Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
mahalik
#11001 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
da je pameti napravio bi se KT kod nekadašnjeg FDS sada pekare i onda bi se izgradila trasa GA preko nekadašnjeg Milkosa do tunela Cignale a taman to u slopu I transverzale gdje je Penny.
-
AmirBaa
#11002 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa dokle ta nesposobnost vise ide...ovakva guzva nikad prije nije bila dok je semafor bio... nevjerovatnostudiorum_tuzlaensis wrote: ↑20/05/2020 17:49 "novo normalno"... ja sam oduševljen naprosto
dokaz koliko fali odvojena traka za desno. posebno u ovom smjeru, ali i iz Šahtovske ulice definitivno.
-
mahalik
#11003 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Evo nove gužve u gradu
To je onaj kod školeOsim toga, planirana je semaforizacija pješačkog prijelaza na Skenderiji za koju će biti izdvojeno 60.000,00 KM.
-
kakaljin
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11005 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mene zivo interesuje sta to ima zanimljivo preko puta skole pa da tu neko prelazi?? trotoar isti ko i sa druge strane...
ko ide prema grbavici ima semafor kod vrbanja mosta,ko ide prema skenderiji ima semafor kod skenderija mosta...ne znam vise kome na pamet padaju takve gluposti??
sto se onda pravila ta cesta da bude manja guzva lafo....
ko ide prema grbavici ima semafor kod vrbanja mosta,ko ide prema skenderiji ima semafor kod skenderija mosta...ne znam vise kome na pamet padaju takve gluposti??
- Logovan
#11006 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo objavilo je plan javnih nabavki za 2020. godinu čija ukupna procjenjena vrijednost iznosi 2.809.100,00 KM bez PDV-a, odnosno 3.286.647,00 KM sa PDV-om.
Prema planu, Sarajevo očekuju značajni saobraćajno-infrastrukturni projekti za čiju će realizaciju biti objavljeni tenderi do kraja godine.
Najveći iznos sredstava rezervisan je za održavanje semafora u Kantonu Sarajevo. Otvoreni postupak se očekuje u četvrtom kvartalu godine a procijenjena vrijednost nabavke je 1.200.000,00 KM. Osim toga, planirana je semaforizacija pješačkog prijelaza na Skenderiji za koju će biti izdvojeno 60.000,00 KM.
Budući da prošle godine nije došlo do realizacije ugovora, ministarstvo će ove godine ponoviti postupak za sanaciju tramvajske pruge na dionici "S" krivina- tramvajsko stajalište Marijin dvor. Procijenjena vrijednost radova je 550.000,00 KM.
Također, u planu je adaptacija postojećeg objekta upravljačkog centra- dispečerska kuća na lokaciji Čengić Vila za šta će biti izdvojeno 305.000,00 KM.
Za ovaj projekat Ministarstvo je već u objavilo tender u novembru prošle godine. Postupak je ponovljen u januaru 2020. godine, ali je poništen jer nijedna od primljenih ponuda nije bila prihvatljiva.
Pored toga, planira se 50.000,00 KM za izradu projektne studije o uređenju tramvajskog i trolejbuskog depoa.
U planu je i izrada projekta rekonstrukcije javne garaže na Dobrinji za koji je planirano 20.000,00 KM, te realizacija Pilot projekat Smart Sa parking u ulicama Mis Irbina, Musala, Reisa Dž. Čauševića, Obala I i Obala II. Za ovaj projekat Ministarstvo saobraćaja KS planira 100.000,00 KM.
U drugom kvartalu godine planira se otvoreni postupak za usluge održavanja ograda i nastrešnica od INOX materijala AISI 304 visoki sjaj na tramvajskim stajalištima. Vrijednost nabavke je 120.000,00 KM.
Održavanje Parkmatix rješenja za naplatu i kontrolu parkiranja u Kantonu Sarajevo ( softver i hardver) 200.000,00 KM, kao i nabavka nabavka i ugradnja opreme za nadzor automatske naplate parkiranja u iznosu od 20.000,00 KM. Za usluge štampanja odobrenja i parking naljepnica za 2021. godinu planira se 28.000,00 KM.
- bitanga_sa_otesa
#11007 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
opet poplava u pofalicima 
-
kakaljin
#11008 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tacno tako, cak ni onaj pjesacki nema funkciju, kao sto ti kazes ko ce na onu tamo stranu predje na semaforu kod vrbanje ili na semaforu kod skenderije, a ko zeli prosetati uz miljacku svakako samo nastavi.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/05/2020 19:33 mene zivo interesuje sta to ima zanimljivo preko puta skole pa da tu neko prelazi?? trotoar isti ko i sa druge strane...
- bitanga_sa_otesa
#11009 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
nekome je u cilju da samo usporava saobracaj i da pravi guzvu,nije dosta ovih degenerika sto voze 30-40...
samo nek se gorivo trosi,kapa lova,crkavaju sijalice sto gore svjetla bezveze po danu...itd... itd...
-
kakaljin
#11010 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sa svim se slazem osim da svjetla bez veze gorebitanga_sa_otesa wrote: ↑20/05/2020 20:38nekome je u cilju da samo usporava saobracaj i da pravi guzvu,nije dosta ovih degenerika sto voze 30-40...
samo nek se gorivo trosi,kapa lova,crkavaju sijalice sto gore svjetla bezveze po danu...itd... itd...
- bitanga_sa_otesa
#11011 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
naravno da bezveze gore,90 godina se vozilo sa ugasenim svjetlima po danu i gle qrca odjednom svi oslijepili,ne mogu uocit objekat koji se krece po danu bez da gore svjetla.
sve normalne zemlje su ukinule tu glupost,samo u ovim zabitima kao nasa treba 10 godina proci jer mogu kazne naplacivati i uzimati na tome...
samo da pitam nesto vas sto to podrzavate jel u kuci ili stanu palite svjetla po danu?
-
kakaljin
#11012 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja sam zagovornik da svjetla na autu gore radi sigurnosti ucesnika u saobracaju jer se auto prije i bolje uoci nego bez svjetala, to sam ja dozivio bez broj puta jer ljudi ne zele da upale svjetla iako su obavezni da to urade, a novija auta automatski pale svjetla, a oni to ugase.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/05/2020 20:48naravno da bezveze gore,90 godina se vozilo sa ugasenim svjetlima po danu i gle qrca odjednom svi oslijepili,ne mogu uocit objekat koji se krece po danu bez da gore svjetla.
sve normalne zemlje su ukinule tu glupost,samo u ovim zabitima kao nasa treba 10 godina proci jer mogu kazne naplacivati i uzimati na tome...
samo da pitam nesto vas sto to podrzavate jel u kuci ili stanu palite svjetla po danu?
Kod mene auto automatski pali svjetla, nikada mi napamet nije palo da to ugasim, u deset godina koliko vozim po jednom sam promjenio sijalicu na oba fara, tako da ko kaze da crkavaju sijalice radi toga sto su stalno upaljeni nije to razlog vec los kvalitet jeftinih sijalica koja se kupuju i instalacija u autu.
I u stanu mi gori svjetlo ako sunce direktno ne udara u stan, jer volim da mi je svjetlije
- bitanga_sa_otesa
#11013 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
super
ja bas ne volim trositi zbog gluposti ono sto ne moram i ne trebam ,a to je : gorivo,sijalice,cetkice u alternatoru,struju kod kuce i sl.
ja bas ne volim trositi zbog gluposti ono sto ne moram i ne trebam ,a to je : gorivo,sijalice,cetkice u alternatoru,struju kod kuce i sl.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11014 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne diraj nam ahbaba

- Better Man
#11015 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A ja sam zagovornik da radimo kako radi Evropa, a to je da svjetla ne gore po danu. I kod mene su automatska svjetla i po danu se pale led svjetla, dok se standardna pale kad krene padat mrak ili ako ulazim u tunel garažu itd. Na lijepom i sunčanom danu nema šanse da bolje uočiš auto sa upaljenom svjetlima od auta sa ugašenim. Samo kad je oblačno i smanjena vidljivost tada treba po danu paliti svjetla.kakaljin wrote: ↑20/05/2020 20:58Ja sam zagovornik da svjetla na autu gore radi sigurnosti ucesnika u saobracaju jer se auto prije i bolje uoci nego bez svjetala, to sam ja dozivio bez broj puta jer ljudi ne zele da upale svjetla iako su obavezni da to urade, a novija auta automatski pale svjetla, a oni to ugase.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/05/2020 20:48naravno da bezveze gore,90 godina se vozilo sa ugasenim svjetlima po danu i gle qrca odjednom svi oslijepili,ne mogu uocit objekat koji se krece po danu bez da gore svjetla.
Kod mene auto automatski pali svjetla, nikada mi napamet nije palo da to ugasim, u deset godina koliko vozim po jednom sam promjenio sijalicu na oba fara, tako da ko kaze da crkavaju sijalice radi toga sto su stalno upaljeni nije to razlog vec los kvalitet jeftinih sijalica koja se kupuju i instalacija u autu.
I u stanu mi gori svjetlo ako sunce direktno ne udara u stan, jer volim da mi je svjetlije
- Better Man
#11016 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da, tuga i žalost. Fahro će da dobije nervni slom zbog ovog.Logovan wrote: ↑20/05/2020 17:07 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zapela- ... /200520128
E tuge i žalosti haha
- Better Man
#11017 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo je vjerovatno poslije 16:00 h, jer kad idem kući s posla nema gužve. Ni jedan kružni tok u KS nije rasteretio saobraćaj, već ga je još više pogoršao i napravio još veće gužve. I jedan paradoks kod nas je da kad padne kiša odmah su kolone i gužve.
- Logovan
#11018 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Uh dobro je, nisam jedini koji je misljenja da svjetla bezveze gore po danu.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/05/2020 20:48naravno da bezveze gore,90 godina se vozilo sa ugasenim svjetlima po danu i gle qrca odjednom svi oslijepili,ne mogu uocit objekat koji se krece po danu bez da gore svjetla.
-
Horcrux
#11019 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo se radi da se "razvuce pamet". Kad agresor nije mogao u ratu, sad ce SDA u miru.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/05/2020 20:38nekome je u cilju da samo usporava saobracaj i da pravi guzvu,nije dosta ovih degenerika sto voze 30-40...
- Logovan
#11020 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakva je situacija na Pofalićima i u Buća Potoku? 
- Nike af1 white
-
noviclan
#11022 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jer narod znö da je snöga u jedinstvu
- johntra
#11023 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja sam stvarno mislio da raja pretjeruje ovdje kad piše o gužvama, ali eto juče se u 16 i 15 zadesih tu...bio do Pennyja i tamo se na izlasku s parkinga gužva, ludilo...međutim, brže izađoh odatle kroz kružni u Velešićima i spustih se do raskrsnice do ambasade...i to baš brzo...
elem, skrenuh dole prema Pofalićima i do pješačkog semafora prođoh brzo...od tog semafora je krenula gužva...na drugom semaforu sam zbog toga čekao dva puta i odatle mic po mic do kružnog...znači, oko 13 minuta mi je trebalo za to...ostali smjerovi, od Mercatora, od Pofalića, pa i kontra smjer sa Huma pusti...nigdje nikog...tu sve fercera, ali ove trake od autobuske su odron...treba podhitno napraviti dodatnu traku desno, mada ni to neće ništa riješiti jer podvožnjak sve koči...
elem, skrenuh dole prema Pofalićima i do pješačkog semafora prođoh brzo...od tog semafora je krenula gužva...na drugom semaforu sam zbog toga čekao dva puta i odatle mic po mic do kružnog...znači, oko 13 minuta mi je trebalo za to...ostali smjerovi, od Mercatora, od Pofalića, pa i kontra smjer sa Huma pusti...nigdje nikog...tu sve fercera, ali ove trake od autobuske su odron...treba podhitno napraviti dodatnu traku desno, mada ni to neće ništa riješiti jer podvožnjak sve koči...
- Cossack
#11024 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kružni tok je na sebe preuzeo sav teret i rasteretio ostale raskrsnicejohntra wrote: ↑21/05/2020 11:11 Ja sam stvarno mislio da raja pretjeruje ovdje kad piše o gužvama, ali eto juče se u 16 i 15 zadesih tu...bio do Pennyja i tamo se na izlasku s parkinga gužva, ludilo...međutim, brže izađoh odatle kroz kružni u Velešićima i spustih se do raskrsnice do ambasade...i to baš brzo...
- JavierBosnia
#11025 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hoce li iko odgovarati za neuspjesan projekat i los plan?
Hoce li se potruditi uloziti jos novca pa da izgrade jos nesto i pokusaju rjesiti sranje ili cemo cekati na to 10 god?
Hoce li se potruditi uloziti jos novca pa da izgrade jos nesto i pokusaju rjesiti sranje ili cemo cekati na to 10 god?