno je i pomisliti da je to moglo mimo njega. a i on nije mogao tolike pare "pustiti" mimo bračnog para.
- sinuhe
#4466 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Eto da nisu teska vremena premijer u tehnickom mandatu bi podnio i ostavku. Ali teska i neizvjesna vremena.
- apsidejzi
#4467 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
E vala ako dobiju iduce izbore onda neka i kradu. Ko nas jebe.Seyfo wrote: ↑21/05/2020 23:56 Menscini da sto akteri afere daju gluplje i smijesnije izjave,bolje ce proci,jer se narod uhvati za izjavu i smije se. Bezbroj je primjera. Evo danasnji je recimo Dodikova provala da se on samo zezao kad je rekao da prisluskuje opoziciju. Narod ce se tome smijati sedam dana,praviti memove,viceve,sale itd. Tako Bakir,Solak,Kolic, Novalic samo trebaju lupetati izjave koje nasmijavaju narod i tako ce afera da jenjava u glavama ljudi. Recimo Novalic je svojevremeno oo tunela Vranduk i priejtnje tuzbama hladno izjavio da su se oni na Vranduku "naucili",pa ce dalje kao znati,a ono napravilo drzavi mlijarde stete. I nikom nista,nit tuzbi nit kakve odgovornosti niti je tunel u potpunosti i danas gotov.Kao sto je Bake svojevremeno "oprao"svog Cesira rekavsi da je napao kameru a ne novinara,tako sada kaze da je kao pitao Novalica ali nije dobio odgovor jer ga ni on nema. Cim ga dobije,znace i Bakir pa ce znati i javnost. Dok jos smisle par viceva i debilnih izjava, sve ce da prodje. Znaci, samo lupetajte sta vam prvo padne na pamet,to je najbolje i to prolazi kod ovog naroda. Ima da poderete izbore kao nikad do sad !
- Hajlac
#4468 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Mislis?
A ovo:
Dva miliona KM
https://zurnal.info/novost/23069/krije- ... -ove-firme
Deset miliona KM
https://zurnal.info/novost/23093/lukac- ... g-advokata
Milion KM
https://zurnal.info/novost/23092/kako-s ... iz-pretisa
8,5 miliona KM
https://zurnal.info/novost/21303/posta- ... a-novalica
A tek tajkun iz duboke sjene Kolic, o cemu tek treba da se istrazi...
- JThomas
-
tempuser
#4470 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Vjeruj, ovo što su pokrali na koroni je jednokratna buranija u poređenju sa ciframa koje se dugoročno i stalno uzimaju na energentima i lijekovima, a tu bih dodao i komunikacije, ali SDA paraziti i lopovi ne propuštaju ni buraniju!Hajlac wrote: ↑22/05/2020 09:59Mislis?
A ovo:
Dva miliona KM
https://zurnal.info/novost/23069/krije- ... -ove-firme
Deset miliona KM
https://zurnal.info/novost/23093/lukac- ... g-advokata
Milion KM
https://zurnal.info/novost/23092/kako-s ... iz-pretisa
8,5 miliona KM
https://zurnal.info/novost/21303/posta- ... a-novalica
A tek tajkun iz duboke sjene Kolic, o cemu tek treba da se istrazi...
Kako imaš tajknua iz sjene tipa Kolić u namjenskoj indutriji i isporuci vojne i žaštitne opreme tako imas nekog tajkuna u sjenu u svemu drogome! Ne praštaju lopovi nikome...
- Billy The Pljuc
#4471 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ono što mene ispizdi jeste fakt da se život prosječnog hajvana koji živi na ovim prostorima vrti oko 100-200k markica. Znači govorimo o kuća/stan - kvačica, prosječan polovan autić - kvačica, poslić sa primanjima dovoljan da se ne crkne od gladi - kvačica, odlazak sa familijom na jebenu Makarsku rivijeru makar svake druge godine - kvačica i hajvan je sretan, nema ambicija a ni potrebe za nešto više.
Ova bagra te iznose zavrti, opere i baci za par dana, sve "regularno" a nisu se pošteno ni oznojili. To se vozaju skupe vozilice, to se živi u raskoši, to se ljetuje i zimuje na egzotičnim destinacijama i da ne nabrajam šta još. Takav život košta i donekle ih opravdava što su nezajažljivi, reći će oni koji ih brane da su i ambiciozni pa zato imaju ali ne radi se o tome. Radi se o neskromnosti za razliku od hajvana koji je skroman a para vuče, više imaš više trošiš i ne bi bio problem ni u tome samo da si zaslužio i zadužio svoju okolinu da ne napišem čovječanstvo nečim. Nisi klošaru zaslužio, ukrao si i kradeš još a onom hajvanu sa početka time još više otežavaš ispunjenje njegovog cilja i sna. Taj isti hajvan šuti, trpi, pati se na svom putu, oboli i crkne u neznanju jer mu je mozak ispran i napunjen nakon toga nečim što mu ne daje ni promil šanse da "progleda". Ako mu se isto pak desi makar i djelimično i pored "sistema" koji se bori protiv toga, hajvan se spakuje i bježi na prvu moguću destinaciju jer se ne zna i ne može boriti protiv sistema. Tamo negdje, hajvan samo potvrđuje ono iz prvog pasusa, šuti i radi i sretan je jer ima osnovno što mu treba u životu.
Treba biti realan i shvatiti da nismo svi isti, neko je manje sposoban a neko više i shodno istom neko će imati manje a neko više i to je u redu. Ono što nije u redu jeste da, ova bagra koja pored toga što se privalila na državnu sisu i ima primanja koja su daleko od realnosti i njihovih sposobnosti (samo vidjeti ko nam sve sjedi po inim institucijama), ima apetit za još više a onako kapacitirani ne mogu više ni ostvariti pa moraju krasti.
Realno mi smo mala zemlja ali bogata raznim resursima a stado je sve manje i manje, ono što imamo ne cijenimo a sistem nikad od nas neće napraviti Švicarsku jer ne umiju a i ne odgovara im. Lakše je porobljavati i vladati stokom sitnog zuba u svom toru.
Oni koji neće ovo da vide bezbeli vjeruju u poruku smrada iz naslova teme, trudite se, radite se, budite pošteni, nemojte varati, nemojte lagati, sigurno da u životu možete uspjeti, ja sam očit primjer za to.

Al' u curcu drugovi i drugarice.
Ova bagra te iznose zavrti, opere i baci za par dana, sve "regularno" a nisu se pošteno ni oznojili. To se vozaju skupe vozilice, to se živi u raskoši, to se ljetuje i zimuje na egzotičnim destinacijama i da ne nabrajam šta još. Takav život košta i donekle ih opravdava što su nezajažljivi, reći će oni koji ih brane da su i ambiciozni pa zato imaju ali ne radi se o tome. Radi se o neskromnosti za razliku od hajvana koji je skroman a para vuče, više imaš više trošiš i ne bi bio problem ni u tome samo da si zaslužio i zadužio svoju okolinu da ne napišem čovječanstvo nečim. Nisi klošaru zaslužio, ukrao si i kradeš još a onom hajvanu sa početka time još više otežavaš ispunjenje njegovog cilja i sna. Taj isti hajvan šuti, trpi, pati se na svom putu, oboli i crkne u neznanju jer mu je mozak ispran i napunjen nakon toga nečim što mu ne daje ni promil šanse da "progleda". Ako mu se isto pak desi makar i djelimično i pored "sistema" koji se bori protiv toga, hajvan se spakuje i bježi na prvu moguću destinaciju jer se ne zna i ne može boriti protiv sistema. Tamo negdje, hajvan samo potvrđuje ono iz prvog pasusa, šuti i radi i sretan je jer ima osnovno što mu treba u životu.
Treba biti realan i shvatiti da nismo svi isti, neko je manje sposoban a neko više i shodno istom neko će imati manje a neko više i to je u redu. Ono što nije u redu jeste da, ova bagra koja pored toga što se privalila na državnu sisu i ima primanja koja su daleko od realnosti i njihovih sposobnosti (samo vidjeti ko nam sve sjedi po inim institucijama), ima apetit za još više a onako kapacitirani ne mogu više ni ostvariti pa moraju krasti.
Realno mi smo mala zemlja ali bogata raznim resursima a stado je sve manje i manje, ono što imamo ne cijenimo a sistem nikad od nas neće napraviti Švicarsku jer ne umiju a i ne odgovara im. Lakše je porobljavati i vladati stokom sitnog zuba u svom toru.
Oni koji neće ovo da vide bezbeli vjeruju u poruku smrada iz naslova teme, trudite se, radite se, budite pošteni, nemojte varati, nemojte lagati, sigurno da u životu možete uspjeti, ja sam očit primjer za to.
Al' u curcu drugovi i drugarice.
- Kamper
#4472 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Bolivijska afera „Respiratori”: Uhapšen ministar zdravlja
Bolivijski ministar zdravlja uhapšen je zbog sumnje na korupciju prilikom kupovine respiratora u toku pandemije korona virusa, saopšteno je iz bolivijske policije, a prenosi AFP.
Policija je Marceloa Navajasa uhapsila dan nakon što je bolivijska privremena predsjednica Jeanine Anez naredila istragu povodom slučaja nabavke 179 respiratora.
Ukupna cijena nabavke je iznosila oko pet miliona dolara, što znači da je cijena jednog respiratora iznosila više od 27 hiljada dolara.
Na osnovu izjava svjdoka, koji su radnici u Međuameričkoj banci za razvoj, utvrđeno je da je španski ponuđač za jedan respirator tražio između 10 i 11 hiljada dolara, prenosi Radio Slobodna Evropa.
Pored ministra, uhapšena su i još dva zvaničnika Ministarstva zdravlja te zemlje.
Skandal je u centar pažnje došao nakon što su se bolivijski ljekari žalili da nabavljeni respiratori nisu odgovarajući za odjeljenja intenzivne njege u toj zemlji.
Bolivija je do sada prijavila 4.500 hiljade slučajeva korona virusa, a umrlo je oko 190 ljudi.
-
statixx
#4473 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ipak nas s razlogom uporedjuju sa africkim zemljama, a ne juznoamerickim. 
-
sumirprimus
#4474 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
eskobar je samo nedostizan san 
-
statixx
#4475 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
A da nemamo valutnog odbora ni Zimbabwe nam ne bi bio ravan...