Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
uglavnomja

#25801 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

Point. wrote: 20/05/2020 20:25
Edin H. wrote: 20/05/2020 20:18
Point. wrote: 20/05/2020 20:03 Nazor pojedini hoće da Švedska najebe.
Nema nista nazor, nego ne pratis i ne citas, te stoga i ne znas, kao i ovi ostali, al' dusa vam iznijeti misljenje i prokomentarisati :D

Nisu najgori na svijetu prosle sedmice neophodno zbog manje restriktivnih mjera, nego sto su lose zastitili staracke domove.
Živim u Švedskoj tako da je nemoguće da ne čitam i ne znam.

Al pojedinim je duša napisati zastrašujuće dezinformacije i čekati broj mrtvih iz Švedske. Tako je jedan poletio pa objavio da je fudbaler Atalante, 19 godina, umro od korone a nije bilo tako. Ti si, među ostalim, pisao kako svi koji se zaraze prolaze kroz grozne tegobe, što naravno nije istina. Treći jedva čekaju da broj mrtvih iz Švedske bude preko 100 per day da bi rekli eno hoće oni pametovati. Isto ko da se to njih dotiče. I samo tu negativu pišu, tačno osjetiš zadovoljstvo kod tih osoba zbog širenja te konstantne negative.

Jarane, ne čitaš samo ti i nemaš samo ti dostupnost internetu.
vidis, mene jako zanima stanje u svedskoj jer od toga puno zavisi sta ce desavati sa norveskim granicama
Edin H.

#25802 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Point. wrote: 20/05/2020 20:03 Nazor pojedini hoće da Švedska najebe.
Nema nista nazor, nego ne pratis i ne citas, te stoga i ne znas, kao i ovi ostali, al' dusa vam iznijeti misljenje i prokomentarisati :D

Nisu najgori na svijetu prosle sedmice neophodno zbog manje restriktivnih mjera, nego sto su lose zastitili staracke domove.

Al pojedinim je duša napisati zastrašujuće dezinformacije i čekati broj mrtvih iz Švedske. Tako je jedan poletio pa objavio da je fudbaler Atalante, 19 godina, umro od korone a nije bilo tako. Ti si, među ostalim, pisao kako svi koji se zaraze prolaze kroz grozne tegobe, što naravno nije istina. Treći jedva čekaju da broj mrtvih iz Švedske bude preko 100 per day da bi rekli eno hoće oni pametovati. Isto ko da se to njih dotiče. I samo tu negativu pišu, tačno osjetiš zadovoljstvo kod tih osoba zbog širenja te konstantne negative.

Prije svega radi se o cinjenicama, znaci ako vijesti nisu dobre trebamo ih pomesti pod cilim.
Brojke nemaju emocija.
Ja bih naravno volio da su vijesti bolje, prije svega u mojoj okolini (drugi smo najgori po broju preminulih u svijetu) u kojoj su mjere restrikcije realno slabe,recimo u odnosnu na one koje su bile uvedene u zemljama Balkana, ali to za sada nije slucaj. Nadam se da ce i biti bolje sa dolaskom ljeta, a do jeseni da ce pronaci efikasnu vakcinu.
Da, ne svidjaju mi se oni koji zbog vjerovatno svoje mladosti ili cisto nekog liberalnog stave smatraju da im virus ne moze nista, te umanjuju ozbiljnost situacije, jer smatraju valjda stariju populaciju koja je ipak najvise zahvacena, treba pobiti.
Nisam napisao da svi prolaze kroz grozne probleme, nego sam rekao za one iz moje okoline za koje je ja znam i potvrdjeno je testom da su prebolovali koronu, znaci radi se o ne tako velikom uzorku. Jedno je kada prenses neku statistiku sa velikim uzorkom, a drugo kada izneses misljenje iz svoje perspektive. Puno se prica i pise o onima koji samo prenose, medjutim one koje ja znam i koji su mislili da u imali koronu i testirali se, pokazalo se da je nisu imali.
biglebovski

#25803 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

espn wrote: 20/05/2020 20:36 Ne znam jel bila vijest:

Moderna’s coronavirus vaccine shows encouraging early results

https://www.washingtonpost.com/health/2 ... t-results/
Ne bih da te obeshrabrim oko vakcine...

Razočaravajuće vijesti o vakcini protiv koronavirusa uzrokovale pad na Wall Streetu

Cijene dionica na Wall Streetu pale su nakon izvještaja koji u pitanje dovodi napredak u testovima eksperimentalne vakcine protiv koronavirusa koje provodi kompanija Moderna....

https://www.klix.ba/biznis/razocaravaju ... /200520011
Dozer

#25804 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Jaran u Svedskoj pozitivan, i zena, i djeca. I nista. Bili svi u izolaciji 14 dana, njega malo boljela glava, nju malo stomak, oboje imali malu temp. 2-3 dana, i to je to. Vratili se na posao odavno.

U medjuvremenu, cak i s ovim americkim prekucavanjem, imamo ukupnu registrovanu zarazenost od 0,06% populacije, i smrtnost od 0,004%.
Pri tome, mediji i dalje pumpaju s potenciranjem brojeva s puno nula i bez osvrtanja na postotke, a takodjer i prilicno lazu jer vise nema 5 M zarazenih, nego 2,8M posto se 2M oporavilo, pa samim tim nisu vise ni zarazeni.
Last edited by Dozer on 20/05/2020 21:00, edited 2 times in total.
Edin H.

#25805 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Trafalgar Law wrote: 20/05/2020 20:39
Lincoln-Burrows wrote: 20/05/2020 17:28
Trafalgar Law wrote: 20/05/2020 16:38

I afrički kontinent bi se ubrzo mogao naći na velikom udaru.
Znači ništa od teorije zima ljeto.
Ne postoji to pravilo za ovu gripu, niti je iko garantovao da će Covid-19 "ispariti" sa dolaskom ljeta (koliko se to spekulisalo u medijima, vagajući izjave pojedinih načnih krugova). Koliko samo postoji nepoznanica o nekim proteinima u RNK.a lancu Koronavirusa. Jednostavno mrsko ljudima da čitaju kilometarske članke. Evo neki dan sam spomenuo u dvije rečenice i Kawasaki bolest, koja se nedavno pojavila kod djece u USA, kjije on specifičan za zemlje kao što je Južna.K i japan. Niko nije ni obratio pažnju na to dok vijest nije izašla klix.u, koji inače kaska za aktuelnim vijestima u svijetu, nekada čak i po 2 sedmice. Eto, mislim da sam postao i onaj dosadni članak o Gabonskim šišmišima, pa ko može zadržati koncentraciju neka ga lagano iščitava. Ja ga smatram jednim od najbitnijih članaka koje sam pročitao u zadnjih 3 mjeseca.
Mozs li postaviti link za taj clanak ponovo? Promasio sam taj post.
bunk

#25806 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Zasto se onda forsira napustanje mjera?
freelancerBIH

#25807 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

Dozer wrote: 20/05/2020 20:52 Jaran u Svedskoj pozitivan, i zena, i djeca. I nista. Bili svi u izolaciji 14 dana, njega malo boljela glava, nju malo stomak, oboje imali malu temp. 2-3 dana, i to je to. Vratili se na posao odavno.

U medjuvremenu, i s ovim americkim prekucavanjem, imamo ukupnu registrovanu zarazenost od 0,06% populacije, i smrtnost od 0,004%.
Pri tome, mediji i dalje pumpaju s potenciranjem brojeva s puno nula i bez osvrtanja na postotke, a takodjer i prilicno lazu jer vise nema 5 M zarazenih, nego 2,8M, posto se 2M oporavilo, pa samim tim nisu vise ni zarazeni.
eh on se bar mogao testirati.. Kod nas ni za suho zlato se ne mozes testirati... Moras iskesat jedno 2-3 stoje za test .. pa onda :D

P.S. Mislim da u Americi nema vise od 35-40 miliona zarazenih..

A eno je izlazilo i istrazivanje za Spaniju gdje je pokazano da je stvarna stopa smrtnosti oko 1% ...
Last edited by freelancerBIH on 20/05/2020 21:04, edited 1 time in total.
CikCikCikPogodi

#25808 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by CikCikCikPogodi »

bunk wrote: 20/05/2020 20:56 Zasto se onda forsira napustanje mjera?
Preskocio si terapiju
Image
Behem0th

#25809 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Behem0th »

breba wrote: 20/05/2020 01:11 salik79 je napisao/la: ↑06/05/2020 16:41
Nisam upratio da li je i ovdje postavljano, ali dosta medija je skoro sirilo paniku na povecan broj djece, zbog korone, oboljeva od tzv. Kawasaki bolesti (vaskularna upala). Britanska Kawasaki fondacija je u medjuvremenu objavila da je cak manji broj oboljelih od ove bolesti nego inace i da od nekoliko prijavljenih slucajeva njih pola uopce nije pozitivno testiranih.

https://www.societi.org.uk/kawasaki-dis ... -covid-19/

https://www.societi.org.uk/kawasaki-dis ... -covid-19/
lik ovo napiše davno i vi izignorirate, a onda se kao prosvijetlite kada neko drugi napiše to isto sa sedmicama zakašnjenja :roll:
Last edited by Behem0th on 20/05/2020 21:07, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#25810 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Naravno da su europske zemlje spremne za drugi val, sta bi trebalo, da budu nespremni :-)

Nisu kupovali ventilatore ko nasi debili, ljudi pregrmili prvi val i sad znaju sta ce raditi. Oni 99% nece morati uvoditi ponovo karantin, jer imaju sistem rada.

A nas i vas ce opet u zatvor, jer druge nema. Ustvari ima, ako krene opet, ne zatvaraj nista i pusti da ljudi umiru.

Sad je odjednom problem sto su ljudi spremni, ne eto lupetace kako je kriza vjestacka i kako virus i nije tako opasan.
espn

#25811 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by espn »

biglebovski wrote: 20/05/2020 20:51

Razočaravajuće vijesti o vakcini protiv koronavirusa uzrokovale pad na Wall Streetu

Cijene dionica na Wall Streetu pale su nakon izvještaja koji u pitanje dovodi napredak u testovima eksperimentalne vakcine protiv koronavirusa koje provodi kompanija Moderna....

Investors regain confidence after suspending doubts about progress on a coronavirus vaccine

https://www.ft.com/content/300c1ff1-62d ... b005be0dc4
biglebovski

#25813 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

espn wrote: 20/05/2020 21:06
biglebovski wrote: 20/05/2020 20:51

Investors regain confidence after suspending doubts about progress on a coronavirus vaccine

https://www.ft.com/content/300c1ff1-62d ... b005be0dc4
Dobro je... :D :D :D Saga se nastavlja...
laik1981

#25814 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

laik1981 wrote: 01/05/2020 12:51 Ja u komsiluku imam jednog starijeg covjeka koji je onkoloski pacijent, ima karcinom debelog crijeva i dugo je na kemoterapijama. Testiran iz predostroznosti prije nekih 7 dana i test pokazao da je pozitivan.. Za sada nema nikakvih simptoma.. Nadam se da ih nece ni imati..
1.5. sam napisao ovo gore.. Covjek retestiran prije dva dana i negativan.. Asimptomatski slucaj.. Covjek od 70 i kusur godina, koji vec ima izuzetno tesku dijagnozu i koji zbog kemoterapija ima unisten imunitet nije imao niti jedan simptom, niti je bilo sta osjetio.. Svi ukucani testirani i svima nalazi negativni.. Covjek se nije nigdje kretao, osim sto je isao na redovne terapije.. Cuvao se maksimalno jer je u rizicnoj grupi.. Niko mu nije ni dolazio.. Misli da i nije bio pozitivan, da su nesto zaebali gore na KCUS-u prilikom testiranja..
freelancerBIH

#25815 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

laik1981 wrote: 20/05/2020 21:23
laik1981 wrote: 01/05/2020 12:51 Ja u komsiluku imam jednog starijeg covjeka koji je onkoloski pacijent, ima karcinom debelog crijeva i dugo je na kemoterapijama. Testiran iz predostroznosti prije nekih 7 dana i test pokazao da je pozitivan.. Za sada nema nikakvih simptoma.. Nadam se da ih nece ni imati..
1.5. sam napisao ovo gore.. Covjek retestiran prije dva dana i negativan.. Asimptomatski slucaj.. Covjek od 70 i kusur godina, koji vec ima izuzetno tesku dijagnozu i koji zbog kemoterapija ima unisten imunitet nije imao niti jedan simptom, niti je bilo sta osjetio.. Svi ukucani testirani i svima nalazi negativni.. Covjek se nije nigdje kretao, osim sto je isao na redovne terapije.. Cuvao se maksimalno jer je u rizicnoj grupi.. Niko mu nije ni dolazio.. Misli da i nije bio pozitivan, da su nesto zaebali gore na KCUS-u prilikom testiranja..
Statisticki gledano to ce se uvijek desit,1 na milion teski bolesnik koji se prodje bez ikakvih simptoma. Ja sam nedavno pricao sa djevojkom iz Austrije kojoj je 27. godina i zavrsila u bolnici radi ovog SARS-a ... Ona kako mi je opisala njen slucaj - imala je osjecaj kao da joj je nesto sjedilo na plucima - a kada bi disala - sva su je pluca probadala i kao da su puna pijeska (njene rijeci)...
Edin H.

#25816 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Mozda ima nesto i genetski, ko ce ga znati.

Ima ona zena u Spaniji, prezivjela koronu sa 113 godina.
biglebovski

#25817 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

freelancerBIH wrote: 20/05/2020 21:37 1 na milion teski bolesnik koji se prodje bez ikakvih simptoma.
Čuj jedan na milion. Ja sam ih ovdje zakačio bar deset... na pet miliona slučajeva...
laik1981

#25818 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

freelancerBIH wrote: 20/05/2020 21:37
Statisticki gledano to ce se uvijek desit,1 na milion teski bolesnik koji se prodje bez ikakvih simptoma. Ja sam nedavno pricao sa djevojkom iz Austrije kojoj je 27. godina i zavrsila u bolnici radi ovog SARS-a ... Ona kako mi je opisala njen slucaj - imala je osjecaj kao da joj je nesto sjedilo na plucima - a kada bi disala - sva su je pluca probadala i kao da su puna pijeska (njene rijeci)...
Ja sam se tako osjecao u januaru.. Pritisak na plucima.. Ono sto cu zapamtiti od te svoje gripe, ili cega li vec, je kasalj zbog kojeg bukvalno skocis iz kreveta i koji te probudi 4-5 puta po noci.. Isto da ti neko reze pluca iznutra.. Ja sam taj kasalj sanirao nekim panatus forte sirupom i propolisom u spreju za nekih sedam dana.. Posle toga kasljao jos mjesec i po, al onaj bezbolni kasalj kada iskasljavas onu neku neman iz sebe.. Tada nisam ni razmisljao o koronama i cudesima.. Sada kada bi mi se ono ponovilo usro bih se od straha i halalio sa svima :D
jeza u ledja

#25819 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

U Svedska, jebem vas u lutfisk. :oops:

:D

Dokle smo stigli, ko vodi? :-)
Behem0th

#25820 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Behem0th »

freelancerBIH wrote: 20/05/2020 21:37
meni je tako evo godinu pluća puna pijeska i jedva udahnut mogu,
možda zbog ove silne prašine koju udišem jer mi kopaju ulicu i prave novu ima godina i još nisu završili, uz svu magluštinu i zagađenost koja traje 3-4 mjeseca.
eto korona je, ovo drugo nije :roll:
Point.

#25821 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Edin H. wrote: 20/05/2020 20:49

Prije svega radi se o cinjenicama, znaci ako vijesti nisu dobre trebamo ih pomesti pod cilim.
Brojke nemaju emocija.
Ja bih naravno volio da su vijesti bolje, prije svega u mojoj okolini (drugi smo najgori po broju preminulih u svijetu) u kojoj su mjere restrikcije realno slabe,recimo u odnosnu na one koje su bile uvedene u zemljama Balkana, ali to za sada nije slucaj. Nadam se da ce i biti bolje sa dolaskom ljeta, a do jeseni da ce pronaci efikasnu vakcinu.
Da, ne svidjaju mi se oni koji zbog vjerovatno svoje mladosti ili cisto nekog liberalnog stave smatraju da im virus ne moze nista, te umanjuju ozbiljnost situacije, jer smatraju valjda stariju populaciju koja je ipak najvise zahvacena, treba pobiti.
Nisam napisao da svi prolaze kroz grozne probleme, nego sam rekao za one iz moje okoline za koje je ja znam i potvrdjeno je testom da su prebolovali koronu, znaci radi se o ne tako velikom uzorku. Jedno je kada prenses neku statistiku sa velikim uzorkom, a drugo kada izneses misljenje iz svoje perspektive. Puno se prica i pise o onima koji samo prenose, medjutim one koje ja znam i koji su mislili da u imali koronu i testirali se, pokazalo se da je nisu imali.
Upravo mi danas jaran na poslu kaže da mu se od žene sestra testirala pozitivno. Grlo je boli, ima povišenu temperaturu i bole je mišići. Kaže da je slično gripi. Znam i ljude gdje su im članovi porodice umrli. Svi su bili starije dobi, dakle majke i dide. Od prijatelja dajđa isto tako 12 dana imao temperaturu, bolilo ga sve, prebolovao uz Netflix i andole. To je iz neke moje perspektive. Da ne spominjem sve ove fudbalere po Italiji, svi su sada dobro, neki poput Matuidija nisu ni znali da su imali. Znači ima svega, meni lično ovaj virus dođe kao neka lutrija, haj znaj kako neko reaguje.

Treba se paziti al ne treba ni širiti paniku. Ove ljude koji govore kako nema virusa, čipovanje, 5G, Gates i šta sve već ne uzimam za ozbiljno. Smiješni likovi.

Idem ko što Merlin kaže, furam sredinom.
daddy-kool

#25822 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Švedska, ispitivanje na antitijela, ni blizu "imuniteta krda".
First results from ongoing study of antibodies to covid-19 virus

A total of 7.3 percent of the blood samples collected from people in Stockholm were positive in the antibody study, which can be compared with a total of 4.2 percent in Skåne and 3.7 percent in Västra Götaland.

The numbers reflect the state of the epidemic earlier in April, as it takes a few weeks for the body's immune system to develop antibodies.
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyh ... -19-virus/

S tim da im test daje 2.3% lažno pozitivnih, nadati se da će ubuduće korstiti onaj bolji od Roche-a. Uzorci uzeti kraj aprila - početak maja (18 sedmica).

Procjene za Švedsku od ICL za početak maja: 4,06%.
https://mrc-ide.github.io/covid19estima ... l-infected
biglebovski

#25823 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Antiheroj... :D :D :D

Engleski igrač upozorava: Na nama će vršiti eksperimente kao da smo štakori

"Ljudi predlažu da se vratimo nogometu kao da samo laboratorijski štakori. Žele da se eksperimenti rade na nama kako bi vidjeli da li ovaj način funkcioniše ili ne, a već mogu zamisliti ljude koji sjede kući i govore da zarađujemo milione i da se zbog toga moramo vratiti na teren. Da li je to vrijedno toga? Riskiram svoje zdravlje da bi se ljudi zabavili, ali iskreno, ne želim biti dio toga", kazao je Rose.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/engle ... /200520184
index_box

#25824 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

daddy-kool wrote: 20/05/2020 22:26 Švedska, ispitivanje na antitijela, ni blizu "imuniteta krda".
First results from ongoing study of antibodies to covid-19 virus

A total of 7.3 percent of the blood samples collected from people in Stockholm were positive in the antibody study, which can be compared with a total of 4.2 percent in Skåne and 3.7 percent in Västra Götaland.

The numbers reflect the state of the epidemic earlier in April, as it takes a few weeks for the body's immune system to develop antibodies.
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyh ... -19-virus/

S tim da im test daje 2.3% lažno pozitivnih, nadati se da će ubuduće korstiti onaj bolji od Roche-a. Uzorci uzeti kraj aprila - početak maja (18 sedmica).

Procjene za Švedsku od ICL za početak maja: 4,06%.
https://mrc-ide.github.io/covid19estima ... l-infected
Toliko o zaraznosti tog virusa koji u Štokholmu manje-više slobodno cirkuliše mjesecima.
daddy-kool

#25825 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

index_box wrote: 21/05/2020 00:05
Toliko o zaraznosti tog virusa koji u Štokholmu manje-više slobodno cirkuliše mjesecima.
Ne stoji tvrdnja da virus ciruliše slobodno u Švedskoj, iako nisu napravili lockdown postoje mnoge obavezne i dobrovoljne restrikcije takve da oni imaju "mehki lockdown".
daddy-kool wrote: 13/05/2020 13:33
Community Mobility Reports
https://www.google.com/covid19/mobility/

Švedska
2020-03-10 - 2020-04-20
-retail and recreation -22%
-grocery and pharmacy -4%
-parks +42%
-transit stations -34%
-workplaces -26%
-residential +9%

Stockholm County
2020-03-16 - 2020-04-20
-retail and recreation -30%
-grocery and pharmacy -9%
-parks +17%
-transit stations -46%
-workplaces -38%
-residential +14%

Bosna
2020-03-12 - 2020-04-29
-retail and recreation -59%
-grocery and pharmacy -27%
-parks -10%
-transit stations -49%
-workplaces -42%
-residential +14%

Švicerska
2020-03-16 - 2020-04-30
-retail and recreation -72%
-grocery and pharmacy -14%
-parks +14%
-transit stations -51%
-workplaces -45%
-residential +18%

Interesantno da je i u Švedskoj i Švicerskoj populacija samoinicijativno značajno smanjila kretanje (oko 15%) i to oko 7 dana prije prvih oficijelnih objava i mjera. Što znači da je dobar dio ljudi pratilo i osluškivalo šta se dešava i samoregulisalo svoje ponašanje.
Kao što se može vidjeti iz google mobility data, kretanje njihovih ljudi je značajno smanjeno, u segmentima koji se ne odnose na radnje i fitnes centre gotovo isto je smanjeno kao i u Švicerskoj ili Bosni, gdje je bio pravi lockdown. Naravno da su neke stvari nastavile da rade, ali i kod njih sa promijenjenim režimom, i daleko od toga da je sve po starom. Kao što i njihovi epidemiolozi tvrde, ljudi su pametni i sami su se prilagodili novoj situaciji.
Last edited by daddy-kool on 21/05/2020 03:39, edited 1 time in total.
Locked